Reklama

Reklama

Doktor z hor

(seriál)
Německo, (1992–1999), 76 h 12 min (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Gerhard Lippert, Anita Zagaria, Manuel Guggenberger, Enzi Fuchs, Walther Reyer, Carin C. Tietze, Herbert Fux, Harald Krassnitzer, Klaus Wildbolz (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(95)

Príbeh lekára, ktorý sa ožení s dcérou horského zverolekára, ale odmietne prax v alpskej dedine a ide za kariérou do Mníchova. Nešťastnou náhodou príde jeho manželka pri autonehode o život a svokor mu túto udalosť dáva za vinu. Dôjde k rozkolu, ktorý vyústi takmer zo strany svokra v nepriateľstve. Zmierenie tých dvoch zariadi gazdiná zverolekára a priláka zaťa lekára, aby začal prax u nich na horách. Vplyvom lavíny príde lekár o život a namiesto neho nastúpi nový mladý lekár a dedina tak konečne získala opäť svojho lekára, ktorý poskytuje všestranné služby obyvateľom hôr tak, ako je to bežné odjakživa u vidieckych lekárov. (RTVS)

(více)

Diskuze

Rado67

Rado67 (hodnocení, recenze)

Nedávno pri návšteve lokality natáčania po rokoch (oblasť tirolských Wilder Kaiser) ma pobavila ponuka návštevy domu Bergdoktora. Dokonca miestni mi tvrdili, že seriál ma rozsiahly fanclub a lokalita je fanúšikmi hojne navštevovaná.
I keď i ja sa musím priznať, že pred takmer 20 r. som vzhliadol nie málo dielov, no práve pre lokalitu, ktorú som mal vtedy po prvej návšteve. No samotné príbehy či sladké dialógy poriadne ťahali za uši. Ale ľudia v zapadnutých lokalitách i v tirolských alpách sú fajn, majú aj niečo z toho príkro sladkého :-). Aj samotná dedinka je naozaj fotogenická, a hlavne s množstvom starých stavieb v pôvodnom šate, čo v Rakúsku na rozdiel od Talianska či Francúzska je už viac vzácnosťou. Ale to už som priďaleko od tejto typickej sladkej nemeckej telenovely...

Uživatel Rado67 smazal svůj příspěvek.

Hexa

Hexa (hodnocení, recenze)

Já ten obsah nechápu. Kterej lékař přišel vlivem laviny o život? Takhle psaný to vypadá na to, že o život přišel zeť tchána - zvěrolékaře. Ale pokud ano, proč je tam o tom vůbec zmínka? :D 

R.J.Lupin

R.J.Lupin (hodnocení, recenze)

Za dávných a dávných časů se mi to líbilo, tak moc děkuju všem se se mi to snažej otrávit. Ale já se nedám a odpoledne zkouknu 1. teil. Jen se bojím, aby to zas nevzal do ruky někdo s IQ houpací sítě a nepředaboval to. Jinak komu se to nelíbí, však už budete vědět. Přeji krásné jaro (aspoň za oknem).

Zenei

Zenei (hodnocení, recenze)

Ten obsah :D:D

Inak áno, seriál nie je nič moc, ale keď som bola malá, tak som to pozerávala a celkom sa mi to páčilo... Pán Konrád bol vtipný :D A súhlasím, naozaj krásna príroda.

jozor

jozor (hodnocení, recenze)

Náhodou krásna oddychovka na prečistenie mozgu, kebo tu sa nevyskytuje žiadny sex, nasilie a katastrofy a ak aj tak len v naznakoch a su vždy milo doriešené. Ako rád by som sa tam preniesol a žil tam s nimi.....

jirkis

jirkis (hodnocení, recenze)

jeden dil me presvedcil o tom, ze duchodcum to muze stacit, ale pro me to je strata casu!

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Elwin

Elwin (hodnocení, recenze)

ve dvanácti jsem tenhle seriál milovala, proto 3 hvězdičky :-) a můžete mi někdo říct, kterej trouba psal obsah tohohle filmu? po třetí větě, ve které bylo dvakrát slovo "lékař", jsem se ztratila..

Renie42

Renie42 (hodnocení, recenze)

některý díly se dali, některý byly vyloženě trapný. neházela bych to zbytečně do odpadu, určitě si to najde svoje přínivce, jako např moji máti. když byla nemocná doma, tak na to koukala, aspoň si tím připoměla starý časy hi hi

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

Není to tak špatný,příběhy jsou obyčejné ale příroda v Alpách je nádherná,G.Lippert zahrál dobře a byl přesvědčivý a laskavý.

Šušu

Šušu (hodnocení, recenze)

Doktor, který je vtíravější než obchodní zástupce, jeho odporný synek s ještě odpornějším dabingem a stará Franci zamotaná do dvoumetrových copů.. Tuhle slátaninu nemohla zachránit ani krásná příroda..

Bránolog

Bránolog (hodnocení, recenze)

Tak tohle bylo fakt šílený! Akorát tchýně to děsně žrala a když jsme byli u nich, tak to tam furt jelo. Já měl takovou radost, když toho prvního zavalila lavina, a on hned zase vylez nějakej další...Ty doktoři z hor recyklujou snad rychleji než sestra Stefanie...

Petike

Petike (hodnocení, recenze)

V jednej lige s "Klinikou Schwarzwald" a "Zámockým hotelom Ort". Môj odkaz pre hlavnú postavu : DOKTOR ZHOR !!! :-))))))

Quendi

Quendi (hodnocení, recenze)

Já se modlím k dni, kdy konečně přestanou nekonečné reprízy tohoto seriálu. Ale zatím nic...

902 10

902 10 (hodnocení, recenze)

dil, ve kterem doktor se svou pani zahynuli pod lavinou, s celou nasi rodinou skutecne otrasl. je to klasika, ale vysvetlujte to pseudointelektualum z csfd...

budki

budki (hodnocení, recenze)

tak toto je fakt pekny pohlad do malebnej bavorskej dedinky, dobry doktor ktory kazdemu pomaha :)
no je to celkom vtipne ale v prvom rade je to ODPAD!!!

d@rkWolf

d@rkWolf (hodnocení, recenze)

Ste vážně tak dementní, nebo to děláte jen tady na netu? Takovýhle hodnocení si nezaslouží ani správy na Nově... Zábavnej seriál, krásná krajina a vůbec není nutný, aby ho párek nevybouřených puberťáčků, případně obrýlených retardů z vysokých škol takto hodnotil.

Reklama

Reklama