Reklama

Reklama

Constantine

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2015), 9 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Předloha:

Jamie Delano (komiks), Garth Ennis (komiks), Alan Moore (komiks)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Matt Ryan, Charles Halford, Angélica Celaya, Harold Perrineau, Michael James Shaw, Jeremy Davies, Lucy Griffiths, Julian Lehmann, Leisha Hailey, Lisa Darr (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Constantine dokáže v ľuďoch vidieť anjelov a démonov, no jeho duša je upísaná peklu. Rozhodne sa život plný zla opustiť, no toto rozhodnutie mu nevydrží dlho. Démoni sa totiž zamerajú na dcéru jeho kamaráta Liv (Lucy Griffiths známa z True Blood) a jemu nezostáva nič iné, než sa vrátiť späť do boja.
Tvorcovia obsadili do role hlavného hrdinu Matta Ryana (Myšlienky vraha, Vikingovia) a sľubujú návrat ku koreňom komiksu. (Refresher.sk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jsem poměrně zklamaný. V seriálu je vidět potenciál a směr, kterým by to chtělo jít, ale tak nějak se mu to nedaří. Je to sice pěkně krvavé a některé díly mají opravdu moc dobrou atmosféru, bohužel je kazí hloupé dialogy. Matt Ryan se snaží a jeho Constantine zahraňuje opravdu nudné epizody, ale s některými věcmi prostě bojovat nedokáže. Cosnatine je prostě odpočinková podívaná, která neurazí a bohužel ani kdovíjak nenadchne. Z DC seriálu patří k tomu horšímu(Gotham) a na to špičku(Arrow, The Flash) se nechytá. Škoda. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Pokud to porovnám s Arrowem nebo i Flashem, tak je mi to přišlo o dost zajímavější a smysluplnější, méně blbých zvratů a rozhodně lepší vizuál. Nicméně je pravda, že toho byla jen jedna série, kdo ví, kam by to spadlo ve druhé a třetí. I tak mi ale konec a nepokračování, zvláště při tom nakousnutém závěru, přijde docela škoda. Mimochodem, s Daredevilem to mělo asi nejzajímavější úvodní znělku, vizuálně i hudebně. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V konkurenci současných seriálů je Constantine hodně slabá záležitost. Zatímco filmový Constantine (Keanu Reeves) byl vtipnej drsňák, kterej stylově vyfuckoval i toho nejohavnějšího démona, ten seriálový (Matt Ryan) je jen podivně arogantní a nesympatický cynik. Už samotný pilot mě málem odradil, protože něco tak špatně napsaného a ještě hůře sestříhaného jsem už dlouho neviděl. Z úvodního dílu bylo jasně patrné, že byl mnohokrát předěláván a zkracován a nakonec z toho vyšel zkratkovitě odvyprávěný nesmysl. Samotný děj je ryze epizodický, tak trochu po vzoru prvních sérií Supernatural (jak už tu někdo zmínil) a dlouhodobá dějová linka (kromě neustálého omílání o šířící se temnotě) prakticky neexistuje. Což by zas tak nevadilo, ale ona ani kvalita jednotlivých epizod není nijak valná. První polovina série je vyloženě slabá a po čtyřech dílech jsem málem se sledováním sekl - seriálu chyběly zajímavé postavy, emoce a dokonce i ten vtip. V polovině série se situace trochu zlomila: epizody více kladly důraz na atmosféru - vrcholem seriálu je nejspíše dvojdíl odehrávající se v klášteře. Ani finále nedokázalo překvapit, děj končí otevřeně, ale zas ne tak zajímavě, aby mi zrušení seriálu po první sérii bylo líto. Čekal jsem víc! ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch seriálů, u kterých je škoda, že se nedočkaly pokračování a byly utnuty příliš brzy. Možná se tak stalo nevýrazným pilotem, jinak si to nedokážu vysvětlit. Herci skvěle zapadli do svých rolí, což z počátku úplně nevypadalo. Tvůrci vsadili na jednotlivé uzavřené epizody, které byly dostatečně pestré a ani tolik nevadilo, že chybí hlavní ústřední linka, po které by se seriál táhl a více nalákal. Žádné úderné zvraty, kolosální přípravu na obsazení světa démony nečekejte. K zásadnímu zlomu dojde až v poslední epizodě, ale to už se nedozvíme..... Vizuálně se nedá Constantinovi příliš co vytknout a celkově jsem si zavzpomínal na Buffy, která likvidovala démony a všelijakou havěť. Tento seriál mě dokázal chytit i přes svoji jednoduchost a za mě palec nahoru. Ještě nyní zuřím, že není druhá série.......7/10 ()

Gonzi

všechny recenze uživatele

Totálně nezáživná věc, nijak poutavá postava - místo cynika je to spíš hláškař ve stylu Supernatural (což by mi až tak nevadilo, kdyby to nebyl Constantine...). Keanu Reeves je mi asi tak milionkrát bližší (takhle nějak cynicky si Constantina představuju). Hrdina stranou, nepřišlo zajímavé ani nic dalšího, všechno mělo strašně mehtastic feeling, včetně vymítání v angličtině (seriously?) a obecně je tam hodně levný scénář. ()

Galerie (475)

Zajímavosti (9)

  • I přesto, že John Constantine (Matt Ryan) je silný a vášnivý kuřák, producent seriálu z něj chtěl udělat nekuřáka. (LilyDeLarge)
  • Po první sérii vznikla online petice, která měla přesvědčit ostatní televize, aby seriál převzaly pro druhou sérii. Petice určená televizím, jako jsou USA, The CW Network a El Rey, dosáhla více než 50 000 podpisů. (LUKICKK)

Související novinky

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Seriálový Constantine hlásí comeback

Seriálový Constantine hlásí comeback

21.03.2018

V roce 2014 se rozjel seriálový Constantine, jehož na NBC zrušili po pouhých třinácti epizodách. Sledovanost holt nebyla taková, v jakou se doufalo, hrdina s tváří Matta Ryana ale fanouškům náramně… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Reklama

Reklama