Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zní to jako další z neuvěřitelných příběhů. Existuje videopáska plná obrazů jako vystřižených z těch nejtíživějších snů. Tam, kde byla přehrána, zazní záhy telefon s varováním, že ten, kdo ji zhlédl, zemře přesně za sedm dnů. Rachel Kellerová (Naomi Wattsová), reportérka renomovaného deníku, přirozeně odmítá uvěřit takové fantaskní informaci, jenomže když dojde k záhadné a nevysvětlitelné smrti čtyř teenagerů, rozhodne se přijít celé věci na kloub, protože jednou z "obětí" byla její neteř. Není to vůbec jednoduché, ale nakonec i ona pásku získá, i ona si ji promítne, se svým malým synkem, a telefon skutečně vzápětí zazvoní. Zbývá jen sedm dní a nocí, aby s přítelem Noahem (Martin Henderson) nalezla způsob, jak zachránit sebe i svého jediného syna. Netuší jak dlouhou, smrtí a zoufalstvím zahalenou cestu, se s Noahem budou muset vydat. (Magic Box)

(více)

Recenze (1 062)

Gorefa 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek hororů mám z tohoto filmu obrovský respekt. Už asi půl roku plánuju, že vytáhnu dvd ze šuplíku a pustím si ho, ale něco mi říká, abych sáhl po jiné placce... Kruh u mě vyvovlává mrazení, nejen kvůli několika lekačkám. Hlavní podíl na to má neustále houstoucí atmosféra a jednoduchý, ale velmi efektivní soundtrack. Možná si proti sobě poštvu zdejší znalce hororů, ale ta japonská předloha (viděl jsem všechny 3 díly) tomuhle nesahá ani po kotníky. Pamatuju, když jsem na tom byl s kámošem v kině po tréninku: Oba jsme několikrát nadskočili na sedačkách a doma jsem pak musel všude svítit, jak jsem se bál. :o) Lidé v sále při náběhu závěrečných titulků nikam nekvaltovali, ale seděli jako opaření v sedadlech. Velmi silný zážitek. Na druhou stranu přítelkyni to zas tak strašný nepřišlo, protože prý předtím viděla Scary Movie (tuším 3. díl), který tento klenot paroduje. Takže já trnul strachy a ona se mi tam hihňala. No hrůza. ()

CrashHP 

všechny recenze uživatele

Kruh patrí medzi moje obľúbené filmy, páči sa hlavne tým, že cítiť istý druh strachu, čo nepociťujem pri každom filme. Je to skvelý horor, film, ktorý je možno viac na psychiku, dejovo tomu nemám čo vytknúť, pátranie a zisťovanie o čo vlastne ide bolo perfektné. Fantastická Naomi Watts to zvládla bravúrne. Film, pri ktorom mi behali zimomriavky a rád si ho pozriem kedykoľvek. ()

MartyOak 

všechny recenze uživatele

Film na který jsem slyšel samou chválu a celkem jsem se bál film vůbec pustit, když se na to podívám s odstupem času, tak ani pořádně nevím proč, ale u filmu jsem se prostě nebál, možná kdybych to viděl tak o půlnoci a byl sám doma tak se možná i trochu bojím, na mě to bylo prostě moc slabé, ale jinak dobrý film... ()

Petko92 

všechny recenze uživatele

Možno by som dal aj 5* , keby som to nekukal na internáte spolu s troma kamošmi. Sú to teda 4, ale zaslúžené hviezdičky ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

možná to přeceňuju, ale ponuré, depresivní jak krá*a a střašidelné.......znepokojivé......skvělá Naomi.......vůbec mi to nepřišlo jako něco trapného........horrorovej blockbuster...pro teenagery...je to něco víc.....asi tak....jeden z nej horrorů po roce 2000.... ()

Candyman6 

všechny recenze uživatele

Hodně povedej remake. Při některých scénách jsem seděl úplně zařezanej a ani jsem se nehnul (když leze ta holka z televize, atd.). ()

Zajdaz 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jeden z nejlepších horrorů co jsem kdy viděl. Tíživá až místy nervydrásající atmosféra, dokonalý příběh a velké finále. Dívat se na tenhle horror někde v chatě na samotě... no asi bych se moc nevyspal. 9/10 ()

Novik 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se bál. Dlouho jsem neviděl horor který mě prostě vyděsí, už jenom slovo Samara tak mám husí kůži. A víte čím to je? No přece tou správnou atmosférou, režii a hudbou! Jinak by film stál za nic. Takže opětuji druhé zhlédnutí a užiju si to víc a nejlépe v nočních hodinách, potom možná zvýším hodnocení, takhle mi k tomu něco málo chybělo. Fuj, to bylo něco. - 2 zhlédnutí : No jsem docela zklamán nevím čím to je ale prostě už mě to tak nezaujalo, nezastrašilo, takže hodnocení nechám takové jaké je a pustím si to až zase za dlouhou dobu to třeba bude lepší. :) ()

i.Martin 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tento film ani nechtěl sledovat.... Po tom co mi pár přátel "nahlodalo" hlavu tím, ať se mrknu, jsem tak učinil. No, musím říct, že kruh svůj úkol splnil a já jsem celou dobu musel dýchat opravdu z hluboka. Na konci toho všeho jsem se přesvědčoval, že nic takového není možné, ale ještě pár hodin potom jsem z toho zůstal "paf". 4 protože nakonec jsem se opravdu přesvědčil :)) ()

vojtik.sup 

všechny recenze uživatele

Originální nápad, skvelé herecké výkony, extrémně děsivé - prostě úplně nejlepší! Je tolik filmů, které se snaží napodobit "The Ring", ale skoro žádný mu nesahá ani po kotníky. Kruh patří do řady takových těch filmů, u kterých se člověk fakt bojí. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Americká verze slavného hororu byla pro mě děsivější než japonská verze.. Hodnotím kvalitní zpracování, vynikající scénář, námět i opravdu hororovou atmosféru " hlavně v kině " ()

Ospalek 

všechny recenze uživatele

Perfektní horor s ještě perfektnějším příběhem. Řekl bych, že nejstrašidelnější horor, který jsem kdy viděl. No nevím, ale vymyslet tak domyšlený příběh bez jediného hluchého místa bylo asi dosti náročné, ale jak je vidět lidem se to líbí a já budu asi velký fanda tohoto skvělého hororu, který nestárne. Už jen to prostředí opuštěné studny v březovém háji působí dost strašidelně. Pak celá ta kazeta je plná momentů, které mají každý svůj účel. Pak hrůzná postava dívky v šatech až na zem a vlasy po pás působí ještě hrůzněji. Film je skvěle propracovaný a každý moment má svůj smysl. 100% Ale řekl bych, že točit dvojku nebyl nejlepší nápad... ()

Trepak 

všechny recenze uživatele

Strach... sa nedostavil. Kto sa pri sledovaní Kruhu bude báť? Stavební architekti pri myšlienke, čo spraví s podlahou tá vlhkosť, ktorá bude vychádzať zo studne. ()

Cekonek 

všechny recenze uživatele

Za atmosférou hustou tak, že by se dala krájet a možná ještě dál, bydlí milá holčička s rozpuštěnými vlasy a s bledou stále vlhkou kůží, která ráda nezvaně navštěvuje různé lidi. Ale ne dveřmi!! Originálně prostřednictvím obrazovky. Takže za 1. jsem rád, že kazety VHS jsou vytlačeny médii DVD a blue-ray. Tudíž nemůže dojít ani omylem k tomu, že mi nějaký srandista přehraje nechtěně viděnou pásku a posléze poté budu mít nechtěný telefonát. Cože, to je tchyně? No tak to je dobrý. Za 2. jsem rád, že máme LCD, což by pro tu černovlasou fešandu mohl být nepřekonatelný problém, bo v klasické televizi měla přeci jen více místa. Jak jsem již napsal atmosféra je hutná a strašidelná. Ze strany autorů dobře odvedená práce. Pokud máte rádi horory a rádi se bojíte, je Kruh jasnou volbou, a náhradní plenky se taktéž využijí. ()

AzuritV 

všechny recenze uživatele

Místy nepříjemná záležitost. Ještě že to nebylo ve 3D. Určitě bych nechtěl, aby na mě z telky lezla trojrozměrná Samara. ()

Skoveta 

všechny recenze uživatele

Miluju ho! Člověk by řekl, že když některý film viděl asi tisíckrát, musí začít nudit. To se Kruhu rozhodně netýká. Jsem spokojená s obsazením, hlavní hrdinka byla sympatická a dokonce jsem se zamilovala do nestvůry z hlubin Samary Morgan. Byl to vážně zajímavý zážitek, shlédnout film v kině a fakt, že jsem měla ještě týden poté noční můry, mluví za vše. ()

Necrophobic 

všechny recenze uživatele

Tak to byla jízda.Skvělý film s hutnou atmosférou a kamerou a v neposlední řadě i solidními herci. Vida jde to i bez vyhřezlých střev a mozků rošlapaných botou sadistického ,perverzního či jinak ujetého kreténa. ()

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Z pirátské paluby pod hladinu

Z pirátské paluby pod hladinu

12.05.2008

Režisér Pirátů z Karibiku Gore Verbinski se vrátil z roční dovolené a pozvolna začíná s přípravami filmové adaptace úspěšné videohry BioShock. Může se zdát podivné, že tvůrce stojící za trilogií pro… (více)

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama