Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Recenze (966)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl film soudit podle toho, jak rychle jsem usnul, musel bych dát odpad. Že ta zmatenost děje byla dána příběhem samotným, za mě tvůrce neomlouvá. Captain Marvel mi z tohohle pohledu přijde jako experimentálně natočený komiksový film. Musel jsem si pročíst historii komiksové postavy, abych pochopil, proč tak tvůrci učinili. Protože mé rozladění z filmu je dáno častým pospáváním během první poloviny a totálním vytuhnutím u druhé poloviny, nechávám smířlivější dvě hvězdičky. I tak mi ale ve filmu nepřišlo nic zajímavého, vtipného a hlavní postava je mi tak sympatická, až marně doufám, že na začátku Avengers Endgame zjistíme, že byla také proměněna v prach. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Ďalší z radu marvelovských originov, ktorý sa nesie v osvedčenom, no už poriadne opozeranom duchu. Je však asi naivné očakávať odvážne zmeny v systéme, ktorý z finančného hľadiska funguje aj naďalej dokonale. Divákovi tak nezostáva nič iné, len sa uspokojiť so štandardnou šablónou pozostávajúcou z nálože odľahčených momentov vsunutých medzi scény, ktorému majú vytvárať vážny príbeh, alebo prinajmenšom dojem niečoho podobného. Opäť nechýba ani sympatický hrdina, v tomto prípade hrdinka, ktorej popri osvedčenom SLJ sekundujú väčšinou len ploché postavičky na čele s predvídateľným záporákom, na ktorého bola škoda vyplytvať také herecké eso, akým je Jude Law. Vo výsledku však ani nie som príliš sklamaný, čo však bude predovšetkým zásluhou toho, že som dostal presne to, čo som očakával - nenáročnú, akčnú zábavu, ktorá mi aspoň trochu dokázala napraviť náladu po minuloročnom „prúsere“ s Čiernym panterom. (60%) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Užil jsem si to. Je to parádně zábavné a parádně akční. Návrat do 90. let je fajn, Coulson je fajn a Fury je extrémně cool. Brie je pěkná. A film Captain Marvel je jedním z těch slabších počinů MCU, a obzvlášť v pro mně téměř bezchybné fázi 3. Chronologicky se ale vrací úplně na začátek, objasňuje některé nevyřešené otázky a přináší pár docela velkých zvratů a překvapení a i docela zajímavého záporáka, ačkoliv ne tak nečekaného. Ten pocit nenaplněného potenciálu a toho, že tenhle biják mohl být fakt mnohem větší, je ale obrovský. Nicméně zklamán rozhodně nejsem. Užil jsem si to, bavilo mně to, prostě další parádní podívaná. Protože to, že nebude na pětihvězdí se dalo čekat už od začátku. První potitulkova je skvělá a obrovské lákadlo na Endgame, druhá je naprosto zbytečná. Fajná záležitost, ale slabší MCU origin je už jenom Black Panther. Hodně silných 85%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Po delší době marvelovka u které jsem váhal, že bych těch 5 hvězd i dal. Kazí to bohužel jen 3 detaily jako nejhorší cameo Stana Lee v historii marvelovek hodně Op závěr kdy Cpt Marvel ničí na počkání Kreeské stíhačky, chytá rakety a hraje s nimi bowling a urážení Dc ( hold asi si to nemohly odpustit hold , když se blíží premiéra Shazama) jinak je to v pohodě. Hodně baví i ta kočka , která je alternativa Groota snad nezačne časem tak nudit a neohraje se jako on. Jinak Ronan je tam tak 5 minut a většinu času jako hologram kdyby tam nebyl nic se nestane a Korath zbytečný úplně ani záporáka to vyloženě nemá . Jo a 2 potitulkové scény jedna navazuje na Avengers Endgame a druhá je takový vtípek s tesaraktem. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Marvelovka, ženská hrdinka, akční, vtipné, mezigalaktické. Vlastně jsme se dostali na začátek Avengerů. Trochu retro technika, seznámení s mimozemským světem a válkami. A hlavně ta ženská hrdinka. Proto v hledišti převládaly ženské divačky. První třetina byla trochu zmatená, vlastně než se dostala na naší planetu. Pak film začal nabírat celkem slušné tempo podpořené pár vtípky a s kočičím hercem ve vedlejší roli. Brie je taková obyčejně obyčejná, a celkem se s ní lze ztotožnit. Pocta pro Stana byla skvělá. ..mít tak takovou energii, božínku.. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Marvelovský komiksový vesmír se rozrůstá o další superhrdinku ,která přichzí v tu pravou chvíli a je perfektně vsunuta mezi poslední dva filmy Avengers.Naplánování a načasování je samozřejmě perfektní a teď k samotnému filmu.Na Marvelovskou komiksovku je poměrně neakční a skoro by se dalo říct komorní.Zjistíme ,kdo je nová superhrdinka a jak přišla ke svým schopnostem a jak to v 90-tých letech vypadalo na zemi a jak vypadal tehdy Samuel L.Jackson jako Nick ,jak přišel ke svému komunikátoru a jak založil Avengery.Co chtít víc ,inu vlastně nic.Film má jasné ,pokliidné tempo ,i když akce se také dočkáme ,zejména v poslední třetině filmu ,ale žádný marvelovský nářez ,jak jsme zvyklí.To si samozřejmě schovávají na poslední Avengers.To je jasné.Scénář je příjemně napsaný ,ženská superhrdinka sedí a je uvěřitelná.Možná chtělo trošku rozvinout děj a malinko delší stopáž ,občas děj a flashbacky poskakují moc rychle ,aniž by si je divák dostatečně vychutnal.Také hlavní padouch byl trošku nevyužitý ,jinak jsem byla ale spokojen.Perfektní kamera ,zvuk ,obratná a komiksová režie ,která se zejména zaměřuje na novou postavu ,ale nezapomíná na vesmír jako takový a dále ho propojuje.A hlavně poměrně dost vtípků a hlášek.Vizuální orgie jsou upozaděny ,ale ty si dozajista užijeme v následných Avengerech ,takže je to vcelku pochopitelné.Marvel budeje svůj vesmír dál a dár a skara dobře se mui to daří.V součtu ostatních komiksovek dávám jasných 80% ,neb jsem přece jen nějaké výtky měl a jdu omrknout naší kočku ,jestli taky nesnědla něco divného ,co svítilo. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Velký plus je způsob vyprávění příběhu. Dle traileru jsem očekávala dalšího Green Lanterna - chápej, Carol je zkušební pilotka, něco se jí stane a dostane superschopnosti od mimozemšťana, dostane se na jinou planetu, kde ji cvičí, aby své nové schopnosti ovládala. Jako ano, přesně tohle schéma je i v tomto filmu, jen ale formou flashbacků, takže nezačínáme tím, jak se krásně měla na Zemi než se jí něco stalo, ale začínáme tím, že je na cizí planetě už nějakou dobu a nic si z předchozího života nepamatuje. Film se mi jako takový líbil, odsýpá a Brie Larson je sympatická, Samuel L. Jackson jako Fury je dokonalý. Spousta lidí si stěžovala, že je tu vykreslen jako pohodář a vtipálek a mysleli si, že bude i vysvětleno, proč je pak v Avengers a jiných filmech takový bručoun, co se mu stalo a že to není tady vysvětleno - a víte co? Proč by to mělo být vysvětleno právě v tomto filmu? Kočičák Goose je asi nejlepší sidekick z MCU. A velké mínus - závěrečné CGI scény. Když Captain Marvel (btw. ani jednou takto není ve filmu označena) létá vesmírem a rozbíjí vše kolem sebe, bije počítačovost postavy do očí, ach jo. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Nic proti ženským hrdinkám, hodně proti Marvelu.. S Marvelem nám to prostě dlouhodobě nějak nejde.. Nemám ráda rychlokvašky se spoustou grafického bordelu a prvoplánovým scénářem.. V tomhle fakt (hlavně díky mythologii) bodovala stran ženských ikon „Wonder Woman“.. Možná je megamoderní mít silnou hrdinku bez kluka, která kámoší s matkou samoživitelkou, ale ten příběh prostě není dobrej.. Není to dobře natočeno.. Captain Marvel chybí sebemenší citový přesah.. Romantika osmdesátek.. Něco, co mi i za týden utkví v paměti.. Vesmír je zase v ohrožení, zase zachráněn a to prostě už po 125. v řadě v jiném kostýmu vidět nechci.. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(45/2019) / Hodnotím po pár mesiacoch a nepamätám si ani jednu jedinú scénu. Predpokladám, že som sa asi tak priemerne Marvelovsky zabavil. (6/10) ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se nemohl rozhodnout, jestli tři nebo čtyři hvězdičky. Ale pak jsem si uvědomil, že tři jsou vlastně lepší průměr. A to Kapitánka je. Ano, je to fajn popkornovka, takže fanouškům návštěvu kina můžu doporučit (přeci jen se to odehrává v minulosti, takže kromě omlazeného Jacksona aka Furyho ještě s okem je tam spoustu pomrkávání na fanoušky), ale akci střídá zdlouhavé rozplétání zápletky, která je bohužel dost jasná I bez jakékoli znalosti. Naštěstí tu máme často Furyho, který slouží jako jakýsi komediální prvek. Kol kolem, Captain Marvel vypadá dobře, je to slušný origin, vnáší nové informace do MCU a asi nikoho neurazí, i když výrazně nenadchne. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se po trailerech netěšil. Vzal jsem to jako povinnou zastávku před konečnou stanicí(Avengers: Endgame). Na druhou stranu pokud by mě film sedl, tak bych se za něj byl schopen bít a podporovat ho, kde bych chodil. Film je v pohodě. Žádná velká událost se nekoná. Má to své momenty, dobré tempo a představí to novou hrdinku. Vtipy fungují(na druhou stranu bych je zde nepotřeboval), silné scény jsou silné, ale akce je nezáživná a místy pokulhává. Režisérská dvojice Anna Boden a Ryan Fleck odvádí slušné řemeslo. Film má dobrou atmosféru a hezky umí pracovat s hudbou. Brie Larson je jako Carol v pohodě a krásně se jí to dá celé uvěřit a fandit jí. A místy mě příjemně překvapila. Sam L. Jackson si to krásně dává a je vidět, že ho role Nicka Furyho baví. Jude Law je velmi dobrý herec, přesto je zde dost nevyužitý. Ben Mendelsohn má po dlouhé době vděčnou roli a je zde na pohodu. Hodně mě nesedla Annette Benning a její výkon mě nebavil. A teď ta temnější stránka filmu. Filmu mu bych byl ochotný odpustit ledacos, ale že bude až takhle vyjebávat s komiksovou předlohou, to bych nečekal. U Nejvyšší inteligence to chápu, ale postava Mar-Vella si tohle nezasloužila, to ať si říká každý co chce(všichni poctivě načíst v Ultimátním komiksovém kompletu díl Život a smrt Captaina Marvela). Další věc, konflikt mezi Kree a Skrully je úplně nevyužit a to jak je podán je k smíchů. Co mě ale nejvíce vytočilo je jak jsou ve filmu zobrazeni Skrullové. Kree jsou v komiksech pěkní parchanti, ale Skrullové jsou z...i(viz. Tajná invaze), a zde z nich dělají tohle. Jako vážně?? A pak to korunují vtípky. DC je sice místy trapně vážné, ale alespoň ctí některé pravidla ze svých komiksů. No pak přijde jedna konkrétní scéna, která podkope jednu postavu(a nejsmutnější na tom je, že ta postava se k dané věci vyjadřuje v druhém díle Captaina America, a zde jí vidíme v jiném podání, a ještě k tomu jako vtip). Nechci působit negativně, protože film sám osobě není špatný, a splňuje to co má, ale mě to bohužel nestačí. Hodně mě štve jak si to s některými věcmi vytírá zadek a při tom se tváří, že je všechno naprosto v pohodě. Marvel Studio vytvořilo další film do svého filmového seriálu, kde je vše na první pohled v pořádku, ale na to bližším to tak rozhodně není. PS: To nejlepší a nejdojemnější je hned s úvodními titulky, které jsou věnovány památce Stana Leeho. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Jako dobrý, ale teda žádný terno. Takové slabší 3 hvězdy. Jako všechno bylo v cajku, ale prostě žádná hitparáda. Zasmál jsem se opravdu málokrát a až na konci. Samuel je dobrej, ale to jak přišel o oko, to je vyloženě trapný :( A říkali, že nebude tak silná, ale přitom na konci je to typický Superman z DC. Dokonce i některé záběry jsou takové podobné. Třeba ji později vezmu na milost, protože ač při prvotním zklamáním z castingu, tak Brie je v roli skvělá. ()

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nedal Marvelu horsie ako 3*, ale hollywoodska feministicka liga mi pripravila aj tento novy zazitok. "Dakujem.." Toto sme potrebovali. Nudny, bezdejovy prirastok do najvacsieho filmoveho vesmiru s nezaujimavou a v zasade zbytocnou postavou bez vyraznejsich vlastnosti vdaka ktorym by sme si ju mohli oblubit. A to vsetko pred najocakavanejsim filmom celeho roka... Pohodka, este je cas ju preobsadit a pretocit sceny. Brie by mohla nieco nevhodne zatweetovat alebo postnut a bolo by vymalovane :) ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Já nemám Captain Marvel rád už od dob, co rád čtu komiksy od Marvelu, protože je to pro mě nezajímavá postava. Takto to mám však i s postavou Doktor Strange. Rozdíl mezi těmito postavami tu však je, a to ve filmovým zpracování. Z Doktora Strange jsem byl při shlédnutí nadšen. U Captain Marvela je to opačně. První polovinu jsem se vyloženě nudil. Ta druhá již byla fajn. Velké pozitivum však tento film má, a to je vtip. Jsou scény, kdy jsem se nesmírně bavil. Hlavně za to může Samuel L. Jackson, který byl vyloženě skvělý. Dlouho jsem tedy uvažoval, jestli dát dvě nebo tři hvězdy. Ale z důvodu, že Black Pantherovi jsem dal dvě hvězdy a Captain Marvel je na tom o třídu lépe. Tak dávám zasloužené tři hvězdy. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá oddychová popcornová zábava. Škoda dramatického propadu uprostřed, kde scénář mohl být jako proložení mezi Avangers o něco lepší. Nu akce očekávaně skvělá a krásně to vše odsypalo. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Další povedená marvelovka přeci jen standardní šablonu originů zcela nenaplňuje, jelikož titulní hrdinka "Versová" má své (byť limitované) superschopnosti od začátku a umí s nimi i patřičně zacházet; zase postrádá vzpomínky na svou lidskou, pozemskou minulost. Její propátrávání v pohodových 90. létech, za přispění hlášek a "buddy chemie" s mladým (= trikově bezchybně omlazeným) Furym Samuela L. Jacksona, představuje hybnou sílu děje i vývoje sympatického (castingově opět bravurně trefeného) charakteru a velmi mě bavilo. Naopak "záporácká rošáda", uprchlická rodinka Scrullů či "ženská" over-powered akce v závěru ze sedadla nezvedaly. [CineStar Anděl] ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Konečne sa na Marvelovskej horúcej pôde objavila emancipovaná žena, ktorá nepotrebuje mužskú silu, lebo sama má moc naozaj nevídanú. Captain Marvel musí byť naozaj geniálny super hrdina, lebo nesie na pleciach meno celého univerza. To je ako keď reštaurácia v menu pomenuje nápoj či jedlo názvom podniku, jednoducho musí ísť o niečo jedinečné. Popravde, ak by sa táto hrdinka objavila už skôr v Avengeroch, Sokovia by asi ešte existovala lebo má naozaj super silu, ktorú ale zrejme musela nájsť a do End Game ju musela ovládnuť. Brie Larson sa mi do filmu veľmi hodila. Popravde som ju doteraz veľmi neregistroval, mihla sa mi v novom Kongovi ale aj to iba okrajovo a na to mám príliš slabú pamäť aby som si ju odtiaľ pamätal. Vynikajúci a nekonečne vtipný Samuel L. Jackson je klenotom tohoto filmu a odľahčuje inak ťaživú atmosféru nad genocídou jednej vesmírnej rasy. Paradoxne záporne hodnotím záporákov. Nemali filmu moc čo ponúknuť a na lopaty by ich dostal aj priemerný super hrdina. V skratke, ak nejde o existenciu ľudstva nejde o nič. Ale inak sa na film veľmi dobre pozerá a určite si ho ešte raz pustím doma. 84% ()

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama