Reklama

Reklama

Expanze

(seriál)
  • USA The Expanse
Trailer 1
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
USA, (2015–2022), 46 h 56 min (Minutáž: 40–63 min)

Předloha:

Daniel Abraham (kniha), Ty Franck (kniha)

Hrají:

Steven Strait, Dominique Tipper, Wes Chatham, Shohreh Aghdashloo, Cas Anvar, Frankie Adams, Cara Gee, Thomas Jane, Shawn Doyle, Nadine Nicole, Florence Faivre (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Děj se odehrává za 200 let v budoucnosti, kdy lidstvo plně kolonizovalo sluneční soustavu, ale ještě nedosáhlo ke hvězdám, na pozadí vyostřujícího se konfliktu mezi Zemí, Marsem a koloniemi v Pásu asteroidů. Detektiv Miller, narozený v Pásu, dostane úkol najít nezvěstnou mladou ženu, Juliettu Andromedu Mao. Jim Holden je prvním důstojníkem z nákladní lodě - tahače ledu Canterbury, která těží led v Saturnových prstencích a rozváží ho k asteroidům Pásu, když se svou posádkou narazí na opuštěnou loď Scopuli. Aniž by o to oba stáli, jejich osudy se protnou a zjistí, že pohřešovaná dívka je klíčem ke spiknutí nepředstavitelného měřítka. (jaaara)

(více)

Recenze uživatele GejmronCZ k tomuto seriálu (19)

Expanze (2015) 

Nejsem si jistej, jestli mi omylem neujel prst na těch 5*, ale kvalita je slušná od začátku do konce. Teď nepočítám těch pár průměrnějších dílů. Celkově je seriál na velmi, velmi slušné úrovni a rozhodně je to jeden z nejlepších sci-fi seriálů, co jsem kdy viděl. Snad budou další série a neskončí to u 6. ()

Domov (2017) (S02E05) 

Okej, tak tenhle díl jsem fakt hltal od začátku do konce, to je bomba. Konec úžasnej, hudba taky. Zatím nejlepší díl, co byl a to že je seriál celkově na hodně slušný úrovni. Jsem zvědavej, co se stane dál. Pff a to jsem na tenhle seroš narazil náhodou. ()

Sedmý muž (2017) (S02E07) 

Tak ten joke s šutrem mě naprosto oddělal. To byla bomba, na kterou jsem fakt nebyl připravenej. Smál jsem se tu jako debil asi minutu v kuse. Moc vtipů neni, ale když, tak to stojí za to a tak se mi to přesně líbí! Daleko lepší než konstantní ne moc vtipný hláškování některých postav v MCU. ()

Kaskáda (2017) (S02E10) 

A marťanka se blíží pozemšťanovi čím dál víc. Jsem na ní zvědavej. Jako postava má určitě velkej potenciál. A taky je na co koukat ;) ()

Monstrum a raketa (2017) (S02E12) 

Wow...Jediný na co jsem se v oné poslední chvíli s uprchlíky zmohl. Nestává se vůbec často, že by mi něco vyhrklo slzy, ale tohle se stalo a mnou projížděl přitom mráz té skvělé hudby, která tu scénu proplétala. Naprosto skvěle zvládnuté. ()

Nabít (2018) (S03E04) 

Gunny: "Tak jo, dám ti šanci, protože si mladá a blbá, ale miř tim na mě ještě chvíli a seberu ti to."..................... Amos: "Kurva.... du pozdě?" To bylo absolutně nejlepší. ()

Trojný bod (2018) (S03E05) 

Tenhle díl ve mě vyvolal opravdu velmi zvláštní pocit. Nevím jestli bych to vůbec dokázal popsat. Takovej...uvědomělej s odpovědností. ()

Padlý svět (2018) (S03E11) 

Za ten zpěv je to jasná plná palba. To bylo nejlepší. Řekl bych božský, ale nejsem věřící, tak si to jen představte. Nebo líp, podívejte se na to sami. ()

Vyhozený náklad (2019) (S04E02) 

Tak to joooo, Marťanská bitka byla top. ()

Utlačovatel (2019) (S04E05) 

Tak tady mě nebavila jen jediná věc. Politický kecy. Toho máme v dnešní době až až a tohle nebylo ani vtipný jako u nás nebo na Slovensku. Zkrátka žádnej bizár, nad kterym by se dalo aspoň pousmát. Toť jediná nudná část. Zbytek byl opět moc fajne. ()

Saeculum (2019) (S04E09) 

Elvi Okoye: "A vy jste?"............................................................................................................................................................................ Miller: "Vprdeli dámo, já jsem vprdeli." ()

O poklad Ciboly (2019) (S04E10) 

Moc hezké ukončení série. A ta smrt jedné z postav? Tyjo, to tam tak hezky sedělo. Moc krásně emotivní. Naneštěstí se nemůžu zbavit dojmu, že ačkoliv to bylo fakt dobrý, tak tam nebylo to něco, co by mě přimělo tomu dát 5*. Škoda, ale rozhodně to stojí za to. ()

Gaugamély (2020) (S05E04) 

Dějová linka okolo Naomi a Filipa mě teda vůbec nebere. Nejnudnější části rozhodně. Zbytek byl ale fajn. ()

Hry Nemesis (2021) (S05E10) 

SPOILER: Chudák Alex :( Měl jsem ho rád. Krásné emotivní scény spolu s dobře udělanejma akčníma scénama, co vypadali fakt dobře. Konečně se to trochu posunulo. A mimochodem pro tu flašku bych radši skočil než jí nechat rozbít. Taková škoda dobrýho chlastu. ()

Podivní psi (2021) (S06E01) 

Holden: "Kde se tady ta kurva vzala?!" Pěknej díl. ()

Ukázka síly (2021) (S06E03) 

No...ty...vole. Ta akce byla fakt hustá, řádně je rozebrali. Jen škoda toho torpéda. Doufal jsem, že už bude po něm. Hrozně mě ten jeho ksicht sere. Teda...obou. ()

Popel Babylonu (2022) (S06E06) 

Celkem slušné finále. Jen doufám, že budou další série někdy v budoucnu. No, uběhl zatím jen skoro 2 roky od vydání, tak snad se to probudí po stávkách a tak. Byla by škoda o to přijít. ()

Související novinky

Amazon chystá God of War

Amazon chystá God of War

08.03.2022

Společnost Sony to s adaptacemi svých herních sérií myslí vážně a po The Last of Us, Uncharted nebo Ghost of Tsushima nás tak čeká oficiálně také fantasy řežba God of War. K té se nakonec přihlásilo… (více)

Amazon chystá Mass Effect seriál

Amazon chystá Mass Effect seriál

24.11.2021

Streamovací služba Amazon pomalu ale jistě začíná rozjíždět svoji vysokorozpočtvou televizní produkci. Před pár dny si tak odbyla premiéru seriálová adaptace fantasy ságy Kolo času, kterou příští rok… (více)

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Reklama

Reklama