Reklama

Reklama

Captain America: Návrat prvního Avengera

  • USA Captain America: The Winter Soldier (více)
Trailer 1
USA, 2014, 136 min

Předloha:

Joe Simon (kniha), Jack Kirby (kniha), Ed Brubaker (komiks) (více)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Dominic Cooper, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Cobie Smulders, Emily VanCamp, Robert Redford (více)
(další profese)

Po katastrofických událostech, které Avengers prožili v New Yorku, žije Steve Rogers neboli Captain America ve filmu Captain America: Návrat prvního Avengera poklidně v ústraní ve Washingtonu, D.C. a snaží se přizpůsobit modernímu světu. Když ale dojde k útoku na jeho kolegu z organizace S.H.I.E.L.D., zaplétá se do pavučiny intrik, které ohrožují celý svět. Společně s Black Widow se Captain America pokouší odhalit stále se prohlubující spiknutí a současně se na každém kroku střetává s profesionálními zabijáky, kteří byli posláni, aby ho umlčeli. Když dojde k odhalení skutečné šíře zákeřného plánu, povolávají Captain America s Black Widow na pomoc svého spojence Falcona. Přesto se brzy ocitají tváří v tvář nečekanému a zdatnému nepříteli – Winter Soldierovi. (Falcon)

(více)

Recenze (1 415)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na takové akční sci-fi o záchraně světa moc nejsem, takže jsem od toho moc neočekávala, ale docela mě to mile překvapilo. Byla jsem ráda za přítomnost Scarlett Johansson, které to vážně slušelo a také za přítomnost Roberta Redforda v roli padoucha, což se mi moc líbilo. Chris Evans je fešák a jako kapitán America nezklamal. Ta délka filmu mi moc nesedla, protože jsem se v polovině začala vrtět a říkat si, kdy už to konečně skončí a na víc v první polovině filmu bylo akce málo a v té druhé až moc. ()

wohna 

všechny recenze uživatele

Nového filmu s Captainem Americou jsem se nemohl dočkat. Náležitě jsem se na to připravil. Před projekcí jsem se podíval na první film. Pročetl si všechny možné články, podíval se na trailery, na záběry z natáčení. Víc jsem pro to snad udělat nemohl. Každopádně první, co mě nějak zaskočilo, bylo to, že novinářská projekce byla s dabingem. Nic proti českému dabingu, to rozhodně ne, jsme v něm jedni z nejlepších, ale u takových filmů ho prostě nemám rád. Chci si užít film v originálním znění, ať už s českými titulky nebo bez. Další co mě zaskočilo, to už ale dříve, je samostatný překlad filmu. Originální název Captain America: Winter Soldier je přeložen na Návrat prvního Avengera, což je dosti zcestné. Důvod, proč tomu tak je, je na dlouhé rozepisování. Co se týče samotného filmu, dostal jsem přesně to, co jsem očekával.Od první do poslední minuty (ano, úplně do poslední, i na závěrečné titulky jsme zůstali) jsem se bavil a bylo mi dopřáno vše, s čím jsem do kina šel. Byl jsem opravdu nadšen výtečně propracovaným scénářem a zápletkou. Občasné špatné prolínání 3D obrazu a některé velmi těžko rozeznatelné akční scény filmu na kvalitě neubírají. Bratři Rusoové se tohoto filmu ujali poněkud “jinak“ a popasovali se s tím na výbornou. Spolupráci s nimi si pochvalovali všichni herci, takže je vidět, že na place panovala skvělá atmosféra. Můžete si myslet, že se všemi těmi pozitivy přeháním. Může to být pravda, protože Marvel je pro mě srdcová záležitost, ať už se jedná o samotné postavy, filmy, seriál či komiksy. Já si ale myslím, že ne. Rozhodně každému doporučuji, aby se na film šel podívat, přinejlepším v originálním znění. Já jen budu doufat, že si ho užijete tak jako já! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mám jenom drobné výhrady, které ale jednu hvězdičku dohromady stály. Zaprvé se mi nelíbilo, jak Kapitán Amerika se svou brutální silou tříská lidi, kteří následně netrpí brutálními zraněními. Zadruhé si nedovedu představit organizaci, která by byla z většiny tvořená zrádci. Ve všech ostatních ohledech totální paráda. 85% ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Uchcával jsem blahem, minimálně při té honičce Furyho. Sice tam zase bylo spoustu amerických slátanin, ale ve výsledku jsem si to užil víc než jedničku. Vizuální masakr. ... ČSFD projekce Černý most 3D ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Temnější , akčnější, prostě úplně jiný Kápo , než jednička a to mu neskutečně prospělo. Před filmem jsem zaslech, že události v tomhle filmu změní hodně budoucnost dalších marvelovek , takže jsem očekával co se bude dít. A v půl třetí ráno jsem z kina odcházel s blaženým výrazem. Neskutečně se to povedlo a fungovalo to perfektně. Poslední marvelovky mě neskutečně dostaly do kolen a Kapitán to jen potvrdil, že nás čeká ještě pořádný masakr. Druhá potitulková scéna mohla být lepší , ale to je jen maličkost. Marvel to prostě neskutečně rozjel. P.S: Scarlett still hot <3 ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Filmový Marvel dospěl na roveň svého komiksového předchůdce. Tohle budou těžko trumfovat, já jim při tom ale držím všechny palce! ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Takže když nevíš co s pokračováním svého filmu, tak tam přidej nacisty a obří konspirační teorii. Ale vznikne z toho jedině průměrný film. ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší jak jednička, a jedna z dosud nejlepších Marvelovek. Capu se podařilo konečně přenést z komiksu na filmová plátna takového, jaký má být. Punc temnějšího politicko-špionážního thrilleru se vyplatil, a až na pár nelogických věcí jsem byl s filmem spokojen i při druhém shlédnutí. Nejdůležitější ale je, že teď už určitě nikdo nepochybuje, jakej řízek Capa je :-). ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

S pokračováním jsem nakonec spokojen mnohem víc než s prvním dílem. I když by se skoro mohlo jmenovat Captain America & Black Widow. Navíc i Falcon je sympťák, takže tahle parta se mi zamlouvá. Tenhle film pořádně odsejpá, akce střídá akci, sem tam se prohodí nějaká informace na jejich spojení a rychle zpátky do akce. Hledání chyb není na pořadu dne, protože na to prostě nezbývá čas. Bavil jsem se a už teď se těším na další film od Marvelu, protože jestli mě zabaví jako tenhle, tak to bude více než dobře... ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Jak šel Amazing Spider-man svým druhým dílem do pidele... tak Captain America mě více než příjemné překvapil. Fajn příběh výborná vizuélní stránka. Prostě pro mě super podívaná a velice milé překvapení.... to jsem skutečně nečekal... jen tak dále ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Komiks má pevné kořeny v USA, takže nemá cenu pozastavovat se nad tím, že jsou téměř všichni marveláci urputní patriarchové a že je to samý pruh a hvězda a národní ohrožení a celosvětové ohrožení... . Tak to prostě je. Přesto je mi často líto, že se nenajde dostatek talentovaných lidí, ale hlavně vůle pro to, natočit ne akční a dobrodružný blockbuster, ale psychologický, temný, hororovitý, thrillerovitý film, který by byl mládeži do 30-ti let nepřístupný a místo 3D brýlí, by kinušky rozdávaly max. kalíšek antidepresiv. Dostojevského na vás, paka americký pozitivní! Jenže i když mám velké výhrady proti "klasické" hoolyloolywoodské produkci, musím být vděčný aspoň za to, co k vidění je. Z té hrůzy, co nám za posledních pár roků pruhovaní bratři s hvězdou na čele poslali, rozhodně není Captain America: Návrat prvního Avengera, nejhorší. Mám raději, když s komiksem někdo naloží jako Nolan s Temným rytířem, ale nevadí mi ani když tvůrci komiksovou předlohu vizuálně přiznají. První Cpt Amerika takový byl. Druhý už je o poznání méně a má zpracováním mnohem blíž k Avengerům. Je spíš realistický, ale není temný a není ani nijak zábavný. Vaří se tady z vody, resp. z hromady akce a opět "fakt husté zápletky". Nejspíš tvůrcům někdo nabulíkoval, že komiks je hlavně forma a obsah je až na ...x místě. To možná platí pro ty papírové, ale čumět 2 a čtvrt hodiny na... . Přestože je v CA 2 obrovské množství akčních scén, tak s výjímkou té části mozku, která se zaobírá zpracováním obrazu, nedostane váš mozek nic víc, než prostor pro úvahy o tom, jak zrzavé vlasy Scarlet nesluší, nebo proč vlastně nezavolali na pomoc Avengery, když to byl takový průser s tím S.H.I.E.L.Dem... . Vlastně si můžete v hlavě klidně spustit svůj vlastní biják, kde se do toho vloží Hulk, nebo Ironman... . Jako ždímačka na prachy fanoušků, kteří netrpělivě čekají na Avengery a skočí po všem, co se Avengerů týká, je CA 2 víc než solidní film. Jinak ale žádná pecka. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Úchvatný a dôsledne pútavý Marvel. Bratia Russovy obratne vytvárajú podmanivý trhák zábavy z morálneho a emocionálneho konfliktu, a je to pôsobivé. Film dosahuje obdivuhodnú rovnováhu: seriózna akcia, ktorá si nikdy nezabudne dopriať vážnu zábavu. 8/10 ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Niekolko Avengerovskych filmov je za mnou, ale druhy Captain America KONECNE prinasa aj skutocne prvotriednu akciu, ktora moze konkurovat najlepsim bijakom. K tomu vyborna Jackmanova hudba, serioznejsi pristup k materialu, perfektne remeslo a vysledok tak stoji za to. ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Hvězda a štít. Symbolu americké nebojácnosti a nezkorumpovatelnosti se jako prvnímu dostává cti prošlapávat novou cestičku v rámci Marvelu. Zatímco předchozí stájové přírůstky byly pouze akční jízdou bez hlubší myšlenky, popř. cestou do rozervané duše hlavního hrdiny odsouzeného bojovat s vlastními démony. Winter Soldier sklízí plody léta pracně a komplexně budovaného univerza a do značné míry je tak zavázán svým předchůdcům, kteří budovali svět, jehož špíně a intrikám musí Steve Rogers čelit. Tentokrát nás nečekají nadpřirozené bytosti, nepřítelem je systém. Právě ten systém, kterému se hrdinové rozhodli, každý po svém, sloužit. Nejnovější komiksové dobrodružství, tak nabízí vysoce ceněnou nadstavbu politického thrilleru, ukazující nedokonalost a zamotanost světa, kterému vládne železnou rukou nadnárodní instituce S.H.I.E.L.D. Paradoxně jsem měl lepší pocit spíše z první poloviny, která je čistokrevnou politickou detektivkou, než z akčního závěru, který už standardně sklouzává do sice efektní, ale při hlubším zamyšlení bezmyšlenkovité řezby, ve které se prostě nejde ubránit pocitu, že se hlavním hrdinům stejně nemůže nic stát. To mi ale nebrání v tom, abych konstatoval, že sledovat Black Widow je potěcha pro oči. Můžu jenom doufat, že studio konečně přiklepne Scarlett vlastní film. Není pochyb o tom, že nový Kapitán nevybočuje z vysokého standardu kvality, na který jsme v posledních letech zvyklý. Marvelu se zatím daří všechno, na co šáhne. Úkol splněn. Očekávání na vrchol druhé fáze – Avengers: Age of Ultron, je na maximu. ()

V_erus_h 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost.. Z 1. kapitána jsem nijak urvaná nebyla, ale tohle mělo všecko, co od akčního scifi čekám.. :) Šlapalo jak hodinky, akce střídá akci, pár klasických vtípků, příjemně temná atmosféra.. Pokud to takto půjde dál, rozhodně proti trojce nic nemám, ukázka vypadala zajímavě, takže se už teď těším.. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Určitě to není špatné, ale v mých očích nejde ani o trhák. Kapitán tu dostává zabrat snad jako nikdy jindy a divák s ním tak navazuje intenzivnější sounáležitost. Proč ne- v dnešní době to je v kurzu. Já už si ale Marvelů zvykl na slušnou porci zábavy ve smyslu vtípků, špičkování a poťouchlostí a to zde vlastně skoro absentuje. Spoustě lidí to bude po chuti, vážnější notu ocení a jim můžu vzkázat jen: proti gustu... Já mezi ně ale nepatřím a doufám, že u druhých Avengers se zase budu bavit. Protože tak mi to sedí víc. 70 % Oblíbená část- postupné přistupování do výtahu ()

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Reklama

Reklama