Reklama

Reklama

Batman a fantom

  • Česko Batman a Fantóm (více)
Trailer

VOD (1)

Batman bojuje proti temnému přízraku, aby očistil své jméno. Když jsou v městečku Gotham systematicky likvidováni nejobávanější lupiči, všichni se bojí toho nejhoršího: že za to může křižácký rytíř oděný pláštěnkou. Nocí se plíží temný násilník - fantom s komplikovaným vztahem k Batmanově minulosti. Podaří se skutečnému Batmanovi vyhnout se policiii, zajmout přízrak, sejmout jeho masku a očistit své jméno? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Velice povedený animák. Jelikož je z roku 1993, tak je poznat evidentní grafická inspirace burtonovými hranými Batmany. Snímek má v podstatě všechny atributy, které by měl komiksový film o Batmanovi mít. Vyčnívá především naprosto skvělý Joker, řada flashbacků a překvapivě i plno satiricky úsměvných hlášek(těmi nás zásobují hlavně Alfréd a Joker). Jedinou výtku bych měl k fyzice, jež v některých scénách jakoby přestává fungovat, aby pomohla Batmanovi z naprosto bezvýchodné situace(viz. Joker odlétá pomocí "jet-packu" a Batman ho dostihne i na komiks nereálně rychlým výstupem na obří sochu atd.). ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tohle by klidně mohl být třetí Batman od Burtona. Opravdu povedený příběh totiž s přehledem má na hrané díly. Zároveň i zacházení s charaktery. Akce a drama jsou vyváženy akorát narozdíl od novějších animáků a nutno podotknout, že Batman tady ještě má charisma. Se Superman: Doomsday asi nejpovedenější nehraný komikosový filmek. Navíc Joker válí... -"Don't touch me, old man! I don't know where you've been." ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Jeden z, ne-li vůbec nejlepší z Batmanovských animáků/filmů dodnes. Atmosféra hustá jako bramboračka. Temná pochmurná (na tzv.dětský animák, rozhodně) stylizace, ovlivněná jednoznačně dvojicí mistrovských filmů od Tima Burtona. Perfektní scénář, skvělá hudba na které spolupracoval, pozdější gigant Hans Zimmer:) a pokud někomu připomíná Elfmanova Batmana není to náhoda. Shirley Walkerová totiž jeho score dirigovala;) Dokonalé obsazení, co se týče herců, potažmo jejich hlasů (Kevin Conroy JE BATMAN jasný?! a Mark ´kdysi jsem byl Skywalker´ Hamill ve své nejzásadnější roli svého života, démonického vtipálka Jokera!) atd. Zkrátka, pro mě za posl. 20 let, jeden z 10 the best DC anim.filmů všech dob. A závěr, který dosahuje až Shakespearovských rozměrů, je nepopsatelný. Příběh 200% Hudba 100% Obsazení 300%  ,,Your Angel of death, awaits´´. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Asi jediná časť, ktorá svoj vek nemá za zápor, ale klad, pretože je to priamy protivník pre vtedajšie hrané verzie, ktoré boli klasické komixové a súčasnej temnej a realistickejšie spracovanej mytológii už nemôžu konkurovať, ale našťastie ani to nie je zápor, to je len fakt. Rovnako ako nemôžeme porovnávať objektívne kvality terminátora jednotky s dvojkou alebo novšími časťami, tak je to aj tuná. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Slaboučký animák o Netopýřím muži, který nezachrání ani nejlepší záporák z Batmanovského univerza Joker (jehož vidět v dabingu od mistra Přeučila je životní zážitek sám o sobě :)). Animace nehezká (máme tu ony "slavné" velké brady) a dějově to taky žádný zázrak není. Celkově to na mě působí jak by to asi vypadalo, kdyby se Schumacher snažil o atmosféru Burtonovských Batmanů. 2,5* ()

Galerie (107)

Zajímavosti (10)

  • Mnoho z předmětů vystavených na Gotham´s World Fair bylo inspirováno těmi, které se objevily na New York World´s Fair v roce 1931. (liquido26)
  • Vo filme na chvíľu vidíme spis o Jokerovi, v ktorom je napísané jeho skutočné meno, Jack Napier. Ide o priamy odkaz na Burtonov film Batman z roku 1989, kde sa Joker stvárnený Jackom Nicholsonom volal civilným menom rovnako. V komiksoch ani ostatných filmoch sa jeho pravá totožnosť nikdy neprezradila. Treba však dodať, že v animovanom seriáli Batman z roku 1992, ktorého pokračovaním je aj práve Batman a fantóm, sa prezradilo, že Jack Napier nie je Jokerove skutočné meno, iba jeden z mnohých pseudonymov. (Rieux)
  • Film je částečně založen na komiksových předlohách - Batman: "Rok jedna" a "Batman: Rok dva". Flashback Batmanovy první noci, kdy bojuje ze zločinem, je přímá paralela k "Roku jedna", zatímco postava Fantoma byla inspirována Reaperem, hlavním padouchem "Roku dva". (liquido26)

Reklama

Reklama