Reklama

Reklama

V každém z nás dříme superhrdina a k jeho probuzení stačí jen trocha magie. V případě Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zvolat jediné slovo – SHAZAM! – a tento velkoměstem protřelý čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Shazam s dokonalým tělem s vyrýsovanými svaly si však uchovává duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je! Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže rukama vrhat blesky? Dokáže se vyhnout zkoušce ze sociologie? Shazam se vydává otestovat hranice svých schopností s radostnou bezstarostností dítěte. Ale své schopnosti bude muset zvládnout rychle, aby mohl bojovat se smrtícími silami zla ovládanými Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong). (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (606)

Mr.Baboon 

všechny recenze uživatele

Odlehčená blbinka, která mi, pokud budu srovnávat s konkurenčním MCU, dosti připomíná Ant-Mana. Od filmu s dětskými hlavními protagonisty se asi ani nedá nic jiného čekat. Po řemeslné práci nemám výtku - kamera, akční scény a CGI na pohodu. Scénář Dr. Sivany klasicky klišovitý. Není to záporák, kterého si oblíbíte a budete na něj dlouho vzpomínat. Prostě ho tu máme, jen aby měl hlavní hrdina s kým poměřit síly a koho porazit. Za mě tedy příjemná oddychová popcornovka, která se určitě nezařadí mezi průlomce superhrdinského žánru, ale na 2 hoďky příjemně zabaví a neurazí. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal a dostal jsem dobrou zábavu s teenagery v hlavních rolích. Trošku mi to kazil sám Shazam, protože jako dítě byl Bill neobyčejný ale celkem rozumný mladík, jako shazam mi spíše přišel jako mimino. Škoda, že to nebylo opačně ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Po několika rokách sem se podíval znovu už kvůli druhému dílu.Jako oddechovka dobrý film .Nenudí ,vtipné scény se ve filmu najdou .Uvidíme jak dopadne druhý díl .70% ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic, ale celkem příjemné překvapení. Chvílemi je to docela vtipné. Musím to trochu přirovnat ke Kick-ass, ale ten je přece jen o třídu výš. Zasmál jsem se. Spíše ale v úvodu. S příchodem záporáka to bylo horší a horší. ()

Ajka1 

všechny recenze uživatele

Kids friendly komiksák s velmi zábavnou úvodní sekvencí objevování superschopností hlavního hrdiny, a troufám si klidně tvrdit, že v této konkrétní části tvůrci Shazama s přehledem zastínili i dnes už legendární scénu z prvního Iron Mana. Je to hravé, je to dětské, a přestože se ke konci už poměrně dost hraje na infantilní notu, baví to. Zachary Levi se jako Shazam snad narodil, banda nevlastních sourozenců je ve svých rolích naprosto dokonalá a jejich pěstouni jsou sympaťáci. Zbytek hereckého ansámblu zapadá do jednoho spíše do bažin průměrnosti. Bohužel i po všech čertech jinak charismatický Mark Strong - v jeho případě za to ale může scénář, který mu nedává mnoho prostoru k seberealizaci. SHAZAM jako celek tak samotným příběhem nějak výrazně nenadchne, je to prostě jiná cílovka a jako takový je třeba film brát, jedno mu však musím přiznat...bavila jsem se, hodně, hlavně ze začátku, kvalitně a pěkně nahlas! Tak si kupte lístek a běžte se bavit taky ;-) Peněz litovat nebudete. Viděno v originálním znění s titulky. ()

Martin.Tokos 

všechny recenze uživatele

Vlastně sem nečekal vůbec nic. Woooooooow. Jak se mi líbil totálně Aquaman tak toto je úplně z jiného světa. Já se neskutečně smál ( jednou dokonce přes celé kino na popkulturní hlášce kterou nikdo nepochopil), jindy sem se skoro rozbrečel. Film měl všechno - od perfektního Leviho přes Twenty one pilots až po.. Vlastně všechno. 5* ()

Barghest 

všechny recenze uživatele

To bylo super! Už v trailerech Shazam vypadal jako Deadpool pro děcka a přesně to jsme nakonec taky dostali. A to vůbec není málo. Z pochopitelných důvodů není humor tak podvratný jako v případě ukecaného žoldáka, ale i tak většina vtipů a gagů funguje. Třeba tu pasáž, kdy novopečený hrdina testuje svoje nové schopnosti,autoři vytěžili do mrtě. Spolu s hlavním hrdinou je to největší devíza filmu. Zachary Levi je ohromný sympaťák a svého dětinského superhrdinu v neustále běloskvoucím pláštíku si očividně užívá. Jack Dylan Grazer hraje v podstatě tu samou roli jako v To, ale díky jeho hláškám mu to divák odpustí. A Asher Angel je po většinu stopáže zachmuřený, protivný puberťák, což je trochu nevděčná úloha. Snad jen ta závěrečná bitka mohla být o trochu kratší a ústřední padouch není napsán zrovna nejnápaditěji. Scénáristi se sice snažili o jakous takous hloubku, nakonec jim zachraňuje zadek charisma Marka Stronga, kterému člověk toho stopadesátého záporáka stejně uvěří. A taky mi příliš nejde pod nos způsob, jakým se Billy se Sivanou nakonec vypořádá, to si Gayden mohl odpustit. Pokud divák přistoupí na hru autorů a neočekává víc než velkou zábavu, nebude zklamán. P.S.: Palec nahoru za parádní titulky v komiksovým stylu na konci! ()

Uberlord 

všechny recenze uživatele

Místy je Shazam sice opravdu vtipný. Ale to je tak vše... Za mně - u DC prostě nenatočili dobrej film od posledního Nolanova termného rytíře. A ty jejich otřesný cgi kreatury... na tom už by vážně měli zapracovat. A najít si na ně lepšího designera... ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Dobrý rodinný film so slušnou akciou, vtipnými scénami(a že ich je) slušnými efektami, najmä tie potvory vyzerajú super. Sivano je tiež dobrý záporák. Hounsouva som spoznal iba po hlase ale tiež bol fajn. A prekvapilo am že občas to má aj ten pôvodný DC temný štýl ktorý prezentoval Snyder, navyše kedže režisér má v portfoliu horory tak tu máme pár "hororových" scén, akurát bez krvi. Takže za 5* a Levi bol o kus lepší než Asher ale to je len malá výtka a druhý menovaný má dobre vydláždenú kariéru. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Lepší než BvS a JL, ale na Wonder Woman a Aquamana to nemá. Zůstalo to někde na půl cesty... ()

titmok 

všechny recenze uživatele

Taká puberťácka prkotinka ktorá pobaví ale niekedy možno trošku znudí. David F. Sandberg má za sebou odrežírované horrory, čo keď som sa to dozvedel tak som sa aj trošku bál že ako to skončí, ale nakoniec to zvládol úplne bezproblémov. Zachari Levi je pre postavu Shazama! ako stvorený. /videl v kine 75% ()

Džasman 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem asi nepochopila, nebo jsem na něj moc stará. I když nevím nevím, jestli se tohleto dnešním děckám a puberťákům bude líbit (jako to si fakt někdo myslí, že jsou ty dnešní děti až tak tupé?). Takže z kluka se stal něco jako superhrdina (jako k superhrdinovi to mělo fááákt daleko), vůbec nebylo vtipné jeho zjišťování superschopností (WTF?), navíc vypadal jak přesteroidovaný vypatlanec z posilovny (omlouvám se normálním uživatelům posiloven :-)) a ve finále teda byli i všichni jeho kámoši superhrdinové??? No tohle a Aquaman snad nejhorší filmy, co jsem viděla... ()

MarvelLover 

všechny recenze uživatele

Na Shazam Family jsem čekal hodně dlouho a to čekání se vyplatilo, ačkoliv jsem čekal více, tak nemohu říct, že bych byl zklamaný, to rozhodně ne. Zachary Levi je tu fakt parádní, jen mě dost štve, jak se tu ty postavy chovají. Samozřejmě je cílem, že se náctileté postavy musejí chovat v dospělé podobě pořád jako děti, ale poslouchat ty "kecy" to mě fakt nebavilo. Rozhodně se těším na pokračování a snad i s Black Adamem? ()

Hedy 

všechny recenze uživatele

Nejprvá se podíváme na místo kde se zrodilo již tolik superhrdinů a superpadouchů. Na místo dopravní nehody. Tam se nám objeví malý parchant který způsobí zkriplení svého fotra a později se vydá na celoživotní pátrání po čaroději. Místo toho aby ovšem dostal vysněné schopnosti. Dostane sedmero démonů jako domácí mazlíčky. Pak se děj dostává k nechtěnému spratkovi Billymu. Maminka si před kalbou zapomněla dát antikoncepci a z toho nám vznikl nový šampion. Jenže maminka ho nechala na pouti a tak ho musela pojmout pěstounská rodina kde mají za děti všechny rasy. Do sbírky jim chybí jen afro-asiat a šmoula. Malého Billyho si jednoho dne vybere černý Gandalf aby se stal hromovládcem. Tak se ale může stát pouze když řekne magický název aplikace do mobilu. No a máme film. Musím uznat že to nebyla taková žumpa jakou jsem očekával. Naopak. Hodně dobrý, vtipný a svižný film. Hlášky byli k popukání. Akce byla decentní. Nejlepší byla ale část kdy se SHAZAM učil ovládat své schopnosti. Musím uznat že šlo o příjemný superhrdinský zážitek a tak tomu dávám slabších pět hvězdiček. ()

Emjecko 

všechny recenze uživatele

Já Shazama! nikdy vidět nechtěl, ale kamarád mi řekl, pojď, a tak jsem šel. Do kina. Lístek za polovic znamenal poloviční výčitky v případě nekoukatelného braku a rovněž o polovinu vyšší šanci na opuštění promítání před závěrečnými titulky. Nic z toho nenastalo. Ze sálu jsem odcházel výborně naladěn až po závěrečném hvizdu. Důvod? Humor. Většina vtipných scén je postavena na kontrastu dětského světa se světem dospělých a obojí se dále střetává se světem superhrdinů. Takové poprvé ve spandexových oblečcích. Kick-Ass ztvárnil tohle téma mnohem líp, přesto lze Shazama! zařadit k dalším slušným počinů zasluhujícím si aspoň trochu pozornosti. Jenom teda počítejte s tím, že gagy tady hrají prim. Pokud vám nesednou, nemá už vám Shazam! co jiného nabídnout. ()

ESW 

všechny recenze uživatele

Mozna, ze ta dětská infantilita sluší superhrdinskym filmům víc než patos a všechny ty dospelacky věci, kvůli kterejm se stejně nikdo na tyhle filmy nedivame. Nápad za milion! ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

2* jsou až moc, vtipné to není, leda tak pro děti, tam to asi funguje, jinak to člověk sleduje a ví, že tam a tam by se mohl pousmát, ale je to nucené. Zápletka taková nijaká a zpracována do filmu není moc záživně, začátek filmu je dost opruz a ani potom se to moc nelepší. Celkově jako sólovka pro uvedení průměr a bral bych to, umim si na druhou stranu představit Shazama vedle Supermana a Batmana v Justice league, stokrát lepší jak ten rádobyvtipný flash nebo nepovedený cyborg, tímto směrem to mělo DC rozvíjet, teď už je na to všechno pozdě. ()

Související novinky

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Novinky z DC Fandome

Novinky z DC Fandome

24.08.2020

Víkendová událost DC Fandom jistě potěšila nejednoho filmového fanouška. Kromě nových trailerů na Batmana, Wonder Woman a Sebevražedný oddíl jsme se ale dočkali taky kupy nových informací o… (více)

Black Adam nabírá obsazení

Black Adam nabírá obsazení

17.07.2020

Filmový spin-off Shazama! Black Adam s Dwaynem Johnsonem coby titulním antihrdinou nabírá další obsazení. Nově jsme se dozvěděli, že postavu Atom Smashera – super silného a super velkého potomka… (více)

Henry Cavill zpátky jako Superman?

Henry Cavill zpátky jako Superman?

28.05.2020

Ještě než se stihnete po přečtení titulku dnešní zprávy nadchnout, musím vás zarazit. Ano, server Deadline potvrdil, že Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible – Fallout) skutečně jedná o… (více)

Reklama

Reklama