Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Recenze (1 091)

greath 

všechny recenze uživatele

Ako to ten MARVEL robí, že im dokážem tolerovať vo filmoch tie súboje s medzigalaktickými monštrami a u DC nie? Vedia ako na to. Pre niekoho gýč a fraška ako hrom, pre mňa skvelá oddychovka, aj keď bez hutného príbehu. To prepojenie vesmírov v MARVEL COMICS je skrátka brutálne a už teraz sa teším čo to bude keď to všetko vyvrcholí u ďalších AVENGERS. A ten awesome mixtape vol. 2 musím mať! ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Jasně, bylo to trochu slabší než vol.1, ale bavil jsem se a těch pár slabších chvil tvůrcům odpustím. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Druhý díl mě bavil ještě o kousek víc než první. Ve filmu jde především o zábavu, vtip, nadhled, ale i akci, která je místy zbytečně afektivní, ale většinou napínavá a poutavá. Herecky super. Bavil jak Pratt, tak zbytek osazenstva, včetně dokonalého božského tatínka Russella. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Nedá sa dvakrát vstúpiť do tej istej rieky. Druhé pokračovanie putovania skupiny vesmírných dobrodruhov za prvým dielom silne zaostáva hlavne po dejovej stránke. Prvú polovicu filmu som sa bavil a malo to celkom slušný spád, v tej druhej sa ale z jednej z nových postáv nečakane stane záporák numero uno a film stráca akčnosť i celkovú zaujímavosť. Navyše tu tvorcovia stále omýlajú vtipy, ktoré fungovali v prvom diele. Na druhú stranu mňa tu veľmi potešili starí pardáli ako Michael Rooker, Sylvester Stallone či Kurt Russell, ale celkovo sa z tohto druhého dielu dalo vyťažiť oveľa viac. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Moment překvapení je pryč a tak když už víte, co od Strážců čekat, nesejmou vás napodruhé tak silně, jako minule, ale to neznamená, že byste se u nich i tak nemohli skvěle bavit. James Gunn i tentokrát nabízí odlehčenou komiksovou jízdu, která do vás pere humor v ještě větší kadenci, než minule, ale nezapomnělo se ani na emoce, které i tentokrát umocňují divácký zážitek. Stejně jako vtipy i akční scény jsou větší, nabitější, jak je u pokračování zvykem, ale naštěstí se nejedná o bezmyšlenkovité a nucené zvětšování a vše má své místo. S větším rozpočtem tvůrci nezapomněli, kde minule skončili a příběh přirozeně na předchůdce navazuje a nabízí odpovědi nejen na palčivé otázky z minula, ale také na otázky, které jste ani nevěděli, že jste měli. První Strážci Galaxie jsou určitě o něco lepší a vyrovnanější, ale dvojka je stále velice kvalitním pokračováním, které se nenechalo smést úspěchem předchůdce a nezapomnělo, co je na sérii tak lákavé. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Velké a dlouhé čekání skončilo a včera sme si přímo do žíly střelily dvojku týhle vesmírný parády. Bylo to opět velmi romantický rande s Valenťákem jen tak pěkně ve dvou :o). Kino nebyla zdaleka nabušený jak sem čekal, takže to vypadá, že se nebude jednat o divácky superúspěšnej blockbuster. Což nám je ale vlastně skoro šumák. Hlavní je, že sme se náramně pobavili. A to fakt se vší parádou. Většina nových Marvelů mě 100% chytne až při dalším a dalším skouknutí, a stejně tak to bude i s tímhle. Prostě si to chce sednou, za čas stáhnout a pak to smažit až do poslání :o). Nemá cenu psát, že efekty jsou na dokonalé úrovni, nádhera. Old schoolová hudba taktéž. No a co se týče postav, tak taky lahůdka. Prohloubily se nám tady nějaký vztahy: otec-syn, sestra-sestra, syn-sestra, a spousta dalších. Tvůrci si tím samozřejmě chystaj půdu pro další díly, který nám na konci filmu slíbili. Tahle partička vesmírných ztroskotanců mě jen tak neomrzí. Baví mě, že si sou schopný dělat prču sami ze sebe. Jediný, co bych udělal jinak, tak bych tam dal vostřejšího záporáka, tenhle byl tak jako na půl, což oproti jedničce trochu ztrácelo. Naopak malej prcek Grůt je dokonalej, toho bych chtěl dom :o)) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Všichni se shodnou, že úvodní titulky jsou povedené a originální, také že jednička byla lepší a řekl bych i to, že Groot je nejroztomilejší postava filmu. Zbytek tak nějak nevím. Občas jsem měl pocit, že vše klouže do parodie (což mi moc nevoní), také obrovská nálož odkazů (některé jsou pro blbce, některé je třeba googlit - protože jeden má tušení - ale spousta jich prostě propluje kolem a ani nevíte že "něco proběhlo"). Film díky tomu bude jinak působit na skalní komiksové experty/fandy a jinak na konzumního diváka. Někdo to považuje za výhodu, mě to přišlo až moc (viz ČTYŘI scény vložené do titulků... to je prostě masakr... obzvlášť když polovinu z nich nechápu). Každopádně. Na plné hodnocení jako minule to není. Občas mi to přišlo až moc přitažené za vlasy. I tak jsem se bavil (nejvíc perlí postava Dave Bautisty - paradoxně) a moc se mi líbil výskyt akčních ikon z 80-90 let (Stallone, Russell). Jsem rád že jsou zpátky :) ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Dvojka nedosahuje kvality a originiality dílu prvního, nicméně i tak se jedná o celkově odzbrojující komedii plnou inteligentních hlášek, gagů a soubojů. Super bylo, že svalnatý Drax dostal daleko více prostoru než v prvním díle a jeho suché hlášky patří k tomu nejlepšímu, co film vůbec může nabídnout - ideální záležitost na neděli a samozřejmě v kině.................moje hodnocení = 8,5 z 10. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Je to zase vyborna zabava se skvelym soundtrackem a tunou odkazu, citaci a poct. Vizual je opet stylovy, dialogove prestrelky neberou konce a akce je porad prehledna. Jenze je toho strasne moc, postavy uz ani nespocitate, zaporak furt takovej bez chuti, vybuchy a mrtvy zasipavaji kinosaly. Chybi tomu lepsi pribeh a dravejsi vypraveni. Proste Gun a jeho tym maji spoustu napadu, chteji vsechny potesit a ukazat to o cem se nam pak bude zdat a nestaci u toho jeste myslet na to cim to spojit. Je to porad super, jen priste uz bude potreba 20 stranovy uvod a 10 filmu po titulcich...80% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tady jsou vážně všechna slova marná, zbytečná a především, ať bych se snažil sebevíc, stejně bych jimi ani přibližně nedokázal popsat své nadšení a dojmy z totální filmové extáze, prostě jak strašně moc jsem z tohoto pokračování v prdeli! Hned od úvodu mi jen jiskřili očička, snažící se pobrat veškeré to famózní dění, co se na plátně odehrávalo, hltal jsem každé slovíčko, každé gesto, snad i každý pohyb, jen aby mi z té geniality neutekla ani vteřinka. Nad čím sakra jásat dřív a víc? Geniální zápletka, geniální akce, geniální efekty, geniální postavy, geniální herci, geniální hlášky, geniální spád, geniální atmosféra, geniální styl, geniální emoce, geniální hudba, na co jsem sakra zapomněl? Vše na maximální, vyrovnané úrovni, geniálně působivé, geniálně fungující, geniálně výrazné! Každopádně, za to všechno ale nejspíš patří především dík a obdiv géniovi jménem James Gunn, který stojí i za geniálním scénářem, plným geniálních nápadů, geniálních postupů a geniálních scén. A snad jen závěrem bych chtěl jen tak na okraj podotknout, že je to celý KURVA GENIÁLNÍ a královsky zábavná podívaná!!!!!!!!!!! LÉPE UŽ TO NEŠLO!!!!! KDO NEUVIDÍ, JAKO BY NEBYL!!!! ()

remy 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus možná až moc barevné a tím pádem i v některých momentech né příliš přehledné. Ale jinak dvojka drží stejnou laťku, jako jednička! Pořád velmi zábavná oddechovka, která má navíc tu nejroztomilejší větvičku na světě - malého Groota. Mít ho tak doma :) ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Guardians se správně rozhodli, že se nebudou brát vážně a vydají se čistě komediálním směrem. S tou komedií to ale trochu přepískli. Film se za každou cenu snaží být neustále vtipný, ale kvalita nestačí stíhat kvantitu a vy se pak nevyhnete spoustě momentů u kterých víte, že autoří chtěli abyste se smáli, ale ono to prostě vtipné není. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Jen o něco menší nuda a stupidita než jednička. Vážně nechápu, co na těhlech omalovánkách pro puberťáky někdo vidí. Humor vtipný v jednom případě ze 100, příběh stupidní, postavy nezajímavé. Nějaká ta akce chvíli udrží pozornost, ale opět to postrádá jakoukoli zapamatování hodnou scénu. Slabé 2 hvězdičky. (HD, orig.) ()

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Všeobecne sú Strážcovia Galaxie natoľko zvláštna marvelovka, že buď ju máte radi, alebo ju nenávidíte. Človeku nejakú dobu trvá, kým sa zžije s postavami, vstrebe obrovskú dávku digitálno-vizuálnej nálože a ako bonus zaregistruje množstvo narážok a hlášok, ktoré vo filme padli. Je to teda prevažne otázkou vkusu. Ako som už spomenul v komentári prvého dielu; tento film je neuveriteľne plný farieb, digitalizácie, efektov a obrovského počtu rôznorodých postáv, že po technickej stránke je vlastne filmom animovaným. Charaktery postáv sú tu neuveriteľné, celkovo sa oproti prvej časti vyvinuli a tak isto tu nie je núdza o nadrozmernú porciu hlášok. Táto druhá časť už oproti jednotke berie dej a rozoberá príčiny a nejasnosti už viac do hĺbky, na čo som ja ako divák celkom nebol pripravený a viac by mi vyhovovalo voľnejčie tempo a dlhšia celková stopáž. Ako tak nad tým premýšľam, tak by mi vôbec neprekážalo, kebyže sa zo Strážcov Galaxie nakoniec stane seriál, ale to by bol bohužiaľ záverečný úpadok neodvrátiteľný. To ma len utvrdzuje v tom, aký kvalitný tento snímok je. Radšej to teda nechám tak a uvidím, čo nové nám prinesie tretí diel. Z astrofyzikálneho pohľadu však musím vytknúť jeden nedostatok - každé malé dieťa vie, že vo vesmíre nebude možné počuť ľudský krik. Samozrejme tam nebude možné počuť ani súbor masívnych explózií a to znamená, že všetky scény bojov vo vesmíre by mali byť automaticky nemé :D. Ale nebudem kritizovať, tá scéna s "kobercovou páskou" ma načisto rozsekala. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Druzí strážci mi před lety unikly, a tak byl čas, napravit chybu. A byla to velká chyba. Nebyl to takový odvaz jako jednička, ale mělo to vše a jako třešnička malého Gruta, kterěho jsem si dokonale zamiloval. Ale kdo ne! ()

KennyNevym 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Strážců Galaxie na to jde podobně jako ten první. Jedeme si svoje a najednou, hopla musíme zachránit vesmír. Hlavní akcent je na emoce, vývoj a vztahy postav, no taková ta klasika. Konečně se dozvíme jak to vlastně v Galaxii chodí, co a jak funguje, kdo je čí otec, kdo je jak moc hnusnej a tak dále. Tento poklidnější přístup po všech těch mega řežbách kde jde především o to se co nejvíc navzájem pomlátit, je to příjemná změna. Slovy Chrise Pratta "Nejlepší film na světě" haha. Ne, je to fakt skvělý. Jo a nezapomeňte na 5 potitulkovejch scén! ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Že je dvojka horší než jednička? Že tohle už jsme viděli a vtipama se to nedá dohnat? Že to postrádá silný příběh? Všechno jsou to kecy. Je to bomba. Film má grády a šmrnc a já se smál stejně jako u jedničky. O postavách ted víme víc a příběh byl sice slabší ale aspoň nám to dalo více prostoru pro něco většího a určitě zábavnějšího. GotG jsou prostě super film a James Gunn ví jak na to. Pro mě další zásah do černého ze strany Marvelu. Jestli to takhle pojede dál, tak to bude hrozná řacha. Možná bych měl dát 90% ale pač ty komiksy fakt žeru tak je to za 100%. Chci víc chci další.... ()

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama