Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový příběh o populárním superhrdinovi ze stáje DC Comics odhaluje původ Arthura Curryho (Jason Momoa), napůl člověka, napůl obyvatele bájné Atlantidy, kterého jeho životní cesta přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je, ale zároveň prověří, zdali je hoden stát se tím, pro co byl zrozen… králem. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 216)

Jack_F. 

všechny recenze uživatele

Já vím, že se to snaží působit epicky, hudební podkres skoro ala Tron..ale ne, nefunguje to. Černý záporák je tragicky špatný, než-li hrůzostrašný, a hlavní villian dílu... vlastně je i docela fighter..což je dobře...akorát má vzhled slizké slečinky. Pořád, ale vážné pořád musíte čučet na tvářičku a ..kozičky no...naší Arielky, což je někdy až rušící. I když se to snaží být vtipné a jet na vlně komiksu ala Avengers, tak to na Marvel prostě nemá. Závěrečný fight je ovšem povedený. Nevím jestli 3 nebo 4 hvězdy. :/ Jo každopádně otec Aquamana působí jako bezďák s Alzheimerem...nebo dokonce mi připomněl, díky té čapce, toho Indiána ze Zachraňte Willyho..no prostě, hrozný casting fail. Toho, že na sebe nechala skočit královna z vodní říše? WTF. PS: Když jsem si přečetl Douglasovu recenzi, tak ve mě cosi umřelo, protože popisovat jednoduchou pohádku z holywoodu, jako by to snad bylo dílo typu vojna a mír..to už vážně jsou někteří rádoby intelechtuáni takové tupé hovada? ()

PrezidentRickS. 

všechny recenze uživatele

Prosím?? Vedle tohohle je Justice League Vykoupením z věznice Shawshank... Absolutně nerozumím zdejšímu hodnocení. Příběh je abnormálně tuctový, předvídatelný, postavy jakž tak jdou (i když ty rozhovory..) a CGI úplně k ničemu. Přišlo mi, že se tvůrci snažily vzít Thora Ragnarok, prcnout do něj trochu Nema s Dory, kus Jak vycvičit draka 2 a pořádnou dávku Sharknada. Jednu hvězdu za Dolpha Lundgrena rajtujícího na mořském koníkovi a druhou za to, že se filmu podařilo udržet mě vzhůru ()

cobislav 

všechny recenze uživatele

I když jsem poslední dobou všech těch superhrdinů dost přesycen, Aquamana hodnotím spíše pozitivně. Film si nehraje na žádné hlubší myšlenky a svět kteří autoři vykreslili je docela velký a komplexní. Vizuální stránka vypadá dobře a i bojové scény dobře odsýpají. Na fyzikální zákony se opět příliš nehraje ale to není poprvé ani naposled. Momoa je sympaťák a je mi jasné, že s Aquamanem se ani zdaleka nepoučíme. K dalším pokračování jsem však docela skeptický, protože potitulková scéna prozradila, že Black Mantu nevidíme také naposledy. To byl ale velice slaboučkej protivník, na kterém doufám tvůrci nebudou stavět další díly. 79 % ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Další superhrdina se může pohybovat ve vodě. A je vládcem Atlantidy. Toť vskutku vznosné téma. Ale jinak se jedná jen o další film stvořený přes kopírák. Snad už je zbytečné, aby v těchto filmech hráli lidé. Nechápu, proč už se kompletně nedělají jen počítačově. I tady bylo skutečného světa hodně málo. Ale všechny světy byly naplněny nepřetržitými bojůvkami. Takové filmy jsou už unavující, to v poslední době opakuji čím dál častěji. A neoriginální. 3+ ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Tak co?...fuu, to je oříšek. Při zběžném pohledu je aquaman totální kokotina. Při důkladnějším ještě mnohem větší. V DC se po sérii neúspěchů rozhodli, že na to půjdou jinak. Vysrali se na kvalitní příběh, scénář (což nikdy ani, vyjma animáků, neměli) nebo postavy. Místo toho se podívali na 20 klasických dobrodružných filmů z 80. a 90. let, vykradli z nich ty nejúspěšnější klišé - pospojovali je velice chatrným řetězem a narvali je do jediného filmu. To celé zabalili do digihávu tak hnusného a laciného, že člověk neví, jestli se dívá na hotový film nebo beta verzi nějaké podomácku vyrobené PC hry z roku 2008. A výsledek? Vydržel jsem tu stupiditu celé 2 a pul hodiny...a ani jsem se moc nenudil. Jste s celou tou svou moderní vědou alespoň trochu blíže tomu vysvětlit mi, jak je kurva něco takového možné? Dvojitý agent marvelu zack Snyder pohřbil svou píčovskou režií celé DC. Aquaman může být první krok ke znovuzrození. Ale je před nimi ještě dlouuuhá cesta, Pedro. ()

chup44 

všechny recenze uživatele

Ale hej, v pohode to bolo, vizuál na Oskara (a nominovaný bol podpriemerný BP) klobúk dole. Jedine, čo ma trocha mrzí, že Marvel udal tón filmom typu “začiatok, hlavný hrdina padne na dno, vráti sa, vyhrá, koniec). Preto asi BvS dopadla zle, ale ak by mal byť Marvel a DC o tom istom, bojím sa trochu. Predsa, keby mal každí svoj štýl, bolo by to zaujímavejšie. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Za mě bez pochyb nejlepší film od DC comisc, který se bez problémů rovná lepším marvelovkám, Akční, vtipné, příběhové i emoční. Skvělý příběh, dobrá zápletky a na konci i láska. Vše co by měl dobrý film mít a opravdu jsem v tak dobrý film nedoufal. 90% ()

Dr_Berry 

všechny recenze uživatele

DC to konečně zvládlo. Epický fantasy, který mě opravdu bavilo. Jason Momoa byl parádní a jako nejzajímavější postava z Justice League neudělal žádnou ostudu. Je to výpravná pohádka šmrncnutá popcornovým nářezem (díky bohu, že to netočil Zack Snyder). Pro mě prozatím to nejlepší co DC mohlo nabídnout od Man Of Steel. Podle mé krásné ženy to mělo snad jen malou vadu na kráse - moc oblečený Momoa. ()

Krisslybear 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jednoznačne musím začať tými najlepšími vecami na filme, pretože ich je tak málo. A to je samozrejme kamera, ktorá je v niektorých prípadoch totálne úžasná ako napríklad úvodná bojová scéna s Nicole Kidman v dome, holy shit to bol všetko one take? AWESOME! A potom samozrejme druhá dobrá vec na filme a to je Amber Heard, ta červená je tak pristane, Johny Depp what have u done? Ako si môžeš nechať takú ženskú ujsť. Amber je hands down najkrajšou herečkou v komiksovkách DC/MARVEL universe. A to myslím vážne, Scarlett Johansson sa ani zďaleka nechytá a to ešte teraz, keď je blond, bleh. A to by bolo asi všetko čo bolo na filme dobré. :D Čo sa týka zlých vecí, ou man. Začnem asi OSTčkom, áno mal aj dobre pasáže, ale proste pokus o ten retro štýl a taktiež film často krát pracuje s modrou a ružou tiež úplne na ten cyberpunk retro štýl, a taktiež niektoré vtipné momenty, úplne som sa niekedy vo filme strácal a zľakol som sa, že pozerám nejakú nevydarenú, menej vtipnú verziu Thor : Ragnarok. Kostýmy sa mi vôbec nepáčia, ako kráľ oceánov si predstavujem, že by to brnenie malo vyzerať lepšie, než nejaké obtiahnuté zelené legíny a zlate tričko. A taktiež, scenár, holy shit? Len 4x ich niekto ambushne, prvý krát to človek nečaká a druhý krát už tuší, tretí krát už kričí AMBUUUUUUUUUUSH tri minuty do predu, AKO, wtf? Rýchlo, rýchlo, potrebujeme dejový zvrat v časovej linke ! Mám nápad, čo tak AMBUSH? Skvelé ! Ctrl + c, ctr + v, Ctrl + c, ctr + v, Ctrl + c, ctr + v, Ctrl + c, ctr + v. Toto nie je James Wanov hodinový hororový film, kde to na ambushoch a jumpscare - och celé stojí...A zase tu máme half bread, súboj dvoch bratov...ach. Myslím, že opäť si to pozriem už len vo verzií Amber Heard cut, kde odstránia všetky scénky v ktorých Amber nie je :D :D 1* za kameru 2* za Amber :D Light 3* ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele

Dějová superhrdinká klišoidnost spojená s úchvatným vizuálem. Aguaman na diváka téměř nonstop chrlí megalománskou digi-onanii, která ale paradoxně funguje velmi dobře. Souboje jsou zábavné, postavy neurazí. Trochu to připomíná Avatara nebo Valerian. Je za tím děsně práce, ohromné množství nápadů a nechybí wow pocit, že vidíme něco nového. (Podvodní říše je velmi bohatá na bytosti, kulturu, stroje, obludy, mytologii). Když k tomu připočtu vnadnou rudovlásku, která se tam promenáduje vedle nabušence Momoa, je i na co koukat. Oba ti herci jsou přinejlepším průměrný, ale velké herectví se tu neočekává. Zábavná jízda, ačkoli stopáž je krapet přepálená. ()

belinko 

všechny recenze uživatele

Že sa bude väčšina filmu odohrávať vo vode, to sme vedeli. Že to teda bude 140 minútová sračka, presratá klišé scénami a zvratmi, bolo pre mňa prekvapením. Čakal som od Wana nového Iron Mana. Mal voľnú ruku, mohol vytvoriť komixového hrdinu na svoj obraz, a že on má v hlave tých obrazov niekoľko! No on vytvoril bezduchého hromotluka, ktorý nevie čo je, kde je, jak je, prestal to CGI efektmi, zvolil úplne priamočiaru a jednoduchú linku a považuje to za film. Hviezdičky za krásne “lokácie”. ()

Grázl83 

všechny recenze uživatele

Wanovi ty blockbustery prostě nejdou. Zde, stejně jako u Furious 7, ho sráží velmi špatný scénář, kdy většina scén je úplně hloupá a nesmyslná. Dále mi vadil příliš velký digitální mišmaš, ve kterém se nedokáže nikdo orientovat a je celkem jedno, co se tam vlastně děje a jak to dopadne. Celkově mě to moc nebavilo, slabší 2* ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Vlastně takový Avatar pod vodou. Vizuálně neskutečně nápaditá pohádka pro dospělé o tom, jak se jeden strážce majáku rozhodl vyřešit svou osamělost kopulací s mořskou pannou. Ta mu díky výrazně stočenému tachometru povila syna, který se pak po zbytek filmu utkává s ostatními frutti di mare o trůn nejvyššího vodníka. Dějově to velký zázrak není, ale slušně to odsýpá a díky nejrůznějším efektům se na ten podmořský svět hezky dívá. Ve vedlejších rolých potěšila jména jako Dolph Lundgren nebo Willem Dafoe. ()

Kuba.svaty 

všechny recenze uživatele

Jako dobrý, ale občas tam jsou scény nad kterými se nedá nepozastavit.. Třeba vodopády na dně oceánu, hořící věci pod vodou :) ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Tento živý komiks už přesahuje průměr a jen potřeštěnou akci pro puberťáky. Vidíme skvělé efekty, přímočarou akci i příběh. Jasně, že scénář je jednodušší a rádoby vtipné hlášky nejsou vtipné. Ale jako celek, ano, dost dobré. ()

Carnosaurus 

všechny recenze uživatele

Podobná věc se líp natočit nedá. Je to podobný guilty pleasure, jako kdysi Sheena nebo Flash Gordon. Čistá béčková zábava, která pobaví a dojme. Pátá hvězda je za hudbu Ruperta Gregsona - Williamse. ()

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Reklama

Reklama