Reklama

Reklama

Jessica Jones

(seriál)
  • USA Jessica Jones (více)
Trailer 1
USA, (2015–2019), 33 h 35 min (Minutáž: 44–56 min)

Hrají:

Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, David Tennant, Carrie-Anne Moss, Mike Colter, Wil Traval, Erin Moriarty, Michael Siberry, Rosario Dawson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Jessica Jones, pronásledovaná traumatickou minulostí, využívá své nadání jako soukromé očko, aby našla svého mučitele dřív, než v Hell's Kitchen ublíží ještě někomu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (244)

Helo 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než boží Daredevil, ale pořád pecka a to hlavně díky skvělýmu Tennantovi, kterej tady stvořil jednoho z nejlepších (ne-li snad i nejlepšího) záporáků v MCU. Uspokojivý množství zvratů a dalších komiksových postav (ač tu vlastně hrajou spíše takový doplňkový a vedlejší role, přesto však se silným vlivem na hlavní zápletku) tomu dává grády, který jsou pak naředěný příjemnou noir atmosférou podpořenou tou správnou hudbou. A vlastně tak nakonec mrzí snad jen jediná věc, kterou ale nebudu spoilerovat... ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Největším kladem je bezpochyby to, že se Jessica Jones veze na stejně temné noir vlně jako Daredevil, to jest opět žádné veselé barvičky, bezbolestné souboje nebo striktně černobílé charaktery, díky čemuž jsem neměla nejmenší problém uvěřit, že hlavní hrdinka obývá stejný vesmír (a město) jako slepý právník Matt. Jessica sama je sice dost nabručená mladá žena, ale určité charisma má (i když zase ne takové, abych chápala Kilgraveovu posedlost) a já si ji postupem času celkem i oblíbila, stejně jako její slavnou kamarádku nebo přítele Luka Cage (jsem zvědavá na jeho seriál). David Tennant je v roli Kilgravea výborný, ale já mám s jeho postavou pár problémů. Jeho excentričnost působí v civilně stylizovaném komiksovém světě tak trochu jako pěst na oko, ale co mi vadí především je jeho motivace, která z něj nedělá nic víc než jen extrémně nebezpečného úchyláčka, bez jakékoliv vize. Ve chvílích, kdy chladnokrevně manipuluje s lidmi a nechává je umírat obzvlášť krutými způsoby, je jako záporák skvělý a mrazivý, jenže pak se v rozhovorech s Jessicou chová jako zhrzený zamilovaný idiot. A někdy bohužel i hloupě, což jde na vrub největší slabině celého seriálu a tou je scénář. Co je platné, že nechybí atmosféra i povedené jednotlivé scény, když je děj hodně přeplácaný a překombinovaný, postavy se často chovají nelogicky a spousta situací se dá odhadnout předem. Netvrdím, že jsem se v průběhu sledování nudila, naopak mi jednotlivé díly uběhly poměrně rychle a docela bych se do seriálu zas ráda vrátila, jen stačí vyhodit scénáristku (Twilight jsem neviděla, ale stejně tu volbu nechápu), najmout někoho schopnějšího a bude to fajn. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu zatím nejlepší komiksový seriál. Nechává za sebou dokonce i oslavovaného Daredevila. Dokonalý noir, který se přehrabuje základními atributy žánru a upravuje si je k obrazu svému. Temný, depresivní, pesimistický, jen místo cynického drsňáka s cigaretou je tu cynická drsná holka s flaškou, a místo bezcitné manipulátorky, bezcitný manipulátor. Seriál občas trýznivě pomalý, umožnující pořádně se vyráchat v té ponuré atmosféře, navíc komiksově nečekaně střídmý, se superschopnostmi spíše jako kořením než stavebním prvkem. Vystavěný na dospělých a v dnešním světě aktuálních tématech manipulace, zneužívání a psychického znásilňování, navíc bez potřeby cpát sem nekonečné souboje kostýmovaných pozérů. Boj za záchranu planety před megalomanským pánem zla tu nahrazuje mnohem působivější boj s vnitřními démony, traumaty minulostí a padouchem, který je děsivý, aniž by k tomu potřeboval atomovku. Krysten Ritter je navíc se svým minimalistickým herectvím dokonalým ztělesněním Jessicy, stejně jako je David Tennant dokonalý coby její protihráč Kilgrave, děsivé monstrum ukryté pod zdánlivě nenápadnou maskou. Bravo! Tohle bude v mých očích velmi těžké překonat. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Netflix strikes agein. Spojení s Marvelem mu sedí, Daredevil mohl být jen samostatnou episodou kvality, Jessica ale ukazuje, že tomu tak není, navíc se snaží jít na to trochu jinak, například tvůrci pochopily, že akce, kde jsou někteří účastníci nadlidsky silní, se velmi, velmi snadno dokáže změnit ve frašku, proto s akcí šetří a místo toho se mnohem víc snaží házet na obrazovku detektivní prvky a snaží se o jakýsi komiks-noir a hle, daří se. Skvělé jsou postavy, které víc než záchrana světa a nedostatek hrdinských činů sžírá chlast, psychická traumata, drogy a případně kretenózní stalkeři, co dokáží slovem donutit kohokoliv k čemukoliv, což možná mohlo být více zábavně a zmagořivně využito (charisma a temnost páně Kingpina ovšem nepřekonána) a konec konců i většina vedlejších postav je dobře zahraných a nikdo není normální. Chyby? Pár jich je, možná by tempu pomohlo, kdyby to bylo o dva díly kratší a v některých momentech je děj moc překombinovaný a neustálé lapání Kilgravea působí místy i trošku směšně, stále je to ale velmi dobrá záležitost a díky velké přítomnosti Lukea Cage se o to víc těším na Defenders. A tři stupně lepší, než cokoliv seriálového od DC. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ajajajajaj.. Tak tohle bylo nečekané překvápko... I když mě Daredevil bavil víceméně královsky, nečekal jsem od Jessicy vlastně nic moc. A ona je nakonec snad lepší než zmíněný kolega z pekelné kuchyně. Pravda Daredevil je mnohem lepší ve rvačkách (a akci vůbec), ale Jessica v temných koutech a zaplivaných uličkách New Yorku rozehrává syrové, špinavé, psychologické drama o kontrole, nadvládě, závislosti, chorobné posedlosti a břemenech traumat na zádech každého z nás.. Tohle fakt není komiksová zábavička na odlehčenou a narážky upozorňující, že jsme ve stejném univerzu jako paňáci z Avengers působí až absurdně. Kdepák Hi-Tech Stark- Jessica má mobil co má baterku v hajzlu a případy googlí přes noťas od Aceru. A když se umírá tak je to hnusný, šinavý a nejspíš i smradlavý. Žádná hvězdopruhová, hrdinská pompa se nekoná. Dveře kanclu jsou pořád vysklené (no dobře-po defenderech už snad ne), flaška chlastu je stále v pohotovosti a osobní démoni stále v patách... Postavy jsou funkční. Chemie mezi nimi probíhá na několika úrovních v několika směrech...Ritterová je tak divná až je vlastně sexy. Tenant je parádní záporák. Civilní a právě proto děsivý. Colter je sympaťák...atd...... Jedinou výtku bych měl k poslední třetině série, kdy se děj jakoby lehce zacyklil.. ale to je víceméně malá a možná subjektivní muška na jinak kulervoucím a silném seriálu... Fakt respekt a přeju Jessice ať si udrží tuhle laťku i v další sérii. Edit: Druhá série si laťku s přehledem udržela a Jessica Jones se tak v mých očích stává asi nejsmysluplnějším Marveláckým projektem vůbec. Je to dospělé, nečernobílé, uvažující v několika rovinách, dojemné i vtipné..lidské....... Teď jsem zvědavý s čím se vytasí druhá řada Luka Cage. EDIT 2: Třetí série už působí poněkud vyčerpaně.. Některé stálé postavy mě už vyloženě vytáčely. Velký zlom v ději se snaží pracovat s emočním poutem diváka k postavě kterou ale celé tři série vnímá jen jako protivný, rušivý element. Celé se to zakončí tak nějak do ztracena.. Přitom zajímavé motivy tam určitě jsou.. ()

Galerie (334)

Zajímavosti (44)

  • Ve videu říká Whizzer (Jay Klaitz) větu: „S velkou silou přichází velká duševní porucha.“ Jedná se o pozměněnou známou větu „S vekou silou přichází velká zodpovědnost“, kterou řekne strýček Ben Peteru Parkerovi / Spider-Manovi. (NiWi)
  • Stan Lee si v tomto díle odbyl své tradiční cameo. Jak je u seriálů poslední dobou jeho zvykem, objevil se pouze na plakátě, na autobusové stanici. (NiWi)
  • V bitce proti třem týpkům z ulice zanechá Trish (Rachael Taylor) na obličeji jednoho z nich viditelné škrábance, jako od kočky. Jedná se o odkaz na její komiksovou identitu – Hellcat. (NiWi)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama