Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 1

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (269)

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Další z řady nud, které se na nás v tomhle filmovém univerzu navalily. Nejvíc jsem se lekl, když moje žena vedle v kuchyni pustila vodu do dřezu a ono to tak syčelo z toho kohoutku, že mě to úplně vylekalo. Jestli někoho děsí trapná bílá ženská se žlutejma čočkama nebo různé telekinetické pohyby věcí a lidí, tak toho by to ještě trochu děsit mohlo. Nebo někoho, kdo je tak empatickej, že si v rolích ohroženejch děcek představuje ty svoje. Nebo někoho, kdo se bojí Klekánice/Polednice. Ale podle mě tohle si nezaslouží nálepku "horor". Horor je spíš to, že to někdo označil za horor. A horor je to pak sledovat. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Na mňa príliš umelé, tuctové, nezaujímavé. Film bez duše, bez akejkoľvek originality, lacne parazitujúci na Conjuring univerze (ktoré je kapitola sama o sebe). Pritom si viem predstaviť, že námet, teda legenda o Llorone, má potenciál, avšak s dejom v Mexiku, pod režisérskou taktovkou niekoho ako je Guillermo del Toro, prípadne keby to natočili španieli :) ... Pre diváka unaveného žánrovými konvenciami a lacnými Jump-scarmi škoda času a peňazí, pre diváka spoliehajúceho sa na žánrové istoty určite spokojnosť. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je celkom slušný, ajkeď stále len priemerný, horor ktorý opäť postavil zápletku na vraždiacom duchovy a do stredu pozornosti dal deti. Klišé jak sviňa, no oproti polovici druhej ma to celkom ešte bavilo. Postavy neliezli na nervy, mytologické pozadie fajn a atmosféra fungovala. Určite lepšie ako v Mníške alebo prvej Annabelle. Postupne sa ale všetko dobré úplne vytratilo. Logiku prestal dávať scenár, chovanie postáv a celý záver je jeden nezmysel za druhým snáď v každej scéne. Atmosféra zmizla a lakačiek bolo tak veľa že stratili zmysel. La Llorona je kvôli tomu len tuctová ducharčina čo kopíruje väčšinu béčkových hororov a od prvej ligy je na míle ďaleko. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Už si říkám, kolik těch rozmočených ksichtů tu ještě budeme mít. Copak nestačí Sestra? Všestranně průměrná (zpracováním nadprůměrná) hororovka, kde se člověk párkrát kvalitně lekne, ale už od půlky cítí, že tohle viděl už nejméně 2x a tudíž nesleduje nic nového, ani zásadně obohacující sérii (paradoxně jde o spin-off k V zajetí démonů, což jsem do poslední chvíle vůbec netušil). Z kina jsem odcházel neobohacen a spíš zklamán. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Sice celé Wanovo Conjuring univerzum mám hodně rád, ovšem jak Sestru, tak právě letošní Plačící ženu pronásleduje prokletí brakovité šablonovitosti, které zpočátku uvede temný děj, pomalu vykreslující ústředního démona, končící půlhodinovým soubojem dobra (lidští hrdinové) se zprvu zhola nepřemožitelným zlem. A mezitím se neobjeví ani špetka výjimečnosti, která by tenhle horor za chvíli nezahrabala mezi ty polozapomenuté. Těšil jsem se, ale věděl jsem, že se dost možná budu muset spokojit s průměrem. Ovšem stejně jako Valaka bych La Llronu rád uvítal ještě v nějakém dalším dílku. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Prokletá žena, černá žena, všetko na jedno kopyto. Pachtia sa po deťoch, zjavujú sa komu chcú a kedy chcú a za tie stáročia ich nikto nedokázal vyliskať, až musí prísť nejaký mexikánsky exorcista s bazovým drievkom. Ale malo to pekne desivé jumpscare momenty. 2 z 5 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Filmy z Conjuring série (do které skutečně zapadá i tento), jsou opravdu čím dál tím víc stejné a vznikající na absolutní jistotu. Jenže... na mně to funguje. Není to sice nic, co bych potřeboval vidět znovu, ale La Llorona má alespoň velice originálního a méně známého bubáka (mimochodem fakt luxusního) a ukáže i něco z mexického folkloru a vymítacích metod. Lekaček je dost, v 10 případech z 9 očekávaných, ale tenhle film je opravdu dobře natočen a má naprosto skvělou atmosféru a dost mu pomáhá, že do Conjuringu zapadá jen postavou Tony Amendoly a krátkým nepotřebným flashbackem. Snad jen ten závěr byl až moc jednoduchý. A postavy se chovaly na můj vkus až moc blbě. U dětí by se to samozřejmě dalo pochopit, ale Linda Cardellini hrál fakt mega blku. Jinak ale fakt paráda, kvalitka dodána. Začínám se jen bát, že moje nároky na horory začínají klesat, ale pravděpodobnější je to, že je ta La Llorona fakt dobrá. A v rámci série rozhodně patří po bok Annabelle 2 a prvního V zajetí démonů, tedy k těm nejlepším počinům. 80%. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Nic výjimečného, jako spin-off ke Conjuringu to má svou kvalitu a paradoxně i několik vtipů, ale hororová linka se vyvine víceméně standardně bez velkých překvapení (démon-církev-vyhánění démona). ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Film má 2 pozitiva je to v Conjuring univerzu a hororů z mexické kultury moc není. Bohužel negativ je více v podstatě vše je někde již viděné (bývalý kněz používající nekonvenční metody, démon co nemůže někam vlézt , protože mu v tom něco brání) tudiž originalita padá a ani lekačky a hororové scény tomu nepomůžou jelikož jsou předvidatelné a člověk tam kde je čeká tam jsou. Zaregistroval jsem pouze zhruba 2 scény, které překvapily navíc ke konci se to shazuje tím, že se to snaží být vtipné. 40 procent ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Co jsem napsal o Sestře, to můžu téměř doslova aplikovat i na tuto šablonovitou jednohubku. Pravda, nudila mě o kapku méně než Sestra, ale to nejspíš proto, že mi více sedlo zasazení. Jinak není tohle mexické strašidlo nic víc než jedna a ta samá omílačka furt dokola, tentokrát s až směsně tenkou vazbou na ostatní filmy v sérii. 40% ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Nůůdáá. Ach jo, i když je film ze série Conjuring, tak prostě naprosto přestřelil laťku, kterou filmy z této série nastavili. Nejen, že celé pojetí filmu je takové mírné béčko až céčko, herci nesympatičtí (ten španělskej kněz vyvrženec fakt funny, spíš jak vystřiženej z nějaké mafie), ani jsem se nebála a postav mi bylo vyloženě jedno, no a co, tak je ten duch plačící ženské ve svatebních šatech zabije. Ach jo. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Horory mám rád, ale už začínám být unavený z těchto žánrových sériovek. Průměrné herecké výkony, průměrná výprava, tisíckrát použité dějové mechanismy a stupidní zkraty. Abych opravil distributora, La Llorona je děsivý přízrak mezi peklem a zemí, démon jako vtělení do pozůstatku nepříčetné ženy, která své děti utopila v potůčku a pak se do těch "zpěněných říčních vod" o hloubce cca 20 cm a průtoku, že by tam nic neuplavalo ani vozíčkáři s jednou rukou v sádře vrhla sama. Na svých duchařinách mám rád tajemné záhady, které režisér s notnou dávkou neochoty pomalu odkrývá. Tady je největší záhadou, jak lze do z poloviny plné sklenice dolít půl flašky vína tak, že je sklenice plná (ani ne) do tří čtvrtin. La Llorona je čistý průměr béčkového hororu, který vsází pouze na lekačky a jednu pětisekundovou referenci na sérii The Conujuring (která je od tohohle filmu jinak tak daleko asi jako Proxima Centauri od nás...). Jestli máte rádi lekačku za kačku, tak si tohle můžete docela užít, ale ne v kině. Protože když se do mě snaží v malém sále vrazit tisíckrát použitý laciný dildo za dvěstědeset, tak ať ho alespoň trochu přiflusne příběhem. Že, Hugo, pardon, Michaeli Chavezi... ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

La Llorona je určitě mnohem povedenější než její předchůdce Sestra. Přesto mám pocit, že tvůrcům dochází dech. Možná je to však tím, že se jedná již o šestý v pořadí hororů The Conjuring a člověk už je na leccos zvyklí a už ho nemá, co překvapit. Prokletá nebo chcete-li Plačící žena je však velmi slušným hororem a rozhodně si nezaslouží tvrdou negativní kritiku. Pokud to tvůrcům půjde nadále tímto způsobem, tak se budu velmi těšit na další pokračování. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Za čiastočné negatívum považujem až príliš časté scény s jediným cieľom – naľakať diváka. Jasné, ľakačky k hororu patria a k ducharine obvlášť, no ich nadmerné používanie vedie maximálne k rozsypanému popcornu. Navyše, ide o akúsi skratkovitosť a ľahší, ale pritom lacný spôsob, ako docieliť v divákovi pocit mrazenia na chrbte. Omnoho náročnejšie je vytvoriť skľučujúcu atmosféru plnú náznakov a tajomna, čo väčšinou pridá nielen na atmosfére filmu, ale aj na hodnotení kritikmi. Trochu aj zamrzí premrhaný potenciál. Film sa snaží pôsobiť latinskoamerickým dojmom. Hlavní hrdinovia sú evidentne hispánskeho pôvodu, mytológia je postavená na mexickom folklóre, no európskemu divákovi to príde stále tak trochu ako nevyužitý potenciál. Rozhodne by stálo za to viac odkryť tajomstvá takýchto latinskoamerických legiend a neuškodilo by ani trocha viac naťahovania, slepých odbočiek a pátrania. Dosiahol by sa tým ešte väčší pocit tajomna a film by držal viac pohromade. 34% ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Ak hltáte jeden horor za druhým, možno zaradíte tento film do kategórie tuctových, lebo nič zásadné a nové neprináša. Ak ste však bežný návštevník kina a svoj filmový jedálniček si chcete trochu spestriť, myslím si, že tento horor bude dobrou voľbou.70% Full recenzia Cinemax Bory - press ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Strašné na tomto horore je akurát klišé. Predvídateľné, nuda, a v podstate dosť hlúpe. Navyše mám z neho pocit nechuti, lebo som si pri jeho sledovaní odskočila na vécko vyzvracať sa z Wobenzymu, ktorý bol už po záruke, čo som si nevšimla. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// La Llorona (fakt se musím snažit, abych nenapsal La Corona... a sakra!) je na sympatické tři hvězdy. Nejde o nic revolučního a vlastně ani nijak děsivého, ale ten mexický folklor a trochu jiné vymítání tomu přeci jen přidávají na hodnotě. A taky fajn Linda Cardellini včetně připomínky Scoobyho. Víc asi není třeba dodávat, pokud máte rádi Conjuring universe, budete spokojeni, byť ta vazba na něj je fakt lehounká. ()

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama