Reklama

Reklama

Řím

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie / USA, (2005–2007), 19 h 45 min (Minutáž: 44–65 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin McKidd, Ray Stevenson, Polly Walker, Kerry Condon, James Purefoy, Ian McNeice, Coral Amiga, Lindsay Duncan, Lidia Biondi, Tobias Menzies (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

HBO s hrdostí uvádí 22 epizod seriálu Řím. Epické drama z dob Julia Caesara, jeho nemilosrdného stoupence Marca Antonia, mazaného dědice Oktaviána, nerozhodného přítele Bruta, bezohledné neteře Atiy a kruté milenky Servilie. Příběh jednoho věku, viděný očima vojáků Lucia Vorena a Tita Pulla, dvou přátel, jejichž osudy jsou neoddělitelně spjaty s osudem samotného Říma. Láska, chtíč, věrnost a zrada zahalují nechvalně proslulé Římany jako závoj v jejich krutém boji o moc a zákon, pomstu i spásu. Staňte se svědky konce republiky a zrození impéria. (Magic Box)

(více)

Recenze (426)

weasel.p 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě todocela zaujalo, autenticky to vystihuje dobu Říma,ale postupně začal být děj strašně nudný. Takže Ave Tite Pullo. ()

Pierret 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Ač seriál patří k tomu lepšímu, co se v historické tvorbě najde (bohudík to není přesná kopie dějin), tak mu chybí reálnost. Dvě "obyčejné" plebejské postavy se stávají velkými hrdiny na pozadí Caesarova nástupu k moci. Tu náhodu, která dovede Verona a Pulla vždy do středu událostí, bych chtěl vidět. Jinak zvlášť scéna zabití Caesara stojí za to! ()

JasonV 

všechny recenze uživatele

1. séria vynikajúca, 2. sa zvrháva trochu na telenovelu, celkovo ale špičkový seriál z asi najvýznamnejšieho obdobia Rímskej ríše. ()

Marquis 

všechny recenze uživatele

6 hvězdiček. Krásně syrové pojetí. Filmově natočený seriál, u kterého by jste se neměli ani chvilku nudit a ještě se něco dozvíte o minulosti pokud máte mezery- jako třeba já. Nevíte jak dostat fakany ke knížce dějepisu? Pusťte jim tohle a na slova že historie je nuda snad zapomenou. Film Gladiátor tomuto dílu nesáhá ani po paty. Slova nestačí. Jestli váháte jděte si to pustit. ()

Pilinka 

všechny recenze uživatele

Tak to se povedlo. Příběh Lucia Vorena a Tita Pulla (?) na velmi výrazném pozadí nejznámějších dějin antického Říma. Tím, že je to příběh dvou obyčejných lidí a ne císaře apod. se stává běh dějin naznačený v seriálu překvapivě mnohem přehlednější. Seriál ukazuje Řím tak, jaký asi byl a ukazuje nám, že největší mocí stejně vždy vládly ženy (bohužel :)). Herecké výkony jsou na seriál vysoce nadprůměrné. Scény velkých i malých bitev dotvořují perfektní atmosféru seriálu vlastní. To vše sečteno a podtrženo, jeden z nejlepších seriálů součastnosti, 5*... ()

Muff 

všechny recenze uživatele

Fascinující série o životě v Římě. Nejen intrikách vládců a hrdinských bitvách (koneckonců se jich tam prakticky nedočkáme). Řím je o něčem jiném - o třídách společnosti, těch, co moc mají, i o plebsu, o životě v Římě v poslední zapadlé uličce, v palácích i na periferii, vztahu k životu, smrti, božstvům, otrokům. Herecké obsazení je výborné (charismatický Ciarán Hinds je jako Caesar prostě nepřekonatelný), scénář tak dobře napsaný, že se člověk ani chvíli nenudí, a snaha o autentičnost prostředí, chování postav, zobrazení zvyklostí je vidět na první pohled. Navíc všemu vévodí skvěle napsaná nejednoznačnost postav - vlastně tam není žádný zcela kladný ani čistě záporný hrdina, lidé jsou ve vleku okolností (Brutus), dokonce i ta Kleopatra je úplně jiná a možná výrazně realističtější než v romantických velkofilmech minulosti. Tenhle seriál je pro mne špička, a to první i druhá série, hereckým obsazením, scénářem, atmosférou, a vůbec mi nevadí, že v něm prakticky chybějí epické bitvy a souboje. ()

miistr 

všechny recenze uživatele

Po první sérii jsem sice měl trošku snížený dojem, ale po druhé musím uznat, že se jedná o jeden z naprosto úžasných seriálů. HBO se zase jednou předvedla a dokázala vytvořit naprosto dobrý seriál. Hlavně mě nejvíce bavilo to jednotlivé a někdy malé a někdy velké zapříčinění událostí díky osobám Luciua Vorena a Tita Pulla. Právem jeden z velmi dobrých seriálů. ()

aggatka 

všechny recenze uživatele

V prvom diely som sa nevedela vôbec zorientovať o čo tam ide, čo sa vlastne deje...čo mi dosť prekážalo...druhý diel zas akosi prestupoval na jednom mieste, tiež mi trošku vadilo pomalé prerozprávanie, ale ďalej sa to už vyvíja celkom sľubne...uvidím či pôjdem s hlasovaním dole alebo hore :-) ()

cromagnon 

všechny recenze uživatele

Konečně se s tím někdo nepáral a natřel nám vznešenou historii Říma nahnědo. Osudy hrdinů můžeme sledovat pěkně ode dna (vojáci, pasáci, štětky, zloději, otroci) nebo z pohledu římské smetánky a na konci nám to do sebe všechno krásně zapadne, jako Antóniův penis do černé otrokyně. Vzhledem k rozpočtu, který ač velkorysý, přece jen televizní, soustředili se tvůrci spíše na malé, zato vymazlené akce. Nějaký ten přírodní spektakulární záběr si užijeme, povětšinou se však pohybujeme v nevěstincích a zaplutých zadních uličkách. Polly Wallker je ta nejrajcovnější MILFka, co kdy prznila televizní obrazovku a Ciarán Hinds je vskutku přijatelný Ceasar, obzvlášť když ceremoniářům dává příkaz, aby slonům dali den před slavnostním průvodem projímadlo, neboť by nerad zaujal přihlížející dav gigantickými hovny. Rotomilé detaily v napínavé šachové partii, jejíž konec je notoricky znám (i ty, Brute?), přesto mě nečekané zvraty donutily několikrát se zahryznout do nehtů. Explicitní násilí a sex jsou jen takovou třešničkou na tlustě masitém dortu. Pravdivé (?), zábavné. ()

dejv01 

všechny recenze uživatele

Vynikající exteriéry, interiéry. Herci, které jsem sice neznal, ale posléze jsem si je velice oblíbil a fandil všem hlavním protagonistům příběhu. 1.série 100%, 2.série 85%. ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Nejaky ten diel, dva, tri to trva, kym vam Rim zacne chutit, ale potom sa ho uz neviete nabazit. Skvely historicky scenar, ktory velmi neodbocuje od historickej pravdy. Nenormalne prostredie, cele mesto bolo urobene tak dokonale, aj s kulturou jeho obyvatelstva, nabozenskymi zvykmi a mnoho dalsieho, ze som tomu uplne uveril, a vobec ma nenapadlo ze to je len serial. Atia z rodu Juliov je snad najlepsia charakterova postava, aku som kedy zahliadol na filmovom platne, je az neuveritelne ako si to uziva a vsetko jej tak sekne. Zaangazovat Polly Walker do tohto projektu bol snad najlepsi krok. Uz navzdy si budem Ceasarovu tvar spajat s Ciaránom Hindsom. Prijemna hudba, ktora dobre zapada do prostredia je tiez spestrenim..1. seria je takou viac zoznamovacou sa s postavami, na tempe nabera pomalsie. Ale seria druha je uz diamant. ()

zdeci 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pár dílů, nebyl jsem sice u toho a je mi jedno, jak to bylo v reálu (resp. podle historiků, takže kdoví jak). Nicméně to zběsilé šukání bych omezil. Kazí to dojem... ()

Dr.Bishop 

všechny recenze uživatele

Ultimátní záležitost - Řím vás vtáhne do svých uliček a nepustí až do samotného konce. Silný příběh z historie, vedlejší linky jsou rovněž skvěle zpracované a dávkované, intriky dovedené až do makabrózní dokonalosti (kam se hrabe Game of thrones), vycizelované dialogy, atraktivní kulisy a působivé výkony zúčastněných herců (James Purefoy musel být v minulém životě Marcus Antonius, mrazivě přesvědčivý Ciarán Hinds jako Caesar, Cicero, Atia...) dělají z Říma suverénně nejlepší historický seriál, jaký jsem kdy viděl. Vůbec jsem netušil, že by mě tento typ seriálu mohl zaujmout, ale o to víc mě pohltil. Takové množství velice silných, emotivních scén jsem snad v žádném jiném seriálu neviděl. Zavraždění Caesara (to je "nádhera"...byl jsem hodně zvedavý, jestli to bude s výrokem nebo s přehozením pláště přes obličej :), Pullův "Thirteenth" boj v aréně, Marcus Antonius a Kleopatra, Atia vs. Servilia, tažení Bruta, Catona a Cassia, zakončení Vorenovy linie, Cicero...Dokonalost. Jasných 5 a jasných 100%! ()

Ereniss 

všechny recenze uživatele

Pro mě špička, co se týče seriálů z tvorby HBO. Úžasné zpracování příběhu o Caesarovi, Kleopatře a nástupu císaře Augusta k moci, protkané osudy dvou vojáků, kteří celou etapou procházejí a mnohdy se "připletou" do cesty a zamíchají kartami. Nic tomu nechybělo. Intriky, nenávist, zvraty, to vše podpořené krásnou hudbou a skvělými hereckými výkony. Hned jsem si postavy buď zamilovala nebo je nenáviděla. Je to seriál, ke kterému se ráda vracím a vracet vždycky budu. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál. Divím se, že má jen 22 dílů, ale možná je to tak vzhledem ke kvalitě lepší. Nejdřív jsem si myslel, že to bude taková saďárna, ale i když občas tam je drsnější scéna, celkově je to spíš o politice, nevěře, zradě, obchodech, podvodech a tak, zkrátka jako vystřižené z dnešní doby. Překvapilo mě, jak si ženy dělaly doslova co se jim zlíbilo, jak poddaní klidně veřejně urážely vysoko postavené osobnosti, jakou moc už tehdy měli věci jako politika, zrada, pomluvy. V podstatě každé herecké obsazení chválím, skvělé herecké výkony od Hindse, Stevensona či mě neznámých McKidda nebo Polly Walker. Nejvíce mě však zaujal James Purefoy jako Markus Antonius, bravurně napsaná a zahraná postava. 90% ()

Neronius 

všechny recenze uživatele

To sáme jako u Hry o Trůny.. Bitvy které nejsou většinou ukázané a to mě nejvíce štvalo. Ale to je jediná negativní věc. Díky Rome jsem si oblíbil Raye Stevensona i Kevina McKidda :3 oba se do těch rolí pěkně hodili. Snad nejlepší seriál o Antickém Římě (možná i jedinej) Až na ty bitvy má serial všechno, takže samozřejmě závislost na seriálu byla a viděl jsem ho už po třetí a pořád mě to baví :) teď už jenom Seriál o Antickém Řecku a moje sny jsou splněny. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Treba vydržať 2-3 časti prvej série, potom už sa neviete dočkať každej ďalšej. Skvelo poprepletané postavy na pozadí historických udalostí - so všetkým, čo k tomu patrí. Hrdosť, vernosť, pocta, ale aj intrigy, faloš a zákernosť. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

HBO dělá na dalších spin-offech Hry o trůny

HBO dělá na dalších spin-offech Hry o trůny

20.03.2021

Kabelová stanice HBO si zřejmě řekla, že příběhů ze světa Hry o trůny nemůžou mít diváci nikdy dost, a tak se kromě již rozpracovaných prequelů a spin-offů rozhodla rozpracovat ještě tři další nápady… (více)

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama