Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (510)

Djoker 

všechny recenze uživatele

V rámci DC univerza je to samozřejmě bomba, dokonce je to lepší než uvadající Marvel. Konečně totiž někomu došlo, že odlehčený přístup může být cesta a není nutné se brát celou dobu vážně. Stále je to však příliš dlouhé, nechybí hromady digitálního bordelu a Miller je na pěst, což je docela problém, když tam je 2x. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po marvelovském Spider-Manovi jsem se tento týden vydal již podruhé "napříč paralelními světy", a i když je DC v tomto směru poněkud pozadu, odcházel jsem z kina celkem spokojený. I když se děj Flashe podobně jako u nového Spider-Mana točí okolo (ne)vyhnutelnosti osudu, která jde ruku v ruce s nezodpovědným jednáním hlavního hrdiny, neměl jsem v kině vyloženě pocit, jako bych se díval na "film přes kopírák". I přes místy dost tristní vizuální efekty - především v úvodní "it's raining babies" (tento husarský kousek fungoval lépe u Quicksilvera v Budoucí minulosti a Apokalypse) a v onom "začarovaném uzlu" - jsem si Barryho nové dobrodružství užíval, na čemž měla nemalý (rozuměj: dost velký) podíl účast Michaela Keatona, který je pro mě stále tím nejsympatičtějším Batmanem, a malá, avšak podstatná role Maribel Verdú. Potěšil mě návrat (byť v CGI) starého, ale i nikdy nerealizovaného Batmana, líbily se mi narážky na jiné filmy (z DC i mimo něj: "Zahrajeme si teď na Palpatina!") a oceňuji, že si tvůrci vedle povinné akce připravili i pár milých scenáristických překvápek. Pokud bych byl přísný, dal bych filmu tři hvězdičky, ale jelikož mi v kině prostě sedl tím, že mě pobavil, překvapil, ale i dojmul, tak mu dávám (slabší) čtyři. P. S. Je libo jedno Nespresso?! ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nový Flash je totální šílenost. On už to ve svém komentáři velmi barvitě nakousl i Wade, ale musím se opakovat. Tohle jsem nečekal ani v těch nejšílenějších snech. Hodně dlouho jsem počítal s tím, že ten film nedopadne dobře, ale první reakce ve mně vzbuzovaly alespoň nějakou naději. No... Z výsledku jsem reálně v šoku. Muschietti totiž do kin poslal neřízenou střelu, která je po většinu času absolutní, ale absolutní bizár. Ezra řádí jako utržený z řetězu (což z nějakého záhadného důvodu funguje), Keaton je prostě "cool", a někde na pozadí toho všeho se odehrává příběh, který vás vlastně vůbec nezajímá. Protože v té záplavě gagů, pitvoření, digitálního bordelu a epických "batscén" prostě není podstatný. Supergirl v podání Sashy Calle je skvělá, ale líbilo se mi to? Já vlastně ani nevím. Mám totiž pocit, že někdo vzal můj mozek, a se smíchem s ním flákl do zdi. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Sice nás nečekal žádný zázrak, ale i tak se Andymu Muschiettimu povedlo Snyderverse hezky uzavřít. Film bohužel plně nevyužívá potenciálu, který mu tento materiál nabízí. Animák to zvládl rozhodně líp. Ezra tu opět hraje tak trochu debila, ale na to už jsme si časem zvykli. Dost se tu hraje na humor, což mě u DC dost překvapuje. Ale většina vtipů funguje dobře. Batmanů se nám tu taky vystřídá dost. Hodně pracují s tím, co si ve filmovém světě za ty roky nastřádali. Baryy je tady už dost zkušený a svoje schopnosti skvěle ovládá. Stále ho ale tíží tragická smrt matky a to, že je jeho otec ve vězení za její vraždu. Nenapadne ho tedy nic jiného, než jít do minulosti a zabránit tomu. Tím se ale spustí kataklysmitický řetězec událostí. V minulosti se k němu v boji se Zodem přidá o Kara. Možná, že jsou některé části trochu uspěchané, ale jinak to funguje skvěle a je tam spousta pomrknutí pro fanoušky. "Leťs go nuts!" ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Pohřeb DCEU v přímém přenosu. Osudovou epiku z trailerů mění Muschietti na kolotočářsky přepálenou epizodu Ricka a Mortyho, v níž nechtěné záchvaty smíchu střídají bizarní momenty a všudypřítomná sebereference. Ještě že se to celé restartuje, protože po tomhle přebujelém chaosu by nebylo kam ani proč pokračovat. Když zábavný brainwash, tak určitě takhle. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (47)

  • Snímek způsobil studiu ztrátu ve výši 200 milionů amerických dolarů. S rozpočtem 220 milionů film v kinech utržil pouze 271 milionů dolarů. (fiLLthe3DD)
  • V paralerním vesmíru, kam se Flash (Ezra Miller) dostane, je hodně zmiňováno, že Martyho McFlye hraje v Návrat do budoucnosti (1985) Eric Stoltz. Ve skutečnosti měl Eric Stoltz skutečně Martyho Mcflye hrát a jsou dohledatelné i některé natočené scény s ním, než ho nahradil Michael J. Fox. (SeBig)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama