Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Recenze (165)

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Ja sa s takychto serialov tesim. Netypicka detektivka, netypicke prostredie a zaujimave postavy a zapletky. Prva seria to celkom dobre odstartovala, uvidime, co bude dalej. ()

sandinista 

všechny recenze uživatele

Špica seriál z prostředí Londýna 19. století (čtvrť Whitechappel), s atmosférou histerie okolo Jacka Rozparovače. Skvělé příbehy, které většinou nepřesahují stopáž jedné epizody. Velmi sympatické herecké výkony, kde vítám zapojení známých herců i do vedlejších rolí. 1. série: 96%, 2. serie: 96%, 720p ()

Milwa 

všechny recenze uživatele

Viktoriánský Witechapel se vším všudy. Tento dobově velmi přesný seriál , skoro diamant nemohu nemít v oblíbených seriálech. ad1) velmi zdařilá snaha o autentičnost East Endu konce 19.tého století ad2) skvělý suchý humor ad3) hlavní hrdina je fakt sexy chlap. Srdcovka. první 2 série 100%; 3 série 80%. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

První řada skvělá. Vyznačuje se velmi dobrým vizuálem, dobře vystihnutou atmosférou, má dramatická náboj, napětí i akci. Druhou řaou následuje kvalitativní sešup jak po ledovce. Výrazně nudnější, komplikovanější vztahy, které nedávají moc smysl a překombinovaný děj. Trojka zase trochu scénáristicky pookřála, aby diváka navnadila a pak ho dvě zbývající řady nudila. Závěk nijaký. Jako celek za mne 55% ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Vystřihneme-li dobové reálie, dostaneme průměrnou kriminálku. Možná by pomohlo pomalejší tempo, protože tehdejší doba nebyla tak uspěchaná jako ta naše. Hudba se velmi povedla. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Začíná to nadějně. Atmosféra viktoriánské Anglie je zachycena skvěle, doba "po Rozparovačovi" má rozhodně co nabídnout... Problém je jinde - ještě v půlce série si nepamatuju jména hlavních postav, a u většiny ani co jsou zač - snad kromě "amerického doktora" a hlavního inspektora... Všichni jsou tak nějak stejní a nezajímaví. Škoda. Snad se to do konce série změní, jinak se těžko za rok přinutím ke sledování druhé řady. ()

RakeW 

všechny recenze uživatele

V Rozparovačově uličce se krásně skloubila správně páchnoucí šestáková atmosféra konce devatenáctého století se zábavnou béčkovostí současných kriminálních seriálů. Inspirace Ritchieho moderním Holmesem pak není jen očividná, ale snad i přiznaná. Ripper Street nabízí nejen zajímavé, sympatické, vyvíjející se a hlavně výborně zahrané charaktery (s rovnocennou ústřední trojicí v čele), ale také "dobově aktuální" a originální témata - (snuff)pornografie, doylovští nezletilí "irregulars" ("Oi, Liverpool!"), stavba podzemky, zatrpklí veteráni koloniálních válek (vedení neodolatelným plukovníkem Faulknerem Iaina Glena) či stávky a anarchismus. Ano, ke konci to s těmi ruskými špiony, tikajícími bombami a westernovými souboji (sedmý díl je největší WTF celé série) tak trochu ztratilo ten autentický punc, ale i tak je to stále skvělá zábava. Závěr pak bohužel nenabízí zrovna nejzajímavější případ, ale alespoň částečné vyústění Reidovi osobní linie bylo nutné a všechno okolo pořád funguje výborně (♪ "This poor young trooper cut down in his prime."). Tohle mi sedlo. ||| Jak už to u druhých sérií bývá, další případy divize H mé nadšení mírně zchladily, přesto žádnou hvězdičku ubrat nehodlám. Opět jsme se dočkali historických postav, událostí a témat (nejzábavnější zpracování si odnesla asi válka AC/DC i s výbušnými příspěvky irských separatistů), byť občas až moc zjednodušeně a násilně naroubovaných na příběh. S velkým potěšením jsem pak sledoval v závěru série dokonale vyhrocený vnitřní rozpad až příliš počestného Rieda, jehož čistý pokrokový vztah k ženské emancipaci či homosexuálům byl chvílemi už trochu otravný. No a dvoudílné velmi působivé grande finale bylo sice postaveno hned na několika opravdu drzých náhodách a dalších diskutabilních scenáristických zářezech, ale co, vždyť je to jen "penny dreadful". ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Vrcholem byl podle mého názoru šestý díl druhé série. Škoda jež, že seriál sám není nějak uzavřený. Aspoň jeden (finišující) díl by to ještě chtělo, takhle má člověk pocit, že mu někdo z knihy vytrhl poslední stránku... ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštne. Tento seriál má všetko, čo na seriáloch oceňujem.. je zasadený do historického Londýna, nechýba mu svižné tempo, napätie, dobrá hudba, navyše je v hlavnej úlohe skvelý Matthew MacFadyen. A napriek tomu ma nechal tak trochu chladnou. Možno po druhom vzhliadnutí svoj pohľad prehodnotím, zatiaľ mi na 5* niečo chýba. ()

Poirotek 

všechny recenze uživatele

Po prvej sérii musím povedať, že ma to absolútne dostalo. Ide z toho úžasná atmosféra starého Londýna. Skvelá hudba ešte lepšie obsadenie a prvotriedna réžia. Ale nič menej sa ani nedá čakať od BBC produkcie. Btw. jediné čo ma trocha iritovalo bolo ako si Matthew MacFadyen drží sako :P ...ale to je len môj problém. ()

Ziggy Zagg 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál z prostředí Londýna 19.století. Po prvním díle jsem čekal, že to bude pouze o Jacku Rozparovači. I když moc epizodní seriály nemusím, tento mi sedl a na každý nový případ jsem se těšil. Hlavní herecké trio je opravdu skvěle sehrané, ale i ostatní vedlejší role je doplňují tak, že tvoří opravdu šlapající bigband. V epizodách se představí pár známých tváří ze seriálu Hry o trůny, nebo Rudy z Misfits. ()

guri 

všechny recenze uživatele

Perfektne fungujuce ustredne trio, dokonala vyprava aj kostymy, zaujimave pribehy jednotlivych dielov a krasne znejuca anglictina. Skvely serial! ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Zatím je brzy na nějaké závěry, ale seriál mě dost zaujal, i když první díl působil místy nejasně. Počítám, že se to v dalších dílech rozvine a pak bude na co se těšit. Tak po 3.díle zvyšuji **** na *****. Snad si to nepokazí. Zatím je to poutavá, drsná reflexe Londýna se zajímavými příběhy, nosnou linkou a spoustou zajímavých nápadů a postav. BBC nastavila už dávno vysoký standard a drží se ho. Po shlédnutí celé první série neměním skore. Zaslouží si to pět hvězd, protože najít lásku, něhu a cit v primárně drsně vykresleném mužském světě je umění a jim se to povedlo. Svým scénářem to opravdu přitáhlo i ženskou polovinu diváků a přitom to neztratilo na kvalitě a tvrdosti. Ba naopak. dodatek 2016 :) zacina to rok po rozparovaci, kdy se tak nejak dalo oddeleni vrazd dohromady a vede ho mladý nadejný komisar, pokrokový, který spolupracuje s velmi kontroverzním amíkem, skoro geniálním patologem, ale alkoholikem a chronickým kurevníkem, a pak se seržantem, který má válečný traumata a nezdráhá se účelově trochu mučit vyslýchaný, aby kápli božskou. No, je to třaskavá směs, je to super, ale jak rikam, treti rada je hodne pritazena za vlasy a mozna zbytecna ()

xKatiex 

všechny recenze uživatele

Špinavé, drsné,viktoriánske, Jack Rozparovač ako kostra v skrini?! To ja môžem. A spomínala som BBC a Matthewa MacFadyena? Škoda, že musím vždy čakať celý týždeň na to, čo bude ďalej... ()

prasokote 

všechny recenze uživatele

Po delší době seriál, co mně chytnul. Hlavně třemi hlavními postavami a pak také prostředím a dobou, ve které se odehrává. A Matthew MacFadyen by měl mít zbrojní pas na svůj nádherný hlas.... ()

Ergon 

všechny recenze uživatele

Neskutečně věrohodně zachycená atmosféra viktoriánského Londýna, zvláště pak chudinská čtvrť East End se vší špínou - prostituce, dětské gangy, smrtelné nákazy. Navíc hlavní postavy nejsou žádní svatoušci. 765. HODNOCENÍ. (hodnoceno po 3.díle). Update: po 2. sérii snižuji hodnocení na 4*. ()

Dovlatovka 

všechny recenze uživatele

Doporučuju všem angličtinářům! Někdy až příliš rychlé, a to jak dějově, tak jazykově...někdy by to možná chtělo něco málo popsat nebo vysvětlit. Skvělá hudba (ve stylu Sherlocka). Ústřední trojice je skvělá, seržant a inspektor jsou postavy, ke kterým na konci série přilnete. Stejně jako k postavení žen...žádná žena v tomhle seriálu není šťastná a může s tím jen máloco dělat. To je možná atribut seriálu, který mnozí pominou...Seriál rozhodně nabízí víc než kriminalistické rádoby lahůdky. Nicméně asi každá bychom vzali do náručí Jeroma Flynna, seržant Drake je úžasná postava. A to není nijak detailně popisovaná. Prostě kombinace dobrého scénáře a skvělého hereckého výkonu. ()

Reklama

Reklama