Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Recenze (1 091)

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Vyborny blogbuster ktoremu nechyba akcia,humor,emocie a James Gunn to cele všetko skvelo režiruje.Stražcovia galaxie si dokažu urobit srandu sami zo seba,nie je im cudzia parodia a nechybaju ani naražky na kulturu 80 rokov.Film ma aj vyborny priam až epicky zaver. ()

murkl 

všechny recenze uživatele

To je sitcom nebo co, že skoro každá scéna musí končit nějakým vtipem? Já ty marvelácký vtípky fakt nemusím. ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Obecně mě tento druh hrdinských filmů nebaví, ale Strážci Galaxie jsou světlou výjimkou. Již jednička byla fenomenální, ale dvojka je ještě lepší. Svižný děj, spousta skvělé akce a hlavně brilantní humor dali dohromady vzniknout jednomu z nejlepších filmů v daném žánru. Pro mě osobně se jednalo o velmi příjemné překvapení, jež s zaslouží plný počet hvězd. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Další dávka retro písniček, ačkoli Hasselhoffa z prvního dílu nic nepřekoná.Máme zde malýho Groota, spousty vtipů, spousty akce a nevýrazné padouchy. Není to sice tak originální jako první díl, přesto film stále vybočuje oproti ostatním komixovkám. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Ježííííš ty vykecávačky jsou neúnosné. Tatínku, maminko, babičko, do toho love story, zase kecy. Zdržování děje, zaseknutí nuda, ruka na knoflíku rychloposunu. Ano, fakt mne zajímá co poslouchala prababička XY a jaké ponožky bude nosit A + B až se vezmou. Veliká, převeliká škoda na jinak výborném snímku. Já bych toho scénáristu za to prostě kopal do hlavy. Tohle ať si cpe do červené knihovny, do dramat, do romantický filmů, nebo nejlépe do prdele, ale ne do dobrodružného sci fi, byť je určeno spíše dětem a mladým. Ach jo. Přesto se na film budu dívat zase a zase, a jednou stopnu ty hluché místa, ve kterých je možno skáknout na pivo. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo velkým zklamáním. Chápu, že sem chtěli dát pozadí Peterovi rodiny, ale v tomhle zpracování to vyšlo velice špatně, protože mi to obecně nezapadalo do událostí tohoto universa a ještě k tomu je to už velký overkill, co se týče schopností a bytostí žijících v tomhle univerzu. Dále tomu nepomáhá ani tragický humor (místy je ale vtipný), který dosahuje občas úrovně Deadpoola. Akce tu sice je, ale neužil jsem si jí tak, jako v jedničce - spíše je to už snaha o to, vytvořit co nejhustější "macho" hrdinskou scénku, než nějakou propracovanost. Musím ale tomuhle uznat, že designéři se na tomhle krásně vydováděli - vymyslet a zpracovat všechny bytosti, faunu a flóru je opravdu úctihodný výkon. Tohle bych zatím hodnotil jako nejslabší počin z marvelovského univerza (co se filmů týče - seriály jsou kapitolou samou o sobě). ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Někdo by mohl vytknout až přílišnou podobu jedničce - to je ovšem právě to, co my vnímáme jako hlavní superlativ. Téměř nic se nezměnilo, to ovšem znamená, že Vol. 2 je stále zábavný a pohodový vesmírný úlet. Co víc, Kurt Russell si to po letech opět dává a Michael Rooker coby Youndu svým charismatem strčí všechny Strážce do kapsy. 80% ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Baby Groot je vtipnej, humor to má pořád skvělej, soundtrack vybírá opět skvělý šlágry a hlavní téma - otec, které zejména v posledním aktu celý film přetáčí z komedie do pseudorodinného dramatu formát zvládá a drží se ve snesitelných mezích. David Hasselhoff má skvělý cameo a Sylvester Stallone a Ving Rhames doufám v dalších dílech budou mít daleko větší role, než jen tyhle vedlejší přicmrndy. Kvalitativně lehce pod jedničkou, ale na nadprůměrné 4* to i tak stačí. ()

donnovann 

všechny recenze uživatele

První strážci se mi velice líbili, bylo to něco jiného a mě to bavilo, druhý díl už tak nebavil a působil až přeplácaným dojmem. Kurt Russell jako záporák potěšil, u některých hlášek jsem se upřímně zasmál, akorát toho Stalloneho tam mohlo být více. Nejsem potěšen ani zklamán, jasných 50% ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je někde úplně jinde než jednička. Jediný, co prvni půlce nechybí je pár slušnejch hlášek a několik dobrých songů. Jinak je to celkem rozvleklý a vlastně o ničem. Druhá půlka postrádá i tu trochu vtipu, naopak jí neschází ještě víc nezáživnosti, nudy a zdlouhavýho čekání na konec. Takže jen pro výše jmenované plusy a kvůli galaktický partičce sympaťáků za tři, jinak jako hodně očekávaný pokračování výborný jedničky to stálo pěkně za hovno. 50%. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

V prípade "Guardians of the galaxy 2" boli očakávania na veľmi vysokej úrovni, nakoľko jednotka bola jedným z najoriginálnejších a najzábavnejších príspevkov do marvelovského filmového vesmíru. A v podstate tieto očakávania aj boli naplnené, hoci nie na 100%. Stále je to veľmi vtipné, ale vzhľadom ku kadencii hlášok a scénok je celkom logické, že nie každá padla na skutočne vtipnú strunu, ale zapôsobí skôr silene. Ani príbeh nemá až taký šmrnc ako v jednotke. Viacero scén alebo dialógov mi prišlo aj zbytočne natiahnutých. Trochu zmätočným dojmom pôsobí postava Kurta Russella, keďže jeho postava vzbudzuje dosť veľké sympatie, ale jeho následný charakterový prerod proste nie je tak úplne dotiahnutý. Väčšina postáv s pôvodnej pätice tiež zostala veľa dlžná svojej povesti. Pratt je trochu nevýrazný, Saldana je nútená do divných koexistenčných kontúr či už s Prattom alebo jej sestrou a Bautista má niektoré výstupy veľmi silené. Na druhej strane mýval je asi top postavička, a aj malý Groot si dokáže mnohé scény kradnúť pre seba. Tento film je stále veľkolepá a zábavná mašinka, ale v pár súčiastkach to začalo trošku škrípať. 70%. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

70% Dvojka je možná mírně rozvleklejší a trochu překombinovaná, ale už v první polovině dokáže nabídnout víc vtipu než celý předchozí díl a celkově je nápaditější, s větším důrazem na postavy. Tedy pořád jde o docela levnou vesmírnou zábavu, ale o tom to je... ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Ak sa vám páčil prvý diel, bude sa vám páčiť aj tento, ale ak sa vám nepáčil prvý diel (rovnako ako mne), budete to mat opäť ťažké....ešte horšie ako predtým, menej vtipov a naopak ešte viac prázdnych a neuveriteľne umelých rečí o tom ako sú všetci rodina a musia si pomáhať....blivajz. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce to doznalo pár změn, tak především soundtrack se povedl, ten to dělá místy fakt až dojemný. Nové postavy starej Kurt a starej Sly to trochu oživí, to jo, vizuálně je to už dle standardu Marvelu a celé série, ale ten děj je docela nuda, mě to opět moc nezaujalo a hlavně je to nepochopitelně ještě o dalších 20 minut zbytečně delší jak jednička. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Strážci galaxie jsou ve výsledku dobré pokračování, ale o proti prvním strážcům se tvůrci snaží odvázat, ale bohužel to ve výsledku (finále) dělá z filmu přeplácaný digitální bordel, naštěstí kvalita je stále skvělá, hlášky trefné a vynikající soundtrack. Jen bych se možná příště vyvaroval občas tupým dialogů, které kazí jinak dobrý dojem. ()

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama