Reklama

Reklama

Perníkový táta

(seriál)
  • USA Breaking Bad (více)
Trailer 1
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 497)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Seriál hodnocen po zhlédnutí všech epizod. Možné SPOILERY! Do tohoto seriálu jsem byl více méně donucen prakticky všemi, kdo ho znali a jelikož jsem věděl, že finální série (respektive její druhá polovina) začne (v té době) za měsíc, rozhodl jsem se to nakoukat, abych pak plynně navázal. A vyšlo mi to nádherně, jakmile jsem dokoukal díly, které byly dostupné, začala finální polovina. A to už dávno jsem propadl Walterovi, Jessemu, Skyler, Hankovi… a takhle bych mohl vyjmenovat prakticky každou postavu z tohoto dokonalého seriálu. ___________ Na Breaking Bad mě nejvíc bavil fakt, jak krásně a logicky se ten seriál vyvinul. Začalo to jako takový černo-humorný seriál, který sem tam míchal vážné momenty se scénami právě černo-humornými (scéna s vanou a mrtvolou) aby se postupně vyvinul do opravdu drsného dramatu, které vás nenechá vydechnout a hlavně které vás bude neustále překvapovat. Scénář je možná nejsilnější zbraní tohoto seriálu, protože kdykoliv si říkáte, že tahle postava je tam navíc či jen komparzista, tak nikdy nevíte, kdy se znovu vynoří a jakou v tom vše může mít (důležitou) roli (jeden z Andreiných synů, později i ten druhý, Todd). ___________ Pokud jsem označil scénář jako nejsilnější zbraň, tak druhou nejsilnější musí být bezpochyby herecké výkony naprosto všech zúčastněných. Od Bryana, přes Aarona po Annu, každý propůjčuje své postavě to nejlepší (a pokud to scénář vyžaduje i to nejhorší) ze sebe a vy jim žerete každé slovo, co řeknou, každý pohyb, který udělají, a nebudete vůbec zpochybňovat fakt, že fandíte drogovému králi, který je ten, který klepe. ___________ Za zmínku určitě stojí i fakt, že seriál nemá slabé místo. Prakticky u každého seriálu máte třeba jednu či dvě série, které nejsou zas tak dobré, no to se u tohoto seriálu nestalo (alespoň u mě ne). Každá série má divákovi co nabídnout a když celý seriál skončí, tak vy se nemůžete rozhodnout, která že byla ta nejlepší? První, kdy se zrodil Heisenberg? Pátá, kdy všechno začalo pro postavy jít do háje? Ne, prostě každá má své vrcholy a hlavně každá si drží hodně vysoký standard. ___________ Co závěrem? Jednoduchá odpověď - mrkněte se na tento seriál. Já jsem už pár seriálů viděl, ale tohle je teprve druhý, u kterého mohu s čistým svědomím napsat, že každá série je mistrovské dílo (pokud to někoho zajímá, tak první seriál by u mě byl The Wire.) A právě po něm jsem si nemyslel, že někdy v dohledné budoucnosti se natočí seriál, který by ho mohl překonat. No a to jsem netušil, že už v roce 2006 vznikl pilotní díl k seriálu, který se kvalitě The Wire přiblížil, jak mohl, místy ho i překonal. 100 %. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Od dob Odpočívej v pokoji jsem neviděl nový seriál, který by mě dokázal tak strhnout. Zejména proměna hlavní postavy (nebudu psát hrdiny) je něco neskutečného, no a jak krutě si scenáristé pohrávají s divákovými sympatiemi a je jim to úplně fuk, to je obdivuhodné. Ze všech epizod se mi ani jedna nezdála zbytečná, v žádné se prázdně neplkalo, ačkoliv se mluvilo pořád - precizně napsané dialogy jsem si užíval stejně jako když se na sebe postavy jen dívaly a napětí houstlo. Bylo to vynikajících padesát hodin. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jo, je to dost dobré, ale zas takový kult? Není to seriál s nejlepším koncem, není to seriál s největším napětím, postavy se často divákovi odcizují a jejich osud ho tak nechává více chladným, než by bylo záhodno. Když to srovnám s často srovnávaným Dexterem, tam jsem vždy napětím ani nedýchal, když se schylovalo k prozrazení bezpečnostním složkám, zde mi to bylo skoro jedno. Ta popularita seriálu může být dána i těmi drogami. Nevím čím to je, ale všechno, co je jen trochu dobré a jsou v tom drogy, tak je strašně populární. Mě ty drogy zas tolik neberou no. Breaking Bad je pro mě takový napůl Dexter napůl Sopranos. Seriál to není v ničem originální, v ničem přelomový, aby si to zasloužilo až takové superlativy. Je to jen výborná podívaná, ve které tvůrci zdatně dávkují akci a zlomové okamžiky a mají děj relativně dobře promyšlený, aby tvořil kompaktní celek, což je v rámci seriálů hezký výkon. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Genialita, konečně pořádný seriál a škoda, že jsem ho objevil až takhle pozdě. Walt, Jesse a amfetamin a nekonečné problémy, které tohle řemeslo přináší. Příběhy na sebe perfektně navazují a napětí se dá jen krájet. / Viděné epizody z 1-5 série *62.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 10/10) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak a je konec. Walter White má svá metamfetaminová dobrodružství za sebou, stejně jako já mám za sebou zhruba měsíční maratón s jedním z nejoceňovanějších seriálů současnosti. A opravdu to stálo za to. Lepší herecké výkony a perfektně promyšlený scénář a s bezchybným vývojem postav opravdu jen tak nenajdete. Některé epizody by se měly svou atmosférou a výtečným dávkováním napětí opravdu tesat do kamene. Závěrečná pátá série pak opravdu patří mezi to nejlepší, co kdy na seriálovém písečku vzniklo a až bude jednou někdo sepisovat manuál o tom, jak natočit finální řadu oblíbeného seriálu, tak tenhle by měl být na prvním místě. Důstojnější konec si ani Heisenberg přát nemohl. Plný počet ale ani přesto dát nemůžu, protože předcházející řady rozhodně nejsou bez chyb a řeči o nejlepším seriálu všech dob mě tak trochu míjí. Na to je zde až příliš hluchých a natahovaných epizod, v nichž se zhola nic nestane a skoro vůbec nefungují (převážně čtvrtá série). Pár rádoby scénáristických vychytávek typu srážka letadel či drsný dvojčata se také míjí účinkem. Nemluvě o tom, že první řadu jsem prozíval jen kvůli tomu, že jsem věděl jaké maso bude následovat. No a nakonec jsem stejnak nelitoval. I přes kritiku by měl proto BB zkouknout každý poctivý seriálový fanda. 1 . série - 60%, 2. série - 80%, 3. série - 80%, 4. série - 75%, 5. série - 100% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

1. série: Náhul. Nebo spíš nášleh? To je jedno... Breaking Bad je tak těžce osvěžujícím seriálem, až mi to hlava nebere jako halucinace. 7 dílů komplet první série shlédnuto bez problémů za jediné odpoledne - tak dobré to je, to se mi nestalo ani u LOSTů. Už jen ze zápletky mi mohlo být jasné, že když se někdo (čti oduševnělý padesátník umírající na rakovinu) rozhodne vydělat balík pro svou rodinu tím, že začne vařit perník, bude o zábavu postaráno. Stačí sehnat patřičně pošahaného mladistvého dealera, a prachy se můžou (?) začít sypat... A i když je během padesátiminutových stopáží hráno z větší části na dramatické struny, sem tam je to i pořádně peprný černý humor. Hlavně zvraty před konci jednotlivých dílů jsou občas pořádně vtipné WTF. Jsem velmi mile překvapen a pozitivně naladěn na další dvě série - a tohle nejpíš bude TOPka (jinak vše podstatné řečeno v ostatních komentech: jeden z NEJ seriálů na pokračování a skvělá proměna hlavních postav - bezchybná "live" studie psychologie!). 2. série: Podařilo se úplně všechno: více napětí, více rozpiplávání jednotlivých postav, více humoru. Dva díly z druhé sérky aspirují na zdaleka to nejemocionálnější, co jsem kdy v bedně viděl... Zbytek je "jen" nepřekonatelným mixem dramatu a thrilleru: vážně úchvatné. Breaking Bad mě úplně pohltil, zboňuji ten seriál. 3. série hravě překonává naprostou většinu dramatických/krimi seriálů, jež jsem měl zatím tu čest na televizní obrazovce vidět. Poslední dva díly zkušení režiséři proměnili v nezapomenutelnou jízdu světem drogových kartelů, a i když to možná celé hraje na komediálnější notu, než tomu tak asi je ve skutečnosti :-), tak tam ten černý humor prostě patří - ale je ho tam VELMI střídmě; člověka spíš příjemně mrazí, než aby se přiblble usmíval. Maléry pana Whitea a fetky Jesseho jsou prostě k nezaplacení. 4. série: Možná nejlepší ze všech - minimálně posledních několik dílů patří k prozatimní špičce seriálu. Napětí, strach, a nebezpečně těkavé emoce v jedné z nejdokonalejších televizních jízd na světě. Jak tohle dopadne..? ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

(1. séria - 100% / 2. séria - 80% / 3. séria 90% / 4. séria - 100% / 5. séria - 10000%) // Bonusy: S1Making of Breaking Bad / Inside Breaking Bad / S3The Music of Breaking Bad / Pizza of Destiny / Hit and Run / White Heat / The Brothers Moncada / S4Cast Chemistry / Color Me Bad / The Invisible Driver / The Real Family of Breaking Bad / The Science of a Hit Show / The White House Tour / Tour of the Superlab / The Sets of Breaking Bad / Inside the Explosive FinaleS5No Half Measures / Life of a Showrunner / Nothing Stops This Train / The Cleaner / The Main Event / The Writers of Breaking Bad / The Final Showdown //// Walter White Funeral / MythBusters: Breaking Bad Special & Blow It Out the Water / Mythbusters Jr.: Breaking Bad Blow-Up (x) / Talking Bad / The Broken and the Bad //// Bonusy ku El Camino filmu: The Road to El Camino / The Making of El Camino / Snow Globe: A Breaking Bad Short ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jsem závislá. Když přinejmenším jednou do týdne nevidím "Perníkového tátu", dostanu absťák - jsem podrážděná, nervózní, musím na něj pořád myslet! Na další dávku musím čekat až do pátku, ale pak mi dealer, Nova Cinema, šlehne rovnou dvojitou. Ještě nejsem úplně přesvědčená, že jde o drogu naprosto dokonalou, ovšem kvalitní teda je: má grády, má potenciál, má zajímavé postavy (především hlavního hrdinu - chemikáře s rakovinou a potřebou zabezpečit rodinu). Kdy už, sakra, bude ten zatracený pátek?! 85% EDIT: Dealer mě fakt nasral, začal nabízet dvě dávky až od půlnoci - to se na něj můžu vyflatulovat a začnu nakupovat přes jiné obchodníky. Šlehnu si z torrentů! EDIT2: Zabiju dealera! Nevíte někdo, kde sídlí HovNova CypNema? Vyvinu nějakou hnusnou biologickou zbraň, po které chlapům upadnout klacky a ženským kozy a pošlu to tam! Hajzli, jeden díl dají o půlnoci, pak nějaký film a POTOM ve 2:45 další díl "Perníkového táty"! Dva díly po sobě po půlnoci se ještě zvládly, ale tohle?!! Mám absťák a chytá mě amok, jdu dotyčnému zasranému TV kanálu napsat nějaký hodně sprostý e-mail... EDIT 3: V průběhu třetí série můj zájem přece jen upadá, s Waltem je čím složitější ztotožnění, takže zůstanu na čtyřech hvězdičkách, ovšem zatraceně silných! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

ROZHODNĚ JEDEN Z NEJLEPŠÍCH SERIÁLŮ VŠECH DOB. Yo Bitch! Výborný seriál od začátku do konce. Hodně skvělých seriálů ke konci umírá a stává se z nich natahovaná srajda (Lost, Prison Break), ale to, co předvedl v závěru Breaking Bad je úplný opak. Jeden z mála seriálů, který věděl, kdy má skončit. Poslední díly jsou naprostý top, především třetí a čtvtý od konce. Závěr byl tak úderný, že až lituju, že nebyly dva tři díly navíc, rozhodně by to nebylo na škodu. K postavám není potřeba se nijak zvlášť vyjadřovat - výborná kontrastní ústřední dvojka a ti okolo byli taky více než dobří. Kéž by každý seriál dokázal to co BrBa, a to mít silný a poutavý příběh, zajímavé postavy a narůstající kvalitu až k nezapomenutelnému finále. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Seriál disponuje úplne skvelými charaktermi, ktoré dokonale stvárnili ich hereckí predstavitelia na čele s neuveriteľným Bryanom Cranstonom, ktorého som do tej doby mal zaškatulkovaného skôr ako komediálnejšieho herca alebo herca vedľajších rolí. Čo ale tu predvádza, to je naozaj neuveriteľné. Silné herecké výkony, kde mu veríte každú jeho pózu. A s tou plešatou hlavou a briadkou vyzerá skutočne ako poriadny badass. Ani kvôli tomu ale nie je seriál tak prelomový, aj keď herci robia naozaj veľa, rovnako ako scenár. Prelomový je spôsob toho, ako je seriál natáčaný, zábery, ktoré sú používané, to, ako sú nasnímané jednotlivé scény. U niektorých si budete naozaj hovoriť, že toto ste ešte nikdy nevideli, že toto nie je niečo, čo je v televízii štandardné. A nie je to štandardné ani pre film. Je vidieť, že si tvorcovia sa seriálom hrali, skúšali trochu experimentovať a dali vám niečo naviac. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

♪ "I don't like the drugs but the drugs like me." ♪  – aneb splnění amerického snu skrze periodickou tabulku prvků, rakovinu plic, disstrack na zdravotnictví v USA, kuřecí křidýlka, novomexickou muziku a komplexní studii charakteru/morálky jednoho bývalého učitele chemie. Bryan Cranston & Aaron Paul jako legendární (anti)hrdinové perníkového impéria v nejlepší kuchařské show v dějinách televizní tvorby o metamfetaminové jakosti 99,1%. Magnum opus Vince Gilligana, absolutní strop quality TV, a nezapomenutelnej cinefilní zážitek, kterej jednoduše nemá sebemenší obdoby. Nuff said. 💚💚💚💚 #jessewehavetocook! ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Kromě Justified jediný pokračující seriál, kde mě mnohem víc zajímají vztahy a postavy než všelijaké formální a žánrové hrátky, i když s nimi to tady funguje bezchybně - 1. série (4*), 2. série (5*), 3. série (5*), 4. série (5*), 5. série (5*). ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Je Breaking Bad a potom všetky ostatné seriály. Na jednej strane nerozumiem ako mi mohol taký fantastický seriál tak dlho unikať, dozvedel som sa o ňom prednedávnom a len náhodou. Na strane druhej som rád, že som ho začal pozerať až teraz, keď je už vonku bez ôsmich dielov celý seriál. Totižto čakať celý týždeň diel za dielom, nieto ešte rok medzi sériami, by som asi nezvládol. Takto som mohol pozrieť päť a pol sérií asi za dva týždne, niektoré diely majú také mega cliffhangery, že proste treba okamžite vidieť ďalší. Silne návykový seriál. Rozbeh je trochu pomalší, sú samozrejme aj slabšie časti, kedy sa takmer vôbec nič nedeje, avšak keď už sa niečo deje tak to stojí za to. Má to prepracovaný dej a postavy, napínavé časti, kvalitné herecké výkony (Bryan Cranston a Aaron Paul sú skvelá dvojica), neskutočne veľa originálnych nápadov a stále je nemožné predpovedať vývoj v deji. Hlavne taký koniec tretej a štvrtej série prekračujú hranice seriálu a hravo strčia do vrecka nejeden akčný celovečerný film. Humor je tu tiež, v prvej polovici najviac zabáva konfrontácia učiteľa chémie s dílerom-amatérom, ktorí sa spolu púšťajú do varenia metamfetamínu, v druhej je to napríklad postava Saula Goodmana, právnika, ktorý je snom každého kriminálnika – všetkých pozná a všetko vybaví ak dostane poriadne zaplatené. Hlavná postava sa zmení na nepoznanie a ťažko povedať komu ešte budeme v závere fandiť. Cítim, že nás čaká veľkolepý koniec, už len vydržať do leta... Úprava: Po finálovej časti som smutný, že je koniec, ale zároveň šťastný, lebo som videl niečo nevídané a neprekonateľné. Myslel som si, že to už nemôže byť lepšie ako predchádzajúce série, ale celá piata séria je jedna obrovská bomba. Skutočne tu platí, že každá séria je lepšia ako tá predošlá. Zrejme je aj dobre, že to skončilo, keď si to príbeh vyžadoval a neťahalo sa to umelo, takto to zostane seriál bezchybný. Vince Gilligan je génius a jeho ďalšie projekty budem pozorne sledovať. Nepoznám lepší seriál a neverím, že ho niekedy uvidím. Mojou malou nádejou je aspoň spin-off so Saulom. PS: Zaráža ma aký je tento skvost u nás stále málo známy. Jednoznačne ho všetkým odporúčam. Remember my name... ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Seriál, u kterýho mě každá série bavila o chlup víc než ta předchozí (za vrchol považuju přelom čtvrté a páté). Strhlo mě to už na začátku, akorát sem se nervoval, jak se jim furt všechno kurvilo a říkal sem si, jestli do konce první série vydělaj aspon jeden dolar, pak už to ale rozjelo slušně. Musim se přiznat že sem to sledoval hlavně kvůli vedlejším postavám (nejradši sem měl Hanka z DEA a Mikea), Jesse a Walt už pak byli mega magoři co všechno zbytečně komplikovali a kurvili, ale kdo mě vytáčel opravdu byla Waltova manželka a scény s ní sem už pak občas musel proklikávat. Jinak super seriál, jeden z mála, kterej jsem dal komplet během pár týdnů. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama