Reklama

Reklama

Poslední loď

(seriál)
  • USA The Last Ship (více)
Trailer 6
USA, (2014–2018), 38 h 35 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

William Brinkley (kniha)

Hrají:

Eric Dane, Adam Baldwin, Charles Parnell, Travis Van Winkle, Marissa Neitling, Christina Elmore, Jocko Sims, Kevin Michael Martin, Bren Foster (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(56)

Posádka torpédoborce Nathan James vedená komandérem Chandlerem se vydává na šestiměsíční misi do Arktidy, kde má testovat výkonnost stroje. Přidávají se k nim dva virologové, Dr. Rachel Scottová a Dr. Quincy Tophet, kteří se údajně do Arktidy vydávají studovat místní ptactvo. Když je mise posádky takřka u konce, zaútočí na posádku ruské vrtulníky. Útok se podaří odrazit a poté Scottová Chandlerovi přizná, že před třemi měsíci vypukla světová epidemie neznámého viru, které se doposud podařilo zabít 80 % lidské populace na Zemi. Virus se šíří stále rychleji, protože ho někdo na Zemi zmutoval a doposud se proti viru nepodařilo vyvinout ochrannou vakcínu, protože nikdo neměl k dispozici vzorky původního viru. Ty však má k dispozici Scottová ze své lékařské mise v Egyptě. Chandlerovi nezbývá nic jiného, než o situaci informovat posádku. Řada mužů a žen ztratila doma své rodiny. Chandlerův zástupce, komandér Slattery, navrhuje, aby vybraným členům posádky bylo umožněno vystoupit v ochranných oblecích na pevninu a rozloučit se s rodinami. Chandler to považuje za sebevraždu a rozhodne se pokračovat dál v plavbě. Nařídí plout do námořnické základny v Guantánamu, kde hodlá doplnit zásoby potravin a paliva. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Kothy k tomuto seriálu (1)

Poslední loď (2014) 

Tento námořní seriál z produkce Michaela Baye se mi docela líbí. Jeho rukopis je tam vážně znát. Některé klišé si prostě nemůže odpustit..Potěšila mě hlavně přítomnost Rhony Mitry a Adama Baldwina. :) Odehrává se to převážně na americkém torpédoborci Nathan James. Začíná to v Arktidě a potom to pokračuje přes Karibik až do USA. Ten je oficiálně na vojenské misi, ale skutečný úkol je nalezení léku na globální pandemii. Po čtyřech měsících radiového klidu vše vyjde na povrch. Světové vlády se hroutí a všude je chaos. Je nyní na posádce a na týmu vědců, aby se s touto situací vypořádali. Ze začátku jim dělají problémy hlavně Rusové se svou bitevní lodí. Posádka se vypořádá nejen s nimi, ale i s drogovým bossem v Guatemale. Všem jde o nalezení léku. Spoiler: Ten se jim také nakonec podaří získat. Ale po návratu domů je čeká překvapivé zjištění. Ve 2. sérii bojují proti hnutí lidí, kteří jsou vůči nákaze imunní. Ti jim celkem zatopí. Není ale nic s čím by si americké námořnictvo neporadilo. Ve 3. sérii nastupují hned dva záporáci. Jedním z nich je čínský prezident Peng a druhý se ukrývá v Americe. Posádka Nathana Jamese si ale se všemi hrozbami poradí. Bohužel seriál opustí několik hlavních postav. 4. série přináší nový problém i záporáka. Virus totiž přesedlal z lidí na úrodu a lidstvo umírá hlady. Nakonec se jim opět podaří záporáka porazit a zachránit svět. V 5. je Amerika zpět na nohou. Zaútočí na ně ale letecky a kyberneticky Kolumbie. Nathan James opět zachraňuje svět. Dojde k další válce a tentokrát už poslední. Bylo na čase to ukončit. Pár známých tváří nás opustí... "Viva Tavo!" ()

Reklama

Reklama