Reklama

Reklama

The Punisher

(seriál)
  • USA Marvel's The Punisher
Trailer
USA, (2017–2019), 23 h 2 min (Minutáž: 47–58 min)

Tvůrci:

Steve Lightfoot

Předloha:

Gerry Conway (komiks), Ross Andru (komiks)

Hudba:

Tyler Bates

Hrají:

Jon Bernthal, Ebon Moss-Bachrach, Ben Barnes, Amber Rose Revah, Jaime Ray Newman, Kelli Barrett, Paul Schulze, Jason R. Moore, Deborah Ann Woll (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Bývalý mariňák, který jde po zločincích odpovědných za vraždu svojí rodiny, se ocitne v pasti armádního spiknutí. (Netflix)

Recenze uživatele Mouchal k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2017) (S01) 

Jon se jako Punisher narodil. Zapomeňte na nějakého Lundgrena, tohle je ten pravý Punisher, který je drsný, nebojí se krve, padouchy střílí bez jakékoliv lítosti a hlavně - bez zbytečných keců okolo a hezky krvavě. I tak je seriálu co odpouštět, například Frankovy "zázračné" regenerační schopnosti, kdy je v jednom díle opravdu na umření a obyčejný člověk by se z jeho stavu dostal tak za několik měsíců rehabilitace, Frank udělá pár shybů, chlapácky si zařve a jde schytat dalších pár kulek (či nějakou tu bodnou ránu, jemu je to jedno). Pro potřebu seriálu to beru, nikdo se nechceme koukat jak Frank marodí, že? Další malou výtkou pro někoho může být to, že se občas špičkově trénovaní vojáci chovají jak ženy v domácnosti, co dostaly zbraň a hurá do boje (ale tak hej, koukám na Arrowa) a jeden klišé "plot twist", který asi všichni čekali. Jinak je to výborná brutální akční podívaná, která vás velmi snadno zahákuje a do reality vyplivne až po dobře strávených necelých 13 hodinách a vy pak přemýšlíte, za jak dlouho asi přijde druhá řada konečně s Jigsawem ve své pravé znetvořené podobě. 89% ()

Season 2 (2019) (S02) 

Punisher se nám vrátil a dovolím si tvrdit, že ve velkém stylu. Už první epizoda diváka doslova přiková k židli a velmi dobře představuje nové postavy, které mají s Frankem skvělou chemii (Amy se postupem času stala tou nejlepší změnou oproti 1. sérii). Vrátí se samozřejmě i vícero už nám známých postav z první série, které rozehrají zcela novou příběhovou linku a Billyho transformaci v Jigsawa jsem si velmi užíval (i přes ten jeho zvláštní románek aka Harley/Joker). Jak už je na Netflixu zvykem, všichni, co se na seriálu podíleli odvedli špičkovou práci (až teda na pár logických děr od pánů scénáristů... ale o tom později). Jon je do role Punishera naprosto perfektní. Stejně skvělou práci odvedli i Ben s Joshem, kterýmu jsem toho kněz-grázla sežral i s navijákem. Co s navijákem... Rovnou s celým prutem. Ve výsledku mě seriál nadchl a chytil za koule tolik, že jsem neměl problém si dát i nekolikahodinový polomarathónek do šesti do rána. I tak mě ale pár věcí zklamalo/naštvalo. Asi první věc do oči bijící byl vzhled zjizveného Jigsawa, který jsem prostě upřímně čekal mnohem výraznější. Za druhé nesmrtelnost hlavních postav. Tohle je trochu diskutabilní, protože to najdeme ve většině akčních seriálech/filmech, ale když někdo přežije tři kulky z bezprostřední blízkosti do břicha nebo rozříznutej pupek a výstřel z broky do nohy jen proto, že to je hlavní postava, ale rázem tam umře nějakej smolařskej šmudla, kterýho to jen škráblo do nohy... No co si budeme povídat, nepůsobí to úplně dobře. A to nemluvím o rvačkách, kdy tu netrénovaný člověk schytá ránu železem do kebule takovou, že by ho rázem zabila třikrát, ale tady to postavy vnímají spíš jako polochtání od babičina kníru při vynucené puse. Další věcí jsou ty logické mezery aneb jak já tomu rád říkám "líné psaní". Nejlepší příklad toho nastal v bodě, kdy Billy vymyslel plán na zbavení Frankovi "nevinnosti". Kdo to viděl, pochopí. Druhým příkladem je souboj mezi agentkou a psychiatričkou, kdy trénovaná agentka dostane nějakým zvláštním způsobem strašnou čočku od vychrtlého zakomplexovaného nemehla. Přitom obě dvě zmíněné scény šly napsat jinak a lépe. Poslední věcí je mírná natahovanost, kdy některé scény jsou zbytečně delší než je třeba a mírná redukce dílů by celkovému výsledku zcela jistě pomohla. Každopádně těmito několika neduhy se určitě nenechte odradit od této špičkové podívané (ikdyž pro silnější žaludky), protože Punisher se kvalitou řadí k těm nejlepším seriálům a kdyby odstranil těch pár chybiček, kdo ví. Za mě hodně silné 4* a pokud se Punisher stane jediným Marvel seriálem, který přežije na Netflixu (což se pravděpodobně nestane), tak se nebudu ničemu divit, protože Frank si to prostě a jednoduše zaslouží. 86% ()

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Reklama

Reklama