Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Recenze (294)

HellFireFery 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl filmu udělit dvě hvězdy a adios, neboť je to již všechno tak nějak stejné. Parapsycholožka Elise se vrací do domu, ve kterém vyrůstala, neboť tam straší - to je obsah v kostce. Nebýt poměrně zdařilého konce (zvláště setkání Elisy a její mladé maminky bylo poměrně dojemné) a zejména závěrečného vyústění celého filmu k Insidious 1, tak to tři hvězdy nebudou. Konečně už tedy víme, proč to v Insidious 1 malý chlapec Dalton schytal. Elise nechala otevřené červené dveře právě do domu, kde Dalton vyrůstal a démon začal mít pré. Film jako takový je však standard a bohužel tedy nic výjimečného. Annabelle 2 byla podle mého názoru o dost lepší a o Insidious 1 a 2 vůbec nemluvím - na ty, ať mi nikdo nesahá! :-) ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Důstojné zakončení slibné série. Bylo to propracované, dobře zahrané ,a jak to u správného hororu má být, tak i děsivé, místy jsem se fakt bàl.Čekal jsem mnohem méně a velmi mě překvapili.4*. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Film vyuziva ze slavy predeslych dilu, i kdyz nektere take staly za starou backoru, jinak atmosferu byste zde sotva pohledali, a jak uz v ostatnich komentarich zmineno, jenom lekacky, ktere tedy funguji,ale bez spetky rozumneho pribehu je to velmi slabe. jsem zvedav na 5tku. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar už tak slabej série. Nebyť pár ozaj ľakavých momentov a jemne nechutných masiek, tak to hodnotenie by bolo podstatne horšie. Takto to bolo aspoň pozerateľné, ale k tým prvým dielom to nemožno ani len prirovnať. Už to ťahá len ten vývar naokolo a tvorcovia už prakticky neprichádzajú s ničím novým. 30 % ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Má to svá světlá místa, ale ta jen prokládají mnohem větší část, která je zcela bez atmosféry. Začne to dobře, ale úvodní sekvenci to už za zbytek filmu nepřekoná. Komičtí sidekickové byli něco absolutně děsného a bořili i tu zbývající atmosféru filmu a v podstatě znehodnotili každou scénu, ve které byli. 35 %. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Z takové nostalgie dávám 4 hvězdy, i když by to měli být tři hvězdy. Už je to až moc scifi. To kouzlo že toho démona nebo co to je vidíte jenom v malých intervalech nebo až na konci filmu má prostě svoje kouzlo.. tady je ale až moc často a kazí to dojem a více méně vás to nutí se přestat bát. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jedno z největších hororových zklamání posledních let. Určitě jde o zklamání roku 2018. Ach jo. Proč?! Ve trojce jsem to tvůrcům ještě chválil (lekačky, klišé), tady se ale chytře nepracuje skoro s ničím. Abych to uvedl na pravou míru, jedničku Insidious považuji za jednu z nejlepších moderních duchařin, dvojku mám taky celkem rád, a trojka se mi taktéž velmi líbila. Co se ale stalo že čtyřka většinu fanoušků naštvala (mě nevyjímaje)? Zaprvé - mě ty lekačky nevadí, ale přijde mi úsměvné že když nějaká lekačka nastane, volume je dáno asi o 200% více nahoru. Scény z minulosti dobré, ale od nějakých prvních dvaceti minut už to je jen: klišé, klišé, klišé, dobrá scéna, klišé, dobrá scéna, klišé, klišé - prostě jedno klišé za druhým. Celý film nebyl tak temný jak jsem si myslel, monstrum vypadá vážně děsivě a odpudivě - ale tím jediným mě I:LK dokázalo zaujmout naplno. Pár scén z finále je dobrých, ale opravdu jen pár. Je to hezky natočené, ale po tomhle si přeju další díl, protože takto to zakončit opravdu nechci. Celou dobu je to předvídatelné jak nějaké dementní béčko z devadesátek, a ve finále se toho stane tolik dementně předvídatelného a na sílu podaného, že to působí jak remake něčeho co mohlo působit svěže max v sedmdesátých letech. Kvůli řemeslné kvalitě nemůžu jít pod tři hvězdy, ale zkrátka, nejhorší Insidious. Insidiousy od nejlepší po nejhorší: 01, 03, 02, 04 ()

Bakli 

všechny recenze uživatele

Nechci psát nějak zbytečně dlouhou recenzi. (Za to mi takový film nestojí). Ve zkratce řeknu jenom to, jak moc mi tento díl zkazil celkový dojem z této ságy. Vizuálně film vypadá pěkně a jumpscary taky nejsou k zahození. Problém je ale v ději, se kterým jsem měl problém i v minulém díle. Tentokrát to ale zašlo tak daleko, že ve chvíli kdy se už všechno dosralo a jedna ze sester je mrtvá, druhá v okovech a Elise už jednou nohou v hrobě, tak si asi scénárista řekl: "Ale ty vole ta Elise umře až potom, teď nemůžou prohrát." A kámoš mu na to odpověděl: "Hej a co kdyby ta Elise zapískala na píšťalku a přivolala tím svoju mamku a ta by úplně odjebala toho ducha?" Huuuustý. V celý tý sérii si všechno musely živý bytosti dělat samy, a kdyžtak jim nějak pomohli zesnulí. Proč bys tam vůbec cpal něco takového? To nemusel v podstatě nikdo nic dělat. Stačilo počkat až všechnu práci udělají mrtví. ()

wormi_svk 

všechny recenze uživatele

O minulosti Elise a jej rodiny sme vedeli pomerne málo a som rád, že nám ju Whannell pomohol objasniť a naviazať na ňu zvyšok príbehu. Dej odsýpa pomerne svižne, nezachádza mimo základnej kostry a ponúka hustú atmosféru už od samého začiatku. Vynikajúci výkon predvádza najmä Lin Shaye, no a Whannell so Sampsonom potešia zopár hláškami. Ale funguje to len do poslednej tretiny. Zatiaľ čo sa na pozadí rozbehla strašidelná, miestami až trochu kriminálna zápletka, dej zrazu upadá do chaosu. Pomerne nápaditý záporák ostáva absolútne nevyužitý a nepôsobí vôbec desivo. A zarazí aj kompletná absencia veľkolepého finále. Snímka ale koniec koncov naväzuje priamo na jednotku a uzatvára príbeh, takže si myslím (hoci ságu milujem), že už je na čase s Insidious skončiť. Báť sa ale budete. ()

Naghavi 

všechny recenze uživatele

Nedosahuje kvality prvního a druhého dílu, ale nepřekonává ani ten třetí ;) Film jede na stále módní vlně prequelů, kdy se divák dozví, jak to bylo s Elise, když byla ještě o sto let mladší... To, na co 99% teenagerů, rozhazujících kolem sebe popcorn, nachos, uhry a podobné zvěrstva čekalo (lekačkýýý), se začalo dostavovat okolo páté minuty a zas tak moc toho nebylo...Příběh uvolněný, oba známí pomocníci Elise hláškující (zbytečně moc), skvělý Javier Botet (vy víte kdo) opět ve famózní démonské kostymérii...Dle zakončení děje a jeho návaznost k počátku usuzuji, že pokračování série již nebude potřeba...Ale další díl je prý na cestě...:) Celkově bych dal silnější tři hvězdičky. ()

Liskule 

všechny recenze uživatele

Díky traileru jsem se docela těšil na onen snímek a i průběh nebyl špatný. Byl proložený děsivými záblesky, doprovázenými hrůzu nahánějící zvukové efekty. Klíčník a šafář se taky povedl, to je pravda, ale ten konec je trochu fádní. Člověk by čekal nějaké zatracování, souboj, nervy, ale ono - ejhle stačí jen zapískat jak rozhodčí a přiletí máma jako Green Lantern. Zamává lucerničkou, zařve pár vlídných slov a klíčník je tu tam.... ()

@nthr4X 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Po tak nadějné úvodní scéně to sklouzlo někam úplně do sr*ček.. Příšerně natahované lekačky, žádná zlověstná hudba, moment překvapení, zvratu..nic co zdobilo první dva díly. ()

Jack_F. 

všechny recenze uživatele

Rozbil jsem prasátko, provětral messenger, přemluvil kamarádku a vyrazil jsem do kina. Díky bohu, za dvojsedadlo a trochu té erekce,,,jinak bych zhebnul nudou. U filmu se moc bát nebudete, pánové občas zduří jakmile se na scénu dostanou dvě šukn sestry...a pak je to bída. Jedna dobrá scéna jak vystřižená z the grudge...konec výsměch. xD Vše mezi tím na pomezí komedie a geronto nudy. Uživatel fisus tu píše, že u něj v kině někdo řval, cituji" Ty krávo, já se bojím"...jeho hodnocení 4 hvězdy vysvětluje, že se na to ten debilní harant díval doma se svým desetiletým bráchou. V "mém" kině se lidi báli leda toho, že po kině nebude zásun...tomu říkám horor. ()

anti.rybka 

všechny recenze uživatele

Dost velké zklamání. V kině jsem začala usínat a to se mi nestává. Příběh byl přeplácaný a závěr filmu (tedy ta část s matkou) byla jak parodie Scary movie nebo film o zjevení. Jediné plus byla asi narážka na první díl na konci tohoto nepovedeného pokračování. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama