Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer 2
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Recenze (251)

Narciska 

všechny recenze uživatele

V tomto případě i Američani vsadili na nacistickou symboliku. Majestátně působíci kulisy překryly snahu vytovřit něco sofistikovaného. Originální a přitom jednoduchá sci-fi myšlenka, která mohla vyústit ve válečný seriál, politické nebo psychologické drama, se pod siluetami hákového kříže bortí od první chvíle jako domeček z karet. Místo psychologie nesmyslná jednání a tupé myšlení, místo napětí snaha ošálit diváka lacině působícími gesty a hudbou a místo imaginace jiné společnosti ubohé stereotypy. Bezkontextuální a chabé. Vidět víc, než první díl, znechutí mě to ještě víc. ()

LordBeeDoO 

všechny recenze uživatele

Jak hodnotit seriál, který veškeré napětí a skvělé postavy, které buduje 3 série zahodí ve finální sérii ? Ale tak jako tak, jeden z nejlepších seriálů, jaké jsem viděl a jedny z nejhlubších postav. ()

Eeuanmainyaq 

všechny recenze uživatele

Eh. Predpokladam, ze to co som videl bol pilot serialu, nie TV film, ako je uvedene tu. Pekne spracovane, no casto som mal dojem, ze sa unudim kvoli pomalemu deju, alebo ze je to zle zostrihane, alebo prilis priehladne, alebo jednoducho nelogicke. Ale myslienka zaujimava, prevedenie tiez. Ak je to skutocne serial a pribudnu dalsie diely, nepochybne som zvedavy ako sa to vyvinie, aj ked vela neocakavam. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Deprese a atmosféra. Pilot fajn, těším se na pokračování. Pokud to Spotnitz scenáristicky ustojí, bude to pecka. Akorát prosím ne víc než jednu řadu. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Mírně slabší pilot, ale vcelku velmi povedená první řada. Před zhlédnutím jsem si přečetl knižní předlohu a moc se mi líbí, jak ji autoři přepracovali a rozvinuli - obzvlášť co se týče jednotlivých charakterů. Fiktivní dobová atmosféra z toho jenom cáká, herci jsou výborní a Alexa Davalos je v dobovém oblečení navíc úplně k sežrání. Moc doufám, že se seriál dočká pokračování. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jednu stranu je škoda, že to s knihou nemá společného více, na druhou stranu alternativní verze Dickovy alternativní reality v podání scénáristů Amazonu není vůbec špatná. Výborně napsané postavy, jejich motivace a záměry i to, že vlastně nejsou jednozančně kladné či záporné dokáží udržet diváka v napětí celou sérii. Update I: Druhá série si už jede po svém bez ohledu na knihu, ale nakonec to seriálu prospívá. Prostředí nacistické Ameriky i Berlín jako hlavní město planety jsou dalšími hrdiny série. Ultimátní konec dává naději, že ani třetí série nebude zlá. Po druhé sérii dávám pět. Update II: Trojka taková bomba nebyla, ale vysoce nadprůměrnou úroveň si seriál každopádně drží. Update III: Čtyřka dobrý, ale konec to bohužel zařízl. Ale s ohledem na zbytek seriálu nechám pětku. ()

Wyder 

všechny recenze uživatele

Nadšení z prvních dílů a obecně tematiky postupně lehce opadlo. Seriál je to slušný, ale potenciál úplně zatím nevyužil. Chyběl mi taky pořádný závěr série. No a z toho co se stalo na konci s panem Tagomim mám do budoucích řad spíš obavy... ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

Pro me osobne velke prekvapeni...Precizne zpracovany namet sveta ovladaneho nacisty a Japonci, kteremu skodi jen nevyrovnane tempo. Tesim se na druhou serii. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne moc známí herci, ale za podpory Ridleyho Scotta a je to fakt znát. Seriál mě chytil od prvního dílu a to já na drama moc nejsem. Kolik na tom má svědomí předloha P. K. Dicka je otázka, jeho děl je zfilmováno už několik a vždy to bylo velmi dobré (hodnocení 4 hvězdy). Je to dost podle mých představ - chování Japonců podle dávných zvyků a tradic, válkychtivost Němců a jejich nejednota atd. Dále čím více toho o druhé světové válce a dění okolo víte, tím lépe, ale není to potřeba, pokud se nezaobíráte detaily. Postavy nejsou černobílé a možná během sledování na některé změníte názor, někdy se sice chovají vcelku podivně a některé situace jsou předvídatelné. Nejvíc jsem si oblíbil postavu obergruppenführera Johna Smitha, takhle si představují protřelého důstojníka SS. Zatím dávám plné hodnocení a uvidím, jak to bude po druhé sérii. ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Zajímavý projekt, který čerpá z výborného nápadu. Ačkoliv by šlo z toho šlo vykřesat mnohem více, děj se drží zarputile prvků komorního dramatu, kde jde v první řadě o postavy a jejich osudy. Právě tím je seriál originální a dá se z kouknout za jeden propršený víkend. Perfektní herecké výkony. Jako by se herci předháněli v tom, kdo udělá lepší "face" mixu různých emocí. Jediné co chybí je více prostoru věnované historii, současnosti, politice atd. Ale na to bude ještě čas v dalších sériích. Alespoň doufám. ()

Poirotek 

všechny recenze uživatele

Očakával som, že to bude poriadna pecka, no z výsledku som trochu sklamaný. Dalo sa z toho vyťažiť aj viac. Prvá séria nastoľuje mnoho otázok, ale skoro žiadne odpovede. ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po řemeslné stránce není co vytknout. Výborně zpracovaná látka se zajímavým tématem. Parádní je to, že první série s VÝBORNÝM koncem obstojí klidně sama o sobě a pokračování eventuelně není potřeba (druhé řadě, která začíná za měsíc, se samozřejmě nebráním). A po zpracování jsou tu také herci.. z "mladšího" hlavního tria mi nejzajímavější přišel Frank (Rupert Evans).. ale tyto hlavní postavy zdaleka nejsou ten důvod, proč jsem u tohoto seriálu vydržel.. jsou postavy vedlejší, které jsou jednak zajímavé a druhak všechny výtečně zahrané (Obergruppenführer Smith?? Jako sorry, ale to je jedna z nejlepších postav, která se kdy objevila na obrazovce a Rufus Sewell je naprosto skvělý). Dávám palec nahoru a sem s dalšími díly. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Cold war Deutschsland vs.Japan,Antropoid proběhne až v r.62,Osumnáctka je ke konci života celkem mírumilovnej šedivej mazel.Nazi uniformen jsou zkrátka šik a Rufus Sewell je švihák.A Japoncí se taky nežinýrujou.Dobrej je tady ten obsah nahoře-napříč sociálními skupinami se začne šířit video...pan(geklon) šel v alternativní minulosti ještě dál! ()

Rázlik 

všechny recenze uživatele

Nápad a první sérii hodnotím kladně. Druhá série už mě příliš nezaujala, konec mě nechal chladným, nijak jsem se netěšil na sérii třetí. Ta dopadla bohužel dle očekávání. Tempo se neskutečně vleče a celé to cestování časem mi nějak nesedí ... skončil jsem v půlce a se seriálem pravděpodobně končím. I tak hodnotím alespoň jako průměr, hlavně díky 1. řadě. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou dvě řady a musím říci, že mě to chytlo. Možná proto, že je to fikce jen zdánlivá. Vždyť kolik totalitních režimů ješte existuje a my jsme přece v něčem podobném také žili (ti dříve narození ). Ano, tu a tam jsem trochu kroutil hlavou, když to bylo hodně zkratkovité a velmi nevěrohodné. Vyvažují to silné scény a těch je většina. Například vše, co se děje kolem nemoci Thomase, obergruppenfűrerova syna patří k tomu nejlepšímu. Ano je třeba upozorňovat, že budování ráje na Zemi pomocí násilní, a jinak to není možné, je svinstvo a musí se proti tomu bojovat! Teď mě čeká třetí série a po ní budu hodnotit. Je jen škoda, že se to zase donekonečna prodlužuje, už jsem četl o čtvrté řadé! Ufff (9.1.2019) Jakýkoliv film či seriál lze prodlužovat donekonečna, jak to vidíme u obou "Nováckých" blbin. Bohužel je to na úkor kvality. Ta se pak snižuje, rozmělňuje. Ikdyž přiznávám, že se mi bude stýskat po Julianě, Tagomim, Kidovi, Smithovi a dalších, takže budu netrpělivě očekávat čtvrté pokračování. P.S. Ty paralelní světy jsem tak úplně neskousnul. ( 7.2.2020) S velkými obavami jsem přistupoval ke čtvrté sérii, ale musím říct - zbytečně! Bylo to vynikající. Dramatické zvraty nebyly tím nejzajímavějším, tím byly bezesporu přechody mezi oběma světy a jejich důsledky. Jen jeden povzdech. Asi bylo potřeba rasově vyvážit seriál a tak byla vymyšlena Černá komunistická rebelie a těm jsem při nejlepší vůli fandit nemohl. Z tohoto pohledu jsem rád, že pátá série už nebude!? ()

RobLord 

všechny recenze uživatele

JEDEN Z NEJLEPŠÍCH SOUČASNÝCH SERIÁLŮ, což s čistým svědomím píši po shlédnutí 6. epizody, nikoliv po pilotu. ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Námet je veľmi zaujímavý, dá sa povedať, že vďaka nemu (a reklamám v Londýnskom metre) som sa k seriálu dostal. Dej je rovnako zaujímavý, takmer každá časť skončila cliffhangerom, pričom som musel vedieť čo sa stane ďalej (rovnaký pocit som mal pri pozeraní Flashforward). No čo ma aspoň na prvej sérii odradilo/nahnevalo, je skutočnosť, že nebola nijako podstatne ukončená. Nemusel sa uzatvoriť celý dej, ale aspoň dôležité aspekty sa mohli uzatvoriť, alebo aspoň vysvetliť. K tomu sa mi občas zdalo, že scény sú akosi divne postrihané. Seriálu dávam do budúcnosti veľkú nádej, možno aj do mojej TOP10, zatiaľ sa však musí uspokojiť s tromi hviezdičkami. Alexa Davalos - Juliana Crain /:/ Rupert Evans - Frank Frink /:/ Luke Kleintank - Joe Blake /:/ DJ Qualls - Ed McCarthy /:/ Joel de la Fuente - Inspector Kido /:/ Cary-Hiroyuki Tagawa - Nobusuke Tagomi /:/ Rufus Sewell - Obergruppenführer John Smith /:/ Carsten Norgaard - Rudolph Wegener /:/ Rick Worthy - Lem Washington /:/ Brennan Brown - Robert Childan /:/ Neal Bledsoe - Captain Connolly /:/ Ray Proscia - Reinhard Heydrich /:/ Burn Gorman - The Marshal ()

BaronDevil 

všechny recenze uživatele

Dlouho, predlouho, jsem nevidel neco lepsiho. Nekomu mozna prijde obzvlast prvni rada roztahana a pomala. Ja jsem si neskutecne uzival vykreslovani postav, ktere se postupem casu opravdu vyvijely. Veci, ktere se dely soucasne byly genialne poskladane a proste nemam jinou moznost, nez dat za 5*. A to nedelam zas az tak casto, obzvlast u serialu. ()

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama