Reklama

Reklama

Co kdyby...?

(seriál)
Trailer 3
USA, (2021–2024), 14 h 42 min (Minutáž: 29–38 min)

Tvůrci:

A.C. Bradley

Hrají:

Jeffrey Wright, Hayley Atwell, Chadwick Boseman, Dominic Cooper, Sean Gunn, Djimon Hounsou, Samuel L. Jackson, Toby Jones, Neal McDonough, Jeremy Renner (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Prvý animovaný seriál štúdia Marvel Čo keby...? nečakaným spôsobom prepisuje scenáre filmového vesmíru štúdia Marvel a prerozpráva slávne udalosti zo známych filmov. Seriál sa sústreďuje na najslávnejších hrdinov filmového univerza Marvel, pričom mnohým postavám prepožičali hlasy rovnaké hviezdy, ktoré si ich zahrali aj v hraných filmoch. (Disney+)

(více)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (9)

Co kdyby... Nebula vstoupila do Nova Corps? (2023) (S02E01) 

Vizuálně moc pěkné, hudba bezva, ale příběh od druhé půle poskřípává. Ovšem ta první patnáctiminutovka, ta byla díky bladerunnerovské přitemnělosti skvělá. Pak tvůrci rozředili noir atmosféru kačerem Howardem, trapným vtipkováním a hloupými zvraty. Škoda. ()

Co kdyby... Peter Quill napadl nejmocnější hrdiny světa? (2023) (S02E02) 

Než se to s tvorbou Marvelu tak ošklivě zvrtlo, měl jsem z většiny DC filmů srandu. Pravdou ale je, že co se týče paralelních světů a různých variahrátek, tak je jejich Elseworldování o dost zábavnější. A tím nemyslím Flashe, ale spíš paperbooky a animáky. What If...? zatím těží jen z extrémní popularity dosavadních filmových postav, takže jsou to cameoučurávky pro fans, ale opravdu dobrých nápadů je poskrovnu. V první řadě se našly minimálně tři velmi dobré epky. Doufejme, že to nejlepší nás v té druhé teprve čeká. Tohle bylo slaboučké, hloupoučké. Sotva 3*. ()

Co kdyby... Iron Man havaroval u Velmistra? (2023) (S02E04) 

Šupnout Iron Mana na Sakaar byl fajn nápad. Jeho humor vs Goldblumaster vs Korg...to mohlo fungovat. Navíc se na Sakaaru stále zdržovala Valkýra a dokonce se tam poflakovala i Gamora. To byl materiál na superfanservice. JENŽE. Bradley není režisér formátu Waititiho a není ani dobrý scénárista. Spousta fórů působí...nevtipně. Jakoby dostala umělá inteligence zadání...napiš hlášky jako z Ragnaroku a nacpi aspoň dvě do každé věty. A ano, mnoho z nich není špatných, ale jsou nadužívané. Je mi jasné, že měly odvést pozornost od chatrného příběhu, ale...když hláškují všechny postavy, je to kontraproduktivní. Na mě to moc dojem neudělalo. A přerod Gamory po proslovu Starka, to byl poslední hřebík do mrkve. Vím, je to jen animák....doplněk, bonus, hříčkiáda, ale tvůrci v minulé řadě ukázali, že lze dodat velmi dobrý příběh...využít potenciál, který tento koncept nabízí. V tomto kontextu je tahle epa spíš zklamání. ()

Co kdyby... Kapitánka Carterová bojovala s Hydra Stomperem (2023) (S02E05) 

Tolik možností do jakých událostí se vrátit a pozměnit je a přesto se tvůrci s opravdu originálními nápady zatím drží při zemi. Nicméně tato epa je dobře poskládaná a dramaturgicky funkčnější, než šaškování na Sakaaru. Jenže resetovavání přeprogramovaného mozku Buckyho proslovy a necháním se zabít... to bylo trochu za vlasy přitažené už v CA 2. A tady je to dovedeno do extrému. Takže mi to moc nesedlo. Pokud vám to nevadilo, nebo vás to dokonce bavilo, hvězdu si přidejte. 3 a půl *. ()

Co kdyby... Kahhori přetvořila svět? (2023) (S02E06) 

Sice to tak trochu do původního konceptu What if... nepatří, ale paradoxně je tento origin Kahhori lepší, než dosavadní fanservisní hrátky. Je to fajn postava, která by se díky svým schopnostem hezky vyjímala vedle "žlutého" Visiona, "červené" Vandy a "zeleného" Strangea. K tomu sice nedojde, ale kdoví, co současná krize MCU projektů přinese. Je na čase, aby i původní obyvatelé Ameriky dostali pořádnou komiksovou postavu. ()

Co kdyby... Hela objevila deset prstenů? (2023) (S02E07) 

Hm, hm...tak konečně epa využívající možnosti cokdybyování. Zajímavá variáda, ale doplácí na krátkou stopáž, protože ten přerod Hely je v závěru hodně uspěchaný. Nicméně potenciál tato postava má a ta její brouskovitost se mezi desetikroužkaře hodí. Chvíli jsem se obával, že se tvůrci pustí do lovestory mezi Helou a svou učitelkou, původně matkou Shang- Chiho....však víte, duhaři už jsou jistě neklidní. Ale nebyl čas. ()

Co kdyby... se Avengers dali dohromady v roce 1602? (2023) (S02E08) 

Nedávno jsem se pohoršoval nad tím, tvůrci nevyužívají možnosti konceptu, nejsou originální a odvážní. A pic, máme tady divočinu, kde je Rogers Hood, Loki shakespeareovský herec a Hela s Thorem vládnou Anglii 16.století. Pár zábavných odkazů, pár matoucích pro ty, kteří neznají papíráky a Shakespeara... a vcelku nezajímavá hlavní linka. Peggy se pokouší zachránit kolabující realitu a samozřejmě to nebude bez potíží. Přiznám se, že její postava mě moc nebaví; je v rámci série nadužívaná. Její zarputilost je sympatická, ale roztouženost když jde o Steva, už méně. Takže ano, oceňuji odvahu tvůrců vzít to What if... od podlahy, ale do vkusu se mi zase netrefili. Slabší 4*. Nebo raději 3 plnotučné. ()

Co kdyby... zasáhl Nejvyšší Strange? (2023) (S02E09) 

Včera jsem psal, že by se Kahori se svými schopnostmi vyjímala vedle Strangea a ostatních čarokameníků a hele ... . Taky jsem psal o malé odvaze tvůrců a šup, je tady superdivočina, která předchozí epku zastíní. Taky jsem frflal, že je v této řadě přecarterováno. A pic ... Pegna je středobodem všehomíra a sidekick Pozorovatele. Logika v této epce dostává pěkně na zadel (ano i na fantasy se vztahuje logika), ale v takové stopážičce to asi o moc líp/jinak nešlo. Takže ano, je to především mišmašoidní fanservice, ale má spád a většinou baví. Tvůrci se tady opravdu utrhli ze řetězu. To oceňuju. ()

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Přetáčky Doctora Strange zahrnují nová camea

Přetáčky Doctora Strange zahrnují nová camea

21.12.2021

Úspěch Spider-Man: Bez domova a seznámení diváků s konceptem multiverz podle nových zpráv vedlo studio Marvel k rozhodnutí přidat do chystaného pokračování Doctora Strange pár nových cameo scén.… (více)

Obi-Wan a marvelovky až v roce 2022?

Obi-Wan a marvelovky až v roce 2022?

09.04.2020

Francouzská verze Disney+ vydala tiskovou zprávu, ve které oznámila detaily o chystaných seriálech pro streamovací službu. Kvůli pandemii koronaviru se produkce na většině seriálů musela zastavit a… (více)

Reklama

Reklama