Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (578)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování série. Nicméně Val Kilmer mi prostě v roli Batmana nesedl. Nejlepší Batman celé Batmanovské éry byl jednoznačně Christian Bale. Tady nemá Batman charakter, je to jen postavička v přiblblém kostýmu. Dále mi hrozně moc vadil dabovaný hlas ,,hádankáře", věřím, že v orginále to bylo lepší. Jinak už není co vytknout, ostatně moc toho k vytknutí už nezbývá. Horší než druhý díl, ale lepší než první. * * ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tvrdím, že jde o druhý nejslabší díl série (hádejte, který je ten úplně nejslabší), i když pořád je to celkem dobrý film....hlavně zásluhou Chrise O'Donnela, Tommy Lee Jonese a hlavně skvělého Jima Carreyho. Val Kilmer takřka tradičně herecky nepoužitelný. No dobrá, ještě je tu Nicole Kidman, a jisté nahlédnutí do ponuré minulosti Bruce Wayna... ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Je docela překvapující, že tvůrce strhující Telefonní budky byl kdysi schopen stvořit toto dílo. Film místy až křečovitě bláznivý. Nejspíš se na mém úsudku ve velké míře podílel také dabing Jima Carreyho. Nijak extra povedené pokračování, upadající kvalita je zde již zřejmá, pořád však slušný a hlavně ještě snesitelný díl ságy Netopýřího muže. Zčásti také díky překrásné Nicole Kidman. Ani Val Kilmer nebyl tak děsivý, jak jsem očekávala. Doufala jsem, že bude, po co nejvyšší možnou dobu pod maskou, protože můj vztah k jeho herecké osobnosti, projevu a výrazovým dispozicím je na bodu mrazu. Ale nakonec jsem se na jeho výkon, byť, pravda, trochu prkenný, byla schopna dívat. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč Joel Schumacher změnil přístup k tomuto projekt. Kam se podělo Burtonovo Temné, bizarní "Gotické město?". Schumacherův modernistický přístup mi nesedl. Nyní je to futuristické město, s rovnými budovami a punkovými zjevy s neonovými maskami. Žádná temná zákoutí už se neobjevují, pouze celkové povrchní přelety nad městem a Val Kilmer naprosto neumí hrát. Ale všechno zachraňuje Hádankář Jima Carreyho a jeho božský dabing. Kdo má v hlavě netopejra? ))) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

A víte co? Já vás chápu, okey náhrada batmana (místo Keitona Kilmer), náhrada režiséra, výměna atmosféry z temný na barevnou vám to trochu zkazila..okey.. Ale já na tomhle kurva vyrustal a strašně jsem to žral! Doprdele vemte to jako jinej Batman v Schumachroví verzi, zapomente, že to má vubec na Burtona navazovat a máte pohled na Gotham z trošku jiný (pohádkovo-komiksovější) perspektivy. Za mě naprosto nejlepší Batman, co kdy byl natočenej protože Lee Jones jako Two face a Carrey jako riddler jsou prostě nejlepší záporáci, co kdy Batman mohl mít. ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Val Kilmer (Bruce Wayne) přijal roli, aniž by si přečetl scénář. (Němi)
  • Je všeobecně známo, že režisér Joel Schumacher nebyl s výsledným sestřihem příliš spokojený. Až v červenci roku 2020 (měsíc po režisérovi smrti) se potvrdily zvěsti, že skutečně existuje cca o 45 minut delší verze. Oproti požadavkům studia Warner Bros. je o něco temnější a zásadním způsobem dovysvětluje charakter Bruce Wayna (Val Kilmer). (CamilleS)
  • Batmobil v tomto filmu byl postaven na základě vozu Chevrolet 350 ZZ3 s vysoce výkonným motorem. Jeho karoserie byla vyrobena z epoxidového sklolaminátu, tvarováním ve vakuu za vysokých teplot. Byla použita i uhlíková vlákna. (ajaxx)

Reklama

Reklama