Reklama

Reklama

Poslední loď

(seriál)
  • USA The Last Ship (více)
Trailer 6
USA, (2014–2018), 38 h 35 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

William Brinkley (kniha)

Hrají:

Eric Dane, Adam Baldwin, Charles Parnell, Travis Van Winkle, Marissa Neitling, Christina Elmore, Jocko Sims, Kevin Michael Martin, Bren Foster (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(56)

Posádka torpédoborce Nathan James vedená komandérem Chandlerem se vydává na šestiměsíční misi do Arktidy, kde má testovat výkonnost stroje. Přidávají se k nim dva virologové, Dr. Rachel Scottová a Dr. Quincy Tophet, kteří se údajně do Arktidy vydávají studovat místní ptactvo. Když je mise posádky takřka u konce, zaútočí na posádku ruské vrtulníky. Útok se podaří odrazit a poté Scottová Chandlerovi přizná, že před třemi měsíci vypukla světová epidemie neznámého viru, které se doposud podařilo zabít 80 % lidské populace na Zemi. Virus se šíří stále rychleji, protože ho někdo na Zemi zmutoval a doposud se proti viru nepodařilo vyvinout ochrannou vakcínu, protože nikdo neměl k dispozici vzorky původního viru. Ty však má k dispozici Scottová ze své lékařské mise v Egyptě. Chandlerovi nezbývá nic jiného, než o situaci informovat posádku. Řada mužů a žen ztratila doma své rodiny. Chandlerův zástupce, komandér Slattery, navrhuje, aby vybraným členům posádky bylo umožněno vystoupit v ochranných oblecích na pevninu a rozloučit se s rodinami. Chandler to považuje za sebevraždu a rozhodne se pokračovat dál v plavbě. Nařídí plout do námořnické základny v Guantánamu, kde hodlá doplnit zásoby potravin a paliva. (TV Prima)

(více)

Videa (79)

Trailer 6

Recenze (119)

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Počkal jsem s hodnocením až do páteho dílu druhé řady a musím dát 5 hvězd. První řada se mi líbila, zaujala, ale nenadchla. Od prvního dílu zatím do páteho díl druhé řady se to ale změnilo a smekám. Nonstop akce na suchu i ve vodě. Mám rád válečné filmy na vodě i pod vodou (např. Ponorka U-571) a tenhle seriál mi toto nadšení dodává v plné palbě. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Pilot nebyl špatný, ale osobně mě až tolik nezaujal. bude to tím, že za 40 minut těžko něco zaujme, kdejaký pilot hodnotím húř, protože se prostě nestihnete sžít s postavami a příběhem.<< pilot>> / 60% --------------------- Z první řady se nakonec vyklubal výbornej seriál, na to jak se pilot netvářil až tak růžově, tak postupem času kdy se začal utvářet příběh se z toho stala dobrá podívaná. Příběh sice není kdovíjakej, ale ty postavy, tak to je trefa do černého. Stejně tak akce, akční pasáže jsou naprosto fantastické, žádné zběsilé střílení, ale promyšlená taktická akce, která se zdravě protahuje v opatrný a smysluplný postup, kdy třeba přepad tábora zabere klidně 10 min, což z toho dělá dobrou realistickou akci. Když si k tomu přidáte námořnickou atmosféru, loajalitu, profesionalitu, luxusní loď, postapo svět a neskutečnýho Komandéra Chandlera v podání vynikajícího Erica Danea, spolu s dalšími výbornými postavami, tak se z Poslední lod rázem stává seriálová vlajková loď alespoň s postapokalyptickým tématem. <<1 série>> / 80% -------------------------------- 2 série je fantazie od začátku do konce.. bojujeme s imuními, snažíme se dostat lék resp. změnit molekulární strukturu a skupenství léku a finále je typická Bayovská paráda. 2 série je určitě lepší, než první, akce ještě vymakanější a příběh sílí <<2 série>> / 90% ------------------- 3.série šla trošku dolů, né kvalitou , ale příběhem .. první byla o viru jako takovém a o holedání léku, druhá o tom, jak lék vylepšit a globálně uzdravit svět a ta třetí je o politické korektnosti, zradě a převratu ve vládě. Děj se vyvíjí a pokračuje, a já to respektuji, takže je dobře, že každá řada jde svým směrem, nicméně na tomhle seriálu zbožňuji to námořní prostředí a ve třetí ho trochu ubylo a přibylo víc vedlejších priorit. Proto řeknu, že druhá série je lepší a zatím nejlepší z celého seriálu, ale to neznamená, že by třetí nebyla, pořád to je vynikající část seriálu a ano 3 řada je pravděpodobně zatím nejakčnější a to je taky plus, protože akce v tomto seriálu je promyšlená kulervoucí paráda. <<3.série>> /85 % -------------- 4.série šla opravdu dolů, píšu to i o 3 sérii, ale ta je vlastně vynikající a s 2 serii nejlepší, a proč jsem vlastně psal, že šla dolů, no protože se upustilo od namořního prostředí, ale je to spíše osobní pocit, protože příběhově je to stále solidní, bohužel o 4 se to říct nedá. Námorní prostředí a Nathan james prostě stále super, ale posun v příběhu a vedlejší a záporné postavy, tak to se vše zhoršilo. Je to dobrá série a mě bavila ale když ji porovnám s ostatními tak je určitě o hvězdičku horší <<4.série>> / 75% ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Pilot není rozhodně odfláknutý. Tvůrci se snaží co nejvíce prodat armádní techniku, a tak rakety létají možně i nemožně. Nicméně čekám nový Star trek, kde posádka miluje kapitána a společně se vydají k lepším zítřkům. Last resort s atomovou ponorkou měl realističtější charaktery a tady se do akčního pilotu moc nevešlo. Čekala jsem, že na posádku osud lidstva dolehne víc, ale uvidíme v dalších dílech. Celá sezóna: Snížila jsem hodnocení z 4/5 na 3/5 převážně kvůli tomu, jak z lidí dělají blbce. Nad dílem o oklamání ruského radaru jsem kroutila očima týden, a to nejsem technický typ. Pro děcka dobré, ale pro dospělého je seriál předvídatelný, schematický s černobílými charaktery a nerealistickým používáním techniky. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Velice mě to chytlo, podobné věci mám rád. Trochu jsem se bál toho armádního prostředí , ale bylo to v pohodě a hlavně pro děj v podstatě zásadní. Na to že virus zabil víc jak 4 miliardy lidí, tak tam těch lidí stále všude bylo až moc. V tohle seriálu udělali Američané téměř ze všech států nepřátelé, viz Čína, Rusko, Řecko, Anglie, téměř celá Jižní Amerika, ale na domácí půdě to hodně vřelo. Dějově to bylo velice povedené, některé díly určitě mohli rozvinout do více částí. Nejslabší byla 4.série a hladomor a šílení vědec a tuba semen co spasí lidstvo, to už bylo trochu moc přitažené za vlasy. A než by dokázali něco vypěstovat a masivně to rozšířit do celého světa, tak by umřeli hlady. Poněkud mě zaráželo jak vůbec nepoužívají helmy když jsou na břehu. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem se bál, že bude seriál přesycený všemi možnými klišé, plné patosů a velkého množství amerického patrionismu. A opravdu jsme se toho všeho dočkali, ale v míře a způsobem podaným, který mě vůbec nezneklidňoval. Casting se velmi povedl a herci si odvedli svůj kus práce. Vizuální stránka šlape jak má a dočkali jsme se gradujícího a překvapivého finále. Pro mě se jedná o velké a hlavně příjemné překvapení letošní letní sezóny, jenž je neskutečně našlapaná. Season 1 - 80%. ()

Galerie (827)

Zajímavosti (10)

  • USS Nathan James je torpédoborec triedy Arleigh Burke, konkrétne verzii Flight IIA. Konštrukčne najvýraznejší prvok od Flight I a Flight II je prítomnosť hangáru pre helikoptéry. (Echelon1)
  • Kapitán a Tex sú zajatí ruským vrtuľníkom Mi-24. V skutočnosti však na krížnikoch triedy Kirov, ako mal byť aj RFS Vyerni, slúžia vrtuľníky Ka-25 prípadne Ka-27. (Rorschach_SK)
  • Americké námorníctvo povolilo natáčať na palube torpédoborcov USS Halsey, USS Deway a taktiež na vyradenej USS Iowa. Lode boli niekoľko dní na otvorenom mori, aby sa mohli natočiť 360-stupňové zábery lodí bez prístavu v pozadí. Väčšina námorníkov na týchto záberoch sú skutoční námorníci, ktorí vykonávali svoju službu na uvedených torpédoborcoch. (Armageddon)

Reklama

Reklama