Reklama

Reklama

Battlestar Galactica

(seriál)
  • USA Battlestar Galactica (více)
USA / Velká Británie, (2004–2009), 61 h 28 min (Minutáž: 42–103 min)

Hrají:

Edward James Olmos, Mary McDonnell, Jamie Bamber, James Callis, Grace Park, Tricia Helfer, Katee Sackhoff, Aaron Douglas, Michael Hogan, Tahmoh Penikett (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Cyloni byli stvořeni lidmi. Povstali proti nim. Vyvinuli se. Vypadají a cítí jako lidé. Někteří jsou naprogramováni, aby si mysleli, že lidmi jsou. Existují v mnoha kopiích. A mají plán. Vesmírná loď Galactica v čele pronásledované flotily, která se po útoku Cylonů na lidské vesmírné kolonie vydává za novou nadějí a domovem - bájnou 13. kolonií zvanou Země. (berg.12)

(více)

Recenze uživatele Likan7 k tomuto seriálu (7)

Battlestar Galactica (2004) 

Chápu proč je Battlestar Galactica považován za kultovní seriál. V prvních dvou sériích mi předvedl fantastickou podívanou se skvělými postavami a skvělým příběhem nabitý akcí. Jen málo dílů bylo opravdu průměrných. Problém ale v tom, co tvůrci ze seriálu udělali ve druhé polovině. Úplně se překopal základ seriálu a jeho nejsilnější stránky byly fuč. Najednou se začalo mluvit o náboženství, víře a síle tak moc, že jsem čekal až někdo vytáhne světelný meč. Základní premisa "bitva zbytky lidí se Cylony" se rozdělila na minipříběhy a místo toho jsem musel sledovat rozepře mezi roboty, kulty mezi lidmi a jejich hašteření nebo kecy o vyvoleném člověku co je klíč ke všemu. Co to sakra je?! Kde jsou bitvy, kde je TO, čím si seriál vytvořil tak velkou základu fanoušků? Neříkám, úplný konec a našroubování na naší současnost je brilantní, spoustu otázek je ale nezodpovězených a nepřijde mi, že by to byly otázky jako třeba ve Ztracených, kde bez odpovědí se dá v pohodě žít. Zápletka se Starbuck? Původ admirála? Celá ta do nebe volající věc s anděli, bohem a já nevím čím vším. Tohle je prostě strašný scénáristický fail, který se nepodařil zvrátit ani finálním dílem. Co se postav a herců týče, to bylo největším kladem seriálů. Edward Olmos a Mary McDonnell byli skvělý a jejich postavy jsem měl rád od začátku. O to víc mě dostal jejich osud. BSG mohl být téměř dokonalý seriál, a v prvních dvou sezonách taky byl. Pak mi ale přišlo, že tvůrci sami nevěděli kam pokračovat a tak začali něco, co nedávalo smysl a celé jim to přerostlo přes hlavu. Velká škoda, i tak ale nelituju ani minuty stráveného na palubě staré Galacticy, nejlepší lodi ve vesmíru. Admirále, paní prezidentko, bylo mi ctí... ()

Série 1 (2004) (S01) 

I když byly porodní bolesti dost komplikovaný a útrapný, od epizody Z masa a kostí to šlo rapidně nahoru, až jsem druhou polovinu slupnul jako malinu. Doufám, že to tak půjde dál a rozvine se mytologie, která na konci byla hodně zajímavá. ()

Série 2 (2005) (S02) 

Brilantní. Druhá série mě naprosto strhla a i když se samozřejmě najde nějaký méně záživný díl ale jinak je druhá sezóna skvělá jízda a neakční, až komorní (pozor, neříkám nezajímavý) závěr mě pořádně nažhavil na trojku. ()

Série 3 (2006) (S03) 

Byl bych neskutečně naštvaný, kdybych čekal celý léto na pokračování skvělý druhý série a dočkal se tohohle paskvilu. Kde je válka? Vždyť o tom je celý seriál! Místo toho řeči o víře, síle a já nevim o čem všem, že skoro čekám, že v závěrečné čtyřce přijde nějaký rytíř Jedi. Velký sešup dolů. Tvůrci očividně nevěděli jak pokračovat. O tom, že si logika dala dovolenou se raději nebudu zmiňovat. ()

Okupace (2006) (S03E01) 

Čekat léto na další sérii a dostat na začátek tohle, asi by mě kleplo. ()

Série 4 (2008) (S04) 

Galactica doplula do cíle. Čtyřka je o trochu lepší než tragická trojka a závěr je naprosto parádní, přesto bych spíš než slovo "doplula" možná mohl použít "dokodrcala". ()

Rozbřesk, 2. část, 3. část (2009) (S04E20) 

Nejdřív jsem přemýšlel o 2, ale mám závěry seriálů rád. Prostě to na mě funguje. A závěrečná pointa je naprosto geniální a trochu napravuje dojem třetí a čtvrté zvrtané sezóny. ()

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Drsné holky pro Expendables v sukních

Drsné holky pro Expendables v sukních

09.10.2012

Zpočátku zněly plány studia Lionsgate natočit jakési „ženské Expendables“ jen jako součást kampaně před uvedením druhé mise legendárních vysloužilců. Všechno ale nasvědčuje tomu, že se filmu opravdu… (více)

Příběh rytíře na televizních obrazovkách

Příběh rytíře na televizních obrazovkách

24.09.2012

To samozřejmě neznamená, že bychom upozorňovali na další reprízu oblíbeného filmu, který v roce 2001 pomohl katapultovat Heatha Ledgera ke slávě. Televizní stanice ABC spojila síly se Sony Pictures a… (více)

Reklama

Reklama