Reklama

Reklama

Shazam! Hněv bohů

  • USA Shazam! Fury of the Gods (více)
Trailer 1

Billy Batson a jeho nevlastní sourozenci se stále učí skloubit životy teenagerů s kariérou superhrdinů. Když na Zemi ale dorazí trojice prastarých pomstychtivých bohyň, Billy a jeho rodina jsou vrženi do boje nejen o superschopnosti, ale i životy jich samých i celého světa. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (296)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Heterofóbny hrdina ako lákadlo na rodinno-dobrodružný film, kde ide len o to rýchlo zarobiť peniaze, komercia nad filmový pôžitok. Podivná popkultúra, ktorá zarába. Námet, herecké výkony, dramatické efekty i patetický humor určite horšie než v jednotke. Nesympatický hrdina v popredí neambicióznej kinematografie, ale pre popcronových žrútov to stačí. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Shazam: Hnev bohov je štandardnou komiksovou výplňou, ktorú keď neuvidíte, nič sa nestane. A keď ju uvidíte, tak vás na dve hodinky miestami zabaví a ponúkne presne to, čo od tradičnej žánrovky očakávate. Ale ani nič viac. Nejaká pridaná hodnota chýba a z celého projektu je cítiť pachuť povinnej jazdy, ktorá bola v produkcii a bolo ju treba pre reštartom série nejako dôstojne dokončiť. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

SHAZAM! pokračuje ve šlépějích prvního filmu a servíruje tak, příjemný nadnesený návrat k superhrdinským kořenům. Rodinná pohoda nemusí každému sednout, ale já jim to žeru a užívám si to, co dnes prostě u supráků chybí. Hodně zde pomáhá i extrémně charismatický obsazení. Bál jsem se, že nebudou vědět jak s Billym a ostatními naložit, ale krásně navázali na témata z prvního filmu a dokážou tak i dojmout. Jak tu jiní zmiňují problémy s digitálními triky, tak osobně s tím problém nemám zvláště u projektů, který se neberou tak vážně jako právě SHAZAM! Druhá půlka sice pokulhává v tempu a je tu pár problémů, jako nedostatek dětských herců, zvláště Ashera Angela nebo deus ex machina cameo na konci. Komu se líbila jednička, tak tohle je trochu slabší odvar. Komu se nelíbila, tak nemá cenu dvojku ani zkoušet. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě už se nejedná o to překvapení jako v případě prvního dílu, i tak tu všechny atributy fungují. Superhrdinové, bitvy, poselství a hlavně vtipy...například čtení dopisu patří k tomu nejlepšímu, dlouho jsem se tak nezasmál. :-D Co zamrzí je nelogické chování postav...SPOILERy...Shazam má dvakrát v ruce hůl, ani jednou ho nenapadne s její pomocí odebrat schopnosti Lucy Liu...jako smrtelnici už by pak porazil nejen ji, ale i draka a i strom by zničil...to obětování se bylo zbytečné, když víme, jak hůl funguje...ale zase tu byla scénka s mrtvýmvstání a to bylo fajn. Shrnuto, slušných 70 procent. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Druhej přírustek má ještě horší děj, než jednička. Je to opravdu neuvěřitelně dětinský, a třeba Zachary Levi je opravdu na pěst. Vůbec ty chlapečtí superhrdinové jsou jeden ňouma vedle druhýho. V prvním filmu jsem pohříchu fandil skoro záporákovy. Tady ale nikdo takovej není.  Takže jedna hvězdice za film, což je tak akorát. A druhá za některý ženský postavy. Takže 30%. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Hlavní natáčení započalo 26. května 2021 a skončilo 31. srpna téhož roku a probíhalo ve městech Atlanta (stát Georgia) a Philadelphia (Pensylvánie). (fiLLthe3DD)
  • V „základně“ ústřední rodinky superhrdinů je v jedné scéně na prastaré soše nápis: „Dwayne,“ což je být narážka na herce Dwayna Johnsona, který ve světě DC ztvárnil postavu Black Adam. (SpiderBoy)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Reklama

Reklama