Reklama

Reklama

V každém z nás dříme superhrdina a k jeho probuzení stačí jen trocha magie. V případě Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zvolat jediné slovo – SHAZAM! – a tento velkoměstem protřelý čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Shazam s dokonalým tělem s vyrýsovanými svaly si však uchovává duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je! Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže rukama vrhat blesky? Dokáže se vyhnout zkoušce ze sociologie? Shazam se vydává otestovat hranice svých schopností s radostnou bezstarostností dítěte. Ale své schopnosti bude muset zvládnout rychle, aby mohl bojovat se smrtícími silami zla ovládanými Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (606)

InJo 

všechny recenze uživatele

Čtvrtou stěnu nebořící dětský Deadpool. Má to pár velmi fajn scén a fórů, ale jinak je to jen průměrná (a stopáží brutálně přestřelená) rodinná komiksovka, u níž jsem v druhé půlce chvílemi doslova usínal. Shazamův fikční svět je silně nezajímavý (včetně akčníh scén), což bohužel platí i pro Marka Stronga v roli hlavního padoucha. Po skvělém Aquamanovi opět trochu úpadek v rámci DCEU (ale naštěstí určitě ne nijak katastrofální jako třeba v případě Ligy spravedlnosti). 50 % ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po prvých temnejších a drsnejších filmoch pod taktovkou Zacka Snydera (Batman v Superman, Suicide Squad) prichádza na rad pravý opak - Shazam!, ktorý sa síce cool vyslovuje (až tak, že si to aj ja miestami vrieskam keď som sám a nikto ma nepočuje), ale je to skôr taký detský Power Rangers. Shazam je hlavne rodinná komédia s deťmi, to je v prvom rade čo si treba uvedomiť a veľa vecí treba brať na lahku váhu, našťastie sa film neberie vážne a to je jedine čo ho zachraňuje, pretože deti, ktorým sa vyhráža Mark Strong svojou super silou, je kombinácia ktorá je povedzme si trochu nefunkčná. Kedže sa jedna o deti, nikdy sa o postavy báť nebudeme a tu vidím ten najväčší problém. O nejakom napätí, či dusnej atmosfére sa tu nedá ani hovoriť (možno tak v jednej scéne, kde je vidno Sandbergov hororový otlačok). Našťastie to má dobrý casting. Malí zasrani to zahrali fakt celkom dobre a musím sa priznať, že ma celý casting na čele zo Zacharim Levim (ktorému rola Shazama sedí) fakt bavil. Film je postavený hlavne na humornej stránke a rodinných scénach a tie sa celkom vydarili, preto film baví aj keď je miestami akcia trochu nevýrazná. Ako celok to ale šľape celkom dobre, film cieli hlavne na menších divákov, no nemôžem povedať, že by som sa nudil. Nadšených DCčkarov zas potešia odkazy na iných hrdinov. Je jasné, že menší rozpočet sa zaplatí a dúfam, že v dvojke sa objaví už aj Black Adam v podaní The Rocka. P.S.: za titulkami sú dve scény. 75% - 4* ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po tom, co jsem Shazama bojkotoval v kinech se mi nakonec docela líbil, nicméně se ubírá přesně tím směrem (stylem humoru), jaký úplně nechci. Zatímco Marvel oznámil filmy od Avengers 2 až do Endgame a přesně to také splnil, DCEU se vlivem absence amerických diváků v kinech zadrhlo v půlce Snyderovy ságy, kterou bych ovšem já osobně rád viděl dovyprávěnou. Shazam je tak nepoměrně méně zábavnou variací na postarší Hanksův klenot Velký (ostatně je tam na to easter egg) se Zachary Levim, kterého v oblíbenosti nemám extra vysoko a desátou zápornou rolí Marka Stronga, který ale předvádí svůj herecký standard a je spíše mezi těmi plusy filmu. Zbytek má být zábavná dětská akční komedie, u které jsem se ale pousmál asi tak dvakrát a dvojku už snad jedině s tím Rockem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,K ČEMU JSOU SUPERSCHOPNOSTI, KDYŽ SE O NĚ NEMŮŽEŠ PODĚLIT.…“ /// Tak možná, že bych dokázal dát 4*. Možná i s klidem flegmatika. Ovšem musím uznat, že film má (i na mě!) dost problémů…. Vlastně všechno perfektně funguje do doby, než se na scéně objeví padouch. Do tý doby to je takovej komiksovej Velký, ovšem spoileristi buďte v klidu, ten film stejně dnešní generace nezná. A o to víc ji může bavit. Z toho plyne, že cílený je to jinam, než su já. Rodičové…. (ti přizpůsobivý…), si tady najdou ty rodinný hodnoty a všichni zjistěj, že padouch nic nekurví, ale ani nijak neoslňuje. Prostě jen většinu akce mlátí hlavního geroje a dělá machra díky liskejm hříchům, jejichž podoba mně připomíná jinou týnejdžrovinu. Takže nebudu bulet, že jsem naletěl a vyrazil do kina bez náctiletýho parchanta, ale postavím se k tomu čelem… takže za 3*! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že padouch nebo hrdina, my jsme jedna… už se dneska nenosí. Dneska pičo frčí: Naše rodina, to je samej hrdina! 2.) Sedm pro děti? Kecáš…. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ach jo, nějak se mě teď nedaří trefit v kinech nějakou pecku. Pokud jde o komiksáky, tak po posledních úspěších jsem ztratil svou ostražitost i nedůvěru a zákonitě jsem nabil držku. Příběh se vleče a po neuvěřitelně zdlouhavým začátku mě dochází, že tohle je určený především dětem, pokusy o humor na mě z 90% nefungovaly, působily infantilně a jediný kdo dokázal zaujmout byl padouch Strong, tomu jsem taky ostatně celou dobu fandil, protože dobro mě tentokrát vysloveně sralo. Že by tam bylo nějak moc soubojů to se teda říct nedá a kyž už se film nadechoval k něčemu výživnějšímu spolehlivě to zabila následující "rodinná" scéna. Za nejzábavnější část filmu označuji momenty, kdy Billy zjišťoval své superhrdinské schopnosti. Ty ovšem bohužel nezjišťoval 132 minut. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (36)

  • Když Shazam (Zachary Levi) s Freddym (Jack Dylan Grazer) testují superhrdinské schopnosti ve skladišti, lze si v jedné scéně v pozadí všimnout loga společnosti ACE Chemicals, ve které se zrodili Joker a Harley Quinn. (Mikahu)
  • V úvodní scéně jede ve vozidle Cadillac Sedan de Ville 1979 mladý Dr. Sivana se svým bratrem Thaddeusem Sivanou Jr. a otcem. V momentě, kdy se mladý Dr. Sivana ocitne znovu ve vozidle poté, co byl přemístěn Shazamem ze skály věčnosti, jakožto nevhodným kandidátem na šampiona, zkouší usilovně mladý Dr. Sivana otevřít dveze vozidla přes vnitřní kliku, ačkoliv dveře jsou zamčené dětskou pojistkou. V následující scéně však po automobilové srážce s vozidlem Ford F-series 1976, kdy byl otec Dr. Sivany vymrštěn z vozidla, otevře Dr. Sivana dveře hned napoprvé, ačkoliv dětská pojistka dveří zůstala zapnutá. (L3G1ON4R)

Související novinky

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Novinky z DC Fandome

Novinky z DC Fandome

24.08.2020

Víkendová událost DC Fandom jistě potěšila nejednoho filmového fanouška. Kromě nových trailerů na Batmana, Wonder Woman a Sebevražedný oddíl jsme se ale dočkali taky kupy nových informací o… (více)

Black Adam nabírá obsazení

Black Adam nabírá obsazení

17.07.2020

Filmový spin-off Shazama! Black Adam s Dwaynem Johnsonem coby titulním antihrdinou nabírá další obsazení. Nově jsme se dozvěděli, že postavu Atom Smashera – super silného a super velkého potomka… (více)

Henry Cavill zpátky jako Superman?

Henry Cavill zpátky jako Superman?

28.05.2020

Ještě než se stihnete po přečtení titulku dnešní zprávy nadchnout, musím vás zarazit. Ano, server Deadline potvrdil, že Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible – Fallout) skutečně jedná o… (více)

Reklama

Reklama