Reklama

Reklama

Poslední loď

(seriál)
  • USA The Last Ship (více)
Trailer 7
USA, (2014–2018), 38 h 35 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

William Brinkley (kniha)

Hrají:

Eric Dane, Adam Baldwin, Charles Parnell, Travis Van Winkle, Marissa Neitling, Christina Elmore, Jocko Sims, Kevin Michael Martin, Bren Foster (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(56)

Posádka torpédoborce Nathan James vedená komandérem Chandlerem se vydává na šestiměsíční misi do Arktidy, kde má testovat výkonnost stroje. Přidávají se k nim dva virologové, Dr. Rachel Scottová a Dr. Quincy Tophet, kteří se údajně do Arktidy vydávají studovat místní ptactvo. Když je mise posádky takřka u konce, zaútočí na posádku ruské vrtulníky. Útok se podaří odrazit a poté Scottová Chandlerovi přizná, že před třemi měsíci vypukla světová epidemie neznámého viru, které se doposud podařilo zabít 80 % lidské populace na Zemi. Virus se šíří stále rychleji, protože ho někdo na Zemi zmutoval a doposud se proti viru nepodařilo vyvinout ochrannou vakcínu, protože nikdo neměl k dispozici vzorky původního viru. Ty však má k dispozici Scottová ze své lékařské mise v Egyptě. Chandlerovi nezbývá nic jiného, než o situaci informovat posádku. Řada mužů a žen ztratila doma své rodiny. Chandlerův zástupce, komandér Slattery, navrhuje, aby vybraným členům posádky bylo umožněno vystoupit v ochranných oblecích na pevninu a rozloučit se s rodinami. Chandler to považuje za sebevraždu a rozhodne se pokračovat dál v plavbě. Nařídí plout do námořnické základny v Guantánamu, kde hodlá doplnit zásoby potravin a paliva. (TV Prima)

(více)

Videa (79)

Trailer 7

Recenze (119)

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Počkal jsem s hodnocením až do páteho dílu druhé řady a musím dát 5 hvězd. První řada se mi líbila, zaujala, ale nenadchla. Od prvního dílu zatím do páteho díl druhé řady se to ale změnilo a smekám. Nonstop akce na suchu i ve vodě. Mám rád válečné filmy na vodě i pod vodou (např. Ponorka U-571) a tenhle seriál mi toto nadšení dodává v plné palbě. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Máme za sebou dvě série námořního počinu s produkce Michaela Baye, který mě popravdě velmi překvapil. Co se mně hodně líbilo, byl příběh. Svět postihla náhlá nákaza a přežilo jen malé procento lidí. Jako bezpečné útočiště hraje hlavní roli válečná loď US Navy a její posádka s naskilenou doktorkou je jedinou šancí pro lidstvo. Patos jak poleno, ale zde to funguje a osobně jsem hltal každý díl. Nechybí ani závěrečná gradace do největších otáček. Seriál má mnoho akčních scén, napínavý děj, patriotickou muziku a hodně postav, kterým jsem fandil. Předposlední díl druhé řady předčil všechny moje očekávání. Navíc se jedná o armádní žánr, a to já můžu. Velká natěšenost na další řadu. ()

Reklama

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Dal jsem nakonec 60% protože se mi námět líbí, technické provedení také, ale je to neskutečně roztahané. Kdyby byl každý díl sestříhám na polovinu jako jsou ty kratší seriály, bylo by to tak akorát. Zde je vidět že je každá epizoda natahována a nudíte se díky těmto hluchým místům. Jinak by to bylo fajn. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Nie. Ako som sa obával. 3/4 sa odohráva na pevnine, ľudstvo je na hrane zániku, ale všetci bez problémov majú potrebu útočiť na loď, ktorá nesie potencionálne riešenie, prípadne sa strieľa len tak, aby sa nepovedalo (tradične s mizernou muškou)...Medzi tým si záporáci z času na čas zastrelia niekoho vlastného. Na nete som si našiel top momenty (chápte tak, že N. James robí aj niečo iné, než sa len plaví). Seriál prísť v roku 2006, bola by to pecka. Malo to mať celé nahustených takých 10 dielov a bola by to paráda. 5 sérií? Šialené. Najväčšie pozitívum? Je to ďaleko lepšie, než odpadové blbosti typu Ponorky. A prečo má preboha Rusi používajú vrtuľníky Sikorsky 53? Fiktívna sestra triedy Kirov v nejakej divnej konfigurácii výzbroje (a nie, nie je to Iowa, jak sa píše v zaujímavostiach), loď k sebe nechá prísť len tak pár nepriateľských helikoptér... ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

První díl ujde, druhý ještě taky, pak se to začne zvrtávat do vatou napěchované blbosti s toporným herectvím. Po pátém dílu jsem to po přečtení skoro všech komentářů zapíchl, těch šest dílů je spíše to lepší než to horší ze seriálu, jak jsem se tu dočetl. Loď, moře, vojáci, smrtící virus na pevnině a milardy mrtvých, to vše je lákavé, ale když je v takovémto ne moc záživném provedení, to raději nic. ()

Galerie (827)

Zajímavosti (10)

  • V zábere na loď U.S.S. Nathan James, plávajúcu do ústia Rieky sv. Jána, vidno zadnú pristávaciu plochu lode úplne prázdnu. O niekoľko sekúnd neskôr z nej odštartuje vrtuľník. (koba)
  • Eric Miller (Kevin Michael Martin) si prezerá knihu o lodi U.S.S. Nathan James a zastaví sa na kapitole o námornej poddôstojníčke 3. triedy Mayi Gibsonovej (Felisha Cooper). Pri bližšom preskúmaní textu v knihe si však možno všimnúť, že sa stále opakujú dva rovnaké odseky. (koba)
  • RFS Vyerni – ruský raketový krížnik na jadrový pohon, bola v skutočnosti bojová loď USS Iowa, ktorá v dobe natáčania slúžila ako plávajúce múzeum. Bola však neustále udržiavaná v stave, aby pri prípadnej reaktivácii mohla byť povolaná späť do služby. (Rorschach_SK)

Reklama

Reklama