David F. SandbergKamera:
Gyula PadosHudba:
Christophe BeckHrají:
Zachary Levi, Asher Angel, Jack Dylan Grazer, Adam Brody, Rachel Zegler, Lucy Liu, Djimon Hounsou, Helen Mirren, Ross Butler, Ian Chen, Meagan Good (více)VOD (5)
Billy Batson a jeho nevlastní sourozenci se stále učí skloubit životy teenagerů s kariérou superhrdinů. Když na Zemi ale dorazí trojice prastarých pomstychtivých bohyň, Billy a jeho rodina jsou vrženi do boje nejen o superschopnosti, ale i životy jich samých i celého světa. (Vertical Ent.)
Videa (3)
Z jedničky jsem byla nadšená, z pokračování jsem totálně zklamaná. Pokulhávajícímu příběhu nepomohlo ani hvězdné obsazení Helen Mirren a Lucy Liu, i když jejich přítomnost potěšila, tak to prostě nesedlo. Příběh mi přišel nelogický, bylo bez šťávy, bez energie, nevtipný. Prostě samá negativa, těžko jsem na tom nějaké pozitivum našla. Na druhou stranu jsem u toho neusnula (to je půlka hvězdy) a druhá půlka je za cameo na konci. ()
Necekal sem nic..dostal sem dobrej zabavnej komiks, kterej je spise tymovka a rodina zabava..strasne nasypany hlaskama, velkolepe a ty zkurveny housle me totalne dojebali 😀😀😂 skoda ze to propadlo, uprimne me to bavilo nez kdejakej marvel od infinity war..takze tak..skvely a doporucuju 😇 ps: uz jen kvuli tomu peru a zkurvenym houslim to musite videt 😀 ()
Shazam a jeho rodina stojí tentokrát proti trojici antických záporaček s božskou silou a naštvaným drakem. Víc akce a víc triků ale bohužel neznamená víc kvality, Shazam! Hněv bohů většinu času vypadá jako komiksovka z výprodeje. Trikově jde o vyloženě nepovedenou záležitost a hapruje to i v akci i humoru. Výsledkem je nevýrazná superhrdinská podívaná, která se nikdy nerozjede tak, aby dokázala skutečně zaujmout. A pak skončí a v hlavě po ní nezůstane nic. ()
Fakt mě to neustále udivuje, jak si dokážu na 100% užít film, jenž má zde potupné hodnocení (např. i Morbius) a naopak usínám u těch, které jsou oslavovány jako filmy dekády (Guardians Vol 3). Možná jsem měl nízká očekávání, protože mimo hodnocení, Shazam nevypadal nijak významně, ani trailery tomu nepomohly. Avšak první Shazam mi připadal jako pohodový vánoční film pro celou rodinu (což k dětinskému charakteru v komiksu prostě patří) a od druhého jsem čekal tak nějak to samé. A to se i tak nějak splnilo, ale polepšili si se skvělým humorem, větším rozpočtem, dost originálními padou...šicemi (s twistem) a nebyl zde ani tak kladen moc důraz na nějakou love story, či "rodinné" city. Zkrátka film rychle odsýpal, a byl jsem rád, že se vrátil i Djimon Hounsou, jehož postava sršela elánem každou vteřinu, takže mi vůbec nevadilo nějaké "zmrtvýchvstání" (které je u ostatních poměrně unavující). Jediné, co mi možná tak vadilo byla přítomnost jisté JL postavy, která ve filmu nemá žádnou roli, ale ve finále dost ovlivní příběh, což není moc organické. Ale jinak se jedná o skvělé Dc osvěžení a moc mě mrzí, že už Zachary Leviho nejspíš neuvidíme (a ani Marka Stronga), i přesto, že potitulkové scény naznačují opak. Kam se na něj hrabe Black Adam. ()
Shazama ( Captain Marvela ) a jeho partu treba brať, ako akých si filmových DC Strážcov Galaxie. Zameriavajúca sa na odľahčenú zábavu, humor a vtip a menej snyderovských osudových momentov. Možno preto to pôsobí pomerne svižne a komerčne prijateľnejšie ( aj keď opak je pravdou ). Opäť som sa dobre bavil, pobavilo aj príjemné cameo, ale viem, že sa s ním už na plátne nestretnem. Možno nie tak skoro. ()
- V závěru filmu je k vidění mezititulková a potitulková filmová scéna. (Rominator)
- Režisér David F. Sandberg sám vystupuje vo filme ako obeť Kalypso (Lucy Liu). (Arsenal83)
- Na výveske obchodu je napísané „Fulci“. Podľa Davida F. Sandberga ide o poctu talianskemu režisérovi hororov Luciovi Fulcimu. (Arsenal83)