Reklama

Reklama

Thor: Temný svět

  • USA Thor: The Dark World (více)
Trailer 2

V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (1 509)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě přivedl k myšlence zavést nějaký exkluzivní seznam filmů, jejichž prvních deset minut mě přinutí položit si otázku: "Co to jen dělám se svým životem?", odejít od obrazovky a dělat jiné věci. Ačkoliv musím uznat, že Thor mi tady přišel lépe vypadající než v prvním díle a u Natálie jsem si zase říkala, jaká to byla kdysi plnokrevná žena a dnes že už je to jenom uměle vypadající loutka. --- Tak už můžu s čistým srdcem hodnotit, protože kvůli tatínkovi jsem to už viděla celé. Fascinuje mě přerod, že v jedničce se neděje vůbec nic, zatímco tady se všichni zuby nehty snaží, aby se dělo všechno. Z mé volby slov je doufám jasné, že podle mého názoru tyto snahy moc nevychází. Nejvíc mě ovšem deptá, jakým způsobem zacházejí s pojmy jako je obětování, sebeobětování, loajalita, láska... Já jsem fanda toho, když se vyprazdňuje forma, aby pozornost tím intenzívněji ulpěla na obsahu. Tady se to děje naopak. A i když míchají sci-fi a fantasy a bůhví co všechno ještě dohromady, tak je to totálně bez výrazu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Thor je o třídu slabší komiks, nežli Avengers, Batman či Superman. Ne že by Asgard nebyl vizuálně přitažlivý, či snad přímo epický, to rozhodně je, dokonce mi to připomnělo kamerové nálety na Roklinku, či Minas Tirith z Pána Prstenů. Bohužel postavy v tomto filmu včetně té hlavní jsou až na Lokiho jednoduché, přímočaré a vesměs nudné. Scénář to samé. Čekat můžeme tím pádem heroické řeči, pár vtipů, hnusného hlavního záporáka, hnusného vedlejšího záporáka, partu hrdinů ve stejném počtu, ženu zkrášlující plátno, několik akčních scén a rytmickou hudbu aby se neřeklo. Jo a samozřejmě odkaz v posledním záběru směřujíc sebevědomě ke třetímu dílu. SLABOTA. 2 ikonické scény (pohled Loki vs Obluda a Idris Elba dobyvatel vesmírných korábů část 1), nic víc. No není to málo na 180 mega ? ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

V první půlce filmu se o nikoho nebojíte, Thor a jeho stále zazdění kamarádi si bitvy užívají a vycházejí z nich bez jediného škrábnutí, pak naštěstí zemře jedna z vedlejších postav a do hry se vrátí Loki, což oboje přinese ty správné emotivní impulsy. Celkově příběh nepřekvapí, záporák, triky i akční scény jsou nudně rutinní a humor trapný a otravný. Postavu Darcy bych i nadále nejradši umučil k smrti a mezi Thorem, Sif a Jane už konečně rozjel pořádný milostný trojúhelník. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Televizní, zaláskovaná, a hlavně dost často překvapivě nudná pohádka. Buď už fakt stárnu, nebo není Asgard nic pro mě. Třičtvrtě fórků, co ve filmu padne (a že jich je), z fleku soutěží o nejtrapnější hlášky a situační scénky roku, a MARVEL zase jednou šlápnul vedle, když si myslí, že cesta ke sblížení se s jeho hrdiny vede přes moře vtipů a vzájemného špičkování. Bude ve trojce Jar Jar Binks, prosííím? Tohle není Amazing Spider-Man, v hlavní roli tu neúčinkuje comicsový hláškař Peter Parker... Viděl bych to tak, že si bude ve Winter Soldier Cap v potitulkové scéně navlékat spoďáry s růžovýma králíčkama Playboy - funny! Je mi pochopitelně jasný, že tady Nolana nikdy nikdo k režii neukecá, ale prosím: může to příště být o něco vážnější? Ke konci jsem se nechal suverénně strhnout atmosférou v sále, a řehtal se už napůl rezignovaně taky (věšák je parádní), v první polovině jsem však skoro odešel ze sálu. 3D absolutně žádné, "díky" za rušivý element šedé a celkové utlumení světla (barev). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najslabšia marvelovka spomedzi rokov 2008 - 2016 (teda od prvého Iron Mana po po Občiansku vojnu). To, čo bolo super a parádne na jednotke, sa novému režisérovi ani náhodou nepodarilo zopakovať. Raz darmo, Kenneth Branagh vďaka tomu, že sa celý život aktívne venoval dielu Williama Shakespearea, dokázal takú absurdnú postavu, akou Thor bezpochýb je, úspešne zhmotniť tak, aby nebola smiešna. Alan Taylor toto nemal šancu skopírovať. Thor je v jeho sterilnej réžii nezaujímavý, nudný a miestami pôsobí ako paródia na Thora/prvý diel/Branagha/Shakespearea. Ak je najobľúbenejšou scénou mnohých divákov 3-sekundový záber na to, ako si Thor zavesí kladivo na vešiak (!), o niečom to vypovedá. Ústredný zlosyn je tradične marvelovsky slabý, akcia nezaujímavá. Vadilo mi aj to, že univerzum sa v tomto filme nikam výrazne neposunie. Sú naznačené isté veci (Loki a trón) a zomrie jedna dôležitá postava, ale to je asi tak všetko. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (100)

  • Thor (Chris Hemsworth) i Odin (Anthony Hopkins) mají ve filmu každý jen jediný kostým, ale pro Thorovy potřeby jich bylo třeba vyrobit patnáct do zásoby, protože se ve filmu účastní velkého množství kaskadérských a akčních scén. Odin si vystačil se šesti. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

28.08.2015

Kariéra Madse Mikkelsena nabírá zajímavé obrátky. Dánský herec strávil pár let v seriálovém Hannibalovi, ten ale právě končí a Mikkelsena volá Hollywood. Už před pár lety jej Marvel chtěl jako… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno