Reklama

Reklama

Poslední loď

(seriál)
  • USA The Last Ship (více)
Trailer 14
USA, (2014–2018), 38 h 35 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

William Brinkley (kniha)

Hrají:

Eric Dane, Adam Baldwin, Charles Parnell, Travis Van Winkle, Marissa Neitling, Christina Elmore, Jocko Sims, Kevin Michael Martin, Bren Foster (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(56)

Posádka torpédoborce Nathan James vedená komandérem Chandlerem se vydává na šestiměsíční misi do Arktidy, kde má testovat výkonnost stroje. Přidávají se k nim dva virologové, Dr. Rachel Scottová a Dr. Quincy Tophet, kteří se údajně do Arktidy vydávají studovat místní ptactvo. Když je mise posádky takřka u konce, zaútočí na posádku ruské vrtulníky. Útok se podaří odrazit a poté Scottová Chandlerovi přizná, že před třemi měsíci vypukla světová epidemie neznámého viru, které se doposud podařilo zabít 80 % lidské populace na Zemi. Virus se šíří stále rychleji, protože ho někdo na Zemi zmutoval a doposud se proti viru nepodařilo vyvinout ochrannou vakcínu, protože nikdo neměl k dispozici vzorky původního viru. Ty však má k dispozici Scottová ze své lékařské mise v Egyptě. Chandlerovi nezbývá nic jiného, než o situaci informovat posádku. Řada mužů a žen ztratila doma své rodiny. Chandlerův zástupce, komandér Slattery, navrhuje, aby vybraným členům posádky bylo umožněno vystoupit v ochranných oblecích na pevninu a rozloučit se s rodinami. Chandler to považuje za sebevraždu a rozhodne se pokračovat dál v plavbě. Nařídí plout do námořnické základny v Guantánamu, kde hodlá doplnit zásoby potravin a paliva. (TV Prima)

(více)

Videa (79)

Trailer 14

Recenze (119)

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Dal jsem nakonec 60% protože se mi námět líbí, technické provedení také, ale je to neskutečně roztahané. Kdyby byl každý díl sestříhám na polovinu jako jsou ty kratší seriály, bylo by to tak akorát. Zde je vidět že je každá epizoda natahována a nudíte se díky těmto hluchým místům. Jinak by to bylo fajn. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Velice mě to chytlo, podobné věci mám rád. Trochu jsem se bál toho armádního prostředí , ale bylo to v pohodě a hlavně pro děj v podstatě zásadní. Na to že virus zabil víc jak 4 miliardy lidí, tak tam těch lidí stále všude bylo až moc. V tohle seriálu udělali Američané téměř ze všech států nepřátelé, viz Čína, Rusko, Řecko, Anglie, téměř celá Jižní Amerika, ale na domácí půdě to hodně vřelo. Dějově to bylo velice povedené, některé díly určitě mohli rozvinout do více částí. Nejslabší byla 4.série a hladomor a šílení vědec a tuba semen co spasí lidstvo, to už bylo trochu moc přitažené za vlasy. A než by dokázali něco vypěstovat a masivně to rozšířit do celého světa, tak by umřeli hlady. Poněkud mě zaráželo jak vůbec nepoužívají helmy když jsou na břehu. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Jeden z letošních nejzajímavějších letních projektů, abych pravdu řekl, tak vlastně jediný, který jsem chtěl vidět od prvního traileru. A to rozhodně nepatřím mezi ty, které by přitáhlo jméno Michael Bay. Naštěstí jsou tady i jiná lákadla, ať už jde o nadějně vyhlížející postapo příběh nebo o sympatické obsazení. Jak Dane, tak i Baldwin jsou sympaťáci a do role mi pasujou a samozřejmě i Rhona Mitra je příjemnou součástí. Asi tak do poloviny mi příběh nepřišel nijak zvlášť zajímavý, dokonce jsem si říkal, co na něm kdo může vidět. Jenže pak to přišlo, dostavilo se napětí, emoce a vážně se to rozjelo. Jistě, dostavil se i patos a americký patriotismus, ale naštěstí v takové míře, že se dal naprosto v pohodě vydržet. Poslední tři díly byly opravdu napínavé - Osvobozující akce z ruské lodi, testovaní na lidech a odhalení situace v Baltimore, to pro mě byly vrcholné body první série. Napětí by se dalo krájet a člověka vážně zajímalo jak to dopadne. Stejně tak to je i po samotném finále, které na druhou série rozhodně navnadilo dostatečně. Na pokračování se těším a pokud seriál bude mít to, co měl v závěru, tak to bude ještě větší jízda než doposud. Chci vědět, jak to bude pokračovat... *** 2. série Druhá série rozhodně pokračovala v nastoleném tempu a představila zajímavé protivníky. Nejprve bylo třeba vyřešit dramatickou situaci v Baltimore a pak se představil protivník nový. Jednotka Imunních sice byla od začátku předurčena k porážce, ale o svou šanci se rvala statečně. Opět se v dostatečné míře dostavilo napětí, drama a samozřejmě nechybělo ani trochu emocí. Celkově možná o malinko slabší než první série, ale pořád hodně dobře. Opět tady byly napínavé díly u kterých se člověku tajil dech. Na vině je možná i to happyendovské finále. Jsem docela zvědavý na pokračování. Určitě je pořád o co hrát a o co bojovat, ale hodně věcí se musí změnit. A já se zařadím mezi první, co budou chtít vědět, jak se to podařilo... 3. série Jak už to tak bývá, tak třetí série servíruje nepřítele uvnitř a tak zatímco se Nathan James vypravuje do Číny, aby zjistila, co je za problém, tak v obnovené Americe vzniká ještě mnohem horší situace. Tentokrát totiž protivníci nebyli tak zajímaví a to mluvím jak o těch zahraničních, tak i o těch domácích. Musím říct, že tentokrát mě příběh tolik nechytil, možná i kvůli nim, ale o to víc mě příjemně překvapilo závěrečné řešení situace. Nečekal jsem ho, ale bylo třeba. Pořád to ale byla solidní letní podívaná, která stála za podívání. Prodloužení na další dvě série je kapse a tak nezbývá než věřit, že tvůrci nám i tam budou mít co naservírovat. 4. série Tom Chandler opustil loď Nathan James, jen aby se oklikou přes Řecko zase vrátil. Virus se vrátil a tentokrát se bojuje o poslední zdravé plody a hlavní záporákem je vědec, který je dokáže namnožit, ale má to háček. Čtvrtá řada mi přišla o dost slabší, takže jsem zvědav, jak tuhle plavbu za rok uzavřou. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Pilot nebyl špatný, ale osobně mě až tolik nezaujal. bude to tím, že za 40 minut těžko něco zaujme, kdejaký pilot hodnotím húř, protože se prostě nestihnete sžít s postavami a příběhem.<< pilot>> / 60% --------------------- Z první řady se nakonec vyklubal výbornej seriál, na to jak se pilot netvářil až tak růžově, tak postupem času kdy se začal utvářet příběh se z toho stala dobrá podívaná. Příběh sice není kdovíjakej, ale ty postavy, tak to je trefa do černého. Stejně tak akce, akční pasáže jsou naprosto fantastické, žádné zběsilé střílení, ale promyšlená taktická akce, která se zdravě protahuje v opatrný a smysluplný postup, kdy třeba přepad tábora zabere klidně 10 min, což z toho dělá dobrou realistickou akci. Když si k tomu přidáte námořnickou atmosféru, loajalitu, profesionalitu, luxusní loď, postapo svět a neskutečnýho Komandéra Chandlera v podání vynikajícího Erica Danea, spolu s dalšími výbornými postavami, tak se z Poslední lod rázem stává seriálová vlajková loď alespoň s postapokalyptickým tématem. <<1 série>> / 80% -------------------------------- 2 série je fantazie od začátku do konce.. bojujeme s imuními, snažíme se dostat lék resp. změnit molekulární strukturu a skupenství léku a finále je typická Bayovská paráda. 2 série je určitě lepší, než první, akce ještě vymakanější a příběh sílí <<2 série>> / 90% ------------------- 3.série šla trošku dolů, né kvalitou , ale příběhem .. první byla o viru jako takovém a o holedání léku, druhá o tom, jak lék vylepšit a globálně uzdravit svět a ta třetí je o politické korektnosti, zradě a převratu ve vládě. Děj se vyvíjí a pokračuje, a já to respektuji, takže je dobře, že každá řada jde svým směrem, nicméně na tomhle seriálu zbožňuji to námořní prostředí a ve třetí ho trochu ubylo a přibylo víc vedlejších priorit. Proto řeknu, že druhá série je lepší a zatím nejlepší z celého seriálu, ale to neznamená, že by třetí nebyla, pořád to je vynikající část seriálu a ano 3 řada je pravděpodobně zatím nejakčnější a to je taky plus, protože akce v tomto seriálu je promyšlená kulervoucí paráda. <<3.série>> /85 % -------------- 4.série šla opravdu dolů, píšu to i o 3 sérii, ale ta je vlastně vynikající a s 2 serii nejlepší, a proč jsem vlastně psal, že šla dolů, no protože se upustilo od namořního prostředí, ale je to spíše osobní pocit, protože příběhově je to stále solidní, bohužel o 4 se to říct nedá. Námorní prostředí a Nathan james prostě stále super, ale posun v příběhu a vedlejší a záporné postavy, tak to se vše zhoršilo. Je to dobrá série a mě bavila ale když ji porovnám s ostatními tak je určitě o hvězdičku horší <<4.série>> / 75% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento námořní seriál z produkce Michaela Baye se mi docela líbí. Jeho rukopis je tam vážně znát. Některé klišé si prostě nemůže odpustit..Potěšila mě hlavně přítomnost Rhony Mitry a Adama Baldwina. :) Odehrává se to převážně na americkém torpédoborci Nathan James. Začíná to v Arktidě a potom to pokračuje přes Karibik až do USA. Ten je oficiálně na vojenské misi, ale skutečný úkol je nalezení léku na globální pandemii. Po čtyřech měsících radiového klidu vše vyjde na povrch. Světové vlády se hroutí a všude je chaos. Je nyní na posádce a na týmu vědců, aby se s touto situací vypořádali. Ze začátku jim dělají problémy hlavně Rusové se svou bitevní lodí. Posádka se vypořádá nejen s nimi, ale i s drogovým bossem v Guatemale. Všem jde o nalezení léku. Spoiler: Ten se jim také nakonec podaří získat. Ale po návratu domů je čeká překvapivé zjištění. Ve 2. sérii bojují proti hnutí lidí, kteří jsou vůči nákaze imunní. Ti jim celkem zatopí. Není ale nic s čím by si americké námořnictvo neporadilo. Ve 3. sérii nastupují hned dva záporáci. Jedním z nich je čínský prezident Peng a druhý se ukrývá v Americe. Posádka Nathana Jamese si ale se všemi hrozbami poradí. Bohužel seriál opustí několik hlavních postav. 4. série přináší nový problém i záporáka. Virus totiž přesedlal z lidí na úrodu a lidstvo umírá hlady. Nakonec se jim opět podaří záporáka porazit a zachránit svět. V 5. je Amerika zpět na nohou. Zaútočí na ně ale letecky a kyberneticky Kolumbie. Nathan James opět zachraňuje svět. Dojde k další válce a tentokrát už poslední. Bylo na čase to ukončit. Pár známých tváří nás opustí... "Viva Tavo!" ()

Galerie (827)

Zajímavosti (10)

  • RFS Vyerni – ruský raketový krížnik na jadrový pohon, bola v skutočnosti bojová loď USS Iowa, ktorá v dobe natáčania slúžila ako plávajúce múzeum. Bola však neustále udržiavaná v stave, aby pri prípadnej reaktivácii mohla byť povolaná späť do služby. (Rorschach_SK)
  • Americké námorníctvo povolilo natáčať na palube torpédoborcov USS Halsey, USS Deway a taktiež na vyradenej USS Iowa. Lode boli niekoľko dní na otvorenom mori, aby sa mohli natočiť 360-stupňové zábery lodí bez prístavu v pozadí. Väčšina námorníkov na týchto záberoch sú skutoční námorníci, ktorí vykonávali svoju službu na uvedených torpédoborcoch. (Armageddon)
  • Kapitán a Tex sú zajatí ruským vrtuľníkom Mi-24. V skutočnosti však na krížnikoch triedy Kirov, ako mal byť aj RFS Vyerni, slúžia vrtuľníky Ka-25 prípadne Ka-27. (Rorschach_SK)

Reklama

Reklama