Reklama

Reklama

V každém z nás dříme superhrdina a k jeho probuzení stačí jen trocha magie. V případě Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zvolat jediné slovo – SHAZAM! – a tento velkoměstem protřelý čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Shazam s dokonalým tělem s vyrýsovanými svaly si však uchovává duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je! Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže rukama vrhat blesky? Dokáže se vyhnout zkoušce ze sociologie? Shazam se vydává otestovat hranice svých schopností s radostnou bezstarostností dítěte. Ale své schopnosti bude muset zvládnout rychle, aby mohl bojovat se smrtícími silami zla ovládanými Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong). (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (606)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Když Shazam jen tak puberťácky blbne, je to velká zábava, jenže tyhle momenty jsou fakt jediný povedený. V životě Billyho Batsona se toho tolik zajímavýho neodehraje a Strongův záporák se svema příšerama nemá co nabídnout. Dr. Sivana je neslanej nemastnej (částečně i díky Marku Stronogovi) a příšery v podstatě žádnou napínavou / lehce hororovou podivanou nikdy nerozjedou. Což je docela velkej problém, když má stopáž přes dvě hodiny. Unylý finále tak aspoň zachraňuje humor a další "Shazamové". Občas jsem měl pocit, že koukám spíš na biják pro děti / teenagery než na komiksovej blockbuster pro široký publikum. Po výbornym Aquamanovi nabírá DC Comics znatelně sestupnou tendenci někam do průměru. Třetí hvězda za humor a akci. ()

kilobyte 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Na jednu vtipnou scénu je deset trapných, souboje mizerné a konec k zblití. Tu naznačenou dvojku si asi s chutí nechám ujít. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Dobrý blbinka, která se sice Áčkovým komiskům nemůže rovnat, ale přerod z flákače na klasického "hodného" superhrdinu není špatná. Akce je tuctová, příběh průměr, nicméně herecky je to fajn a je tam několik povedených vtipných momentů. 3* ()

Davidkkk 

všechny recenze uživatele

Shazam! nejvíc funguje ve chvílích, kdy není superhrdinským filmem, ale spíše osobním lidským příběhem o zapadání člověka do společnosti. Zachary Levi byl tak nějak v pohodě, nicméně více mě bavila jeho "lidštější" verze. Zbytek hereckého ansámblu téměř nemá chybu. Jerry z The Walking Dead je pohodový tatík, Jack Dylan Grazer z It byl asi nejlepší postavou celého filmu a jediný, kdo mi přišel úplně mimo, byl Mark Strong v roli extrémně nezajímavého záporáka. Když sečtu všechny klady a zápory, dostanu průměrnou superhero komedii, která neurazí a na jedno zhlédnutí dokáže zabavit. ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když spojíte Power Rangers, film Velký a Příšerky s.r.o. a cílovku 10-13 let? Tenhle film. Mohlo se zdát, že Shazam by přijde s řadou čerstvých nápadů, jak oživit superhrdinský segment a hlavně značně pošramocenou pověst současných DC filmů. Bohužel vše promarní na trapných hláškách, zcela klišoidním příběhu a tradičně generickým záporákem. Vlastně se za ty dvě hodiny stane to, co vždycky - podceňovaný hrdina získá schopnosti, se kterými nejdřív nakládá ku vlastnímu prospěchu, aby si na poslední chvíli uvědomil, že musí konat dobro a nakonec s rukou za zády porazí hlavního záporňáka, kterému sekundují generické příšery. Jo a nesmím zapomenout na perličku - když si zahrajte Watchdogs, hned budete vědět, jak se nabourat databázi státní správy! K potitulkové scéně jen jedno - HA! Já to říkala, že za tím bude stát ---- ! ()

CharlieSs 

všechny recenze uživatele

Asi do větší poloviny to bylo fajn a dokonce i vtipné, že jsem se chvílemi upřímně zasmála, ale pak se to bohužel změnilo v romaticko-dojemný trash, čímž do kompletně dos*ali. Vytočilo mě to poměrně dost, ale níže než 3* nepůjdu, protože dívat jsem se vydržela, což je u mě někdy těžké. Taky nasadili dobré a koukatelné herce do hlavních rolí (Strong, Levi, Angel), takže to je takové malé, bezvýznamné plus. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Na to jaká je to blbůstka, která kohosi napadla když se zrovna štoural v nose, to není zas tak špatné. Nicméně dospělý superhrdina s intelektem pátnáctiletého kluka... no nejsem si jistý a kolik generací jsem se minul cílové skupině. Jinak ale Mark Strong Rules, a jako je u něj zvykem, z jeho záporáka až mrazí. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Skvělá rodinná komedie s božími herci a roztomilou jednoduchostí která se v dnešní záplavě komiksovek prostě musí ocenit. 7/10 ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem věděl, do čeho jdu, asi jsem se dostatečně psychicky obrnil a Shazam si opravdu užil. Zpětně tedy hodnotím velmi kladně. Děj nebyl stupidní, byť přímočaře jednoduchý. Motivy postav uvěřitelné a smysluplné. Záporák skvělý, typicky komiksový. Vlastně mi na tom celém vadily jen dvě věci: 1) dětské chování a řeči dospělé verze teenagera bylo trapné a často nevkusné, 2) postava "bráchy" (Jack Dylan Grazer) byla extra otravná. Naopak musím vyzdvihnout výkon hlavní (dětské) postavy - Asher Angel, opravdu profesionální. Vyvrcholení filmu bylo už trochu moc přeplácané a zběsilé, ale opět - hlavní postava měla scénář dobrý a akceptovatelný. Takže proč ne?! 70% ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Jasně, berete fakáče?" Superhrdina trochu jinak. Ale především skvělá zábava plná vtipů, podpořená bezchybnými speciálními efekty. Za mě na plný počet. "Jaký máš super schopnosti? .. Co? Já ani nevím, jak se mám v tomhle vyčůrat!" ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Jsem neprůstřelnej!" Superhrdinský kýč ze stáje DCíček. Průměrná akční podívaná. Hromada klišé a hloupý humor na hranici trapnosti. Tady se bude asi víc bavit dospívající publikum. Tuctový záporák s monstry jako z levného televizního seriálu. Nudný začátek vyšponoval snímek až na otravnou stopáž. Rutinní režie a pro mě nezajímavý vizuál. 4/10 ()

Komar55 

všechny recenze uživatele

Velice fajn rodinný film a origin story titulního hrdiny, které ovšem slouží hlavně jako komedie a odlehčený pohled na svět plný hrdinů očima patnáctiletého chlapce. Z hlediska příběhu a děje filmu dává perfektní smysl a hlavní hrdina je pro celý film stěžejní rolí. To je sice dobře, ale i tak, snímek by dle mého působil daleko lépe, kdyby se trochu více rozpracovaly vedlejší členové rodiny a hlavně záporák. Také mám pocit, že zde nebyl plně využit potenciál toho, že je malý chlapec uvězněn v dospělém těle, ale to jsou jen takové malé drobnosti. Když to vezmu kolem a kolem, film je vlastně velice dobrý a skvěle využívá svou premisu, jen mně osobně z nějakého důvodu tolik nesedl. 7/10 ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Viem, že skalného fanúšika sci-fi tento film sklame, ale ak na neho pozerám ako na komédiu a oddychovku, tak je určite lepší, ako polovica produkcie od DC za posledné roky. Film síce pôsobí detsky, o čom svedčí aj herecké obsadenie, ale keď sa rozbehne príbeh, tak pobaví, zaujme a navyše vôbec nenudí. Pár krát som sa predsa len chytil za hlavu, ale koniec koncom, o tom komixovky sú a pre mňa bol Shazam fakt milým prekvapením a zábavným doplnkom do príliš temného DC univerza. ()

Allecto 

všechny recenze uživatele

Aktuální kvalita filmů z DCEU má jednu výhodu. Člověk nemá přehnaná očekávání a tudíž by se dalo možná říct, že je těžší ho zklamat. Shazam, ale působí, jako že si to jeho tvůrce myslel taky a rozhodl se, že to vezme jako osobní výzvu a zklame jak jen to půjde. Ne dobře to zní trochu moc agresivně, ale ten film se podle mě prostě nepovedl. Dvě třetiny filmu se koukáte na dvě naprosto odlišné Billiho osobnosti. První je Billy jako Billy, kdy je mu jeho pěstounská rodina víceméně jedno a chce najít svojí pravou matku. Druhá osobnost je samozřejmě Shazam, který nemá s tou Billyho společného vůbec nic. Levi se sice snaží, ale ve výsledku působí jako karikatura, když pozorujete jak se fotí sl idma za peníze, tancuje a střílí blesky uprostřed ulice u futrálu na housle... Humoru je tady dost, ale je dětinský jednoduchý, předvídatelný a podle mě je mířený na stejnou cílovku, jako Čtyřlístek, který měl premiéru ve stejný den. Záporák vás prakticky nezajímá, Smrtelné hříchy tam vlastně nemají význam a vy si jen říkáte, jak můžou natočit Aquamana a pak tohle. Vlastně až v poslední snad půl hodině si Billy uvědomí, že rodina je vlastně fajn a začne to brát vážně a záporák si najednou neškrtá. Děsné klišé, které tady prostě nefunguje. V tom filmu jsem nenašel nic, kvůli čemu bych si to chtěl pustit znova a to je pro mě u filmu jasná prohra. ** za pár vtipných scén a border kolii. ()

Sala1 

všechny recenze uživatele

DC sa snaží opäť raz loviť v iných vodách ako doteraz a prináša ľahkú rodinnú zábavu, ktorú prijmete na základe toho, aké máte od nej očakávania. Snímka ponúka zaujímavú a emotívnu dejovú linku v súvislosti s detstvom Billyho Batsona a jeho mamou, ktorá je zaujímavo vedená a ponúka zaslúženú bodku. Je svieže vidieť, že film sa odklonil od rutiny nepohodlia v náhradnej rodine a predstavuje cestu chlapca, ktorý si viac práve hľadá cestu k týmto ľuďom. Mytológia filmu je predstavená ako bohatá sústava jednotlivých náboženstiev, paranormálností, no vo výsledku vyvstáva smiešne a neuvyužito. S heslami ako Sedem smrteľných hriechov, Uroboros, boh Ra, nerobí nič a ignoruje celkový potenciál, ktorý týmto smerom snímka mohla mať. Zvláštnej skupine ľudí, ktorí sa nazývajú čarodejníkmi, neveríte. Jednak nečarujú a jednak stále idú v intenciách zaužívaných komiksoviek, čo znamená, že nápady a invenciu Doctora Strangea rozhodne nečakajte. So superschopnosťami hlavného hrdinu, ktorý je neustále porovnávaný s inými DC postavami a ktoré sú napriamo identické, tak vyvstáva otázka, čo je také ikonické na Shazamovi, aby to stálo v dnešnej dobe za výpoveď. Odpoveďou je ľahká zábava, ktorá pritiahne masy a pár peňaženiek, pretože to je recept súčasného blockbustru. Herecký výkon v podobe Leviho bol pre mňa silený, niečo na štýl lacnej americkej stand-up comedy, ktorá môže vyvolať tráviace ťažkosti, miestami dokonca potrebu opustiť priestor. Nebyť citeľnej chémie medzi deckami, linky s Batsonovou minulosťou a pár vtipných momentov, film by absolútne nemal čo ponúknuť. Viac tu: https://youtu.be/Z5dxUNFsPWY ()

Eventyrer 

všechny recenze uživatele

Zábavný a iný. To sú pozitíva filmu, no negatíva sú výraznejšie. Malý Billy Batson je šikovný a vynaliezavý. Jeho dospelý protejsek je však priblbly tupec, ktorého charakter by si nikto nezvolil ako nasledovníka s veľkou mocou. Efekty sú vidieť a sú veľmi rušivé. Akčné scény nie sú ničím zaujímavé, kamera, strih, zvuk a hudba nie sú ničím výnimočné. Pre mňa na Aquamana detinsky Shazam! rozhodne nemá. ()

Klajondr 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z těch lepších DC filmů. Bezvadnej humor, chlap co je vlastně děcko a ještě k tomu ten jeho ulítlej kamarád. A do toho všeho i vcelku zajímavej záporák. Akorát by snímek mohl být kratší, některé pasáže byly docela nudné. Ale určitě stojí za zhlédnutí. ()

Související novinky

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Novinky z DC Fandome

Novinky z DC Fandome

24.08.2020

Víkendová událost DC Fandom jistě potěšila nejednoho filmového fanouška. Kromě nových trailerů na Batmana, Wonder Woman a Sebevražedný oddíl jsme se ale dočkali taky kupy nových informací o… (více)

Black Adam nabírá obsazení

Black Adam nabírá obsazení

17.07.2020

Filmový spin-off Shazama! Black Adam s Dwaynem Johnsonem coby titulním antihrdinou nabírá další obsazení. Nově jsme se dozvěděli, že postavu Atom Smashera – super silného a super velkého potomka… (více)

Henry Cavill zpátky jako Superman?

Henry Cavill zpátky jako Superman?

28.05.2020

Ještě než se stihnete po přečtení titulku dnešní zprávy nadchnout, musím vás zarazit. Ano, server Deadline potvrdil, že Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible – Fallout) skutečně jedná o… (více)

Reklama

Reklama