Reklama

Reklama

Četnické humoresky - Série 1

(série)
Česko, 2001, 16 h 28 min (Minutáž: 70–89 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Ivan Trojan, Petr Kostka, Stanislav Zindulka, Zdeněk Junák, Erik Pardus, Andrea Elsnerová, Alena Antalová, Zdena Herfortová, Marián Labuda st. (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Brněnská četnická pátrací stanice, předchůdkyně dnešní kriminální služby, řeší závažné i banální, tragické i směšné kriminální delikty. Četníky čeká objasnění zmizení doktora Lukašíka, nadšeného speleologa a bonvivána v jednom, vypátrání zloděje úlů svérázné paní Menšíkové, odhalení vraha manželky velkouzenáře a další zločiny inspirované skutečnými případy z doby první republiky. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (62)

Četnické humoresky - Beáta (2001) (epizoda) (S01E04)

  • Při scénách odehrávajících se v kaštanové aleji na zámku v Oslavanech jde vidět německý bunkr vybudovaný během druhé světové války. Děj seriálu se přitom odehrává v meziválečném období během třicátých let. (Koocik)

Četnické humoresky - Beáta (2001) (epizoda) (S01E04)

  • V čase 1:13:59 se za postavou doktora Merhauta (Jan Fišar) objeví náhrobek. Na náhrobku je rok úmrtí 1999, což je o více než 60 let později, než se děj seriálu odehrává. (AgnesDee)

Četnické humoresky - Krkatá bába (2001) (epizoda) (S01E05)

  • Bedřich Jarý (Ivan Trojan) při prošetřování údajného andělíčkářství v Samotíně navštíví i inzerci deníku České Slovo. V Brně ovšem České Slovo nevycházelo, nýbrž jeho lokální verze Moravské Slovo. (VN85)

Četnické humoresky - Směšný vrah (2001) (epizoda) (S01E06)

  • Železniční stanice Říkonín v době první republiky neexistovala. O stavbě trati přes Říkonín bylo rozhodnuto v roce 1938, kdy došlo k zabrání území dle Mnichovské dohody, po které vedla hlavní trať Brno – Česká Třebová – Praha. Samotná trať přes Říkonín byla zprovozněna v 50. letech a dodnes se jedná o jednu z hlavních železničních tratí v České republice. V rámci dobových reálií byla nejbližší zastávka Borač na původní trati přes Vysočinu, ta se nachází 10 km od Říkonína. (Tadeusz)

Četnické humoresky - Směšný vrah (2001) (epizoda) (S01E06)

  • Železniční stanice Říkonín skutečně existuje, byť v seriálu jsou záběry z úplně jiné stanice, která je označená jako Říkonín. Před 2. svět. válkou však do ní vlak nemohl v žádném případě vjet, protože trať, která touto stanicí vede, byla dána do provozu až roku 1953. Stanice leží na trati Brno - Havlíčkův Brod, asi 15 km od Tišnova. (offlineman)

Četnické humoresky - Ferda Mravenec (2001) (epizoda) (S01E08)

  • Ve chvíli, kdy probíhá rekonstrukce na místě vraždy, se v horní části obrazovky na několik vteřin objeví chlupatý kryt mikrofonu proti větru. (HonzaR.)

Reklama

Reklama