Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 6
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 6

Recenze (158)

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Perfektní akční záležitost, u které se pořád něco děje a člověk se nikdy nenudí. K tomu výborní herci, luxusní hudba, prostředí. Co více si přát? 90% po 1. sérii. Po 2. i 3. sérii si Strike Back stále udržuje kvalitu. Nebojí se zásadních rozhodnutí jako smrt hlavní postavy - to jsem pochopitelně nadával. Na druhou stranu duo Stonebridge & Scott je opravdu našlápnuté a pro mě, jako sofťáka, který zná taktiky postupu, je tyhle dva radost sledovat. V tomhle je seriál opravdu autentičný, jak po stránce výbavy (leč AK v US army je úlet), tak po stránce postupu, krytí, apd. Celkově děj ubíhá velice rychle, akce je vyšperkována k dokonalosti a nudné díly zde téměř nejsou. Paráda! ()

York 

všechny recenze uživatele

Skvely serial, spousta prestrelek a souboju. Zacatek se me libil trochu vic, vzdycky byl jeden pribeh rozdelen do dvou dilu a jednotlive pribehy se vzdycky odehravaly nekde jinde, takze to bylo dost zajimave. Posledni serie byla uz ale zklamanim, na jednu stranu uz bylo jasne, ze jsou Michael i Damien "nesmrtelni", na druhou stranu ale zase nazev serie predpovidal to, ze jejich smrti by se cely serial mohl klidne ukoncit. Hlavne ale uz ta posledni serie byla takova divna... EDIT: Serial uz ma i pokracovani, ale to uz neni nic moc, divam se na ne spis ze setrvacnosti. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Prvá séria je pomerne našlapanou vojnovou drámou s veľkou dávkou akcie a dobre zvoleným ústredným duom Armitage-Lincoln. Kde prvý diel ešte trochu stráca na obohranom scenári o unesenej novinárke, tam pokračovanie z prostredia Zimbabwe o vytiahnutí zatknutého černošského britského vojaka dupne na plyn a ide naplno. Tretia časť je kvalitatívne asi na polceste medzi prvou a druhou epizódou, no po druhej, kde už Collinsonovi nebudete veriť ani šnúrku na topánkach, sa puzzle pospája a príbeh vinúci sa medzi Collinsonom a špeciálnym agentom Johnom Porterom sa uzavrie. Nedá sa však nevšimnúť si značný stereotyp dejovej línie všetkých troch dielov - John Porter je vyslaný niekoho dostať zo spárov nepriateľa - John Porter je zajatý - John Porter uniká aj s cieľovou osobou. Tiež nedá nevšimnúť si prílišnú nezničiteľnosť a šťastie, s akým uniká všetkým nástrahám. Páni, Bond je na trochu inom ihrisku, a priemerné akčné seriály tiež, tak nemrhajte časom a do ďalších sérií postavte niečo lepšie, inak pôjdem postupne s hodnotením až na zem. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

První serie - 6 dílů rozděleno do třech příběhů - Irák, Zimbabwe a Afghánistán. Všemi díly se prolíná mini příběh o vztahu dvou mužů, hlavního hrdiny a jeho přímého nadřízeného. Armitage, jako voják vysílán do akcí je zkrátka profík, v konečných řešení si nezadá ani s nejslavnějším Stalloneho válečníkem, ač na to postavu nemá, dokáže vše, co on. Ovšem jinak příběhy jsou neskutečně záživné a do poslední chvíle člověk netuší, co přijde. Lokace plně využívané i smysluplný scénář.. Zkrátka lahůdková minisérka po anglicku s hrdinou sympaťákem.***Ve druhé sérii se hlavní hrdinové obmění, a děvčata více poodhalí, ani jedno rozhodně není na škodu. Ta už přeci jen více připomíná 24 hodin. Každopádně obdobný model, pět dvoudílných příběhů z různých částí světa.***Třetí série, už je zkrátka přetažena, vaří se zde z vody. S hlavními hrdiny se již potkáváme v různých městech a děj i zápletky už zdaleka nedosahují kvalit předešlých sérií. Dobrý pokus, ale upřímně doufám, že už se jedná o poslední sérii. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se snažil. Vážně, věřte mi to. Ale nemohl jsem se zbavit chuti, na zombíky. Jakmile někde vidím Andrewu Lincolna bez plnovousu a bez klobouku, mám chuť na zombíky. Takže neexistuje li v příběhu nic jiného, co by ve Vás vzbudilo jinou vášeň, než jsou plísní promazaní, uslintaní mozkožravci, není důvod přehnaně hvězdičkovat. Muzika alá Medal of Honnor, ve mě vzbudila spíš touhu si zapařit, než tupě sledovat píčoviny vojenské jednotky. Přesunout Strike Back pod Cinemax bylo nejlepší možné řešení. Nová hlavní drsná dvojka, kosí, hláškují a plní mise jak na běžícím pásu. A působí to líp než první tři dvojdíly. Ovšem přepálená drsnost je až na škodu. Nevím jak moc by ste museli být drsný, nebo z čeho by Vás mícká armáda musela sestrojit, abyste při vyndavání kulky ze stehna, kousek o tepny, vypadali a vydávali zvuk jak při prvním sraní po mesíční vepřové dietě. Každopádně třetí hvězdu přidám z důvodu, parádní akce a dobře napsaných scénářů a dvou hlavních drsňáků. Druhá série je úplně jiná a podstatně lepší. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • Seriál je natočen na motivy knihy 'Protiúder' autora Chrise Ryana, který sám patřil k britské vojenské speciální jednotce SAS. (MeanWhile)
  • V 7. a 8. díle 4. série si roli agentky FSB mjr. Niny Pirogovy zahrála česká modelka Tereza Srbová. (mkali)
  • Velká část hereckého obsazení druhé série byla před začátkem natáčení podrobena intenzivnímu armádnímu výcviku za dohledu bývalých příslušníků jednotek SAS (Special Air Service) a SBS (Special Boat Service). To probíhalo ve výcvikovém táboře v jižní Africe. (Conspi)

Reklama

Reklama