Reklama

Reklama

Atentát

(seriál)
Trailer 4
Česko, (2015–2016), 18 h (Minutáž: 60 min)

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Kraus, Anna Šišková, Marek Taclík, Jiří Dvořák, Jan Dolanský, Andrea Opavská, Miroslav Táborský, Michal Slaný (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(18)

Obsahy(1)

Atentát volně navazuje na příběh postav, které diváci znají ze seriálu Expozitura. Od té doby, co se Dan Chládek a Tereza Hodačová rozešli, stal se z Dana samotář. Snaží se upozornit na řadu podezřelých případů, které mají vztah k prezidentovi Václavu Wolfovi nebo lidem kolem něj. Nikdo ho však nebere vážně, ani Tereza, která získá místo v osobní ochrance prezidenta. Po pokusu o atentát na hlavu státu Tereza zjišťuje, že v něm Dan může mít prsty. Vydá se proto po jeho stopě a mapuje případy, které řešil v minulosti. Střípky těchto kriminálních kauz, vyprávěné zpětně, pak přinesou klíč k pochopení aktuálního dění a přinesou překvapivé rozuzlení.

Hlavní hrdiny seriálu Terezu Hodačovou (Hana Vagnerová) a Dana Chládka (Robert Jašków) doplní prezident republiky Václav Wolf (Jan Kraus), jeho žena Ester Wolfová (Anna Šišková), prezidentův poradce Jiří Forestek (Marek Taclík), majitel bezpečnostní agentury Stín Bronislav Miler (Jiří Dvořák), na základě prezidentské milosti propuštěný Ota Kofčín (Jan Dolanský) a Danova nová parťačka Eva Jánská (Andrea Opavská), se kterou vyšetřuje všechny případy vyprávěné v minulosti. Seriál představí i řadu dalších postav, jejichž prostřednictvím vypráví příběhy různých kriminálních případů, například přípravy zbrojních zakázek na míru, obohacování se na předražených stavebních zakázkách, vzájemného prodeje vysokoškolských diplomů, nelegálního financování politických stran a další. (TV Nova)

(více)

Recenze (137)

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

V podstatě ten samej komentář, jako k první řadě. Akorát podotknu, že tuhle řadu jsem viděla jako první, Expozituru až po ní. Opět Wagnerová, Jašków a další známé figury, a mnoho nových, vysoce nechutných postav a postaviček... Bavilo mě to. ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Je to nudný jak pondělní ráno, dialogy jsou pitomý, děj žádný, prezident je šašek a paroháč, tohle si TV*OVNA mohla odpustit... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Začátek je teda opravdu šílený - politikové jako parodie se jmény velice podobnými jako ti skuteční, a Krauzovo hraní Klause je opravdu parodie a k tomu bláznivé téma atentátu na českého prezidenta. po prvotním šoku asi od pátého dílu začína hodně supr popis toho jak to tady funguje - uplácení politiků, ovlivňování případů přes znalecké posudky, moc šmejdskech exekutorů, fungování bezpečnostních agentur atd. Bohužel pak to přejde na x dílů do hrozně nudné linie ( kterou Nova při premiéře asi na dva měsíce nelogicky přerušila ), takže zbyli jen skalní příznivci Expozitury, kteří mohou konstatovat, že tahle série nešáhá té původí ani po kotníky. Negativa: velký počet dílů, menší rozpočet, nadpřirozené síly Pozitiva: kdyby se udělalo the best of do šesti dílů, vynechali se některé nelogičnosti ,tak to mohl být serál do top deset. Dvě hvězdy navíc dávám za poslední díl, protože mi to nahradilo to nudné čekání na konec. Kraus nakonec toho prezidenta zahrál hodně dobře. ()

A. Murray 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je film velmi napínavý a do jisté míry hodně koresponduje s českým děním na politické scéně. Často vás až zamrazí v zádech při pomyšlení, že něco takového se stalo. Je sice jasné, že se věci nedějí přesně, tak jak je divákovi předkládáno. Nicméně seriál vyvolává otázky jak že to tedy s politikou a s profanovanými kauzami je. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto komplet, protrpěno do konce. Občas jsem měl i nutkání za některé díly jednu hvězdu přihodit, ale po totálně zpackaném závěru ani ťuk. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Oproti Expozituře je tento seriál jenom snůška nudných a zmatečných blábolů. Na akční seriál příliš utahané a měkké, na drama málo dramatický a hlavně příliš fiktivní a na mysteriózní málo mystický. Směšná slátanina, kterou nezachránilo ani skvělé obsazení, zajímavá hudba či pár vtipných hlášek Miroslava Táborského. Na definitivní dno tento počin poslala role, jenž nejspíše dostal za trest Jirka Dvořák a jeho falešná babička. ()

gazogazo odpad!

všechny recenze uživatele

+++ prezident , a když na to člověk přistoupí - na drogy tak parodie nechteny komedie --- dialogy , proč, kurva proč to tady skoro nikdo neumí ? , co maj bejt ty fleky politicky satiry ? A akční scény ? A korunuji to úplně debilni pribehovy zkratky a haldy kombeny s totální plochosti a budou Coca ________"____"______"""""""_________ takže béčko. Ale zábavný ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Běžně seriál nehodnotím po prvním díle, ale teď udělám vyjímku. Možná proto, že jsem očekával mnohem více, tak mi to přijde jako těžkej propadák. Děj naprosto nudný, o ničem a plný očividných nesmyslů. Herci hrajou, tedy spíše nehrajou. Dialogy tak kostrbaté, až je mi některých herců líto, jak trapně u toho vypadají. Akční část obstarává pár zpomalených záběrů hrající si na něco,co to není, až jsem se musel smát. Postavy místo vyprávění příběhu parafrázují chování a rysy některých reálných postav a lacině se tím podbízejí divákovi. Víc jak jednu hvězdičku si to nezaslouží a koukat na tohle 18 dílů, to fakt nedám. Ale pro diváky ulice a růžovky bude tohle hit. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu musím dát odpad a na druhý se dívat už ani nebudu.Čekal jsem akční seriál, pokračování Expozitury, ale takovou patlanici, to opravdu ne.Už ta jména si zaslouží facku, především Forestek ( Hájek) je trapas, ta věčně vykropená "první dáma",I když nevím, proč jsem to očekával právě od Nikolaeva, který mne zklame v podstatě pokaždé. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Po velmi dobré Expozituře jsem se těšil na pokračování, ale toto je silný kafe. Včerejší třetí díl mě utvrdil v tom, že by Nově měli zakázat točit seriály podobnýho ražení. Ať si vysílaj pičoviny typu Ulice a Ordinace, na to jsme už za tu dobu zvyklí, ale vymývat hlavy tímhle je masakt. Když jsem si přečetl, že třetí díl bude o hnutí skinheads, čekal jsem, že to naše multi-kulti televize nafoukne a trefil jsem se do černýho. Jako bych koukal na hlavní zprávy s čechem jak poleno Rayem Kokotrangem.Ještě čekám nějakej díl o agresivních fotbalových fanoušcích, co v sektoru žerou malý děti, o cikánech co chcou pracovat, ale nemůžou kvůli diskriminaci a nedivil bych se, kdyby si Terča Hodačová v posledním díle nastěhovala do bytu pár uprchlíků. Tak to přece má být, lidi jsou úplně mrdlí a uvěří všemu, co natočíme... Chce se mi zvracet !!! ()

NightPorter 

všechny recenze uživatele

Uf, tak to bylo neco otresnyho. Horsi herecky vykony jsem snad nevidel, v cele s hlavni predstavitelkou. I kdyz asi ani moc neni co hrat, cely je to priserna kravina, vrazda chobotnickou :-D ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

To si z nás páni scénáristé dělají pr... Expozitura byla výborná, u Atentátu byl zajímavý námět a nevadilo mi, že se tam snaží naroubovat naprosto všechny aféry porevoluční České republiky. Nekvalitní kameru hlavně co se týče akčních scén, bych také odpustil. Ale tak slátaný scénář byl snad na celý seriál spíchnutý za dvě hodiny... Přitom, kdyby si dali tu práci, logicky uvažovali, jistě mohlo vzniknout něco zajímavého (sám jsem byl na další pokračování a vývoj vždy zvědavý)... ale ten závěrečný díl asi vymýšleli při samovznícení a totálně srazili mé hodnocení! Lituju herce, kteří nebyli špatní... ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Poslední díl - to byl tedy "nátřesk"! Prezident ČR nebezpečným ruským agentem, který je zapleten i do vražd, novodobý Rasputin na dálku zničí dalšího nebezpečného ruského agenta (i za špatné řeči na adresu mrtvého ruského agenta - milence "Rasputina") a poté se samovznítí, nebezpečný mafián (předobrazem postavy Vít Bárta) má během zákulisních jednání po boku starou paní, která moc dobře vnímá okolní svět, údajně ubitá policistka Jánská žije kdesi na chatě a my se dozvídáme, že Chládek o tom asi věděl a Terezu pouze využil (chtěl se jí odměnit jedním sexem, ale to se mu nepostavil - viz 17. díl). A pak je tady proměna Kofčína, jenž nenávidí Rusy až za hrob a raději pomůže Chládkovi, kterého chtěl na začátku seriálu zabít. Wolf je již jako exprezident zastřelen českým válečným veteránem, takže úspěšného atentátu se divák dočká. Druhá řada Expozitury nebyla vyloženě špatná, ale rozhodně nejde o seriál, který bych mohl brát vážně. Poslední díl z toho udělal úplnou frašku. Klíma údajně řekl, že se dají točit další série. No raději ne - ve třetí řadě by proti sobě třeba mohli stát Tereza s Kofčínem proti Chládkovi a Jánské. Ať zůstanou oba scénaristé raději u reportáží. ()

Parm1 

všechny recenze uživatele

Seriál to bezesporu není špatný, ale když to člověk porovná s 2. řadou seriálu Případy 1. oddělení, který běžel paralelně s Atentátem, akorát na ČT, ten rozdíl je opravdu velký. Víc než velký, bohužel. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Asi budu působit rušivým dojmem svým počtem bodů, když celkové hodnocení má naopak sestupnou tendenci. Expozituru nehledejte. ta byla jen jedna. Zde byly jen použity stejné osoby. Z rozvleklého seriálu atentát jsem byl trochu rozpačitý. Nejen zbytečně moc dílů, ale i "dodavatel" díla na trh, Nova, se přerušením vysílání v půlce seriálu, na rozmělnění podepsal. Nebyl jsem sám, kdo logicky předpokládal po vánocích zpětné nasazení do programu. Bylo ticho po pěšině, tak jsem atakoval Novu, která koncem ledna začala pokračovat. Jako "omluvu" dali nejprve opakovací sestřih, okomentovaný navíc hlavní hrdinkou. A za mou drzost posunuli vysílání do pozdních nočních hodin. První, asi čtyři díly, které se motaly převážně okolo prezidentského prostředí - žádný zázrak. Dále už začalo být zajímavější a napínavější. Druhá (odsunutá) půlka seriálu už byla napnutá struna a pasovalo mi to to spíš na zahraniční výrobu. Na hodnocení se podepsalo především to, že to je české. Pokud by to byl zahraniční film, u kterého ani divák neohodnotí logičnost politických afér, měl by možná jiný náhled. Návraty do minulosti v jednotlivých dílech byly dalším protahováním seriálu. Asi by prospělo vyprávět přímočaře "od začátku". Poslední díl mě také nadzdvihnul, ale na druhou stranu to, že Klaus byl ruský agent, už také bylo napsáno a autor na to a další politizaci doplatil svým zdravím a málem i životem. Takže zopakuji, spousta nedobrých okolností pokazila dojem, ale za fajnovou akčnost "smyšleného" příběhu dávám, co dávám. ()

Ergon 

všechny recenze uživatele

Atentátu určitě uškodila přílišná rozvleklost, 18 dílů je fakt moc. Zvláště ve druhé polovině, kdy se seriál přehoupne do celoseriálové zápletky, je patrné natahování děje. Jelikož se jedná o pokračování, dle mého názoru, úspěšnější Expozitury, neubráním se srovnávání. Zde se autoři snažili spojit několik politických kauz posledních let do jednoho velkého případu. To zde na rozdíl od Expozitury nefunguje. Sice byly některé počáteční díly (např. E03 Mezi nácky, E05 Fotbalista, S06 Smrt zbrojaře, S07 Trhej) nadprůměrné a díky reálnému podklady poutavé a pomalu připravovaly diváka na "velkou kauzu", avšak ta byla tak přestřelená, okatá a místy až směšná, že jsem poslední díly dokoukal jen z povinnosti. Pomalu se mi ani nechce věřit, že za scénářem stojí pánové Klíma s Kroupou. ()

lakart 

všechny recenze uživatele

I přesto, že se v celém seriálu najde bezpočet chyb a nelogičností, sledoval jsem příběh s velikým zaujetím až do konce. V českých poměrech se jedná o ojedinělou záležitost, kterou je třeba náležitě ocenit i přes vzniklé chyby. 70% ()

Hannibal1913 odpad!

všechny recenze uživatele

Aneb jak i 30 minut stačí k udělení odpadního hodnocení... A ta nesympatická baba v hlavní roli, tu jste vyhrabali kde jako?? ()

Reklama

Reklama