Reklama

Reklama

Constantine

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2015), 9 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Předloha:

Jamie Delano (komiks), Garth Ennis (komiks), Alan Moore (komiks)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Matt Ryan, Charles Halford, Angélica Celaya, Harold Perrineau, Michael James Shaw, Jeremy Davies, Lucy Griffiths, Julian Lehmann, Leisha Hailey, Lisa Darr (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Constantine dokáže v ľuďoch vidieť anjelov a démonov, no jeho duša je upísaná peklu. Rozhodne sa život plný zla opustiť, no toto rozhodnutie mu nevydrží dlho. Démoni sa totiž zamerajú na dcéru jeho kamaráta Liv (Lucy Griffiths známa z True Blood) a jemu nezostáva nič iné, než sa vrátiť späť do boja.
Tvorcovia obsadili do role hlavného hrdinu Matta Ryana (Myšlienky vraha, Vikingovia) a sľubujú návrat ku koreňom komiksu. (Refresher.sk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Uspěchaný, neosobní a vůbec tragicky napsaný úvod tedy zrovna moc neláká k dalšímu sledování, ale uvidíme. Matt Ryan není úplně marný, hlavní postavy se ale neuvěřitelně nešťastným způsobem setkávají ve chvílích, kdy se to zrovna scénáristům hodí a na kterých místech jim to z ničeho nic vyhovuje, a nad tím zejména kroutím hlavou ještě teď. Každý střih jakoby skákal po týdnech, ne po hodinách či dokonce minutách (vteřinách!). ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Zatím to úplně nezatracuju, ale nesedne mi ani hlavní představitel ani zbytečně trikama narvaná výprava. Scénář Johna zbytečně polidšťuje a kde je oblak cigaretového dýmu? Je vidět, že pilot pospíchá a chce toho stihnout co nejvíc, ale doslova to ničí tempo a vychutnávání hlášek je v tahu když se můžete přetrhnout abyste odhrkali svůj text. Dám tomu šanci, ale komiksovému protějšku a bohužel ani tomu filmovému to zatím nesahá ani po kotníky. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát. Constantine byl pro mne v celku oříšek. A jak tam nějak koukám na hodnocení, které neustále balancuje mezi 69% a 70%, tak vidím, že nejsem sám. Některé díly jsou suprové, některé jsou zase v celku slabé. Záleží na vkusu. Asi je hlavně škoda, že seriál není zase tak špatný a skončil hned po první sérii, s tím, že si ale postavu jako John dokážu představit třeba jako jednoho z hlavních super bonusových charakterů v nějakém díle třeba Lucifera. Opravdu moc nevím jak to sesumírovat. Není to špatný seriál, ale nedokážu si moc představit, že bych vydržel u něčeho takového třeba na další čtyři série, ne-li méně. Ale na druhou stranu... Lucifer je taky super, a dneska už skoro ani nevím jestli mám dost sil koukat třeba na takovou čtvrtou sérii... ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Možná že se seriálový Constantine podobá více tomu komiksovému , ale na Reevese rozhodně Matt Ryan nemá , aspon to tak zatím vidím . Tento sice má stéjné vlastnosti a úchylky v chování , ale přece jen u filmového Constantina byly tyto vlastnosti prohloubenější . I přesto stojí tento seriál za zkouknutí a pokud jste fanoušek Constantina je to rozhodně povinnost . Pilotní díl sice upoutal , ale stéjně budu raději doufat v dalšího Constantina ve filmové podobě . ( 5.7.17/MAC/Pilot ) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pilot trochu složitý (a vzhledem k dalšímu vývoji seriálu nekonzistentní), ale zbytek sezony rozhodně zaímavý počin. S Johnem jsem četl několik komiksů, viděl film a jeho postava má pro mě kouzlo, které tvůrci správně využívají. Matt Ryan má potřebné charisma, už i barvu vlasů:), fantastický přízvuk a autoři mu občas napíší skvělou hlášku (mohly by být ještě odvážnější a černého humoru se nebát). Ve srovnání s filmem bude pravděpodobně hodně lidí zklamáno slabšímu vizuálnímu pojetí (filtry, design, hlavní dějová linie). Zatím se jedná o dobrý epizodický seriál, kterému schází lepší hlavní dějová linie a ucelenost, díly totiž působí jako by k sobě ani nepatřily... ()

Galerie (475)

Zajímavosti (9)

  • Telefonní číslo uvedené na Constantinově vizitce (404) 248-7182 je funkční. Po vytočení se spojí s odchozí hlasovou zprávou od Constantina (Matt Ryan). 404 je také předvolba Atlanty, kde se seriál natáčel a odehrával. (LUKICKK)
  • Původně se měla postava Liv Aberdine (Lucy Griffiths) objevit nadále v hlavní ženské roli v seriálu, ale scénáristé se rozhodli postavu vyškrtnout a vyměnit do hlavní role pasovat jinou ženskou postavu - Zed (Angélica Celaya), protože chtěli zápletku seriálu vést do trochu jiného směru. Liv se tak objevila pouze v pilotním díle. (Shadowspark)

Související novinky

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Seriálový Constantine hlásí comeback

Seriálový Constantine hlásí comeback

21.03.2018

V roce 2014 se rozjel seriálový Constantine, jehož na NBC zrušili po pouhých třinácti epizodách. Sledovanost holt nebyla taková, v jakou se doufalo, hrdina s tváří Matta Ryana ale fanouškům náramně… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Reklama

Reklama