Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Recenze (251)

shaacul 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po první sérii - tato alternativní historie je hodně zajímavá, úvod i závěr seriálu jsou velmi dobré, bohužel děj by reálně vydat na 3-4 kvalitní epizody. Takto máme uprostřed hodně vaty, která má jen minimální vliv na to co se stane na konci. ()

Bau.Baushka 

všechny recenze uživatele

Tak otřesné téma zpracované tak precizně...Atmosféra první série je neskutečná, bušilo mi z ní srdce i ve chvílích, kdy se vůbec nic nedělo. Rufus Sewell se tímto dostává do nejoblíbenějších herců, protože je neuvěřitelně uvěřitelný. Nedočkavě vyhlížím další řadu. ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

S01 80%: Dicka mám rád, knížku jsem četl. První série na mě zapůsobila asi tak, že je to slušně převedená Dickovka. Vize alternativní budoucnosti je sice zjevně dosti mimo, ale od toho je to scifi, no ne. Každopádně se mi to docela líbilo, fajn atmosféra, fajn výkony. Jen mi přišlo, že námět je vytěžen. Na druhou stranu to má jakýsi konec, který by to vcelku mohl i vysvětlit. S02 40%: Pro mě veliké zklamání. Zmatek se navyšuje, hluchých míst přibylo. V půlce série jsem najednou zjistil, že mi buď uniklo něco hodně podstatného stran alternativních realit, paralelních vesmírů nebo nevím přesně čeho, ale připsal jsem to své nepozornosti. Nakonec jsem si řekl, že mi asi nic neuteklo, ale že se to podstatné prostě nikdo neodvažoval vysvětlit a že je vše ponecháno na divákově fantazii, kterou bych místy doporučil podpořit nějakým kvalitním kuřivem. Přijde mi, že to měli po první sérii zabalit a mohl jsem mít celkem pěknou vzpomínku, takto se už jen děsím, co přinese řada třetí. ()

Neklan006 

všechny recenze uživatele

Kromě velmi povedené atmosféry a fantastické hudby mě teda dostali hlavně hodně odporně vyvedení záporáci. USA jsou po prohrané WWII rozděleny na tři zóny a každá má svého megapadoucha. Obergruppenfuhrer Smith (Rufus Sewell) v Nazi Great Reich, Maršál (Burn Gorman) v Neutrální zóně a šéf inspektor Kido (Joel de la Fuente) v Japonských pacifických státech. ()

warpcore 

všechny recenze uživatele

Fantázia. Odpuste mi moje nadšenie, ale ani vo sne by mi nenapadlo, že na základe jednej celkom podarenej knihy, vznikne takýto supermegacool seriál. Má to pomalší rozjazd, nechá Vám to čas pochopiť súvislosti a urobiť si základný obraz problematiky. Viete čo je však najviac super ? Ani po dvoch sériách....v podstate úplne presne neviete, po čom to vlastne všetci pasú....samozrejme chápete, za čím sa všetci fyzicky naháňajú, ale esencia toho, odkiaľ to všetko pramení je tak umne skrytá, že tento koktail, do ktorého sa primiešavajú historické a alternatívne fakty Vás veľmi príjemne opíja, a vy sa tešíte, až si objednáte ďalší. Po 2 sezónach plných 5*. Rufus Sewell sa snáď v tej SS-sáckej uniforme narodil. ()

nemer 

všechny recenze uživatele

Fantastická atmosféra, brilantní herecké výkony. Pro fanoušky skutečné sci-fi lahůdka, pro Dickovy čtenáře takřka povinnost. Navíc tu jsou k vidění i protagonisté s brýlemi :) ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

1.seria: Ide ako Fatherland, alternatívna budúcnosť, ale už dosť pomalé a rozťahané. Minimálne v 4.dieloch ma naštvali scénaristické barličky a okaté náhody, ale faktom je, že seriál dokáže zaujať a herecké výkony sú skvelé... 78% ()

prosty_divak 

všechny recenze uživatele

Soap opera, která se snaží tvářit jako ukrutňácká dystopie s... humanistickým... ehm... posláním. Postavy se chovají jak roboti, vynořují se jak v laciných, takřka divadelních (mýdlově-operních) výstupech. Pár světlých momentů to nezachrání. Téma, námět s obrovským potenciálem, provedení nebo spíš žánr: naprosté fiasko. Žasnu nad zdejšími superlativními komentáři. Je vidět, že cílová skupina to do-sleduje, ne-cílová skupina napíše komentář jako já... anebo jim to za komentování ani nestojí. Proč to vlastně píšu? ()

jkpj22 

všechny recenze uživatele

První série určitě navnadila, ale je pomalejší. Souběžně se však rozehraje několik partií, které postupně gradují a víc mě vtáhli do děje. Tři hvězdy. Druhá série je o třídu lepší. Vizuál je impozantní, vidět Berlín ve vší té krásné obludnosti, jak o tom snil Hitler, bylo fascinující. Čtyři hvězdy. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série neměla takové tempo a tvůrci využívali spíš toho, že ten čas využijí na seznámení s postavami a vytvoření nějakých vztahů k nim (jak negativní, tak pozitivní). Druhá byla lepší v několika ohledech a začaly naskakovat první pořádné twisty. Třetí a čtvrtá série už byly jednoduše fenomenální a bez sebevětších chyb, kromě jedné. Všichni asi víme, že to je bohužel závěr. ()

husak_k 

všechny recenze uživatele

V poslední době asi nejlepší seriál, který jsem viděl. Alternativní realita trochu říznutá scifi, plus skvělý scénář podle skvělé předlohy od Philipa K. Dicka. Hodně mě potěšilo i herecké obsazení, zejména pak nacistický důstojník Rufus Sewell a také skvělý japonský ministr obchodu. 90% ()

ibex 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu trochu rozporuplný seriál, který v jeden okamžik dokáže vybudovat luxusní atmosféru, aby jí v dalším záběru totálně roztrhal. V čem tenhle seriál ale naprosto kraluje jsou charaktery jednotlivých postav a to především John Smith s manželkou Helen, kterým s odstupem sekundoval šéfinspektor Kido (kterému ale na konci 4. řady došel trochu dech). ()

j.sorensen 

všechny recenze uživatele

První řada výborná, ve druhé to šlo hodně dolů, u třeí jsem skončil ve druhém díle, protože se z toho stala neskutečná slátanina. Škoda, ten potenciál tam byl. ()

bagger95 

všechny recenze uživatele

(Byl jsem pln očekávání!) Na tomhle seriálu není dobře skoro nic. Je to strašně táhlý, nic moc se neděje. Dialogy jsou úplná tragédie, všichni si řeknou 2-3 věty a poté se na sebe dívají, jak kdyby mělo jít o nějakou život měnící informaci - přitom si neřeknou vůbec nic. Následuje pohled jinam, děsně šokovaný/zamyšlený. Polovinu každého dílu by šlo vystřihnout a nic by se nestalo. Japonci mezi sebou mluví v hádankách jak idioti - tímhle stylem by se v životě nedobrali ani okupace Koreji, natož pacifiku a západního pobřeží USA. Jednání postav afektované, žádná logika. Většinu rozhodnutí postav jsem začal poměrně brzy zesměšňovat a kroutit nad tím hlavou. Seriál zcela selhává v hlubším rozvíjení jednotlivých linek a postav, jsou to jen figurky bez čehokoliv, čím by byly skutečně zajímavé. Přitom je ale účinkující nejsou líčeni ani jako věrohodní nešťastníci, kteří si zkrátka musí zachránit kejhák před Němci/Japonci (co se ještě  náhodou připletli k něčemu většímu) - ne, nejsou ničím, jsou vám úplně jedno. Herecké výkony až na světlejší výjimky nepřesvědčivé (zachraňuje Smith). Na konci první série se do toho začíná tlačit mystično, to dnes nemůže chybět v žádném úžasném "veledíle". Při představení onoho tajemného "muže z kástlu" budete také pěkně zklamáni. To vše dohromady je zoufalá, k uzoufání nudná a plochá tragédie. Není to zábavný, není to napínavý, nevytváří to vztah k postavám. The Man in the High Castle absolutně není hoden vašeho času, pokud se někdo neobětuje a nevystříhá polovinu zbytečných scén a zápletek. Jděte radši vyluxovat, zahrajte si pexeso nebo se jděte projít, tohle je jen tupej seriál pro absolutně nenáročnýho diváka: "Hele, nacisti dobyli svět, hustýýý!" ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Vynikající dílo eposních rozměrů, které sice kazí drobné detaily, ale tváří v tvář vynikajícímu pojetí, zpracování, hereckým výkonům...a především samotnému příběhu ty drobné kapky skvrn na kráse nic neubírají. Líbili se mi temné vedlejší postavy jako "Elvis" Rockwell, který však mnoho prostoru nedostal - a pak především famózní supertemný padouch Hoover. (vsuvka - je sranda, jak se dnešní woke amerika snaží očerňovat takového bojovníka proti levičákům,, jako byl J. Edgar. Nikdy mu to nezapomenou ty rudá prasata, ani v seriálu :-) Na japonské straně Kido a Tagomi jsou naprosto vynikající oba dva. A Hlavní postavy? Julia Mills mi k srdci nepřirostla, to už spíš zdrcená Helen Smith. a John Smith? Kapitola sama pro sebe. Vzatý do kleští úvodním špatným rozhodnutím vstoupit do strany, mnohokrát hrozilo, že přijde on a díky němu celá rodina o život. A pak už se jen veze. Vždy kupodivu dokázal nejen přežít, ale ještě povýšit. V posledním díle série je to procitnutí opravdu bolestné, na vrcholu, a nakonec si prostřelí mozek. Bylo by přitom opravdu lákavé sledovat, jak konflikt pokračoval - po zničení Nebenweltu (hollywoodsky nutné pro dobrý konec, jakkoliv trapné) by se dalo skvěle bojovat po obsazení s Císařstvím - určitě ještě v mnoha sériích. Jako fanoušek Hearts of Iron jsem to úplně viděl, no nic, škoda, ale seriál i tak celkově - 95% a *****. ()

schluke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sérii jsem byl nadšený, po druhé a třetí už me nadšení opadlo, ale čtvrtá série měla našláplo k tomu to dotáhnout do zdárného konce, jenže pak přišlo zklamani jako u GoT. Takovýhle konec si to opravdu nezaslouzilo, když pominu x nevysvetlenych věci a ten nesmysl na konci, tak si zo zaslouží 3/5. Škoda, ohromný potencial promrhán. ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele

Zatím to vypadá velmi slušně, celkem jsem spokojen... Uvidíme jak se to bude vyvíjet dál a třeba změním i hodnocení... ()

Eygam 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, nicméně japonská tajná policie se vyznačuje tím, že neumí hlídat zadní východy (což je jen jeden z řady nesmyslů, absurdních náhod a nedomyšleností, které podle mě celý seriál potopily). ()

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama