Reklama

Reklama

Sherlock

(seriál)
Trailer 5
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, (2010–2017), 17 h 51 min (Minutáž: 88–90 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Hrají:

Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Louise Brealey, Rupert Graves, Mark Gatiss, Andrew Scott, Amanda Abbington, Jonathan Aris (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(12)

Excentrický detektiv z příběhů Sira Arthura Conana Doyla hledá důkazy v ulicích moderního Londýna. (Netflix)

Recenze (1 752)

feryk 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je potřeba brát s lehkou nadsázkou a spíše připomíná lehkou komedii než vážně branou detektivku,krimi či něco podobného. Seriál baví, ale nevyhýbá se dost často nelogičnostem a hluchým místům. Třetí serie je slabší, sice to poslední díl trochu vylepšuje, ale i tak zůstává mé hodnocení na čtyřech hvězdičkách. Postupně ze seriálu mizí jakékoliv napětí a děj nemá takový spád jako v první serii. Také mi vadí Martin Freeman, s nímž mám problém a nevěřím mu nic. Viděl jsem ho v pěti snímcích a přijde mi, že své postavy hraje pokaždé úplně stejně, ať už je to v hobitovi,fargu,sherlockovi nebo jinde, furt má jeho postava stejný výraz nervózního, koktavého člověka, který pořádně neví, co se kolem děje. Na to jeho ehm...wha...what? nebo wa...wa...wait! jsem už docela alergický a začínám ho podezřívat, že neumí zahrát jinak. Ale jinak je tento seriál jeden z těch lepších. ;) ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezapírám kvalitní zpracování ani sympatie hlavní dvojice a jejich "přicmrndåvačů", ale já u toho seriálu prostě usínám. Ráda se potom dodívám... to jo. Ale prostě mě to nikdy tak úplně nepohltí a nevtáhne do děje. Což je škoda. // 12.10.2017 začínám koukat zase od začátku a teprve teď jsem nejspíš schopná pořádně ocenit kvalitu tohoto seriálu. Dobrá kamera, hudba, super atmosféra a dva skvělí herci. Sakra... co víc si přát. ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Postavě Sherlocka a jeho přenesení do moderní doby jsem nevěřil, ale studio BBC mě protentokrát příjemně vyvedlo z omylu. Díky perfektnímu scénáři, skvělým hercům a výborné práci s divákem se tento seriál velice rychle stal důkazem toho, že jde svěžím a zábavným stylem přenést klasická díla do televizních obrazovek a zachovat při tom i kvalitu originálu. Vyčítat seriálu překombinovanost by tady působilo nepatřičně, přesto se však občas zdá, že některé zápletky v kontrastu s pozdějším osvětlením nezapadají do sebe tak, jak by se na Mistra dedukce slušelo. Ale to je také možná věc názoru. Nakonec nezbývá než doufat, že tvůrci budou vědět, kdy skončit, protože tak kvalitní epizody, jako je Skandál v Belgravii, zatím žádný jiný seriál nabídnout nedokázal, a byla by škoda, kdyby právě ony zapadly v kvantitě dílů slabších. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Chybí mi drzost ignorovat detaily!" Jednoznačně absolutně dotáhlé Sherlockovy dedukce, někdy až do absurdna. Obě hlavní postavy, Sherlock i Watson, mají vyvíjející se charakter, včetně vzájemného vztahu, na tom si dali scénáristé záležet. A to je to, proč stojí za to seriál vidět, dotažené příběhy nepostrádající souvislosti a k tomu skvělí herci, kteří si své zvláštní role jistě užívají. ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

"Zajdeme někam na jídlo?" Doktor Watson má povětšinou podobné myšlenkové pochody jako já. Nejdřív jídlo a potom zábava. Zato pochody Sherlocka Mr povětšinou míjeli obloukem a tak jsem si jako správný fanoušek detektivek musel na rozuzlení vždy počkat a nechat vysvětlit. 1 série se vydařila a dostatečně nakopla k radostnému shlédnutí rady následující. Nejslabším dílem byl rozhodně slepý bankéř. Tam to prostě šlapalo míň. 2 série si striktně drží láťku velmi vysoko. Škoda jen Baskervilu, tam si myslím chyběla ta chytrost. 3 série (...) ()

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele

Upřímně nevím co na tom všichni vidí...podobnost se Sherlockem Holmesem a jeho povídkami je minimální a co nejvíc rozdílná. Pokud chcete vidět pravého Holmese a Watsona koukněte na film s Robert Downeym Jr. tenhle seriál pokud jste neznalci předlohy by se vám sice mohl líbit,ale z pohledu čtenáře (ne všech ovšem 100lidí,100chutí) je to docela bída a neúcta k předloze + dát celej koncept původem ze starého Londýna a ještě k tomu Sherlocka do dnešního moderního světa je taky volovina. Herecké výkony taky docela bída krom Benedicta. Za mě ne. Dvě hvězdy dávám jen za Benedicta,který to tam alespoň nějak zachraňoval. ()

Haide 

všechny recenze uživatele

Fajn příjemný seriál, klasicky skvělí Benedict Cumberbatch a Martin Freeman. Líbí se mi hodně i vedlejší postavy a jednotlivé zápletky. Na druhou stranu nechápu to všeobecné davové šílenství a kult okolo seriálu. ()

NorseSword24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vedel som, že to bude super seriál, ale vôbec som nečakal, že tomu dám 5* Cumberbatch sa mi už asi navždy zapísal ako najlepší Sherlock. Bolo zaujímavé vidieť túto postavu v súčasnosti a rovnako tak aj tie prípady prispôsobené moderným technológiám a pod. Ale bol som aj rád zato ako tu riešili aj Sherlockove závislosti na drogách ale aj na riešení prípadov. A hovorím, najlepšia epizóda je ta o drogovej závislosti. Palác myšlienok, skvelý nápad. A tie myšlienkove pochody pri riešení do pár sekúnd boli strašne ppc! Moriarty má síce sklamal nazačiatku ale postupne si vybudoval ten rešpekt. A posledná epizóda je síce už prehnaná ale ako finále to je dosť dobré. Skvelý seriál!! ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

jako seriál uplná pecka. Konečně někdo udělal Holmese 21.století. Paráda. Z některých příběhů zůstaly odkazy, z některých udělali vedlejší linky a něco zcela vymysleli. Skvělé. První dva díly uplně parádní, bez debat. Třetí díl byl pekelně zběsilej a občas jsem nestíhal ani co říká, ale měl uplně dokonalej příběh, i když možná trochu přeplácanej. Ale nevadí. Představitelé Holmese a Watsona jsou podle mých představ, i když na Holmesovi jsem nepoznal, jestli mu je 20 nebo 35. Snad bude brzo další díl. Těším se!!! Nadšencům doporučuji zkrácený nevysílaný pilot. Je zábavný, zajímavý a jsou v něm převážně jiné scény, i když podobné. A máme tu ...... 2.sérii a její 1.díl navazuje na zběsilost posledního dílu 1. řady, rozšiřuje děj o další postavy a možná působí trochu roztržitě, stejně jako samotný Holmes. Nicméně kouzlo se neztratilo, je to více emotivní, děj místy působí chaoticky, ale už teď doufám/tuším, že se to vyvine v takřka geniální vyústění a zdánlivá nepropracovanost se zvrhne v naprosto geniální, neprvoplánový záměr. Narozdíl od první série se zdá, že tvůrci více sledují jakýsi zatím skrytý směr, sledují litemotiv a tvoří zápletku skrze více malých případů. 2. Pesk baskervilský byl rozhodně jakýmsi odpočinkem, zdálo se mi, že i Sherly si ho dost užíval. Originální modifikace, která naprosto vybočovala z rámce klasiky a i přes to si zachovala dějovou posloupnost a charakterističnost, mě dost zaujala. Opravdu dobré. Blata vs. minové pole, Hound vs. H.O.U.N.D. ! Opravdu dobré. 3. Poslední díl, Raichenbach, celkem zajímavé. Z původního Sherlocka jen odkaz, ale dobrý scénář a námět, takže nemám nic proti. Moriarty byl šokující jako nikdy a Sherlock mu jen horko těžko odolával. Vskutku dobré. Dojemné a smutné. Vytknul bych jen dlouhou čekací dobu na třetí sérii. ()

teddinka1 

všechny recenze uživatele

Vsechny tri dily jsem slupla, ani jsem si nevsimla, ze uz dalsi nejsou... Napadite zasazeni do moderni doby, realne vyuziti technickych pokroku (internet a s tim souvisejici), zajimave obsazeni hlavnich roli. Tak druhá série byla snad ještě lepší, Je znát větší rozpočet :) ()

Dovlatovka 

všechny recenze uživatele

To lehké zpomalení v první půlce druhého a lehké zkopnutí v závěru třetího dílu tvůrcům odpouštím, protože tohle je moderní britská televizní tvorba v nejlepší formě se vším všudy. Ad Cival: Spíš "Ritchie my arse", ne? :-D ()

Deftie 

všechny recenze uživatele

Ja sa pridávam k absolútne nadšeným divákom, toto je formát, ktorý môžem, toto je kamera, ktorá ma nenecháva chladnou a príbeh, ktorý posadí do kresla. Nehovoriac o vynikajúcej chémii ústrednej dvojice a neopísateľnej charizme Cumberbatcha. Prvý i tretí diel sú vyložené skvosty, druhý sa minimálne rovná Ritchieho Holmesovi. Ale aj tak to najlepšie ostáva odopreté, teda Unaired Pilot, ktorý dovysvetľoval, objasnil niektoré veci z prvej epizódy, celkovo bol dej najuveriteľnejší a najdomyslenejší. Avšak neoslnil kamerou, za čo môže to, že pochádza z tv produkcie. Už regulárna séria troch dielov mala "vzhľad" filmov určených do kina. Nič iné, len 5 hviezd si toto nepýta. Teším sa na druhú sériu a tvorcovia sa budú musieť poriadne zapotiť, aby splnili očakávania nadšených divákov. ()

Forty- 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že spočiatku mi Benedict do role Sherlocka vôbec nesadol. No zahodil som predsudky (a to sa týka aj záležitostí ohľadne logiky, predsa len sherlock je niečo medzi reálnym človekom a fantasy herom :)) a vychutnal som si prvú sériu naplno. Bravo, teším sa ako dieťa na ďalšie. ()

Hanzman 

všechny recenze uživatele

Špičkové dílko, které dokáže diváky moderních seriálů zamáčnout do křesel a soustředit se...U prvního dílu jsem si chtěl udělat kafe, ale jaksi i ta pauza by mi zážitek pokazila...rozhodně 100%. Doufejme v další vícedílné série Sherlocka, stejné kvality ()

Související novinky

Andrew Scott je nový pan Ripley

Andrew Scott je nový pan Ripley

26.09.2019

Hvězda seriálů Sherlock (Moriarty) a Potvora (sexy kněz) Andrew Scott získal hlavní roli v připravované seriálové adaptaci slavné série knih o známém zloději, podvodníkovi a sériovém vrahovi Tomu… (více)

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

29.11.2018

V nové drákulovské minisérii od tvůrců seriálového Sherlocka se v hlavní roli objeví herec Claes Bang (Dívka v pavoučí síti, Most). Třídílnou sérii dělají Steven Moffat a Mark Gatiss pro BBC a… (více)

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama