Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velkoměsto Gotham City je sužováno gangstery, které vede kyselinou děsivě znetvořený Joker. Policie se zdá být bezmocná. Mnohem větší respekt mezi zločinci budí maskovaný netopýří muž - Batman - objevující se vždy tam, kde je páchána nějaká nepravost. Reportérka Vicki Valeová, píšící o Batmanových kouscích, se seznámí s plachým milionářem Brucem Waynem a stráví s ním opojnou noc. Joker se snaží Vicki unést, ale dívka je v poslední chvíli zachráněna Batmanem. Novinářka začíná tušit pravdu. Wayne a Batman jsou jedna osoba. Mezitím běsnící Joker terorizuje město otrávenými kosmetickými přípravky a vyzývá Batmana na rozhodující souboj. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (886)

Gemini 

všechny recenze uživatele

První a zřejmě nejlepší story z ponurého Gothamu na filmovém plátně. Atmosféra comicsu dýchá ze všech koutů, Michael Keaton jako Batman je podle mě překonán jenom Christianem Balem (obzvlášť Val Kilmer a vůbec celý Batman Forever mu nesahá ani po kotníky), a Jacka Nicholsona coby padoucha už nikdo netrumfnul - ne, ani Heath Ledger;) Co ještě chybí....ano, jistě, Danny Elfman a jeho soundtrack. K tomu snad není co dodat... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborné převedení komiksu na filmové plátno. Jack Nicholson jako záporák Joker je naprosto nepřekonatelný a žádný po něm se mu nevyrovná ani trochu. Hlavní postavou má být sice Batman alias Michael Keaton, ale Nicholson ho svým ďábelským výkonem zcela zastínil a odsunul na druhou kojel. Smekám před Timem Burtonem, protože to zvládl na výbornou. Lepší čtyři hvězdičky..... ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Monumentálny komiksový film, ktorý i po vyše tridsiatich rokoch dokáže nadchýnať. Vizuálne podmanivá kombinácia komiksovej štylizácie, art-deco, noiroviek a hororov (tá nočná jazda jesenným lesom!) doplnená majstrovským soundtrackom Dannyho Elfmana výborne predvádzajú na plátno fantastický scenár. Ten sa nie je priamočiarym originom, ale pokrokovo začína pár týždňov/mesiacov po tom, čo sa Bruce Wayne stal Batmanom a všetko nutné vyrozpráva cez flashbacky, zmienky, či parafrázy (fantastická úvodná variácia na klasickú vraždu Batmanových rodičov). A pravdaže casting. Michael Keaton bude asi navždy najlepším Batmanom a Jackovi Nicholsonovi by to vyšlo, nebyť Heatha Ledgera. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Joker v herecké kreaci Jacka Nicholsona bylo v celé sérii jediné opravdu čisté a nefalšované zlo (ti další už byli vedeni mstou). Batman v herecké kreaci Michaela Keatona byl v celé sérii jediný opravdový a nefalšovaný Batman (ti další už byli jen imitace). Batmanova partnerka v herecké kreaci Kim Basingerové byla jediná nefalšovaná a opravdová kočka (sorry Kočičí ženo Pfeifferová, ale ani tys ji nepřekonala, natož taková Nicole Kidman, nebo Uma Thurman a Alicia Silvestone). Tenhle film byl zkrátka z celé série jediný opravdový a nefalšovaný komiks. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nádherne vykreslená špinavosť, bieda a strach, ktorý číha z ulíc Gotham City. Svkelé kulisy, efekty, batmanovsko-hrdinské nápady a o Nicholsonovi ani nehovorím. Asi jediný film, kde je záporákovi venované toľko priestoru na jeho psychologické vykreslenie. Trošku mi vadilo, že v pár scénach bola použitá až prehnaná comicsovosť. 80%. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (136)

  • Komiksový Batman se zrodil v předvečer druhé světové války: v roce 1939 ho světu představil Bob Kane, kterému bylo v té době 18 let. Natáčení filmu se zúčastnil jako poradce. (Robbi)
  • Danny Elfman nebol pôvodne zvažovaný ako hudobný skladateľ, keď však prehral producentovi Jonu Petersovi "Batman Main Theme", ten s jeho najatím okamžite súhlasil. (DaliX)
  • Mohutný motor na přídi Batmobilu jej ve skutečnosti nepohání. Jedná se o nefunkční část motoru Rolls-Royce Olympus Spey. (Robbi)

Související novinky

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama