Reklama

Reklama

Poslední loď

(seriál)
  • USA The Last Ship (více)
Trailer 10
USA, (2014–2018), 38 h 35 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

William Brinkley (kniha)

Hrají:

Eric Dane, Adam Baldwin, Charles Parnell, Travis Van Winkle, Marissa Neitling, Christina Elmore, Jocko Sims, Kevin Michael Martin, Bren Foster (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(56)

Posádka torpédoborce Nathan James vedená komandérem Chandlerem se vydává na šestiměsíční misi do Arktidy, kde má testovat výkonnost stroje. Přidávají se k nim dva virologové, Dr. Rachel Scottová a Dr. Quincy Tophet, kteří se údajně do Arktidy vydávají studovat místní ptactvo. Když je mise posádky takřka u konce, zaútočí na posádku ruské vrtulníky. Útok se podaří odrazit a poté Scottová Chandlerovi přizná, že před třemi měsíci vypukla světová epidemie neznámého viru, které se doposud podařilo zabít 80 % lidské populace na Zemi. Virus se šíří stále rychleji, protože ho někdo na Zemi zmutoval a doposud se proti viru nepodařilo vyvinout ochrannou vakcínu, protože nikdo neměl k dispozici vzorky původního viru. Ty však má k dispozici Scottová ze své lékařské mise v Egyptě. Chandlerovi nezbývá nic jiného, než o situaci informovat posádku. Řada mužů a žen ztratila doma své rodiny. Chandlerův zástupce, komandér Slattery, navrhuje, aby vybraným členům posádky bylo umožněno vystoupit v ochranných oblecích na pevninu a rozloučit se s rodinami. Chandler to považuje za sebevraždu a rozhodne se pokračovat dál v plavbě. Nařídí plout do námořnické základny v Guantánamu, kde hodlá doplnit zásoby potravin a paliva. (TV Prima)

(více)

Videa (79)

Trailer 10

Recenze (119)

Castrator 

všechny recenze uživatele

První díl ujde, druhý ještě taky, pak se to začne zvrtávat do vatou napěchované blbosti s toporným herectvím. Po pátém dílu jsem to po přečtení skoro všech komentářů zapíchl, těch šest dílů je spíše to lepší než to horší ze seriálu, jak jsem se tu dočetl. Loď, moře, vojáci, smrtící virus na pevnině a milardy mrtvých, to vše je lákavé, ale když je v takovémto ne moc záživném provedení, to raději nic. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Zatím se mi seriál líbí. Kapitán je sympaťák a vlastně jsou všichni fajn, až na doktorku. Rhona mi přijde hrozně "toporná" bez jakékoli mimiky. Po druhém dílu si ale nedokážu představit, kam se bude seriál dál ubírat. Jasně, v první řadě jde o nalezení léku. Ale co omáčka okolo? Teď mají jídlo, palivo, nějaké lékařské vybavení... Co dál? Kam teď? Budou se dohadovat s ruskou lodí? Kolik to může zabrat času? Jak moc to bude zajímavé pro diváka? Doufám, že si nebudu za pár dílů říkat, že pro mě bylo sledování tohoto seriálu ztrátou času... ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Uniformy, to je moje. V případě takových seriálů mi nevadí ani klišé a všechen ten patos a jen se kochám lodičkama, vrtulníčkama a uniformičkama. Když to má navíc pod producentským palcem Michael Bay, není co řešit. A to jsem ještě nezmínila Erica Danea, který si po odchodu z Grey's Anatomy rovnou střihnul takovou parádní badass roli... jsem v sedmém nebi. Ano, hádáte správně, tohle u mě aspiruje na seriálové guilty pleasure roku. Pilot - 80% Zejména ve druhé polovině řady se děj pořádně rozjede a finále je nářez, jak se patří. Nechybí ani zásadní zvrat, který dokáže slušně navnadit na druhou sérii. Varování: Odpůrci patosu, držte se dál! 1. série - 80% Byť se děj druhé řady částečně přesunul na pevninu, o zvraty a spoustu skvělých akčních scén rozhodně nebyla nouze. Pokud se někdo bál, že půjde jen o umělé natahování, musel být příjemně překvapen zejména nastoleným tempem, které předčilo první sérii. Finále sice mohlo být o něco lepší a závěrečný cliffhanger byl už moc na sílu, ale i tak obrovská spokojenost a natěšenost na další sezónu. 2. série - 90% Na The Last Ship jsem si postupem času vytvořila těžkou závislost. To, že se tvůrci v každé řadě, tu třetí nevyjímaje, posunují dál, a hrdinové řeší stále nové problémy, přidává na diváckém zážitku. Není to pouhá recyklace, vždy dokážou přijít s novou zápletkou a když už hrozí, že by byla některá příliš natahovaná, včas to utnou. Občas je sice těch událostí až moc, ale nad tím ráda přimhouřím oko. 3. série - 90% Čtvrtá řada podle mě trochu utrpěla tím, že se po celou dobu řešil jen konflikt s Řeky a semena. Zhruba v polovině už to začalo být trochu na jedno brdo a v závěru už zbytečně natahované. Chtělo by to v příští sezóně trochu více dějových linek. 4. série - 80% ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Mr. Bay. Námořnictvo spojených států. Globální pandémie. Kombinace, která by měla být schopna dát dohromady opravdu nadupaný seriál. Po pilotu a prvních dílech jsem byl spokojený, nadprůměrně, s dalšími díly nadšení postupně opadávalo. Nečekal jsem žádnou "clancyovskou" sofistikovanost, ale nečekal jsem ani totální šablonovitost, kterou by mohla alespoň vyvažovat pěkně po bayovsku natočená akce. Ta ale schází. Postava ruského admirála Ruskova je zcela nevyužitá, pouhá karikatura a podobně je to s celkovou psychologií většiny postav, jejich plochostí. Přidává se i totální nevyužitost vylidněného nemocného světa a trestuhodná nevyužitost atraktivního prostředí torpedoborce Nathana Jamese. S dalšími a dalšími díly první série se vynořovala otázka "stojí mi to vůbec za dokoukání?" Nestálo, poslední díly dobíhaly na pozadí jiných činností. Škoda, ale v konkurenci dnešní seriálové top-produkce nemá The Last Ship šanci, chtělo se mi napsat. Pak ale přišel zlom, poslední díl 1. série, vplutí do Baltimoru a druhá série, která z většiny zahladila všechna předchozí vyplísnění. Takle nějak už by reálná pandémie a její následky mohly vypadat. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední loď jsem si pouštěl jako sci-fi z apokalyptické budoucnosti. V první sérii jsem to také získal, jenže ironií je, že právě první série jsem jakžtakž přežíval. Štvala mě Rhona Mitra, štval mě ten až moc televizní feeling a triky. Jenže pak přišla třetí série, změna pravidel, žánru, postav a já byl spokojený. Najednou se z Poslední lodi stal válečný seriál, kterému jsem ledacos rád odpustil. Škoda hlavních rolí, protože ty byly nejslabší, naopak vedlejší seriál táhly až do závěru. Musel jsem si zvyknout, není to áčkový seriál pro každého, ale nakonec jsem si našel cestu a jsem moc rád, že jsem cestu na Nathanu James podstoupil. Admirále Chandlere, Sasho, Mikeu, Danny a Wolfe.. Děkuji, že jsem s Vámi mohl plavit! ()

Galerie (827)

Zajímavosti (10)

  • Eric Miller (Kevin Michael Martin) si prezerá knihu o lodi U.S.S. Nathan James a zastaví sa na kapitole o námornej poddôstojníčke 3. triedy Mayi Gibsonovej (Felisha Cooper). Pri bližšom preskúmaní textu v knihe si však možno všimnúť, že sa stále opakujú dva rovnaké odseky. (koba)
  • Kapitán a Tex sú zajatí ruským vrtuľníkom Mi-24. V skutočnosti však na krížnikoch triedy Kirov, ako mal byť aj RFS Vyerni, slúžia vrtuľníky Ka-25 prípadne Ka-27. (Rorschach_SK)
  • USS Nathan James je torpédoborec triedy Arleigh Burke, konkrétne verzii Flight IIA. Konštrukčne najvýraznejší prvok od Flight I a Flight II je prítomnosť hangáru pre helikoptéry. (Echelon1)

Reklama

Reklama