Reklama

Reklama

Před pěti lety Superman odešel ze Země, aby ve vesmíru hledal ztracené pozůstatky planety Krypton. Během jeho nepřítomnosti byl z vězení propuštěn zločinec Lex Luthor, který se oženil se starou bohatou vdovou, aby po její smrti získal majetek astronomické hodnoty. Jeho životní žena Lois Lane získala Pulitzerovu cenu za článek Proč svět nepotřebuje Supermana. Lex nachází na své expedici do Arktidy Pevnost samoty a ukradne tam krystaly, aby je použil pro experiment, který způsobí výpadek proudu na východním pobřeží. Poruchy vyřadí i probíhající test nového raketoplánu. Jeho motory se zažehnou, ale nedojde k oddělení od nosného stroje, ve kterém pokus sledují i novináři, mezi nimiž je i Lois Zcela jistě by došlo ke katastrofě a ztráty na životech by šly do tisíců, ale Superman včas zasáhne a všechny zachrání. Svět je jeho návratem nadšen, on ale trpí tím, že jeho Lois má snoubence Richarda a k tomu pětiletého syna Jasona. (TV Nova)

(více)

Recenze (735)

shifter 

všechny recenze uživatele

Je to sice na viac ako 3*, ale k 4* ma novy Superman poriadne daleko. Mimoriadne rozvlacne, vrtel som sa v kine od nervozity a dlhej chvile.. ()

fojtas 

všechny recenze uživatele

dlouho jsem nad timhle hodnocenim uvazoval..za efekty bych tomu dal naprosto plny pocet bodu...ale...spacey me nenadchl, cela zapletka me nejak nenadchla, zkaza mesta me nejak nenadchla...lois mi prisla primo nesympaticka a jeji herecky vykon me nenadchl uz vubec..jedine co me nadchlo byla scena s letadlem...a boze ta stopaz!!!!posledni cast se supermanem ve spitale byla podle me uplne zbytecna a je to duvod, proc nakonec 3 hvezdy ()

sigi2 

všechny recenze uživatele

Trocha zdĺhavé, ale inak sa mi rátal odvážny a inovatívny prístup k látke pri súčasnom zachovaní jej ducha. Bolo z toho cítiť lásku k Donnerovmu Supermanovi, i kopu ďalších emócií. Pravdepodobne veľmi dobré i na viac pozretí, musím vyskúšať... ()

Mocoft 

všechny recenze uživatele

Příšerná nuda. Žádný osobní příběh. Flm jako kdyby ho udělali před 30 lety. Tfuj. Hudba tak monumentální, že jsem se jí musel smát. Jediný kdo to zachraňuje je špatňák Kevin: "A teď leť.." :))) ()

SharpChick 

všechny recenze uživatele

Blockbuster nadruhou.... možná i natřetí... Já osobně jsem si na tom pochutnala a navíc jako třešnička Kevin Spacey.... mňam, mňam.... Sice místy hrozně moc rozvláčné a zdlouhavé, takže kratší stopáž by neuškodila... Ale jinak takovej slaďounkej letní dortíček....:) Jen kvůli tomu musel být zničenej X-men 3 :(   ...85% ()

art 

všechny recenze uživatele

neni to zle, ale narozdil od starych supermanu to nema tu spravnou atmosferu. a Lex me vylozene zklamal.. ()

D.I.G 

všechny recenze uživatele

Funkčné retro, málo akcie, perfektná hudba, poriadne drahé, ale veď to vie najlepšie ošklbaná produkcia ()

sigin21 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že "dušínovská" povaha ňoumovitého Supermnana mi nikdy příliš neseděla. Jeho neschopnost vyjádřit city ke své milované Lois, jako Clark Kent mě přímo iritovala (ano, budu slušný:)) Ovšem díky neuvěřitelnému mediálnímu kolotoči, který lákal na "nejdražší" film ever, jsem se nechal zlákat. Přece jenom jména jako Singer, Spacey či Langella byla jistou zárukou kvality, která se ..... bohužel nedostavila! Je to krásná ukázka toho, že když se nechá sebelepšímu režisérovy příliš volná ruka a příliš velky rozpočet, nemusí z toho automaticky vzejít něco úžasného. Úžasné je, kde se ztratilo údajných 270 milionů!!!, protože přiznejme si to, některé triky vyloženě bili do očí a já jen nechápavě kroutil hlavou, kde se to mohlo takle zvrtnout. Asi měl štáb v cateringu, každý den na talíři lanýže, jinak nechápu:)) A teď k hercům, nooo ... oplešatělý Kevin se snaží (někdy až moc), ale i tak je to nesporný klad celého filmu, kupodivu nejslabší herecký článek pro mě nebyl B. Routh ( ten celkem do role "sedl") ale K. Bosworth. Škoda. Je to to film bez emocí, bez pořádné akce hodné slovutného Supermana, za to s proměnlivou kvalitou triků. Vidět a rychle si spravit chuť Batmanem:)) ()

j.o.j.o. 

všechny recenze uživatele

Pokud si člověk odpustí srovnání se starým Supermanem a odpustí tvůrcům, že reálný Clark Kent je v podstatě milý trouba, tenhle film si určitě užije. ()

wOOzIe 

všechny recenze uživatele

Dvou a půl hodinový paskvil jménem superman. Nudné, nezábavné a ani té akce si moc neužijete. Pokud hledáte komereční film je superman returns přesně co hledáte. Schovává se za slavné filmové jméno, ale je to kliché o ničem. Jedinný kdo mě potěšil byl Kevin Spacey, na kterého se aspoň dá dívat. ()

Ed2 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem se při sledování docela bavila, ale pozitivní pocit vydžel jen do chvíle, než jsem opustila kinosál. Hlubší stopu ve mně tahle předělávka opravdu nenechala. Film ničím nepřekvapí, stále se vnucuje srovnávání se staršími díly série a tím i otázka, zda bylo opravdu nutné vytvářet další snímek na tak profláklé téma. Tento fakt nepřebije ani množství digitálních triků, i když kvalitně a zajímavě použitých (střet kulky a Supermanovy oční bulvy). Asi hlavní slabinou je výběr představitele hlavní postavy, nevýrazného Brandona Routha. O to lépe pak vyznívá slušný výkon Kevina Spaceyho, jakožto jeho protivníka, ale Luthor a pár podařených scén celý film opravdu nezachrání. Je velká škoda, že z tak nákladného natáčení vzešel pouze neutrální film na jedno zhlédnutí. ()

nick_sekac 

všechny recenze uživatele

Přes dva roky jsem se na tento film nechtěl podívat, po přečtení recenzí, komentářů, atd jsem zkrátka nechtěl být zklamanej. Nakonec jsem to risknul a vyplatilo se. Jsem nadšený a doufám, že bude pokračování. ()

godspeed 

všechny recenze uživatele

celkově nudný, rozvleklý a nejslabší superman, co jsem kdy viděl. počítám se mezi komiksové fandy, ale postava supermana je ta nejhorší z nejhorších. superman podává fyzicky nadlidské výkony, sfoukává sirku lois, aby si nemohla zapálit, sebevědomí má jak hošík na začátku puberty, nosí patku s kudrlinkou a červený slipy navrch kombinézy!! chyběla tam jen propagace zdravé výživy, chodící clark kent v neděli do kostela a americký patriotismus. hádám, že scénárista píše i články do "strážná věž a probuďte se". ()

Dantte.. 

všechny recenze uživatele

Tak takhle jsem si supermana vždycky představoval a modlil jsem se za to, aby ho někdo někdy takhle natočil. Singer mě sice zradil, když opustil svoje x-meny, ale v supermanovi mi to vynahradil na plné čáře. Když jsem si zpětně pustil všechny supermany, tak opravdu všechny díly působí směšným zpracováním postavy, nový superman ukázal, že má myšlenku a hloubku. Viva la Singer. 90 % ()

Ogrb 

všechny recenze uživatele

Trapas! A to jsem Bryanovi docela věřil. Moc dlouhý, moc užvaněný, málo akční, otravně idealistický, se špatně vybranýma hercama (Kevin Spacey čestná výjimnka). Jestli má takhle vypadat komiksovej blockbuster tohohle tisíciletí, tak se radši půjdu rovnou střelit. 4/10 ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Od Singera se toho očekávalo hodně a možná až moc. To, že ve filmu není mnoho akce, bych nepovažoval až za takový problém. Horší je to se scénářem. Clark Kent dostává na úkor Supermana zoufale málo prostoru. Za naprostou scénáristickou botu považuji to, že Lois nemá ani tušení o tom, že Clark je Superman, což mimochodem věděla už od druhého dílu a Superman Returns se snaží tvářit jako pokračování Donnerova druhého Supermana. A to jí ani není divné, že se Clark vrací po šesti letech stejně jako Superman. Brandon Routh byla skvělá volba a jeho podobnost s Christopherem Reevem je více než patrná. Kevin Spacey se do role Lexe Luthora dokázal skvěle vžít a jako hlavní záporák plní svou úlohu na jedničku. Potěší také posmrtná účast Marlona Branda v roli Jor-Ela. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Tak po pravdě, dlouho jsem vyhlížel Supermanův návrat. Bryan Singer mě dal, dar z nebes. Něco jako nekonečná Super energie, která mě vždycky hodně utužovala a motivovala. Po celou dobu příběhu jsem se nechal unášet krásnou komiksovou jednoduchostí a starým dobrým způsobem, který je dnes, ale už trochu víc zadupávána do země právě různými X-meny, Batmany apod. B. Routh hraje přesně tak, jak se na superhrdiny patří. Co se týče K. Spaceyho, ten si dává Luthora opravdu excelentně. Kolikrát je i temnější a agresivnější jak Gene Hackman. Singer a jeho cit pro vyprávění, funguje u Superman Returns naprosto báječně. Takže si touto prací splnil svůj sen. V neposlední řadě, musím vyzvednout i fenomenální hudbu Johna Ottmana, který vykřesal čistokrevnou supermanovskou hudbu, která funguje báječně i v dojemnějších scénkách. Ve finále nemůžu zapomenout ani na tradičně klasický červenomodrý oblek, který působí nekompromisně, odhodlaně a mohutně. Podobný jako měl Ch. Reeve, absolutní gentleman, kterému podlehne jakákoliv dáma. Báječné filmové kouzlo, které se nikdy nezapomíná. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Supermanův návrat byl ode mě jeden z nejočekávanějších nových zázraků dnešní doby a po shlédnutí usuzuji , že jsem zklamán . Když si ale vyložíme karty na stůl , musím uznat , že dvě hvězdy je málo :) . Nebylo to totiž až tak moc velké zklamání . Například triky jsou naprosto výborné , výprava také a Kevin Spacey je na druhou stranu mnohem lepší Lex Luthor než Gene Hackman . Takhle jsem si Luthorovu postavu podle komiksu přesně představoval . Ale zbytek je děs . Proč dneska dělají ty scénáře tak dlouhé , když to ani neumí pořádně dohrát do konce ? Režie Bryana Singera také nic moc ( a to jsem čekal pecku) a herecké výkony (až na skvělého Kevina Spaceyho) ? Hrůza a děs . Ale když se to tak vezme , tak to rozhodně překonalo nudnou trojku a trapnou čtyřku , ale na první dva filmy to nemá ! A " Muž z oceli"je o hodně lepší ! Sláva Zacku Snyderovi a Richardu Donnerovi , zatímco Singerovi jen malá pochvala za vizionářskou a vizuální stránku filmu ! ()

Izz 

všechny recenze uživatele

Příjemně staromódní zmodernizování Donnerovy verze ze 70. let.Ano,taky jsem čekala,že Singer projeví trošičku více osobitosti a vlastního vkladu,zvláště když dle jeho vlastních slov šlo pro něj o velmi osobní látku.Ale i tohle nostalgické zavzpomínání na časy,kdy komiksový velkofilm neznamenal adrenalinovou jízdu na horské dráze,se mi velmi líbilo,zvláště když je natolik poctivě natočená a má tak skvělý závěr. ()

Související novinky

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Nicolas Cage namluví Supermana

Nicolas Cage namluví Supermana

15.03.2018

Určitě jste slyšeli o Supermanovi Tima Burtona, v němž si měl Muže z oceli zahrát Nicolas Cage. Film měl scénář od Kevina Smithe a v 90. letech se málem začal točit, nakonec z něj však sešlo a… (více)

David Fincher: Oheň nebo voda?

David Fincher: Oheň nebo voda?

18.02.2013

Tak co to bude, pane Finchere? Pokračování Mužů, kteří nenávidí ženy pro studio Sony, nebo dlouho připravovaná adaptace klasiky Julese Vernea „Dvacet tisíc mil pod mořem“ pro Disneye? Momentálně to… (více)

Reklama

Reklama