Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 4
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Recenze (1 020)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Velké zklamání. Nepřišlo mi to ani bůhví jak zábavné, natož akční a jakékoliv napojování na Avengers mi přišlo až otravné. Záporák měl sice charakter, ale to bylo zřejmě jediné, co mohl na nesmrtelného pavoučího muže použít. Ten je schopen zřítit se s dopravním letadlem. Spadnout z kilometrové výšky. Nechat se zavalit střechou průmyslové haly, přičemž působí mnohem z ocelenějším dojmem, nežli jeho DC konkurent. A ačkoliv jakoby přišel o výjimečné vlastnosti, které vlivem kousnutí od genetického pavouka nabyl, disponuje prozměnu super oblečkem s kůl vychytávkami a perfektně tak kopíruje svého Avengers mentora. Jak ze staré gangsterské školy se poté jevila scéna setkání dvou hlavních postav, která byla navýsost povedená a přes všechny středoškolské patálie brutálně napínavá. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nový Spiderman má jeden silný moment před maturitním plesem. I díky vždy skvělému Michaelu Keatonovi. Jenže když si potom uvědomím, že je to vlastně stejné odhalení jako z 15 let starého filmu o pavoučím muži, a že je to jediný silný moment celého filmu, není to moc. Sice se to odhalení povedlo a ani ve snu by mě nenapadlo, ale zbytek filmu je díky né moc výraznému hlavnímu hrdinovi takový plošší. Nebýt občasného vykukování Happyho, Ironmana nebo Kapitána Ameriky, asi bych film celý neprobděl. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že to je z velký části kvůli pro mě přesvědčivýmu a bezprostřednímu Hollandovi, ale mně ten film sednul parádně. Má to lehkost i vtip (přesně jak píše Ombak▼Penari), a moje očekávání předčil i scénář. Oproti ostatním Marvelovkám mi Homecaming přijde takovej až roztomilej - tou vší urputnou (a většinou marnou) snahou Parkra dostat se do společnosti těch "opravdovejch" a "dospělech" hrdinů, ale i tim, jak ten jeho boj a vymezování se probíhá i prakticky ještě pořád na tý hlavně ideový rovině (typu záchrany nebo aspoň rady starý babce atd.) dospívajícího kluka, což ostatně píše už Wysch. Interakce Holland-Downey je ale skvělá a bavila mě tak, že už jen kvůli ní si film rozhodně jednou pustim znova - a díky ní se o to víc těšim na další Avangery. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal, že se z již třetí inkarnace Spidermana vyklube takový super filmeček? Vtipné, nabušené, promyšlené a sympatické. Tom Holland se rolí neminul, zde výtečně zastává opravdu takového toho klukovského Spidermana se vší hravostí a mladistvou rozpolceností. Příběh baví od začátku do konce - ať jsou to sekvence víceméně z osobního života, tak třeba i potyčky se záporákem, který je opravdu skvěle vymyšlen - má slušnou motivaci a do své role zapadá překvapivě víc, než jsem čekal. Celkově jsem se výtečně bavil a i když si myslím, že byly zejména poslední akční sekvence dost přestřelené, cítím zkrátka to pravé nadšení, které bohužel nemám zdaleka u všech Marvelovských superhrdinů. 85% ()

žvanimírek 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce nuda. Po 15 minutách jsem měl tendenci to vypnout, ale jelikož jsem démon a neodcházím od rozdělaný práce, přemluvil jsem se, celkem asi 4x a dokoukal to až do konce. Nicméně si nemůžu pomoc, ale tohle se podle mě prostě nepovedlo. Trochu mě to sere, protože mám Avengery fakt hodně rád. Víceméně všechny Avengery. Cením jednotlivý filmy a samozřejmě zbožnuju, když se všichni potkaj na jednom plátně pod taktovou S.L. Jacksona a hrozně rozbijou všechno a všechny, kdo by chtěl jen trochu ublížit zemi. Spiderman v podání Toma Hollanda mě ale nebaví. Nechal mě úplně v klidu, a to je špatně. ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele

Pořád mi to přijde jako horší a horší film, doufám, že to už zůstane na těch 3 hvězdách, páč ten film mám pořád rád. ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Vyslýchací scéna s měničem hlasu mě zníčila. Keaton jako Birdman... teda Vulture, naprosto fenomenální. Zatím nejlepší film se Spideym. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Marvel zakoupil práva od Sony ke svému nejoblíbenějšímu superhrdinovi a pořádně se vyřádil. V prvé řadě - konečně žádný origin story! Negativa - Kdo není extra zarytý fanda MCU a neviděl Captain America: Civil War, nebude půlku děje vědět, o co vlastně jde a o čem postavy mluví. Zatímco všechny dosavadní filmy Avengers jsou s dospělými hrdiny a spíše mířené na to starší publikum 25 let a více (chápej lidi, kteří s papírovými komixy vyrůstali), tak Homecoming přišel se zaměřením na to mladší pubertální publikum, tudíž se v Peterových životních "eskapádách" mohou vidět a do kin budou chodit převážně teenageři a Marvel si tak založí další generaci filmových fanoušků (jak bude Spider-Man postupně ve filmech vyrůstat). Četla jsem zde komentáře, které si stěžují na výskyt Tonyho Starka - popravdě od prvního traileru mi jeho přítomnost a "mentorování" taky dost vadilo, ale hádejte co, ve filmu je dohromady Tony Stark cca 8 minut? Takže proč ten hate? Jestli mi některá postava vadila, tak Tonyho šofér/ochranka Happy, který byl cpán do popředí až moc nuceně (bude v dalších dílech mít větší roli?) Vracíme se k původním začátkům komixového Spidyho, protože celý ten příběh vždy byl o puberťákovi, který se nedokáže vypořádat se svými hormony, natož se superschopnostmi a svým loserovstvím. Marisa Tomei jako sexy tetička May? Proč ne? Stejně většinu času má popelníkové brýle a vrásky jako Grand Canyon, takže působí jako zachovalá padesát-něco udržovaná tetka. Co mě nepotěšilo je spousta scén z traileru, které se do filmu ani nedostaly (bude rozšířená edice na DVD?) Tomu Hollandovi se podařilo něco, co Tobeymu Maguireovi ani Andrew Garfieldovi - divák miluje Petera Parkera a dokáže ho vidět i pod maskou Spider-Mana, protože - slovy filmu - je víc než jen oblek. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Další příběh o pavoučím muži "Spider-Man: Homecoming" byla slabota.. Teda alespoň z mého pohledu.. Mnohem raději jsem měla "obyčejnějšího" hrdinu, který má spíše funkční schopnosti než megasupertruper nadupanej oblek.. Tom Holland byl absolutně necharismatickej, teta je na můj vkus příliš sexy a Robert Downey Jr. je už v komiksácích značně okoukaný.. Jediným skutečně silným článkem řetězu je skvělý Michael Keaton,.. Příběh standardně na jedno brdo.. Zlatá klasika s Tobeym Maguirem.. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(146/2017) / Marvelovky v kríze. Na komiksovku síce dostačujúci príbeh, ale zúfalo bez nápadu, spádu a osvieženia. Tom Holland to proste nemá a podľa mňa casting nevyšiel celkovo. Dvojka Deadpool je asi jediný film ktorý ešte bude snáď stáť za pozretie. (5/10) ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Docela slabota, především za začátku až jsem si říkal že to snad vypnu, ale konec to trochu spravil. Příště raději dospělého spidermana, ty pubertální nesmysly si nechte do nějakých prciček a podobných filmů. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Nejvíc jsem z toho filmu byla tedy překvapená já, jelikož jsem ho vůbec nechtěla vidět a po 10ti minutách jsem zjistila, že jsem byla opravdu blbá, že jsem ho odmítala :D :D Bavila jsem se od začátku až do konce, film mi přišel neskutečně "čistý", vtipný, jasný, skvěle herecky obsazený a hodně zajímavý :) :) Viděla jsem ho dokonce v jednom týdnu dvakrát :D Nějak nevím co k tomu více dodat - za mě prostě bomba, pohoda, není to všechno totální hepáč a jen tak dál Marvel :) ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Uff toto bolo velmi zle. Ked som bol maly, spider man bol jeden z mojich naj kreslenych serialov. Tento spider man ma vsak cely cas sral. Humor mi nesedel. Akcia nuda. Akoze novy kostym uplne chobotina. Viac menej zo seba spravil iba spider iron mana. Nasilu etnicka vyvazenost. Sup je asi na spodku mojich oblubenych zaporakov. Aj ked Michael Keaton bol jediny kto ma v tomto bavil. Je to tak na 50% a nechapem vysoke hodnotenia. ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Taková standardní marvelovka. Povedl se humor i ladění do středoškolského Spideyho, o které se Maguireovy filmy nesnažily a v Garfieldových se to nedařilo. Záporák je na komiksovky lehký nadprůměr, jednak díky Keatonovi, jednak protože je prostě napsaný líp, než jako maniak co chce ovládnout svět. Camea výborný. Na druhou stranu akce nezaujme (a není to o měřítku) a mám problém se scenáristickou péčí o některé ženské postavy. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Spidey je moje srdcovka už od dětství a proto jsem měl z Homecoming mírné obavy. A jsem proto velmi rád, že se tento návrat "domů" povedl. Nebudu tady rozebírat jestli je to nová marvelovka nebo je to film od Sony, jelikož bych se do toho akorát zamotal. Důležité je, že jsme dostaly kvalitní film o Spider-manovi. A to je důležité. Režisér Jon Watts uchopil Spider-mana úplně jinak, než předchozí režiséři a tuto jistou nevýhodu proměnil ve svůj prospěch. Watts pojal film jako komedii ze střední školy, jen s tím rozdílem, že tady máme Spidey, Vultura a Iron Mana. A ono to krásně funguje, protože je to upřímné a je si to vědomo svých vlastních limitů, když je hlavnímu hrdinovi patnáct let, a je více rozklepaný z pozvání holky na rande, než z bankovní loupeže. Watts krásně pochopil, že v této civilnosti je síla a proto na ní vystavěl většinu příběhu a taky skoro všechny vedlejší postavy od tety May, Neda až po Liz s Flashem. Naštěstí se Wattsovi povedli i akční scény, které jsou zábavné, hravé a nechybí jim jistá pubertální lehkovážnost a uvolněnost. Krásně zapadají do celkové struktury filmu. Jen s nimi mám jeden velký problém a to ten, že působí až moc obyčejně. Není tam nic, co by mě vyrazilo dech a nebo z čeho bych měl pocit, že vidím něco jiného. Další menším problémem je, že akčním scénám chybí jistá osudovost a fyzičnost. Scény sami osobě velmi dobře fungují, jen jsou až moc uchlazený a čisté(viz. velmi fyzické souboje z trilogie od Raimiho). Watts měl kliku na obsazení, které je perfektní. Tom Holland si to neskutečně dává a dokazuje, že pro nové Spideyho je ideální volba, a sedí jak v akčních scénách, tak hlavně v civilních částech. Michael Keaton je skvělý a je to jeden z nejlepší záporáku, jakého kdy Spider-man měl. Fungují u něho motivace a taky to, že je to člověk z lidu s obyčejnými problémy, ne žádný narcis s božskými komplexy o ovládnutí světa. Robert Downey Jr. je jako Tony v pohodě a nekrade si tolik prostoru. To samé platí i pro Jona Favreaua. Marisa Tomei je nádherná ženská a proto nepochopím, proč jí oblékaly do šatů, které tyto přednosti schovávají, jinak je jako teta May dost v pohodě. Zenday, Jacob Batalon a Laura Harrier hrají dobře a svým výkonem pomáhají utvářet funkční svět a ještě opravdovějšího Spider-mana, pro dnešní dobu. Jak už jsem psal, trochu mě zklamaly akční scény a ještě mě malinko zklamalo, jak moc to působí jako sázka na jistotu. Na druhou stranu jsem hodně ocenil dialogy, civilnost(příprava na ples je skvělá), totéž platí i o scéně v autě a v domě a nebo pochopení, že být Spider-man neznamená jen mít masku a oblek. Spider-man: Homecoming je parádní komiksový film, který nejde do hloubky, ale nabízí parádní feel-good zábavu, která je velmi upřímná a svěží. ()

Nyck 

všechny recenze uživatele

Tom Holland je fajn, Michael Keaton taky, pomrkávání na Avengery, ať už v podobě Iron Mana nebo Kapitána Ameriky, jakbysmet. Jinak? V podstatě ničím nevybočující film, který občas pobaví, ale nenabízí nic originálního a světaborného. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

80% ... Homecoming je o dospievaní a tak nám Spidey dospieva pred našimi očami. Oceňujem, že nešli zase do celého origins story, ale nám len nenápadne podsúvali čriepky z jeho minulosti. Do tretice na veľkom plátne by to bola už dosť nuda. Miesto toho nám naservírovali fajnovú pohodovku s výborným obsadením. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Tak srovnání s ikonickou Raimiho dvojkou se neubráním. Těch podobných bodů je totiž vážně hodně. Přesto mi zde chyběla nějaká dechberoucí scéna typu metro. Trajekt nemůže posloužit ani v nejmenším. Přesto vykreslení hrdiny jako takového, zde funguje výborně. Zřejmě jsme opravdu dostali nejlepšího možného představitele této role. Tobey byl vážně omyl a největší slabina celé trilogie. Dovolím si tvrdit, že kdyby Raimi měl tehdy k dispozici Hollanda, dostali bychom zřejmě nejlepší komiks ever. Nicméně tento film, i díky skvěle vykreslenému záporákovi, řadím s odřenými zády na stejnou pozici. Musel jsem se tedy na to vyspat a hledět na to trochu s odstupem. Propojení s MCU dle mého názoru funguje výborně a absence originu je taky super. Pomrkávaní směrem k DC je taky cool. Suma sumárum, je to fakt dobrý a konečně takový, jaký jsme to chtěli mít. Až teda na MJ - to je fakt špatný a snad se s tím kluci od Marvel/Sony nějak poperou. ()

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama