Reklama

Reklama

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů - a stejně rychle uvězněn - je Black Adam (Dwayne Johnson) vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (570)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten film je dělanej na efekt to je bez debat a proto jsem rád, že jsemho viděl v sále s atmosem a ne v pokoji s chlastem. On pokud jde o vyprávěcí postupy tak nepřináší nic nového vlastně i to samé můžu říct o postavách, jediná mírně hlubší mě přišel ten kouzelník v podání  Pierc Brosnana, ale ono to ani moc nevadí, je to poctivej blockbuster, který umí bavit, efekty má taky fajn, takže jsem ve výsledku se svým vegetováním v kině u tohoto filmu spokojenej. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure. S čistým svedomím by som tých 3 niečo* nedal, pretože aj vo svete, kde majú hrdinovia neobmedzené schopnosti, musia platiť zákony fyziky a logiky, a s tými je Black Adam zhruba na úrovni Flasha Gordona. Ďalším problémom je neoriginalita. Príbeh o vyvolenom, hrdina s maskou à la Deadpool a schopnosťami Ant-mana, vykrádanie celých scén zo Supermana, 300, alebo Pána prsteňov, naivita. Provinčné povstania, hrdinné deti. Ale je to zábava. Dosť. Matka so synom sympatickí. Super film pre deti. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Všetko čierne je teraz dobré, takže to nemohlo dopadnúť zle. A aj keby, tak by nebolo vhodné to otvorene kritizovať. Vďaka spomaleným záberom sa podarilo natiahnuť stopáž na dve hodiny, takže s nejakým zložitým scenárom si netrebalo lámať hlavu. A v tej jednoduchosti tu bolo aj kus zábavy, dobrý vizuál a dialógy primerané Dwaynovi. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Já už na to fakt nechci koukat. Po odchodu Snydera jsem si myslel, že tyhle filmy už Warneři posílat do světa nebudou, ale Black Adam vypadá vlastně úplně stejně jako snyderoviny. Jen Jaume Collet-Serra používá asi o třetinu míň zpomalovaček. Pořád jich však dostaneme víc než otravné množství a když se to začne řezat, člověk si to moc neužije, protože když už to není zpomalené, je to buď chaos, nebo to jen zlato-modře bliká. A řeže se to víceméně pořád, protože co se týče příběhu, hloubky charakterů nebo čehokoliv jiného, co by mohlo potenciálně zaujmout, není o co stát a tvůrci to nejspíš věděli. Black Adam je vyžilá přebarvičkovaná akce, která se pokouší být teatrálně velkolepá, působí ovšem směšně a mnohdy až trapně (chlapec na skateboardu připomene to nejhorší z devadesátkových klišé). Dwayne Johnson marně čumí a pokouší se sám sebe přesvědčit, že hraje jako Clint Eastwood a dostat se v téhle sbírce nudně vizuálně pojatých atrakcí, prázdného příběhu a plochých postav k závěrečným titulkům je nakonec docela těžká práce. Ale výhodu to má. Hodinu a půl po konci projekce si z Black Adama nepamatuju nic. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Problém DC světa je, že jejich postavy buď neznám, nebo jsou mi ukradené. Nedokáže zaujmout natolik, abych si k postavě vytvořil vztah. Což jsem si k Dwaynovi vytvořil, ale zbytek osazenstva mi byl dost u prdele. Už je těch sci-fi komiksovek moc a nepřinášejí nic moc nového. Tady byly asi tři vtipný hlášky, zbytek bych oželel. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Kahndaq, kde se děj filmu odehrává, je fiktivní země nedaleko Egypta, která byla poprvé představena v komiksu „52 Week One #1“. (NiWi)
  • V jednej scéne je možné vidieť obchod KFC (Kandaq Fried Chicken), čo je paródiou na sieť reštaurácií KFC (Kentucky Fried Chicken). (maramashi)
  • Pro navození atmosféry chudého regionu Kahndaqu si tvůrci vypůjčili hned několik starších vozidel veteránské hodnoty, na kterých v několika scénách zapomněli vyměnit původní registrační značky z Německa. (UncleMorty)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Reklama

Reklama