Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 4
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 4

Recenze (158)

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit Protiúder jako jeden seriál moc nejde. První série stojí sama o sobě, je vážnější, špionážní a za mě nic moc. Pak ale přišel na scénu Scott a Stonebridge a seriál se rozjel na plný pecky. Spousta sexu, výbuchů a minimálně jedno vystřílený město v každým díle. Akce je tu plno, je přehledná a Wichnester se Stapletonem si to užívají každou chvíli. Jejich chemie a hlášky jsou neopakovatelný. Pánové se ale se seriálem rozloučili a ten to ještě ve 3 sezónách zkusil s novým obsazením. Nebyl vyloženě špatný, ke konci dokonce velmi dobrý, ale vrcholu ve 4. a 5. řady se už Protiúder nepřiblížil. Celou dobu to ale byla nadprůměrná akční zábava. Scotte a Stonebridgi, díky! ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

V skratke: military bachorka o tom, ako vojenska spravodajska jednotka, "o ktorej nikto nevie", riesi problemy napriec zemegulou. Cele zachranovanie zvladne neobycajne "vtipne a vykonne"duo tych "najcoolovejsich typkov. Brit je za dobraka, kladasa - typickeho skautika a american je zasa stereotypom lahkovazneho playboy-a, ktory v kazdej casti pretiahne, jednu az dve, ci uz povstalkyne, policajtky, agentku, sluzku, ci vojacku. Kazda jedna z nich je samozrejme ako z modelingovej agentury. Ako inak, robi to preto, lebo je stale v nebezpeci a tak mu to predsa divak, ako zdravu kompenzaciu tolkej strelby a zabijania, zje aj z navijakom. V tinejdzerskych rokoch by som to zrejme zral. Netusim, ci posledne serie sli kvalitou nahor. Inak urcite neodporucam. ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

První série je diametrálně odlišná od těch dalších (1. série je čistě britská Sky TV), které už jsou převážně z produkce Cinemax (sice je to koprodukce se Sky TV, ale jsou zde viděl především prsty Cinemaxu), což je dobře hodně nahých ženských, šukačky a hodně krve. Sice mě 3. serie už trochu unavovala, hlavně tím, že se to lehce měnilo v přebytek nelogické akce a postavy se zase tolik nevyvíjeli, ale stále je dost kvalitní podívaná. Ale Armitage byl Armitage. ()

playboy_05 

všechny recenze uživatele

netrvalo dlouho a k tomuhle seriálu jsem si vypracoval celkem vztah...akční, našlapané a nejde se u toho nudit...navíc ta úvodní Britsko-Americká dvojice charismatických vojáků, kteří jsou rozdílní asi jako den a noc a přitom jim spolupráce šlape jako švýcarský hodinky...už úvodní prolog s Porterem byl na jedničku, ale nečekal jsem že mě další série až takhle chytí. U mě zatím za plný počet a doufám že to neztratí dech ()

Parm1 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší akční seriál současnosti, který hodně připomíná 24 hodin, akorát zaměření je trochu širší. Jak boj proti terorizmu na blízkém východě, tak zapojování se do různých vojenských konfliktů v Africe, to je specialita britských tajných služeb. Bývalí členové SAS chřestí zbraněmi. Když do svých řad navíc přiberou amerického zabijáka, slušná akce je na světě. První série 90%, druhá a třetí 80%. Čtvrtá řada 100%, určitě zatím nejlepší, zvýšený rozpočet nám ubral napětí, ale přidal opravdu spoustu kvalitní akce. Stonebridge už se snad ani nedá zastavit, kam se na něj hrabe James Bond. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • V 7. a 8. díle 4. série si roli agentky FSB mjr. Niny Pirogovy zahrála česká modelka Tereza Srbová. (mkali)
  • V prvním díle 4. série příjde v přestřelce Stonebridge (Philip Winchester) o kolimátor, v následném záběru jej však už opět má. (Paulusek)
  • Kvůli nastalým občanským nepokojům ve státě Mosambik týden před vznikem prvních dvou dílů třetí série, musel filmařský štáb kvůli zhoršeným bezpečnostním podmínkám přesunout natáčení do jiných lokací jižní Afriky. (Conspi)

Reklama

Reklama