Reklama

Reklama

V každém z nás dříme superhrdina a k jeho probuzení stačí jen trocha magie. V případě Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zvolat jediné slovo – SHAZAM! – a tento velkoměstem protřelý čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Shazam s dokonalým tělem s vyrýsovanými svaly si však uchovává duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je! Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže rukama vrhat blesky? Dokáže se vyhnout zkoušce ze sociologie? Shazam se vydává otestovat hranice svých schopností s radostnou bezstarostností dítěte. Ale své schopnosti bude muset zvládnout rychle, aby mohl bojovat se smrtícími silami zla ovládanými Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong). (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (606)

Israha 

všechny recenze uživatele

Shazam! je překvapivě daleko lepší, než by superhrdinský origin stylizovaný do rodinné komedie na papíře měl být. Sandberg ho režíruje stylem "na jistotu", ale velmi poctivě, a chytře se vyhýbá opulentní akci a osudové epice (které mu moc nejdou), přičemž se soustředí na silné stránky a dává jim vyniknout. Většina vtípků funguje, geekovské rýpání do supehrdinských stereotypů organicky zapadá do budování zápletky a nepůsobí samoúčelně, protagonisti jsou navzdory dětskému věku sympatičtí, a v Zachary Levim má film až nečekaně silného hereckého tahouna. Kvituju také stálé udržování veselého, necynického nadhledu, a funkčnost dojemných scén díky jejich nesklouznutí do cukrkandlového patosu. Trochu pokulhává kvalita záporáka (coby postavy, Strong ho hraje vcelku solidně) a akce, byť přehledná a kvalitně otrikovaná, poněkud postrádá nápad a dynamiku. Ale na to, jaká je ten film ve své podstatě blbost, s přehledem nabízí vyváženou porci zábavy jak menším dětem v doprovodu rodičů, tak nerdy teenagerům, co hltají komiksy, a nebude vysloveně urážet ani dospělé diváky. Komiksový blockbuster může fungovat i v poloze rodinné komedie, Shazam! je toho důkazem, a jeho (už téměř jisté) pokračování si ujít nenechám. ()

Jeremiah odpad!

všechny recenze uživatele

Dost jsem přemýšlel, co na takový absurdní paskvil napsat, aby to nevypadalo, že opisuju od Verbala. Bohužel mě nic kalého nenapadlo, takže musím napsat - běžte si dělat prdel z někoho jiného, protože já už jsem na to dost starej a mám málo času, abych ho ztrácel sledováním takových zhovadilostí, jako je tento film. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Zlatej průměr, ale od DC je pořád jednoznačně nejhorší Aquaman! Škoda že se to celé bude rebootovat, aby konečně soupeřili s MARVELEM. No nevim nevim, ale asi by si měli zavolat Nolana, jak udělat sakra dobrej film od DC! Přesto některé vtipné věci tu jsou, ale jinak oddechovka prostě! ()

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem GRANDIÓZNÍ!!! Skvěle zpracovaný příběh Billyho Batsona ( #ZacharyLevi , #AsherAngel ). Takhle má vypadat pořádný komiksový film se špetkou teenagerského humoru. Baví od začátku až dokonce. Efekty vizuální i zvukové jsou přímo luxusní. Skvěle podaný výpravný příběh mladého Billyho který má to štěstí že se stane vyvoleným a stane se z něj SHAZAM! Ve zkratce tu máme film o chlapci a sirotkovi jenž se stane hrdinou a nejen kvůli superschopnostem ale i kvůli lásce ke svým bližním. Čili máme tu hrdinný, rodinný film který pobaví každého diváka bez rozdílu věku. Komiksovka řízlá fantasy a zároveň rodinou komedií nemá absolutně žádnou chybu. Takže neváhejte ani chvíli a navštivte kino co nejdříve a myslím že i vy po shlédnutí tohoto pohodové snímku vyřknete.... SHAZAM! Mé hodnocení:9.5/10 ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Zábavná komiksovka, která ale v porovnání s konkurencí, jmenovitě s Kick-Ass a Deadpoolem, má ještě co dohánět. ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Jako obvykle se v traileru vyplýtvalo to nejvtipnější a samotný film už nemá žádné eso v rukávu. I když zkousnu pár nudných míst, jelikož hlavní cílovka je ještě školou povinná, ustrašený konec bez nápadu mě stejně zklamal. ()

Monisek 

všechny recenze uživatele

Memu detskemu ja se to proste libilo! :-D Povetsinu doby jsem se nasmivala a i kdyz radoby vtipy vtipne zas az tolik nebyly, nepretrzita serie narazek proste pobavi. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený super-hrdinský kousek. Ač jsem to nečekal, musím uznat, že mě film mile překvapil. Jsem typ člověka, kterého nudí, když se musí koukat na remaky, nebo na vykradené filmy - u takových kousků víte co přijde, víte jak to asi dopadne i tušíte hlavní zápletku. V tomto případě to ale tvůrci podali velice dobře a mě to prostě bavilo. Film má skvělý klišé rozjezd, kdy poslední kouzelník svého druhu hledá svého nástupce. Když už si v prvních 10ti minutách říkáte, že ho našel, tak nikoliv...Našel hlavního záporňáka. Po chvilce je vám sice jasné, kdo bude tím hrdinou, ale vy čekáte, jak se k tomu dopracuje....Po předání schopností, jak už to tak bývá je nutné je otestovat a zjistit co že to vlastně všechno dokážete? Opět klišé, ale zde zábavně podané a hlavně s důstojným sekundantem v podobě kamaráda a zároveň nevlastního bratra hlavního hrdiny. Následuje část blbnutí a rozepří, aby nakonec došlo k hlavnímu střetu. Ve filmu mi žádný herec nevadil, nikdo to nekazil. Záporák byl dobře vybrán. Efekty a zvuk jsou povedené, příběh a nápad také ujdou. Jedná se opravdu o velmi zábavný kousek který vás občas i rozesměje. Já se bavil skvěle! ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Ačkoli s jedná spíše o parodii na super hrdiny v čistě rodinném balení, musím se přiznat, že se mi film líbil. Nejen proto, že poukazoval na lidskou stránku potencionálních super hrdinů, ale také se nebral příliš vážně. Hlavní protagonisté v něm nebyli jednoznačně negativní, nebo pozitivní a hlavně výraznější absence tklivých plků, mne velmi potěšila. Nechyběl humor, nadsazená superakce (sice pitomoučká, to uznávám), vyloženě neiritovala a hudba se hodila. Jen ta stopáž byla lehce přemrštěná, klidně mohli tvůrci alepoň dvacet minut vaty ubrat. Takže sečteno a podtrženo, za mne tři a půl hvězdy si snímek zaslouží. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Billy: Povedz moje meno. Deti: Kapitán Marvel! Billy: To meno už nemôžeme používať. Deti: SHAZAM! (Pre mňa bude vždy Captain Marvel.) ()

CaptainCzech 

všechny recenze uživatele

V momentě kdy jsem uviděl první trailer na Shazama, jsem si okamžitě řekl, že tohle bude film přesně podle mého gusta (totálně přepálený akčňák s hláškama a vtipnými momenty) a světe div se, ono tomu tak opravdu je. Ale nebylo to jen o tom, i když z většiny ano. Shazam má i scény které prohlubují vztah s postavami a věnuje se problematice sirotků. Humor tu proudí celým filmem, velmi cením že to není trapný, ale naopak naprosto přirozený. Zachari Levi je tu jako Shazam dokonalost sama, ten chlap si užívá každou scénu a věřil jsem mu každý moment, že je to 15 letý kluk. Dalším je supporter a milovník superhrdinů Jack Dylan Grazer, který baví celý film. Zbytek rodiny (sourozenci + rodiče) jsou absolutní sympaťáci, ke kterým si ihned najdete cestu a oblíbíte si je.  Mark Strong jako záporák Dr. Sivana je dobrej a občas nespokojenej, ale stále je to mírný, ale opravdu jen mírný nadprůměr.  Scény které by se dali vypíchnout je hrozně moc, každopádně (získání schopností + jejich zjišťování, Shazam family, poslední scéna před titulky) je pecka.  Také cením jak je film od začátku dokonce prošpikován easter eggy a to i v potitulkové scéně. Závěrem i ty titulky jsou udělané geniálním způsobem. Film jsem sice dost vychválil, ale má i své mouchy, každopádně to dobré více než dostatečně převyšuje nad špatným a tak filmu dávám silné 4 hvězdy a krásných 85% které si s mým respektem zaslouží.  Jen tak dál DC po Wonder Woman a Aquamanovi je tohle další velmi povedený snímek. ()

SpeedyCZ 

všechny recenze uživatele

Po skvělém Aquamanovi je tu lehký sešup dolů. Film je cílený na mladší publikum a scénář není bůhvíjaké terno. Sandberg taky není James Wan. Nicméně i tak se jedná o dobrou zábavu, hlavně zásluhou skvělého Zacka Leviho a Marka Stronga. Nenudíte se a hezky to odsejpá. Akce je méně (nižší rozpočet), ale nevadí to. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Mohlo tam být více hlášek, více vtipu, více hravosti ... je to spíše nucená zábava a ve výsledku mě to ke konci silně nudilo a přišlo otravné ... jeden z dost slabých "komiks" hraných snímků ... ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

A mame tu dalsieho superhrdinu,ktory sa po vysloveni slova Shazam premeni z chlapca na dospeleho chlapa,ktory ma superschopnosti,tradicne ako to byva zvykom bojuje proti zaporakovi a zachranuje ludi,do toho vsetkeho je vlozeny humor,fajn hudba a pribeh,ktory je myslim taky tradicny,nic extra a nic nove,cize to hodnotim 4 slabsimi hviezdickami...:-) ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Na komiks malo komiksove, na komedii malo vtipne, moc deti, ktere moc nemusim, Zachary Levy a Cameo Supermana 2 hvezdy jinak ani prd. Necekal jsem ze Aquaman bude z DC nejmensi trubka. PS: "detsky" konec je vylozene traparna. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Největší padouch se rozčílí na max a sundá na pouti boudu vod střelnice laserovým svým vlastním ukazovákem.Hrdinové jinak sympa. ()

Související novinky

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Novinky z DC Fandome

Novinky z DC Fandome

24.08.2020

Víkendová událost DC Fandom jistě potěšila nejednoho filmového fanouška. Kromě nových trailerů na Batmana, Wonder Woman a Sebevražedný oddíl jsme se ale dočkali taky kupy nových informací o… (více)

Black Adam nabírá obsazení

Black Adam nabírá obsazení

17.07.2020

Filmový spin-off Shazama! Black Adam s Dwaynem Johnsonem coby titulním antihrdinou nabírá další obsazení. Nově jsme se dozvěděli, že postavu Atom Smashera – super silného a super velkého potomka… (více)

Henry Cavill zpátky jako Superman?

Henry Cavill zpátky jako Superman?

28.05.2020

Ještě než se stihnete po přečtení titulku dnešní zprávy nadchnout, musím vás zarazit. Ano, server Deadline potvrdil, že Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible – Fallout) skutečně jedná o… (více)

Reklama

Reklama