Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 9
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 9

Recenze (158)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

První série byly super, nadupaná akce a zajímavé příběhy. Po té byl seriál zrušen a člověku bylo líto, že přišel o takovou nabušenou akční pecku. Letošní sezónu jsou v hitu akční seriály s vojenskou tématikou (4 novinky) a tak se někdo rozhodl oživit i Strike Back. Bohužel Retribution je obrovský fail a tak, co měl člověk rád na předchozích sériích tu moc nenajde. Hlavní duo bylo nahrazeno jiným, bohužel jim to tolik neklape,k tomu do týmu nasadily dvě ženy a vůbec těm dvěma modelkám nevěřím, že díky falešnému tetování to jsou zabijácký vojandy. Prvních pět sérií - 85%, šestá série - 50%. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Americký patos doprovázen tou nejlepší akční stránkou za poslední 3 roky. Percival servíruje akční nášup od úvodního pilota do prozatím závěrečné série. Až na hlavní terminátory si nemůže být nikdo jist svým životem. Napětí, akce,krásné ženy a skvěle provrtaný příběh nenechá jednoho diváka klidným. Pro mě po "24" další kultovní trhák, který si jistě za pár let pustím rád znovu. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Prvá séria je pomerne našlapanou vojnovou drámou s veľkou dávkou akcie a dobre zvoleným ústredným duom Armitage-Lincoln. Kde prvý diel ešte trochu stráca na obohranom scenári o unesenej novinárke, tam pokračovanie z prostredia Zimbabwe o vytiahnutí zatknutého černošského britského vojaka dupne na plyn a ide naplno. Tretia časť je kvalitatívne asi na polceste medzi prvou a druhou epizódou, no po druhej, kde už Collinsonovi nebudete veriť ani šnúrku na topánkach, sa puzzle pospája a príbeh vinúci sa medzi Collinsonom a špeciálnym agentom Johnom Porterom sa uzavrie. Nedá sa však nevšimnúť si značný stereotyp dejovej línie všetkých troch dielov - John Porter je vyslaný niekoho dostať zo spárov nepriateľa - John Porter je zajatý - John Porter uniká aj s cieľovou osobou. Tiež nedá nevšimnúť si prílišnú nezničiteľnosť a šťastie, s akým uniká všetkým nástrahám. Páni, Bond je na trochu inom ihrisku, a priemerné akčné seriály tiež, tak nemrhajte časom a do ďalších sérií postavte niečo lepšie, inak pôjdem postupne s hodnotením až na zem. ()

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

Původně jsem myslel, že půjde o něco ve stylu Generation Kill. Opak je pravdou, tahle série má děj a pointu, která je ale poslední patnáctiminutovkou totálně zkažena. Tak trochu armádní James Bond s neskutečným potenciálem. Když opomenu oněch posledních nepovedených patnáct minut první (a zatím jediné řady) dokážu si představit stejně nadupanou řadu druhou. ()

York 

všechny recenze uživatele

Skvely serial, spousta prestrelek a souboju. Zacatek se me libil trochu vic, vzdycky byl jeden pribeh rozdelen do dvou dilu a jednotlive pribehy se vzdycky odehravaly nekde jinde, takze to bylo dost zajimave. Posledni serie byla uz ale zklamanim, na jednu stranu uz bylo jasne, ze jsou Michael i Damien "nesmrtelni", na druhou stranu ale zase nazev serie predpovidal to, ze jejich smrti by se cely serial mohl klidne ukoncit. Hlavne ale uz ta posledni serie byla takova divna... EDIT: Serial uz ma i pokracovani, ale to uz neni nic moc, divam se na ne spis ze setrvacnosti. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • Kvůli nastalým občanským nepokojům ve státě Mosambik týden před vznikem prvních dvou dílů třetí série, musel filmařský štáb kvůli zhoršeným bezpečnostním podmínkám přesunout natáčení do jiných lokací jižní Afriky. (Conspi)
  • Velká část hereckého obsazení druhé série byla před začátkem natáčení podrobena intenzivnímu armádnímu výcviku za dohledu bývalých příslušníků jednotek SAS (Special Air Service) a SBS (Special Boat Service). To probíhalo ve výcvikovém táboře v jižní Africe. (Conspi)
  • Tato série se natáčela v Malajsii v Kuala Lumpuru a ve městě Johor Bahru, které leží kousek od Singapuru. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno