Reklama

Reklama

Constantine

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2015), 9 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Předloha:

Jamie Delano (komiks), Garth Ennis (komiks), Alan Moore (komiks)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Matt Ryan, Charles Halford, Angélica Celaya, Harold Perrineau, Michael James Shaw, Jeremy Davies, Lucy Griffiths, Julian Lehmann, Leisha Hailey, Lisa Darr (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Constantine dokáže v ľuďoch vidieť anjelov a démonov, no jeho duša je upísaná peklu. Rozhodne sa život plný zla opustiť, no toto rozhodnutie mu nevydrží dlho. Démoni sa totiž zamerajú na dcéru jeho kamaráta Liv (Lucy Griffiths známa z True Blood) a jemu nezostáva nič iné, než sa vrátiť späť do boja.
Tvorcovia obsadili do role hlavného hrdinu Matta Ryana (Myšlienky vraha, Vikingovia) a sľubujú návrat ku koreňom komiksu. (Refresher.sk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jsem poměrně zklamaný. V seriálu je vidět potenciál a směr, kterým by to chtělo jít, ale tak nějak se mu to nedaří. Je to sice pěkně krvavé a některé díly mají opravdu moc dobrou atmosféru, bohužel je kazí hloupé dialogy. Matt Ryan se snaží a jeho Constantine zahraňuje opravdu nudné epizody, ale s některými věcmi prostě bojovat nedokáže. Cosnatine je prostě odpočinková podívaná, která neurazí a bohužel ani kdovíjak nenadchne. Z DC seriálu patří k tomu horšímu(Gotham) a na to špičku(Arrow, The Flash) se nechytá. Škoda. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pilot trochu složitý (a vzhledem k dalšímu vývoji seriálu nekonzistentní), ale zbytek sezony rozhodně zaímavý počin. S Johnem jsem četl několik komiksů, viděl film a jeho postava má pro mě kouzlo, které tvůrci správně využívají. Matt Ryan má potřebné charisma, už i barvu vlasů:), fantastický přízvuk a autoři mu občas napíší skvělou hlášku (mohly by být ještě odvážnější a černého humoru se nebát). Ve srovnání s filmem bude pravděpodobně hodně lidí zklamáno slabšímu vizuálnímu pojetí (filtry, design, hlavní dějová linie). Zatím se jedná o dobrý epizodický seriál, kterému schází lepší hlavní dějová linie a ucelenost, díly totiž působí jako by k sobě ani nepatřily... ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Zatím to úplně nezatracuju, ale nesedne mi ani hlavní představitel ani zbytečně trikama narvaná výprava. Scénář Johna zbytečně polidšťuje a kde je oblak cigaretového dýmu? Je vidět, že pilot pospíchá a chce toho stihnout co nejvíc, ale doslova to ničí tempo a vychutnávání hlášek je v tahu když se můžete přetrhnout abyste odhrkali svůj text. Dám tomu šanci, ale komiksovému protějšku a bohužel ani tomu filmovému to zatím nesahá ani po kotníky. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Ako tu už spomínalo veľa ľudí, pilot toho nesľuboval veľa.. K druhému dielu som sa musela dokopať.. Ale som rada, že som tomu dala šancu, lebo ako sa k Johnovi pridala Zed nabralo to šťavu. Druhý diel nebol ešte to pravé orechové, hlavne dejová línia ma moc nelákala, ale tretím dielom sa seriál značne zlepšil (minimálne v mojich očiach). Constantina som si obľúbila - a jasne, museli ho zrušiť!! PREČO?! Chápem, že to nebolo na 100% dokonalé, ale myslím, že druhá séria by sa slušne vyšvihla. A ešte pre porovnanie s filmom - Constantine, ktorého stvárnil Keanu Reeves je temný vo svojej podstate, Mattov Constantine má tiež svoje tienisté stránky, ale srší humorom a plus mu pridáva aj prízvuk a vizuál totožný s komiksovou predlohou. Takže Matt Ryan boduje na plnej čiare! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

"Vzrůstající temnota" způsobuje zvýšený zájem pekelných přisluhovačů o dělání bordelu na Zemi. Čelí jí cynický mág v baloňáku, vizemi mučená kráska pronásledovaná minulostí, chlápek se 40+ životy a jeden škodolibý anděl (o jehož postranních úmyslech se víc už nedozvíme). Takže premisa nabitá potenciálem, který však v těch 13 epizodách zatím jen "obhlížel terén", protože zápletky víceméně variovaly jednotný mustr vymítání různorodých démonů z posedlých lidí. Avšak rozhodně jej bylo na rozdávání, koncentrovaný zejména ve skvělé titulní postavě, vystihnuté přesným Mattem Ryanem. ()

Galerie (475)

Zajímavosti (9)

  • Poprvé se John Constantine (Matt Ryan) objevil v komiksu SWAMP THING #37 z roku 1983. (Bube1)
  • Po první sérii vznikla online petice, která měla přesvědčit ostatní televize, aby seriál převzaly pro druhou sérii. Petice určená televizím, jako jsou USA, The CW Network a El Rey, dosáhla více než 50 000 podpisů. (LUKICKK)

Související novinky

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Seriálový Constantine hlásí comeback

Seriálový Constantine hlásí comeback

21.03.2018

V roce 2014 se rozjel seriálový Constantine, jehož na NBC zrušili po pouhých třinácti epizodách. Sledovanost holt nebyla taková, v jakou se doufalo, hrdina s tváří Matta Ryana ale fanouškům náramně… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Reklama

Reklama