Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 3
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 3

Recenze (158)

javak810i 

všechny recenze uživatele

Smíchejte Bourna, 24 hodin a Black Hawk down a udělejte z toho seriál. Co dostanete? No, dostali byste nejspíš seriál, jakým by mohl Strike Back být, kdyby neobsahoval ty své chybky (občasná nereálnost, nelogičnost, toporný scénář). Strike Back rozhodně není dokonalý, ale je zatraceně dobrý a i přesto, že se jedná o TV tvorbu, tak předčil mnohem ambicióznější filmy stejného žánru. Za mě tedy 5*.... Po druhé a třetí sérii snižuji na 4*. Seriál "zmainstreamovatěl" a z ústřední dvojice se stali neprůstřelní hrdinové. Ovšem zábavný faktor naštěstí zůstal pořád. Po 4. sérii nadále zůstávám u 4 hvězdiček. Ale jsou to velmi dobré čtyři hvězdičky. Na televizní produkci se jedná opravdu o nadprůměrnou akční zábavu, která nepůsobí lacině. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

1.série- osamělý vlk a britský operativec v jednom John Porter vyznává stále stejnou strategii: nechat se zajmout a pak zaútočit zevnitř. Přitom mu stále vrtá hlavou, zda skutečně před sedmi lety zavinil smrt svých tří kolegů. 2.série- Portera nahrazuje dostatečně zajímavá, sympatická a dobře zahraná ústřední dvojka a jejich drsná nadřízená, nekompromisní akce po celém světě (koho tady zajímá nějaká logika?), včetně pravidelné likvidace přebytečných rukojmí. Ano, tohle mě fakt baví. 3.série- to samé co dvojka (jen akční rádius se zúžil na Afriku a chlapci se honí za jadernými spouštěči) plus Rhona Mitra. Kdyby někdy tvůrci napsali postavám smysluplný dialog, opravdu by mě naštvali. 4.série- nejvyšší čas skončit, začíná to zavánět stereotypem a sníženými produkčními náklady. Vrcholem je 9.epizoda, kdy česká vojenská delegace se silným maďarským přízvukem jede na summit NATO do Frankfurtu po neelektrifikované jednokolejce a bukolická krajina se nemění ani při hlášení, že předměstí je vzdáleno minutu jízdy. 5.série- dojemná rozlučka začíná v Thajsku, aby se přes KLDR vrátila do Evropy. Největším tahákem pro mě bylo samozřejmě angažování Michelle Yeohové. Předposlední epizoda ve stylu Smrtonosné pasti, rakouský "kouzelný dědeček" s batohem a motorkou po otci pobavil. Na konci jsem při těch proslovech a filozofování o životě vojáka skoro zamáčkl slzu. Primitivní, machistické? Ano. Zábavné? Navýsost. Díky, hoši. 6.série- je úplně fuk, zda se nový tým pohybuje v Libyi, Maďarsku, Bělorusku, Polsku, zda se mezi jednotlivými lokalitami teleportuje, hlavně když je na koho střílet a co vyhazovat do povětří. Už to zdaleka není taková pecka, jako byla 2. a 3. série, ale intelektuálně zanesenou divákovu hlavu to pořád ještě vyčistí docela dobře. ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

První serie - 6 dílů rozděleno do třech příběhů - Irák, Zimbabwe a Afghánistán. Všemi díly se prolíná mini příběh o vztahu dvou mužů, hlavního hrdiny a jeho přímého nadřízeného. Armitage, jako voják vysílán do akcí je zkrátka profík, v konečných řešení si nezadá ani s nejslavnějším Stalloneho válečníkem, ač na to postavu nemá, dokáže vše, co on. Ovšem jinak příběhy jsou neskutečně záživné a do poslední chvíle člověk netuší, co přijde. Lokace plně využívané i smysluplný scénář.. Zkrátka lahůdková minisérka po anglicku s hrdinou sympaťákem.***Ve druhé sérii se hlavní hrdinové obmění, a děvčata více poodhalí, ani jedno rozhodně není na škodu. Ta už přeci jen více připomíná 24 hodin. Každopádně obdobný model, pět dvoudílných příběhů z různých částí světa.***Třetí série, už je zkrátka přetažena, vaří se zde z vody. S hlavními hrdiny se již potkáváme v různých městech a děj i zápletky už zdaleka nedosahují kvalit předešlých sérií. Dobrý pokus, ale upřímně doufám, že už se jedná o poslední sérii. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

První série byly super, nadupaná akce a zajímavé příběhy. Po té byl seriál zrušen a člověku bylo líto, že přišel o takovou nabušenou akční pecku. Letošní sezónu jsou v hitu akční seriály s vojenskou tématikou (4 novinky) a tak se někdo rozhodl oživit i Strike Back. Bohužel Retribution je obrovský fail a tak, co měl člověk rád na předchozích sériích tu moc nenajde. Hlavní duo bylo nahrazeno jiným, bohužel jim to tolik neklape,k tomu do týmu nasadily dvě ženy a vůbec těm dvěma modelkám nevěřím, že díky falešnému tetování to jsou zabijácký vojandy. Prvních pět sérií - 85%, šestá série - 50%. ()

Mara12 

všechny recenze uživatele

Čtyřhvězdičkové hodnocení si zaslouží pouze druhá série (sympatická ústřední dvojka, rychlý spád děje, nadprůměrná akce - takže nad těmi slabšími momenty potažmo nesmysly nemáte čas přemýšlet). První série zaostává – John Porter má na můj vkus až moc testosteronu (větší macho snad není ani v hotelu Paradise), naopak Andrew Lincoln je taková nevýrazná mánička, o které nevíte, co si pořádně myslet a sentimentální závěr posledního dílu - hodně laciný . ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • V epizodě můžeme vidět, že čeští vojáci delegace mají na sobě uniformy BDU Forest. Armáda ČR takové uniformy nikdy nepoužívala. Zároveň měla postava Gen. Palečka (Péter Bregyán) špatné označení hodnosti - dvě stříbrné hvězdy s lemováním (Štábní Nadpraporčík). (UncleMorty)
  • Kvůli nastalým občanským nepokojům ve státě Mosambik týden před vznikem prvních dvou dílů třetí série, musel filmařský štáb kvůli zhoršeným bezpečnostním podmínkám přesunout natáčení do jiných lokací jižní Afriky. (Conspi)
  • Seriál je natočen na motivy knihy 'Protiúder' autora Chrise Ryana, který sám patřil k britské vojenské speciální jednotce SAS. (MeanWhile)

Reklama

Reklama