Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 3
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 3

Recenze (158)

York 

všechny recenze uživatele

Skvely serial, spousta prestrelek a souboju. Zacatek se me libil trochu vic, vzdycky byl jeden pribeh rozdelen do dvou dilu a jednotlive pribehy se vzdycky odehravaly nekde jinde, takze to bylo dost zajimave. Posledni serie byla uz ale zklamanim, na jednu stranu uz bylo jasne, ze jsou Michael i Damien "nesmrtelni", na druhou stranu ale zase nazev serie predpovidal to, ze jejich smrti by se cely serial mohl klidne ukoncit. Hlavne ale uz ta posledni serie byla takova divna... EDIT: Serial uz ma i pokracovani, ale to uz neni nic moc, divam se na ne spis ze setrvacnosti. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

V skratke: military bachorka o tom, ako vojenska spravodajska jednotka, "o ktorej nikto nevie", riesi problemy napriec zemegulou. Cele zachranovanie zvladne neobycajne "vtipne a vykonne"duo tych "najcoolovejsich typkov. Brit je za dobraka, kladasa - typickeho skautika a american je zasa stereotypom lahkovazneho playboy-a, ktory v kazdej casti pretiahne, jednu az dve, ci uz povstalkyne, policajtky, agentku, sluzku, ci vojacku. Kazda jedna z nich je samozrejme ako z modelingovej agentury. Ako inak, robi to preto, lebo je stale v nebezpeci a tak mu to predsa divak, ako zdravu kompenzaciu tolkej strelby a zabijania, zje aj z navijakom. V tinejdzerskych rokoch by som to zrejme zral. Netusim, ci posledne serie sli kvalitou nahor. Inak urcite neodporucam. ()

Reklama

dragon94 

všechny recenze uživatele

Je třeba říct, že první dvě epizody (což je vlastně první mise, neboť tohle je seriál složený ze samých dvoudílů) mě nijak moc nechytli. Další dvě mise však přinesli čerstvý vítr a seriál nabral zajímavý motiv. Agent John Porter působí jako James Bond a celý je to zajímavý a s nápadem. Finále první série bylo dost dobrý Andrew Lincoln jehož mám rád jako Ricka z Walking dead... to na konci zahrál fakt úžasně. Co byla však škoda je, že každá mise probíhala tak nějak stejně... hlavní postava se nechala zajmout a zevnitř dostávala nějakýho člověka ven. Pak přišel přesun na jinou televizní stanici a s ní druhá série. Nové postavy, nový tvurčí tým, místo jednoho tahouna tu byli 2 parťáci a atmosféra se změnila z Jamese Bonda na válečné Call of duty. No a dopadlo to tak, že první mise v hotelu byla parádní s nejlepším momentem, který seriál přivedl. Zbytek série byl spíše průměr, který zabilo naprosto debilní finále. Ve kterém hlavní záporák prozrazuje zápletku 3 krát po sobě a vždycky jinak. 3tí série začala naprosto strašně. První 4 její epizody jsou čistokrevnej odpad! Nezajímavá akce, nudný děj, příšerné CGI, a nulové charaktery postav. Pak přišel 5tý díl, který byl zase jeden z těch hodně povedených, ale jeho pokračování díl 6tý byl zase nuda a průměrnost k uzoufání. A Akce je naprosto debilní jenom po sobě 10 lidí střílí. Je to hrozně nepřehledné a nic víc se tam neděje. Abych to shrnul první série tak za 4* druhá série byla někdy na 4* někdy na 1*. A třetí série nudnej nezajímavej odpad! Po 6tém díle 3tí série jsem seriál přestal sledovat. Příšerný scénář, nulové charaktery, žádný posun v žádném směru, spoustu postav co hned zemřou a ani si nezapamujete jejich jména, zmatený a nelogický děj, špatné efekty, trapné dialogy, nudná a nezajímavá akce, a neustálí stereotyp. Kolikrát jsem se i přistihl přitom jak vůbec nevím co se na obrazovce děje. Hodnocení je tak "vysoké" jen kvůli první sérii a pár lepším epizodám v sérii druhé. Horší a méně nápaditý scénář jsem snad ještě neviděl. 1* 18% ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Bond se může jít bodnout, což?....ne vážně, je to nářez a mise jsou prostě skvělý, jediný, co mi tam vadí je dle mého názoru tak trochu bezcharakterní postava Portera, možná je to tím až moc spravedlivým postojem, který ve finále generuje naivitu hlavního hrdiny. Taky bych se ráději ušetřila rodinných problémů, které to všechno nabourávají a jsou mi na obtíž jinak do výborného seriálu vnášejí trochu tupé, obvykle americké lacinosti....ale to je detail, ta akce totiž všechno přebije.26.2. 2012 Po druhý řadě zvyšuju na 5 hvězd, tohle už je jen nářez zbaven oné, mnou vytýkané, lacinosti, a to sem píše člověk, co má silnou averzi k akčnímu žánru jako takovému. Bomba. Docela mě mrzí, že tenhle seriálovej klenot vidělo tak málo lidí, máloco se tomu totiž vyrovná. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nenechat se odradit první seriálově levnou a těžce rutinérsky natočenou nudnou akcí, kde se vojáci ještě před tím, než do někoho nasypou olovo, slušně zeptají, jestli by jim to jakože nevadilo. Aneb jeden ze vzácnych případů, kdy to američani vzali za ten lepší konec, než briti. Od druhé série, která je plne v režii Cinemaxu dostává seriál brutálně velké koule. Noví hlavní hrdinové mají mezi sebou neuvěřitelnou chemii, což má za následek naprosto skvělé macho hláškování a Stapleton je navíc neuvěřitelné hovado, co všechno ošuká... a když má střílet, tak zásadně borce rozmrdá na sračky a když posléze prochází kolem mrtvolky, tak do ní nasype ještě pár jen tak pro jistotu. Jinými slovy, od druhé série je to děsně poilticky nekorektní, nahláškované, brutální a pořádně akční. Cinemax do toho očividně rve prachy horem spodem, jelikož si Strike back vizuálně nezadá s filmy za několik desítek melounů. Takže ještě jednou, 1. série je nudná sračka .... od druhé je to neskutečny nářez pro všechny military fetišisty a nadšence. GAME ON ! ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • Tato série se natáčela v Malajsii v Kuala Lumpuru a ve městě Johor Bahru, které leží kousek od Singapuru. (ČSFD)
  • První seriálová série byla natáčena v lokacích hlavního města Jihoafrické republiky Johannesburgu a v odlehlé provinční oblasti Gauteng. Ta se nachází v severním cípu Jihoafrické republiky. (Conspi)
  • V této epizodě, kde hraje Marek Vašut plukovníka Bešnova ze Skupiny Alfa, mluví herec anglicky s českým přízvukem, nikoliv anglicky s ruským přízvukem, případně bez přízvuku, jak by se na elitního ruského zpravodajce slušelo. (mkali)

Reklama

Reklama