Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový příběh o populárním superhrdinovi ze stáje DC Comics odhaluje původ Arthura Curryho (Jason Momoa), napůl člověka, napůl obyvatele bájné Atlantidy, kterého jeho životní cesta přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je, ale zároveň prověří, zdali je hoden stát se tím, pro co byl zrozen… králem. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 216)

NiaWolf 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti bych dala tak 2 a 1/2 *, ale přidala jsem půl hvězdičky za bubnující chobotnici. Spoilery!. Tak si to shrňme. Máme tu právoplatného dědice trůnu, co se věnuje svému národu a dělá vše, jak se patří. Pak tu máme bastarda, kterého taťka učí vypít na ex půl litr piva a jeho hlavní výhodou je, že se jeho máma spustila s prvním člověkem, kterého viděla. Dva rádci pravého krále usoudí, že ten druhý hňup je přesně to, co jejich království potřebuje a čirou náhodou se zrovna nedávno dozví, jak by mohl získat vládu nad celým královstvím. Pak zhruba hodinu si dáme opáčko Thora 1, ale tentokrát mělo studio kupon na slevu pro vodní efekty, tak se mohli více rozšoupnout. Následuje tradiční roadtip, který mu zahrnout tradiční lokace – jižní stát ✓, poušť ✓, kobka ✓, džungle ✓. Čas od času se kolem mihne jakýsi černoch v kombinéze, který dostal über vybavení, který dokáže na dálku odpálit kus skály, ale když dojde na střet s hlavním hrdinou, tak po něm jde nožíkem. Zatímco jeho kolegyně dává vydělávat italským pokrývačům. Naštěstí před koncem se objevuje cross over s Piráty z Karibiku. Takže tu potkáte starého dobrého krakena, kterému společnost chyběla natolik, že si jen sedne na pokec, a pak tu samozřejmě máme, jakože mrtvou postavu, u které bylo už od začátku zřejmě, že se na konci „překvapivě“ objeví. V závěru se hlavní hrdina ukáže jako pravý král, když zmasakruje desetitisíce svých poddaných, aby se pak uprostřed války začal třít se snoubenkou svého bráchy. Ten se pochopitelně naštve a tak tu máme urychlený souboj (tady jim musím strhnout bod za to, že zkopírovali pohyb ze souboje Thor vs Loki z filmu Thor 1) Na konci se samozřejmě objeví máti, aby připomněla, že DC hrdinové prostě vždycky mají nějaké maminkovské komplexy. Všichni se pak vykašlou na právoplatného krále a hned nadšeně hýkají nad novým, který se nestyděl okrádat mrtvoly o oblečení. No jak by ne, když má za zády krakena. Zvonec a pohádky je konec. Je smutné vidět, jak Momoa hraje tupého svalouna, u kterého je lepší když nic neříká a když už ano, tak to musí být nějaký rádoby vtip, aby vypadal ještě tupěji. Takže v celém filmu prohodí jen pár vět. Herečka Heard je příjemná asi jako ryba za tričkem a má větší roli než samotný Aquaman, asi kvůli výstřihu. Efekty byly pěkné, oceňuji zejména jak si vyhráli s efektem vlasů pod vodou, ačkoliv další efekty (bitvy, plavání) už byly poněkud přeplácané. Nejvíc mi asi vadilo velké množství plotholes a tupého scénáře, který celý film zbytečně natahoval. Hádám, že tak hodina by se z filmu dala vystřihnout, aniž by to tomu jakkoliv ublížilo. Ale chobotnice by samozřejmě musela zůstat... ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Efekty neskutečný, CGI mimo realitu, souboj v Itálii to je filmařská paráda, vizuálně lepší než co sem kdy viděl... ale fyzikální zákony pláčou, souboje trojzubcema jsou vtip na druhou, klišé střídá klišé, logika se nedostavila a průhlednost scénáře je směšná. Stěží 3* za vizuální stránku. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, takový lepší snímek o komiksovém hrdinovy. Že to bylo ale sakra dlouhý. Jason Momoa si to tady vyloženě užívá (ještě aby ne s Amber po boku). Místy je toho digitálna až moc, ale jinak to vypadalo dobře. Čisté 4* ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Přítelkyně říkala, že Jason Momoa je hrozně sexy, když je mokrej, ona totiž nemá moc ráda westerny, kde jsou všichni hrdinové hrozně zaprášený a smrděj potem. Já se sice taky meju, ale to neznamená, že je na to někdo zvědavej, protože to se ode mne předpokládá. Nicméně jsem nepředpokládal, že DC udělá takovouhle pohádkovou pecku, která by mohla konkurovat sólovkám od Marvelu. Výborně jsem se bavil, mělo to spád od začátku do konce a přesně o tom to mělo být. Pět hvězd nedávám jenom pro to, že tvůrci se spokojili s výborným vizuálem a neměli potřebu náročného a čistotného diváka mého kalibru šokovat neotřelým koncem. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ideálny film keď chce človek vypnúť mozog a nechať sa zabávať vizuálne opuletnými scénami (a scenériami), charizmou Jasona Momou a sexappílom Amber Heard. Wanovi sa podarilo povýšiť najsmiešnejšieho DC hrdinu na regulérneho borca vo fantasy príbehu epických parametrov. Je to prepálené, je to hlúpe, ale predovšetkým je to zábavné. 7/10 ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Jediné ,čo som vopred vedel bolo že Aquaman je trubka(žedýcha rybie čúranky) a nikto nechce ísť zaňho prezlečený na karneval.To aspoň tvrdil Raj Kutrapáli v Big bang theory.DC comicsovky ma doposiaľ ničím neoslovili, ale tu je to fakt iné,Prríjemná fantasy s náherným vizuálom a vcelku schopným príbehom.Mne sa to veľmi páčilo a isto si to ešte pár krát pozriem.U mňa poctivých 85%. ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Spektakulárně předimenzovaná a všemi směry roztomile svištící digitální pohádka. Je to taková blbost až se na to skoro dobře dívalo :)) Aneb na topole podle skal pokérovaný megamužík zatleskal :) A naštěstí ne tak stupidně jako mnoho jiných vznešených komixových multitleskačů ... ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Když překousnu, že to je pro 12leté děcka, nebudu si všímat popírání elementárních fyzikálních zákonů... Je to hezky barevné. Jednu hvězdu přidávám za vizuálně krásně zpracovaný podmořský svět a velice povedenou (pod)vodní akci... Jason Momoa se po úspěchu GOT chopil příležitosti a zjevně si to i užívá. ()

Davidkkk 

všechny recenze uživatele

A já hlupák fakt věřil tomu, že si DC filmy díky Aquamanovi prošly evolucí. Jsem znechucen a zklamán. Dvě hodiny z celkové stopáže jsem přemýšlel, jestli mi to vlastně stojí za to tuhle hovadinu dokoukat. Opravdu nechápu, jak je možné, že film, který má perfektní herecké obsazení (Momoa, Wilson, Kidman, Dafoe), parádního režiséra, gigantický neprobádaný podmořský svět a v rukávu dost možná nejzajímavějšího hrdinu ze stáje DC, dokáže být synonymem pro jednu velkou nudu. Sice to nebylo horší jak Batman vs Superman, ale titul druhého nejhoršího DC snímku si Aquaman rozhodně zaslouží. A klidně na plnou hubu řeknu, že Justice League byla o chlup lepší. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Nakoniec príjemné prekvapenie, čo sa týka komiksoviek (najmä tých od DC). Bolo to pekne rozprávkové, dobrodružné, miestami akčné a v IMAXe naozaj dobre vyzerajúce. Už klasicky by som finálnu bitku skrátil asi o polhodinu, ale inak v rámci žánru šlo o prekvapivo dobre zvládnuté remeslo. Samozrejme mozog trebalo vypnúť, inak by bolo zle. :) 7/10 [#2/2019] ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Kam to súčasná filmografia speje? To sme odkázaný už len na počítačovo vytvorené filmy? Chce se mi blejt. Film snáď len pre zadubenych hlupákov s IQ mrazené filé. ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Pohádka. Pro děti moc vážná, pro dospělé moc hloupá. Celý děj je takový podivný, závěrečná bitva jen nepřehledná slátanina grafických efektů. Aquaman hledá sám sebe celou dobu a to jak herecky, tak duševně. Něžný romantický svalovec? Nebo drsný a zároveň mírumilovný sjednotitel? Rozporuplný film si zaslouží nezpochybnitelný průměr 50%. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Esence letního blockbusteru. Vizuálně podmanivé a epické ale za to opravdu ale opravdu hloupé. Když si ale dám popcorn a vypnu mozek tak mám před sebou nejzábavnější biják letošního léta a hlavně i důkaz že Wanův talent se dá obdivovat i mimo hororovou branži. 7/10 ()

Komar55 

všechny recenze uživatele

To snad ani není možné. Každý další film od vzniku Muže z oceli pro mě byl lepší, než jeho předchůdce. To samé samozřejmě platí i pro tento snímek, který vypráví origin story Aquamana a zároveň rozvíjí příběh Artura po událostech JL. S naprostým klidem mohu říct, že se jedná o nejlepší block-baster daného roku a o nejlepší DC sólovku v hlavní roli s Jasonem Momoa, který Aquamana ztvárnil naprosto špičkově. Sice zde občas jdou poznat CGI efekty, ale co chcete od filmu, který se z 60% odehrává ve skrytém podvodním království. Bylo zde také pozměněno několik věcí okolo dýchání pod vodou a celkově zde byla Atlantida vykreslena trochu jinak než v JL. Pro účely snímku to ovšem funguje stokrát lépe a tak jsem za tyto drobné změny vesměs docela rád a jen mě trochu štve, že to spětně boří něco, co už bylo dávno vystavěno. Díky kvalitám filmů jsem však ochoten to přehlédnout. 8/10 ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Fantasy film skôr pre mládež, by som povedal. Efekty fajn (teda štandardné na dnešnú dobu), hudba tiež, príbeh mierne klišovitý, ale dopozeral som to až do konca. Nicole Kidman vyzerala stále dobre. ()

LenaPond 

všechny recenze uživatele

Velice povedené, jen dabing mi to trochu kazil a některé vtípky mi pak vyzněly poněkud trapně. Možná bych to s tím napodobením marvelovského stylu tolik nepřeháněla, to temné prostředí mi až tolik nevadilo. Ovšem Jason Momoa byl excelentní a proto: 4* ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Tak letošní vánoce už mají svou pohádku. A stačilo tak mnoho (smíchat). Mix Star Wars a Avatar protřepat a utopit pod mořskou hladinu. Potom by se daly vyjmenovávat další zvučné filmy v drobných epizodkách. A výsledek? Ne, není to průjem. Je to nekonečná obojživelná jízda. Našlapáno akcí, která je v těchto filmech běžná, místy by se dalo říct: obrovský podmořský ohňostroj. Potěší i některé starší herecké tváře. O co jednodušší je hlavní zápletka, o to víc se film snaží vizuálem překvapovat a nedal šanci nudě. Naprosto splňuje účel zábavy, bez použití mozku k hledání zbytečných chyb. Dokonce se zde vyskytují i romantické chvilky. Opravdu hezká pohádka. Akorát bych měl dotaz. Když Amber poprvé políbila Vodníka, pokrčila a zvedla levou nohu. Už jsem se s tím někde setkal. Nevíte, co to znamená? 90%. ()

Sala1 

všechny recenze uživatele

James Wan sa utrhol z reťaze a servíruje hollywoodsky biják, ktorý má veľmi veľa spoločného napríklad aj s čínskou sci-fi akciou. Vo filme nie je čas na žiadne vydýchnutie, celý runtime si drží slušné tempo a exploduje do veľkého finále. Kladnými vecami na tomto filme sú určite produkčná výprava, ktorá napriek istým zlyhaniam predchádzajúcich DC filmov sa oháňa enormným budgetom. Druhá vec je príjemný komorný príbeh, ktorý ramcuje storyline hlavného hrdinu a ktorého spracovanie by som si možno pozrel radšej ako samotného Aquamana. Vzťah kráľovnej Atlantídy a strážcu majáka vytvára silný základ, aj pozadie pre celý príbeh a je príjemne oslobodený od mocenských bojov, ktoré vládnu pod morom. Film príjemne prekvapil rozpracovaním podmorského sveta, jednotlivých kráľovstiev a ich reprezentantov. Vytvára to dojem, že si dal na tom aspoň niekto záležať. Inak je Aquaman ako postava ďalší hláškujúci superhrdina, ktorý je inteligentný, ale hrá sa, že nie je a ktorý má svoju parťačku, s ktorou vzťah je vizitkou prístupu scenára. Niekedy film ponúkne absolútne krásny a plnohodnotný moment so všetkým, čo k tomu patrí, vzápätí ho vystrieda trápnosť na plátne, ktorá hraničí s neprofesionalitou filmárov. Film sa čiastočne tvári, že je nad vecou, čo však v tomto prípade pôsobí silene. Po dvoch hodinách neustálych výbuchov a digitálnych efektov som bol rád, že je okolo mňa chvíľu ticho a napriek tomu, že sa jedná o príjemnú popcornovú podívanú, tento vytvárač screenshotov väčšie šialenstvo nevyvolal. Viac tu: https://www.youtube.com/watch?v=QKxnVLqQMeY ()

Boris. 

všechny recenze uživatele

Trošku sem doufal, že Aquamen bude pokračovat v podobnym duchu, jako předchozí DC filmy - že bude temnější. Tady je to ale spíš takovej líbivej mix Avatara a Indiana Jonese ve vodě. Na tu délku, skoro 2,5 hodiny, má film celou dobu slušnou akci, visuálně je moc pěknej a příběhově taky slušný. A myslim že i herecky to nebylo zlý - Momoa je prostě drsňák, Ariel tam vypadá skvěle a Nicole Kidman možná ještě líp. Za mě slušný 4* ()

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Reklama

Reklama